Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
To je věc názoru, sklony stejně přesně neosadíš a budeš jen skákat po rastru 2,5 promile, další věc je ta, že nikde nezjistíš skutečný sklon. Údaj na skloníku znamená "AŽ". Tedy, pokud tam bude 2,5promile, tak na většině úseku bude skutečně 1 promile a jen v jednom kousku bude těch 2,5Stavitelxx napsal:Já se taky snažím inspirovat tvou tratí, ale někdy to nejde. Řekni mi, proč se vyhýbáš stavět stanice ve sklonech a nebo vyhýbky v zatáčkách? Nebudu tady říkat, co je kde nepřesné, jenomže já stavím stanice ve sklonech a vyhybky v zatáčkách, v tom budou bohužel naše tratě odlišné (mám namysli hlavně úsek od Zábřehu do Třebové).
Ohledně vyhýbek do oblouku, možná máš v XTRACKS lepší sortiment, ale na vyšší rychlosti do odbočky to dohromady nedám. Podle mne to jsou detaily, které je zbytečné řešit, protože v MSTS jsou závažnější věci, které chybí. Hold každý máme jiné priority. Stanicím ve sklonu se vyhýbám také proto, že stavba je příliš komplikovaná s naklápěním všech objektů. Úplně mi stačí zastávky, kde mám ještě na mnoha místech kostrbatý peron. Vyřešily by to obloukové díly na 250, 500 a 1000r. Není čas se s tím piplat.
Co se týká provozu, největší prioritu má přesná kilometrická vzdálenost a přesné osazení návěstidel, jejich výběr a správné nastavení. A to je mnohdy hlavolam.