Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dráčik napsal:
A keď pôjdeme do extrému, tak na vchode do Bratislavy hl. je 30km/h (zo 100) a tiež tam neni predzvestník.

A já jsem si furt říkal, že ten předvěstník na videu nějak nemůžu najít :D No ale jak napsal Bob, stejně je tam návěstidlo na 40km/h a na těch 30 už je to spomalení jen o 10...
Jinak další aktualizace bude z Púchova do Brunovce, koleje jsou položené, ještě je třeba dotvořit krajinu. Akorát teď nějak nestíhám, takže už jsem Editor MSTS pár dní neviděl... :eek:

Naposled editoval moderátor:
Stavitelxx: My si počkáme, hlavne nech je to dobre.
Čo sa týka reklamácií zo strany fírov, tak na zast. Madunice (aj pre Stavitelaxx) smerom od V.Kostolian neni vôbec tabuľa pred zastávkou. Reklamujeme to od leta minulého roka. Myslíš, že ju už osadili?
Jiří Maxa: Potom nech dajú všetky tabule preč a ušetrí sa za materiál, veď máme poznanie. Toto je prvý argument od papalášov, keď sa niečo stane. Tabuľa pred zastávkou zarastená v kríkoch, zastávka neosvetlená, majsterko ju v noci prebehol a bol odstavený, lebo "má poznanie".

Dráčik napsal:
Stavitelxx: My si počkáme, hlavne nech je to dobre.
Čo sa týka reklamácií zo strany fírov, tak na zast. Madunice (aj pre Stavitelaxx) smerom od V.Kostolian neni vôbec tabuľa pred zastávkou. Reklamujeme to od leta minulého roka. Myslíš, že ju už osadili?
Jiří Maxa: Potom nech dajú všetky tabule preč a ušetrí sa za materiál, veď máme poznanie. Toto je prvý argument od papalášov, keď sa niečo stane. Tabuľa pred zastávkou zarastená v kríkoch, zastávka neosvetlená, majsterko ju v noci prebehol a bol odstavený, lebo "má poznanie".
Dráčik,já jsem měl na mysli ten traťový předvěstník, který informuje fíru,aby snížil rychlost,nikoliv tabuli,která dává signál fírovi,že se blíží zastávka. :wink:

bob57_cz napsal:
Ivan.ps napsal:
To som nevedel a ani som ti to zatial nevsimol, ze pri znizovani rychlosti o 10km/h nie su predzvestniky. V kazdom pripade dakujem za vysvetlenie. Zase som o nieco mudrejsi. :lol:
To se snadno přehlídne, obzvlášť když se to tu přetřásalo už nejmíň 3x. :lol:
Ak mam povdat pravdu, tak som si este naozaj nevsimol, ze by sa tu tento problem riesil. Ale to bude asi aj tym, ze niekedy pridem na forum iba narychlo a so zvedavosti si rychlo precitam iba vlakna, ktore ma v tom momente najviac zaujimaju a na tie ostatne vlakna sem-tam aj zabdnem. Takze som si to este nevsimol. Ale je to moja chyba a nepozornost - priznavam...

Dráčik napsal:
Čo sa týka reklamácií zo strany fírov, tak na zast. Madunice (aj pre Stavitelaxx) smerom od V.Kostolian neni vôbec tabuľa pred zastávkou. Reklamujeme to od leta minulého roka. Myslíš, že ju už osadili?.
Tak aspoň já ji v MSTS osadím, abyste z té reklamace něco měli :D

DOTAZ

Promiňte ale nevím kam jinam mám tuto otázku napsat, zítra ji nějaký moderátor klidně může smazat.

Chci se zeptat, jestli se dá ze zadního vagonu natáčet kamerou tak, aby kamera byla napojena na elektriku? Je tam zásuvka? Může mi to někdo 100% potvrdit, abych zítra věděl, do čeho jdu?

Jedná se o kupéčkový vagon první třídy slovenských železnic (IC 402 Gerlach - vůz AEER)

Potřebuji to vědět ještě dnes, co nejdříve.
Děkuji.

Re: DOTAZ

Stavitelxx napsal:
Promiňte ale nevím kam jinam mám tuto otázku napsat, zítra ji nějaký moderátor klidně může smazat.

Chci se zeptat, jestli se dá ze zadního vagonu natáčet kamerou tak, aby kamera byla napojena na elektriku? Je tam zásuvka? Může mi to někdo 100% potvrdit, abych zítra věděl, do čeho jdu?

Jedná se o kupéčkový vagon první třídy slovenských železnic (IC 402 Gerlach - vůz AEER)

Potřebuji to vědět ještě dnes, co nejdříve.
Děkuji.
Dnes už to asi nestihneš, ale měl jsi si koupit větší baterku, která vydrží alespoň 5 hodin provozu. Já tohle bral jako samozřejmost při koupi kamery pro účely MSTS.

Re: DOTAZ

Stavitelxx napsal:

Ano je tam, ale zozen si dost dlhu snuru. Zasuvka je myslim az v kupe pri okne.

Dve zásuvky by mali byť na chodbiče ( nad oknom ) - tušim oproti druhému oddielu. Ale možno si to s niečim mýlim. V oddieloch pri okne je iste, aj dvakrát :D

Já jsem natočil spoustu videa z konce vozu (Zbyněk to video taky pužívá při stavbě). Měl jsem vždycky s sebou baterku navíc. Nelze spoléhat na to, že bude v zásuvce šťáva. Ale jedna zkušenost: kamera je na stativu, téměř nezaostřuje, nepoužívám zoom, pořád natáčí bez zastavení a díky tomu se barerka vybíjí pomalu.

Karel napsal:
Já jsem natočil spoustu videa z konce vozu (Zbyněk to video taky pužívá při stavbě). Měl jsem vždycky s sebou baterku navíc. Nelze spoléhat na to, že bude v zásuvce šťáva. Ale jedna zkušenost: kamera je na stativu, téměř nezaostřuje, nepoužívám zoom, pořád natáčí bez zastavení a díky tomu se barerka vybíjí pomalu.

Já natáčel jen určité úseky, takže v mezipauze jsem vždycky valil do kupé vrazit kameru do nabíječky, tam naštěstí zásuvka byla v provozu. Akorát cestující v ostatních kupéčkách nechápali, co tam furt lítám, nejspíš si mysleli, že mám střevní potíže a tak furt běhám na záchod :lol: :lol:

Jinak se stavbou Tratě 321 to teď bude horší, protože absolutně nemám čas, moc práce, cesta do Francie atd atd, takže to teď půjde pomaleji, netroufám si ani odhadnout, kdy bude aktualizace - každopádně za dlouho.

Taky se mi ještě v PC podařilo najít pár obrázků kolejiště Tratě 321, ještě než mi zmizely ty drahocenné kilometry na Slovensku :cry: (po otevření použijte zoom)

Celkový přehled:
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321/Prehled.JPG

úsek Žilina - Poprad Tatry
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321/Zilina_Poprad.JPG

úsek Poprad Tatry - Cierna nad Tisou
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321/Poprad_Cierna.JPG

Karel napsal:
Však také veškeré materiály nemají chybu. Čisté sklo, žádné zoomování, žádné výpadky, žádné roztřesení. Jedinou chybičkou je kopie na VHS (menší rozlišení). ale v té době, kdy materiály byly točeny, nějaké digitální video bylo finančně nákladné. Hardisk o velikosti 20 giga, to byla utopie. Dnes by to nestačilo ani na MSTS. :lol:
Náhradní baterka do kamery je nutností.

Martin: Však si do Francie vezmi notebook a ve volných chvilkách můžeš stavět :lol: Já když jsem na cestách, tak stavím i ve vlaku. Má to i výhodu, že máš zálohu trati i v jiném počítači a pravděpodobnost, že by jsi si smazal půlroční práci, jako Tvé Košice se minimalizuje.

Zbyněk Šemora napsal:
Karel napsal:
Martin: Však si do Francie vezmi notebook a ve volných chvilkách můžeš stavět :lol: Já když jsem na cestách, tak stavím i ve vlaku. Má to i výhodu, že máš zálohu trati i v jiném počítači a pravděpodobnost, že by jsi si smazal půlroční práci, jako Tvé Košice se minimalizuje.

Zbyňku, to by mě přítelkyně zaškrtila, kdybych si vzal na dovolenou MSTS a stavěl :lol: :lol: :lol:
Ale jinak ho mimo domov používám ke stavbě, když mám volné chvíle, hlavně v práci. Ale nepracuje se mi na něm tak dobře, jak na stolním PC, takže slouží spíš k jednodušším věcem, jako tvorbě staničních cedulem, pokládání sloupů TV, nebo zkušebním jízdám atd... Asi je to o zvyku, já si na tu nootebookovou klávesnici nějak nemůžu zvyknout :?

Stavitelxx napsal:
Zbyňku, to by mě přítelkyně zaškrtila, kdybych si vzal na dovolenou MSTS a stavěl :lol: :lol: :lol:
Ale jinak ho mimo domov používám ke stavbě, když mám volné chvíle, hlavně v práci. Ale nepracuje se mi na něm tak dobře, jak na stolním PC, takže slouží spíš k jednodušším věcem, jako tvorbě staničních cedulem, pokládání sloupů TV, nebo zkušebním jízdám atd... Asi je to o zvyku, já si na tu nootebookovou klávesnici nějak nemůžu zvyknout :?
Přímo se to nedá, to musíš mít externí numerickou klávesnici a pak už to jde.
Pokud cestuješ s přítelkyní, tak to je jasné, já předpokládal, že tam jedeš pracovně.
Ale i když.......musíš jí naznačit, že tento výlet se mohl uskutečnit jen díky stavbě Tvé trati, jinak by jste na cestu neměli :lol: :lol: :lol: . Tak ať Tě laskavě, až budeš na lavičce pod Eifelovkou stavět trať Žilina - Bratislava, neruší. :lol: :lol: :lol:
To byl jen vtip. Pokud člověk na chvíli od stavění vysadí a odreaguje se jiným způsobem, to jen prospěje. :lol: :lol: :lol: ( pokud nevysadí navždy, což se bohužel u lidí od MSTS často stává )

Zbyněk Šemora napsal:
Stavitelxx napsal:
Pokud cestuješ s přítelkyní, tak to je jasné, já předpokládal, že tam jedeš pracovně.
Ale i když.......musíš jí naznačit, že tento výlet se mohl uskutečnit jen díky stavbě Tvé trati, jinak by jste na cestu neměli :lol: :lol: :lol: . Tak ať Tě laskavě, až budeš na lavičce pod Eifelovkou stavět trať Žilina - Bratislava, neruší. :lol: :lol: :lol:
To byl jen vtip. Pokud člověk na chvíli od stavění vysadí a odreaguje se jiným způsobem, to jen prospěje. :lol: :lol: :lol: ( pokud nevysadí navždy, což se bohužel u lidí od MSTS často stává )

Já mám externí numerickou klavesnici, ale i tak je to nějaké divné... Ty asi hodně střídáš stavbu na PC a na notebooku, tak už sis na tu změnu zvykl, ale u mě to asi ještě chvíli potrvá.
Naví když na noťasu stavím třeba v práci, tak kolem mě furt někdo lítá a diví se co to dělám a já musím vysvětlovat a tak stejně nic nepostavím. A taky bych se při tom kecání mohl v něčem důležitém seknout, takže proto rači jen ty jednodušší práce, u kterých se nemusí moc přemýšlet.
Pracovně do Francie nejedu, leda že bych Trať 321 protáhl až do Paříže :lol:
Joo vysazovat se od stavby je riziko, pak už se taky člověk nemusí znovu rozjet, ale to u mě snad nehrozí, když jsem překousl i ty Košice.

Stavitelxx napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Stavitelxx napsal:

Já mám externí numerickou klavesnici, ale i tak je to nějaké divné... Ty asi hodně střídáš stavbu na PC a na notebooku, tak už sis na tu změnu zvykl, ale u mě to asi ještě chvíli potrvá.
Naví když na noťasu stavím třeba v práci, tak kolem mě furt někdo lítá a diví se co to dělám a já musím vysvětlovat a tak stejně nic nepostavím. A taky bych se při tom kecání mohl v něčem důležitém seknout, takže proto rači jen ty jednodušší práce, u kterých se nemusí moc přemýšlet.
Pracovně do Francie nejedu, leda že bych Trať 321 protáhl až do Paříže :lol:
Joo vysazovat se od stavby je riziko, pak už se taky člověk nemusí znovu rozjet, ale to u mě snad nehrozí, když jsem překousl i ty Košice.

:lol: :lol: A co takhle přítelkyni poslat nakupovat suvenýry na La Defanse a ty můžeš stavěť trať v nějakém koutku na Champse Elyses :lol: :lol:

P.S. Ale jo, odpočiň si, naber energii a sílu atd. 8)

Zdravím, nedávno jsem se domlouval přes ICQ s jedním pánem, že jak budu mít cestu do Orlové, tak se domluvíme na předání DVD s Tratí 321.
Bohužel v chaosu papírů co mám doma se mi někde ztratilo tel. číslo, prosím tímto toho dotyčného, aby se mi ozval. Děkuji.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře