Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Stavitelxx napsal:
Já se taky snažím inspirovat tvou tratí, ale někdy to nejde. Řekni mi, proč se vyhýbáš stavět stanice ve sklonech a nebo vyhýbky v zatáčkách? Nebudu tady říkat, co je kde nepřesné, jenomže já stavím stanice ve sklonech a vyhybky v zatáčkách, v tom budou bohužel naše tratě odlišné (mám namysli hlavně úsek od Zábřehu do Třebové).
To je věc názoru, sklony stejně přesně neosadíš a budeš jen skákat po rastru 2,5 promile, další věc je ta, že nikde nezjistíš skutečný sklon. Údaj na skloníku znamená "AŽ". Tedy, pokud tam bude 2,5promile, tak na většině úseku bude skutečně 1 promile a jen v jednom kousku bude těch 2,5
Ohledně vyhýbek do oblouku, možná máš v XTRACKS lepší sortiment, ale na vyšší rychlosti do odbočky to dohromady nedám. Podle mne to jsou detaily, které je zbytečné řešit, protože v MSTS jsou závažnější věci, které chybí. Hold každý máme jiné priority. Stanicím ve sklonu se vyhýbám také proto, že stavba je příliš komplikovaná s naklápěním všech objektů. Úplně mi stačí zastávky, kde mám ještě na mnoha místech kostrbatý peron. Vyřešily by to obloukové díly na 250, 500 a 1000r. Není čas se s tím piplat.
Co se týká provozu, největší prioritu má přesná kilometrická vzdálenost a přesné osazení návěstidel, jejich výběr a správné nastavení. A to je mnohdy hlavolam.

Nějak tady zapadl dotaz pro Stavitelxx-e :

V jaké aktualizaci, jelikož to nemáš na webu bude kompletně dostavěný úsek Zábřeh na Moravě až Česká Třebová ? Bude to o prázdninách nebo až na začátku školního roku ?

Jiří napsal:

V jaké aktualizaci, jelikož to nemáš na webu bude kompletně dostavěný úsek Zábřeh na Moravě až Česká Třebová ? Bude to o prázdninách nebo až na začátku školního roku ?

Jestli to nebude tím, že ti na to nikdo nechce odpovídat jelikož se stačí podívat na stránky trati, kde to máš všechno napsané. A nebo pokud máš stáhnutou aktualizaci 5 tak si spusť editor a budeš znát i odpověď.

Málem bych zapoměl, editor spustíš tak. Dole na obrazovce máš tlačítko START -> PROGRAMY -> MICROSOFT GAMES -> TRAIN SIMULATOR -> Train Simulator Editors & Tools.

Kuba napsal:
Jiří napsal:

Jestli to nebude tím, že ti na to nikdo nechce odpovídat jelikož se stačí podívat na stránky trati, kde to máš všechno napsané. A nebo pokud máš stáhnutou aktualizaci 5 tak si spusť editor a budeš znát i odpověď.

Málem bych zapoměl, editor spustíš tak. Dole na obrazovce máš tlačítko START -> PROGRAMY -> MICROSOFT GAMES -> TRAIN SIMULATOR -> Train Simulator Editors & Tools.

Hele nevtipkuj, to vůbec nebylo směšný a navíc mám staženou aktualizaci 5 a vím, že trať končí v Zábřehu, navíc na jeho internetových stránkách vůbec není uvedeno, kdy bude dostavený úsek až do České Třebové. Pouze v 6 aktualizaci bude postaven

Úsek ČD 316: (Ostrava-Svinov – Háj ve Slezsku) 15 km

Úsek ČD 276: (Odry – Budišov nad Budišovkou) 29 km

A pak v 7. aktualizaci bude dokončovat úsek do Košic, ale o České Třebové není ani zmíňka.

Nevím, jak to má Martin naplánované, ale já si myslím, že pokud člověk nemá jako hlavní pracovní poměr MSTS, tak se plánovat nedá nic. Ale i tak bych bral jako uživatel každý plánovaný termín orientačně.

Myslím že o pár stránek zpátky bylo někde napsané, že do vánoc by Česká Třebová mohla být. Zatím se čeká na dokončení nového koridoru Zábřeh - Hoštejn, který by měl být zprovozněn v úterý 20.6.2006.

Sice to sem moc nepatří, ale takový výjezd z Libně směr Kolín je také úžasný... Když se jede ze třetí staniční (3. nástupiště, kolej vpravo) na 1. traťovou kolej, tak na dvojici křižovatkových výhybek projížděných odbočkou to s vlakem solidně cukne (kdo to nečeká a nedrží se, padá) a následně se vlak slušně rozhoupe ze strany na stranu (sledováno v ešusu). Nikde jinde jsem tak hrozný průjezd do odbočky nezažil.

Kank napsal:
Sice to sem moc nepatří, ale takový výjezd z Libně směr Kolín je také úžasný... Když se jede ze třetí staniční (3. nástupiště, kolej vpravo) na 1. traťovou kolej, tak na dvojici křižovatkových výhybek projížděných odbočkou to s vlakem solidně cukne (kdo to nečeká a nedrží se, padá) a následně se vlak slušně rozhoupe ze strany na stranu (sledováno v ešusu). Nikde jinde jsem tak hrozný průjezd do odbočky nezažil.
A to v reálu nebo na mé trati? Libeň jsem nedávno podbíjel.

Myslel jsem reálnou Libeň. Celkem se divím, že s tím nikdo nic nedělá, neboť se jedná opravdu o silné škuby. Kdo tam někdy jel, asi ví o čem mluvím.

Kvůli zaměstnání se teď trochu zkomplikuje plán aktualizací, 1.7. ta aktualizace bude, ale nejspíš nebude obsahovat všechny úseky, které jsem na stránce uvedl. Z Ostravy Svinova do Háje to mám skoro hotové, ale nevím jak to bude s tratí z Oder do Budišova, to asi budu muset odložit, možná postavím aspoň kousek, uvidím.
No a co se týče dalších aktualizací, tak jsem chtěl postavit nejdříve trať ze Zábřehu do České Třebové, potom v zimě bych akorát dodělal detaily momentálně rozestavěného úseku Lupěné - Hoštejn.
Jenomže stala se taková věc, že jeden hodný strojvedoucí ze Slovenska mi poskytnul spoustu různých materiálů z úseku Poprad - Košice, také mi z lokomotivy nafotil obousměrně přes 300 MB fotek a aby toho nebylo málo, tak ještě natočil kvalitní video z Popradu do Košic.
Takové ochoty si velmi cením a proto asi dám přednost trati do Košic.

Stavitelxx napsal:
Kvůli zaměstnání se teď trochu zkomplikuje plán aktualizací, 1.7. ta aktualizace bude, ale nejspíš nebude obsahovat všechny úseky, které jsem na stránce uvedl. Z Ostravy Svinova do Háje to mám skoro hotové, ale nevím jak to bude s tratí z Oder do Budišova, to asi budu muset odložit, možná postavím aspoň kousek, uvidím.
No a co se týče dalších aktualizací, tak jsem chtěl postavit nejdříve trať ze Zábřehu do České Třebové, potom v zimě bych akorát dodělal detaily momentálně rozestavěného úseku Lupěné - Hoštejn.
Jenomže stala se taková věc, že jeden hodný strojvedoucí ze Slovenska mi poskytnul spoustu různých materiálů z úseku Poprad - Košice, také mi z lokomotivy nafotil obousměrně přes 300 MB fotek a aby toho nebylo málo, tak ještě natočil kvalitní video z Popradu do Košic.
Takové ochoty si velmi cením a proto asi dám přednost trati do Košic.

Čo dodať ... HURÁ A tak 180 bude kompletná, len dúfam, že využiješ aj moje materiály.
Ale čo som to chcel ? Jáj, no oné ... Nestáva sa vám, že niekde v polovici zastávky Čadca sa vám vlak jednoducho trhá ? Skúšal som to prejsť úplne pomaly, ale neúspešne. Sranda bola, že sa vytvorila obrovská medzera medzi ŽKV a vozňami. Ak by mi to robilo na výhybkách, to by ešte také vážne nebolo, na to poznám spôsoby, ale na rovnej trati ?!

Naposled editoval moderátor:
Stavitelxx-i Martine, do té České Třebové nemusíš spechat, hlavně, že je dostavěn úsek do Zábřehu a Zbyněk Šemora má Zábřeh, takže jakmile budete pánové jezdit Košičanem do Prahy, tak přestupujte a já budu také přestupovat v Zábřehu.

Těch 300 MB fotek a to video se určitě vejde na DVD, mám dotaz, je možné za nějaký manipulační poplatek koupit tyto fotky a video na DVD ? Já bych potřeboval tyto fotografie, aby je pak mohl hodit na plochu Windows. Já teda bych měl zájem jak o fotky tak o video. Jsou vlastně vůbec volně šiřitelné ?

A do těch Košic to už není zas tak daleko a určitě by ta dostavba byla žádoucí. Pak můžeme dělat štreky Praha- Košice.

Samozrejme, že ho používam, však nie som v tom žiaden nováčik. Začalo mi to robiť po tom, ako som nainštaloval novú aktualizáciu ...

Martine, neberte to, jako, že na tebe tlačím je to jen otázečka do budoucnosti, jestli uvažuješ v budoucnu o prodloužení tratě z Přerova až na Břeclav, a jak to bude s tratí O-Svinov - Opava a co Hranice na Moravě - Valašské Meziříčí ( samozřejmě po dokončení úseku do Košic) ?

Já bych spíše bral jinou variantu. Prodloužit úsek z Přerova do Kojetína, zároveň prodloužit trať do Tlumačova a v Hulíně navést trať na Kroměříž- Kojetín a propojit to s tratí Přerov - Kojetín, no a samozřejmě dejme tomu za pár let to protáhnout z Hulína přes Holešov, Bystřice pod Hostynem a opět napojit trať k Valašskému Meziříčí.

Jiří napsal:
Martine, neberte to, jako, že na tebe tlačím je to jen otázečka do budoucnosti, jestli uvažuješ v budoucnu o prodloužení tratě z Přerova až na Břeclav, a jak to bude s tratí O-Svinov - Opava a co Hranice na Moravě - Valašské Meziříčí ( samozřejmě po dokončení úseku do Košic) ?

Já bych spíše bral jinou variantu. Prodloužit úsek z Přerova do Kojetína, zároveň prodloužit trať do Tlumačova a v Hulíně navést trať na Kroměříž- Kojetín a propojit to s tratí Přerov - Kojetín, no a samozřejmě dejme tomu za pár let to protáhnout z Hulína přes Holešov, Bystřice pod Hostynem a opět napojit trať k Valašskému Meziříčí.
Máš smolu, po dostavaní Košíc je alternatíva stavať na Blavu.

Jiří napsal:

Zdravím,
Jiří má dobrý nápad.
Já bych ale potřeboval dostavět nejdříve úsek do Košic a hned potom i část do Čierne nad Tisou.Někde jsem před časem četl,že nějaký MSTS nadšenec z Ukrajiny staví trať z Užhorodu do Čierne a to by se potom jezdilo.
Taková aktivita "Dukla" z osmdesátých let minulého století na trase Praha-Moskva by byla opravdu super.Jen škoda,že bych si musel v práci vzít tři dny volna. :cry:
Takže Stavitelixx,popřemýšlej nad tím.Udělal by jsi mi tím obrovskou radost.Za dva týdny mám narozeniny a byl by to super dárek.

David

Naposled editoval moderátor:
Buď jste dobří vtipálci nebo si myslíte, že Martin je robot, který nejí nespí a jen staví. Ale nedivil bych se, kdyby Vám poslal pozdrav z Vladivostoku, že už dokumentuje Transibiřskou magistrálu, dle tempa jeho stavění. Buďte rádi že máte takového stavitele. Jen mu nediktujte, kde má stavět a nechte se překvapit. Kdo má konkrétní přání určité trati, vítej mezi nás stavitele a přidej ruku k dílu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře