Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Kdy výjde nová aktualizace a jak to pokračuje s opravou nočních textur mezi Popradem a Žilinou ? Jelikož se chystám k vytvoření fiktivní aktivity mezi Marklowicemi(se zastávkou Petrovice u Karviné ) a Popradem, kde začátek jízdy je kolem 5 hodiny ranní, aby pak nebyl problém s aktivitou.

Ale dokud nebudou správné noční textury, tak zatím aktivita bude začínat v 6 hodin ráno, a končit bude (?), zřejmě v 10:00 hodin, musím ještě upravit počet cestujích na vybraných stanicích, takže v tuto chvíli nejsem si jistý, kdy bude aktivita končit, ale každopádně začne přesně v 6 hodin ráno.

Bude to aktivita odlehčená, fiktivní, nebude podle jízdního řádu a bude to aktivita EC, s polskou lokomotivou a některými osobními vozy a ještě ji musím pojmenovat. Trafficu bude opravdu málo, spíše mimo stanice a v některých stanicích budou consisty.

Aktivita by mohla být hotova nejpozději příští týden v pondělí.

Jiří napsal:
Pomoc! Chybí noční textury. Chtěl jsem vyjet z Popradu do Olomouce přesně v 5 hodin ráno a začali na mne vyskakovat hlášky o chybějících nočních texturách, zpaměti si nepamatuji názvy souborů, ale bylo to nějak ve formátu PTR_ ? Pak jsem pro jistotu nastavil směr jízdy Žilina -Čadca opět 5 hodin ráno v létě za jasného počasí a bylo to v pořádku.
Tak co mám udělat, mám denní textury nakopírovat do složky NIGHT ?

Zkoušel jsem udělat aktivitu vecer a taky mi to psalo že chyby soubory, ale není jich moc.
Konkrétně:

- PTR_TGTETO.ace
- villawit.ace
- villawit-dak.ace
- villawit.s

714.222-7 napsal:
Pokud umíš číst, tak na stránkách tratě je napsáno 15.6.2006.

To vím taky, ale jde mi o upřesnění aktualizace, jelikož mu mohlo do toho něco vlést.
Jinak už mám rozestavěnou svoji aktivitu (bez trafficu) a sotva jsem umístil jeden consist do stanice Karviná, tak při rozjezdu z Petrovic mne to poslalo k Billovi, takže jsem se rozhodl, že do stanic nebudu dávat consisty.

Jiří napsal:
714.222-7 napsal:

To vím taky, ale jde mi o upřesnění aktualizace, jelikož mu mohlo do toho něco vlést.
Jinak už mám rozestavěnou svoji aktivitu (bez trafficu) a sotva jsem umístil jeden consist do stanice Karviná, tak při rozjezdu z Petrovic mne to poslalo k Billovi, takže jsem se rozhodl, že do stanic nebudu dávat consisty.
A není Jiří spíš chyba někde mezi klávesnicí a židlí? Kdyby to byla principielní chyba, tak ty consisty ve stanici nefungují v žádné aktivitě....

Martens napsal:
Jiří napsal:
714.222-7 napsal:

A není Jiří spíš chyba někde mezi klávesnicí a židlí? Kdyby to byla principielní chyba, tak ty consisty ve stanici nefungují v žádné aktivitě....

Máš pravdu, teď jsem consisty smazal a pádá mi pořád a chyba je v tom, že při aktivitách nesmím hýbat kamerou. Například u jedno modelu osobního vagónu jsem nastavil vyklánění z okna, a když jsem šipkama hýbal kamerou, došlo k zatuhnutí. Takže možná v tom je ta chyba. Nesmí člověk hýbat kamerou.

bob57_cz napsal:
Jiří napsal:
... Trafficu bude opravdu málo, spíše mimo stanice a v některých stanicích budou consisty.
Tak to bude stát za pěkný h...o. Co jsme se tu napsali, aby se do aktivit nedávaly mrtvé konzisty, že to žere hodně prostředků. Zabírá to trvale paměť stejně jako TRAFFIC v celé trati ! Kdyby sis to pročetl, tak bys takto vůbec neuvažoval a vyvaroval se starých chyb. Bezpečnější je místo mrtvoly tam dát na kritickou dobu průjezdu hráče TRAFFIC s pomalým servisem a nechat jej po odehraní zmizet.
Tak, tak ... S Loose consistami treba naozaj opatrne.Ich nevýhoda nespočíva ani tak vo veľkosti objektu ale v čase v ktorom je aktívny.A preto ako píše Bob, berie si pamäti svoje percento po celý čas jazdy.A taká štreka Petrovice u Karviné - Olomouc - v Petroviciach nejaký ten odstavení vozeň, tak načo mi bude žrať RAM-ku ešte aj pri Přerove, desiatky km ďaleko.Tu sa doslova núka použitie Servisu.A hlavne keď si uvedomíme, že zlaté ručičky naších modelárov produkujú modely rádovo v tisíckach polygónov.Ale aj príliš dlhé paths traffic vlakov tiež môžu spôsobiť že aktivita padá, nakoľko keď treba najviac systémových prostriedkov, žerie ich traffic ktorý je buď kilometre za, alebo ešte len pred vlakom hráča.Takže vyrobiť vyváženú, nepadajúcu aktivitu s príjemným zážitkom z jazdy je naozaj otázkou umenia, ale aj! mnohých testov ... :wink:

Já tu aktivitu ještě nemám hotovou a místo loose consist tam budou pouze traffici. A ve stanicích aby to vypadalo, že tam je odstavená souprava, ve skutečnosti se bude pohybovat rychlosti 1km/h a nastavil jsem přenost hráče na 1%. Příští týden bude aktivita uvolněná ke stažení. A jak už jsem tady kdesi psal, budete si muset z polských stránek stáhnout některé modely wagónů a lokomotiv.

Ivan.ps napsal:
NO jo, diky moc.A ktore trate sa daju stiahnut z netu???ja mam zatial iba Zvolen-Surany
Když se podíváš do sekce Tratě do MSTS nebo do FAQ, tak je tam spousta odkazů...dodělal jsem to i jako TOP vlákno do diskuse Tratě pro MSTS, takže je to neustále na očích.

15.června je dnes a žádná aktualizace není, Martine neusnul si na vavřínech ?

Jiří napsal:

KUA chlape proč tak tlačíš na pilu? Už máš svoje náročné aktivity bez trafficu hotové? Psal jsi o nich tak před 14 dny......neusnul jsi náhodou na vavřínech? :twisted:

Takovéhle dotazy opravdu jenom způsobí to, že Tě někdo pošle tam, kam si všichni myslíme.....

Jiří napsal:
Podle mě je ještě na aktualizaci brzy,vždyť autoři také chodí do práce a kdy to mají nahrávat na web?Jiří,moc pospícháš,dočkej času jako husa klasu...

Naposled editoval moderátor:
A co má moje aktivita společnýho s aktualizací tratě? Já jenom vím, že je dnes 15. června a Stavitelxx se zatím neozval. Už jsem hodně nedočkavý na ten úsek Olomouc - Zábřeh na Moravě, toť vše.

Jiří napsal:
A co má moje aktivita společnýho s aktualizací tratě? Já jenom vím, že je dnes 15. června a Stavitelxx se zatím neozval. Už jsem hodně nedočkavý na ten úsek Olomouc - Zábřeh na Moravě, toť vše.
Tady si právě odporuješ,na jedné straně říkáš,že Stavitelxx něco nesplnil a na druhé,že jsi jen nedočkavý.Jak čtu tvoje příspěvky,mám takový pocit,že žiješ jako za dob hlubokého komunismu,kde na všechno byla direktiva a hlavně se něco nařizovalo.Co budeš dělat,když Stavitelxx dnes aktualizaci nevydá?Budeš mu nadávat,že nesplnil slovo?Nařídíš mu nějak,aby tu aktualizaci vydal,aby jsi se mohl projet?

Jiří napsal:

A nepsal jsi náhodou, že čekáš na aktualizaci, abys udělal super aktivitu bez trafficu?

Jiří napsal:
714.222-7 napsal:

No tak měl Martens pravdu,je to o stránku pozadu.Ještě jsi pořádně nezačal a už ti to padá?A to si myslíš,že se tvůj problém vyřeší aktualizací trati?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře