Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Martens napsal:
Jiří napsal:
A co má moje aktivita společnýho s aktualizací tratě? Já jenom vím, že je dnes 15. června a Stavitelxx se zatím neozval. Už jsem hodně nedočkavý na ten úsek Olomouc - Zábřeh na Moravě, toť vše.

A nepsal jsi náhodou, že čekáš na aktualizaci, abys udělal super aktivitu bez trafficu?

No, pokud vím, tak akorát se natáhne trať z Olomouce na Zábřeh a jelikož mám rozpracovanou aktivitu, tak doufám, že se to nějak nedotkne PATH. Nicméně jediná souvislost je v texturách. Teď jsem tu aktivitu posunul časově, ale pokud budou opraveny a dodány noční textury, tak mohu tu aktivitu posunout do ranních hodin, kdy je ještě tma. Pokud to dodá ty chybějící textury až po příští aktualizaci, tak tu aktivitu časově posunu k 7 místo k šesté hodině ráno.

Jiří napsal:
Martens napsal:
Jiří napsal:
A co má moje aktivita společnýho s aktualizací tratě? Já jenom vím, že je dnes 15. června a Stavitelxx se zatím neozval. Už jsem hodně nedočkavý na ten úsek Olomouc - Zábřeh na Moravě, toť vše.

A nepsal jsi náhodou, že čekáš na aktualizaci, abys udělal super aktivitu bez trafficu?

No, pokud vím, tak akorát se natáhne trať z Olomouce na Zábřeh a jelikož mám rozpracovanou aktivitu, tak doufám, že se to nějak nedotkne PATH. Nicméně jediná souvislost je v texturách. Teď jsem tu aktivitu posunul časově, ale pokud budou opraveny a dodány noční textury, tak mohu tu aktivitu posunout do ranních hodin, kdy je ještě tma. Pokud to dodá ty chybějící textury až po příští aktualizaci, tak tu aktivitu časově posunu k 7 místo k šesté hodině ráno.
A varianta, že by sis do nočních textur provizorně nakopíroval denní variantu textury a zbytečně nestresoval Martina Tě nenapadla?

Stavitelxx napsal:
Jiří napsal:
Pomoc! Chybí noční textury. Chtěl jsem vyjet z Popradu do Olomouce přesně v 5 hodin ráno a začali na mne vyskakovat hlášky o chybějících nočních texturách, zpaměti si nepamatuji názvy souborů, ale bylo to nějak ve formátu PTR_ ? Pak jsem pro jistotu nastavil směr jízdy Žilina -Čadca opět 5 hodin ráno v létě za jasného počasí a bylo to v pořádku.
Tak co mám udělat, mám denní textury nakopírovat do složky NIGHT ?

Nikam nic nekopíruj, nejlíp uděláš když mi napíšeš názvy chybějících souborů a já je doplním.
.

Takže asi tak, slíbil mi, že je doplní, tak je doplní.

Martens napsal:
Jiří napsal:
Tak to jo..

Já teď řeším jiný problém, dělám aktivitu a když si ji odzkouším všimnu si, že vždy o 2 minutu přijedu dříve do stanice.
Bohužel už jsem zapoměl, který Servis blokuje návěstidlo, abych tedy zůstal stát před stanicí a tím pádem přijel tak akorát.

Jiří napsal:
Martens napsal:
Jiří napsal:
Tak to jo..

Já teď řeším jiný problém, dělám aktivitu a když si ji odzkouším všimnu si, že vždy o 2 minutu přijedu dříve do stanice.
Bohužel už jsem zapoměl, který Servis blokuje návěstidlo, abych tedy zůstal stát před stanicí a tím pádem přijel tak akorát.

Ako tak čítam, toto fórum zaplavuješ takými chu*ovinami. Koho to je problém, že si prišiel s náskokom 2 minúty ?! Len a len tvoj !!!

Jiří napsal:

Nazdar Jiří,
jak tak koukám,stáváš se zde pomalu "neoblíbeným" přispěvovatelem. :D
Má nabídka osobního setkání /nabídnuto v jiné části tohoto fóra/ ale i přesto stále platí.Vzhledem k mé "pedagogické" praxi totiž údajně oplývám velkou dávkou trpělivosti,takže bych Ti mohl v klidu a hlavně prakticky ukázat,jak řešit Tvé problémy s MSTS.Tak to tedy zvaž. :wink:

David

David Hájek napsal:
Jiří napsal:

Nazdar Jiří,
jak tak koukám,stáváš se zde pomalu "neoblíbeným" přispěvovatelem. :D
Má nabídka osobního setkání /nabídnuto v jiné části tohoto fóra/ ale i přesto stále platí.Vzhledem k mé "pedagogické" praxi totiž údajně oplývám velkou dávkou trpělivosti,takže bych Ti mohl v klidu a hlavně prakticky ukázat,jak řešit Tvé problémy s MSTS.Tak to tedy zvaž. :wink:

David
Davide vítej v klubu a přeji hodně štěstí....

Jiří napsal:
Stavitelxx napsal:
Jiří napsal:
Pomoc! Chybí noční textury. Chtěl jsem vyjet z Popradu do Olomouce přesně v 5 hodin ráno a začali na mne vyskakovat hlášky o chybějících nočních texturách, zpaměti si nepamatuji názvy souborů, ale bylo to nějak ve formátu PTR_ ? Pak jsem pro jistotu nastavil směr jízdy Žilina -Čadca opět 5 hodin ráno v létě za jasného počasí a bylo to v pořádku.

Nikam nic nekopíruj, nejlíp uděláš když mi napíšeš názvy chybějících souborů a já je doplním.
.

Já slíbil, že něco doplním? O tom teda nevím. Říkal jsem akorát, že mi máte napsat názvy chybějících textur a potom je doplním. Ale do dnešní aktualizace už se to stihnout nedá.
Zkoušel jsem otestovat trať pomocí programu Route Ritter, ale ten program mě prostě nemá rád a nikdy neměl.... takže je to na Vás, pokud chcete noční aktivity, projevte snahu a pozjišťujte chybějící soubory, třeba ty Jiří, co?
Jinak vím že je 15.6. a ještě dvě hodiny bude 15.6., není kam spěchat. Před chvílí jsem dorazil z práce, takže se musím trochu aklimatizovat a pak se vrhnu na aktualizaci.
Jinak hlavně pro tebe Jiří, pokud se chystáš tvořit nějaké aktivity, tak s tím ještě klidně můžeš dva týdny počkat. Dělal jsem úpravy v kolejišti (předělávání vyhybek 80 a 100 km/h) ve stanicích Štěpánov, Dluhonice, Prosenice, Drahotuše, Polanka nad Odrou a Dětmarovice, bude to 1.7.2006 v Aktualizaci 6. Za tohle mě sice chudák autor aktivit Luděk zaškrtí, ale muselo to být, pro reálnější jízdu přes vyhybky rychlostí 80 a 100 km/h.

Stavitelxx napsal:
Jiří napsal:
Stavitelxx napsal:
Jiří napsal:

.

Jinak hlavně pro tebe Jiří, pokud se chystáš tvořit nějaké aktivity, tak s tím ještě klidně můžeš dva týdny počkat. Dělal jsem úpravy v kolejišti (předělávání vyhybek 80 a 100 km/h) ve stanicích Štěpánov, Dluhonice, Prosenice, Drahotuše, Polanka nad Odrou a Dětmarovice, bude to 1.7.2006 v Aktualizaci 6.

A jaké změny budou v kolejišti v Dětmarovicích, já právě dělám aktivitu v úseku Bohumín - Žilina, a bude to aktivita na dvě části, jedna na Žilinu a druhá na Poprad. Všiml jsem si jedné chybičky, když jsem si chtěl udělat aktivitu začínající v Bohumíně, tak jsem to chtěl udělat následovně :

Lokomotívu hráče hodit na nákladní kolej do depa,odkud bych vyjížděl a na první nástupiště jsem umístil loose consisty,tedy vagóny a ty je pak spřáhnu a odvezu je do Žiliny, celé jsem to měl tip top udělané, ale pak, když jsem definoval počet cestujících, tak se mi to seklo a při přepočítávání jízdního řádu na to vůbec nemělo vliv, pak jsem celou soupravu postavil ke druhému nástupišti už s lokomotivou a když jsem pak definoval počet cestujících na 42, ihned mi to při přepočítávání, ten jízdní řád nadefinoval, že budu ve stanici stát minutu. Ale když jsem to chtěl u prvního nástupiště, tak mi to nefungovalo ani v jiných stanicích.
Zřejmě možná bude chyba v těch reverzních bodech.

Nyní to udělám tak, že celá souprava stojí u druhého nástupiště v Bohumíně a lokomotivu odpojím až v Žilině, objedu soupravu na nákladní kolej, tam lokomotivu nechám a v druhé části aktivitě si vyzvednu ZSSK lokomotivu na vedlejší nákladní koleji a tu pak zapřáhnu k soupravě u nástupišti a odvezu do Popradu, otázkou je, jaký to pak bude mít vliv na počtu cestujících, tedy, aby ten vlak stál ve stanici jednu minutu.

Nyní jsem jízdní řad ještě po upravil, aby tam nebyly sekundy. Spočítal jsem si průměrnou jízdní dobu mezi stanicemi ve kterých budu zastavovat jako rychlík EC, tedy z Bohumína do Karviné je to 11 minut, z Ka-ČesTěš je to 12 minut, z ČesTeš do Čadce je to 38 minut a z Čadce do Žiliny je to 28 minut tedy jízdní doba 89 minut + 3 minuty stání ve stanicích (Karviná,ČesTěš,Čadca) a nastavil jsem výkonnost hráče na 60 %, jízdní doba z Bohumína do Žiliny je 1 hodina 32 minut. Pak jsem ty časy zaoukrohlil na celé minuty.

Ještě mi chybí traffic a je to hotová první část aktivity.

Nebudu tady psát co se kde přesně změnilo, vypsal jsem stanice ve který jsem překopal kolejiště, po nainstalování Aktualizace 6 se dozvíš, jestli fungovat bude nebo nebude.

Akt.5 bude na webu kolem půlnoci, nějak nestíhám.
Ještě stručně pár informací o této aktualizaci, takže přibyl úsek Olomouc - Zábřeh na Moravě, umístil jsem mezi kolejnice zažízení pro AVV a taky jsem provedl modernizaci veřejnosti přístupných prostor (chodníky, přechody, přejezdy, nástupiště) na koridorovém úseku mezi Olomoucí a Petrovicemi u Karviné.

Pár ukázek stanic před a po přestavění:
Grygov
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321/Fotky/1s.JPG
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321/Fotky/1n.JPG

Drahotuše
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321/Fotky/2s.JPG
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321/Fotky/2n.JPG

Polom
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321/Fotky/3s.JPG
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321/Fotky/3n.JPG

Naposled editoval moderátor:
Tak už stahuji aktualizaci a chci se zeptat, v jaké aktualizaci, jelikož to nemáš na webu bude kompletně dostavěný úsek Zábřeh na Moravě až Česká Třebová ? To bude součástí aktualizace, která výjde začátkem prázdnin ?

Jiří napsal:
Tak už stahuji aktualizaci a chci se zeptat, v jaké aktualizaci, jelikož to nemáš na webu bude kompletně dostavěný úsek Zábřeh na Moravě až Česká Třebová ? To bude součástí aktualizace, která výjde začátkem prázdnin ?

Vieš čítať ?! Asi nie, tak ti to napíšem hrubým, aby si na to poriadne videl.
1.7.2006 je plánovaný tento úsek:
Úsek ČD 316: (Ostrava-Svinov – Háj ve Slezsku) 15 km

Úsek ČD 276: (Odry – Budišov nad Budišovkou) 29 km

O ČT ani zmienka ...

Martine, jaké vyhýbky dáváš pro rychlost 80 a 100km/h?
Já v počátcích stavby myslel že a1tpnt5 je na 80 a a1tpnt2_5 je na 100 do odbočky. Ale jakmile jsem nasadil metodu odměřování km polohy vyhýbek, tak propojení mezi 1. a 2. kolejí, kde jsou v reále 100km/h vyhýbky vycházelo to pouze s a1tpnt5 .
Tedy 2_5 jsem použil jen v Poříčanech na 120 km/h do odbočky.
Také ve vyjímečných případech mám někde na 80km/h i A1tpnt3. Také to na kilometry dle reálu mnohdy vychází. Je to i o kompromisu.

Zbyněk Šemora napsal:
Martine, jaké vyhýbky dáváš pro rychlost 80 a 100km/h?
Já v počátcích stavby myslel že a1tpnt5 je na 80 a a1tpnt2_5 je na 100 do odbočky. Ale jakmile jsem nasadil metodu odměřování km polohy vyhýbek, tak propojení mezi 1. a 2. kolejí, kde jsou v reále 100km/h vyhýbky vycházelo to pouze s a1tpnt5 .
Tedy 2_5 jsem použil jen v Poříčanech na 120 km/h do odbočky.
Také ve vyjímečných případech mám někde na 80km/h i A1tpnt3. Také to na kilometry dle reálu mnohdy vychází. Je to i o kompromisu.

Většinou jsem dával a1tpnt5 na 80 km/h a a1tpnt2,5 na 100 km/h, jenomže ty vyhybky 2,5 jsou až příliž mírné a vyhybky 5 jsou zase bez rovinky mezi oblouky (vjedeš na vyhybku a hnedka tě to hodí na endpnt5 kolej, čili to dost háže při jízdě. Takže jsem na 80 i 100 km/h rychlost dal vyhybky a1tpnt4,7, je tam i kousek rovinky mezi vyhybkou a kolejí end, tak je ta jízda plynulejší. A taky je výhoda, že na ten kousek rovinky se dá umístit další vyhybka např. pro rychlost 40km/h (v Drahotuších a v Prosenicích), u a1tpnt5 to nešlo.

Já to okouknu, jak jsi to postavil. Možná se opět přiučím. Stejně až budu já stavět na Přerov, budu se inspirovat Tvou tratí, i z důvodů, aby hráč neměl pocit, že jede po úplně jiné trati, když by to mělo být totéž. Ale to je ještě hudba budoucnosti. Mám dodělávky jinde.

Dobry Den
Pan Semora a Martin, vyhýbky pro rychlost 100km/h najlepsze z MTracks (na train-sim.com) vyhybky z cislem "24" Vyborne!!!

Pouzivam je pro trati Berlin - Rzepin a Warszawa - Lodz

Zbyněk Šemora napsal:
Já to okouknu, jak jsi to postavil. Možná se opět přiučím. Stejně až budu já stavět na Přerov, budu se inspirovat Tvou tratí, i z důvodů, aby hráč neměl pocit, že jede po úplně jiné trati, když by to mělo být totéž. Ale to je ještě hudba budoucnosti. Mám dodělávky jinde.

Já se taky snažím inspirovat tvou tratí, ale někdy to nejde. Řekni mi, proč se vyhýbáš stavět stanice ve sklonech a nebo vyhýbky v zatáčkách? Nebudu tady říkat, co je kde nepřesné, jenomže já stavím stanice ve sklonech a vyhybky v zatáčkách, v tom budou bohužel naše tratě odlišné (mám namysli hlavně úsek od Zábřehu do Třebové).

vyhybky v zatackach

pokial mozem posudit, zbynek ma vyhybky v oblukoch (napr. uvaly) ale vzhladom na nepresne navazovanie (asi nie uplne rovnake polomery obluku vyhybkovej kolaje a prilahlej tratovej) to na nich aj v priamom smere dost hadze

Re: vyhybky v zatackach

jeffer napsal:
pokial mozem posudit, zbynek ma vyhybky v oblukoch (napr. uvaly) ale vzhladom na nepresne navazovanie (asi nie uplne rovnake polomery obluku vyhybkovej kolaje a prilahlej tratovej) to na nich aj v priamom smere dost hadze

To já vím, nejde o to, že někdo staví obloukové vyhybky na rovině, ale jde o to, že když staví dva lidi jeden úsek, tak to bude nepříjemné, když tam bude mít jeden vyhybky na rovině a druhý v oblouku :(

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře