Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Kolaje

bob57_cz napsal:
Stavitelxx napsal:
bob57_cz napsal:
Martine, kde máš umístěn soubor acleantrack1_2.ace ?
Takový soubor vůbec nemám, jenom acleantrack_1, nebo acleantrack_2 acleantrack1_K atd..... něco v Globalu a něco v texturách přímo v trati.
No já jej taky nenašel nikde v instalačce a všech aktualizacích a přitom ho po mně simulátor několikkrát vyžadoval při seznamovacím průjezdu ze Žiliny do Bratislavy. Naštěstí to nepadlo, stačilo jen odklikat hlášky a jelo to dál. Bylo to na Globalu s UZK3.18. Vyzkouším tedy nějaký nižší XT. ( V 090ce mi to dělalo totéž, tam jsem musel tento soubor doplnit do trati, v globalu se mu nelíbil.)

Kdybys používal Global určený ke Trati 321, tak ti to žádné chyby nehlásí, acleantrack1_2 nemám a ani ho trať nepotřebuje :wink:

Mám otázku ohľadom počasia.
Keď mám čas okolo 10:00 tak sa mi to zdá stále tmavšie,ako keby sa stmievalo...A to už má byť práve jasný deň.Nedá sa to nejako zosvetliť ?
V porovnaní s americkým koridorom je to zo zosvetlením počasia veľký rozdiel...
A zaujíma ma ešte aj búrka.Nedajú sa blesky nastaviť aj v noci??

Včera som si prešiel Košice-Žilina a je to krása:) Štrba,Bešeňovské oblúky,Lisková a Šútovo je naozaj paráda:)

bob57_cz napsal:
Stavitelxx napsal:
bob57_cz napsal:
Martine, kde máš umístěn soubor acleantrack1_2.ace ?
Takový soubor vůbec nemám, jenom acleantrack_1, nebo acleantrack_2 acleantrack1_K atd..... něco v Globalu a něco v texturách přímo v trati.
No já jej taky nenašel nikde v instalačce a všech aktualizacích a přitom ho po mně simulátor několikkrát vyžadoval při seznamovacím průjezdu ze Žiliny do Bratislavy. Naštěstí to nepadlo, stačilo jen odklikat hlášky a jelo to dál. Bylo to na Globalu s UZK3.18. Vyzkouším tedy nějaký nižší XT. ( V 090ce mi to dělalo totéž, tam jsem musel tento soubor doplnit do trati, v globalu se mu nelíbil.)

A neni to tim, ze trat vyzaduje Xtracks 3.12 ? Ja pouzivam vyhradne Xtracks dodavany na instalacnim CD a zadne problemy s tim nemam. Stavitelxx ma pravdu. Musite Bobe pouzivat Global urceny ke trati 321. :wink:

Shader napsal:
Včera som si prešiel Košice-Žilina a je to krása:) Štrba,Bešeňovské oblúky,Lisková a Šútovo je naozaj paráda:)

A to teprve bude krasa az se dodela na tomto useku krajina, to bude pak uplne jiny kafe. :lol:

Shader napsal:
Mám otázku ohľadom počasia.
Keď mám čas okolo 10:00 tak sa mi to zdá stále tmavšie,ako keby sa stmievalo...A to už má byť práve jasný deň.Nedá sa to nejako zosvetliť ?
V porovnaní s americkým koridorom je to zo zosvetlením počasia veľký rozdiel...
A zaujíma ma ešte aj búrka.Nedajú sa blesky nastaviť aj v noci??

Vizuální efekty světla a tmy se mi taky zdají hodně nereálné, stmívání a rozednívání trvá strašně dlouho, mělo by být odpoledne dlouho světlo a pak se během půl hodiny až hodiny setmět, ne aby se stmívalo tak pozvolna a dlouho, s rozedníváním to samé.

Stavitel : Takže vieš teda čo myslím
Dalo by sa nejako s tým popracovať?? Ja viem,že to je len taký detail,ale určite by to potom malo ten správny šmrnc,ako aj kebyže blesky idú aj v noci...

Už zopár krát som cestoval nočným vlakom za búrky a má to svoje čaro

Naposled editoval moderátor:

bob57_cz napsal:
Čuřil napsal:
A neni to tim, ze trat vyzaduje Xtracks 3.12 ? Ja pouzivam vyhradne Xtracks dodavany na instalacnim CD a zadne problemy s tim nemam. Stavitelxx ma pravdu. Musite Bobe pouzivat Global urceny ke trati 321.
Čuřile, Čuřile ! Postřehl jsi v mém předešlém glosu pojem "zpětná kompatibilita" ? Víš, co znamená ? Pokud u obou "?" odpovíš "ANO", pak je tvůj příspěvek mimo mísu. Děkuji za marnou snahu.
Pokud budu mít ve svém MSTS pro každou jednu trať samostatný vlastní GLOBAL a ostatní potřebné, tak si nevystačím ani s možnostmi vlastního udělátoru DAFC a velikostí disku 120GB ( samostatný jen pro simulátor ).

No ono určitě není rozumné, aby měl někdo pro každou trať vlastní Global, už jen kvůli místa na disku. Je mnoho tratí, kterým stačí jeden společný Global, ale mezi ně Trať 321 rozhodně nepatří. Trať 321 má jedinečný Global včetně Xtracks, manuálně doplněné další koleje a vyhybky, své specifické textury kolejiště atd. Možná to máš Bobe tak vymakané, že ti jedou všechny tratě na jeden Global a jedou správně, v tom případě před tebou smekám, ale já rozhodně nikomu neporučuji, aby Trať 321 spojoval s nějakým jiným Globalem, než který posílám na DVD.

Jinak Čuřile Trať 321 nevyžaduje Xtracks 3.12, je to základ Globalu, ale jak jsem psal, je to doplněné o další kolejivo, takže samotný Xtracks 3.12 nestačí.

Šnek: Musim potvrdit tva slova......

Jeste neco k aktualizaci: neslo by vymenit v useku Ostrava-Opava soucane sloupy TV za "origo" DS-kove?(jsou na http://www.mates-msts.ic.cz) Ty soucasne jsou sice hezke ale moc mi tam nesedi (rezave, zuzuji se smerem k vrchu)

Fabio napsal:
Šnek: Musim potvrdit tva slova......

Jeste neco k aktualizaci: neslo by vymenit v useku Ostrava-Opava soucane sloupy TV za "origo" DS-kove?(jsou na http://www.mates-msts.ic.cz) Ty soucasne jsou sice hezke ale moc mi tam nesedi (rezave, zuzuji se smerem k vrchu)

Ty sloupy už jsou vyměněné, stejně tak i mezi Přerovem a Olomoucí a v okolí Mohelnice :wink:

Já mám 2 globaly....přejmenovávám si je podle toho kterou trť chci jet...global_x pro tratě 321, 090, 183 a vysočina_1960 a potom global_bp pro tratě BP, Luhačovice, ZSR_130 a ZSR_169. Všechny tratě se chovají korektně :wink:

bob57_cz napsal:
Amazon napsal:
Já mám 2 globaly....přejmenovávám si je podle toho kterou trť chci jet...global_x pro tratě 321, 090, 183 a vysočina_1960 a potom global_bp pro tratě BP, Luhačovice, ZSR_130 a ZSR_169. Všechny tratě se chovají korektně :wink:
To se ti jen zdá, 321 má Global se souborem tsection.dat _INFO ( Build 00027 ), zatímco 090 má mít _INFO ( Build 00035 ) z XT3.18/UZK a při porovnání těch souborů je tam hodně rozdílů.

A tím pádem spolu samozřejmě nefungují. Nebo zkusit na global 321 XT3.18/UZK ?

Mě taky chodí 321 a 090 spolu bez problémů (plus 183, ZSR150, Vysočina atd.) Ale samozřejmě jsem 321 neprojel celou, na to nemám tolik času :D

Zdravím

Chcem sa len spýtať stavitela trate 321 či návestidlo posledného autobloku pred vchodom do Ladiec zo smeru BA je tam naschvál alebo len omylom??
Ak sa pamatám zo svojich ciest do školy mala by tam byť "Opakovačka".
...to len taký detailík Neberte to ako rýpanie

Inak trať je super
Včera som si dal IC 405 Tatran a po 5 a pol hodinach jazdy vidím aj po skončení jazdy kolaje a stĺpy :lol:
No idem si a lebo zajtra ma čaká IC 404
Dobrú Noc

Shader napsal:
Zdravím

Chcem sa len spýtať stavitela trate 321 či návestidlo posledného autobloku pred vchodom do Ladiec zo smeru BA je tam naschvál alebo len omylom??
Ak sa pamatám zo svojich ciest do školy mala by tam byť "Opakovačka".

Jo má tam být opakovačka, máš pravdu, už jsem to opravil. Díky za upozornění

Chcel by som sa spytat:
vsimol som si v useku medzi Zilinou po Mosty u Jablunkova niektore navestidla mimo trate, t.j. jedno navestidlo pre kolaj a vedla neho navestidlo v trave......................

c15134d3bb31bda30ad17fef774d0e1c.jpg
Hodilo by sa to pouzit niekam do trate 321 :D

Stavitel : Ešte som si spomenul na jednu vec:

Raz mi v noci napísalo,že mi chýba nočná textura "Villawit",ok to som si opravil a je to bez problemov,lebo som ju mal našťastie

Ale všimol som si druhú vec.Pri prejazde cez Bešeňovské oblúky vieme,že tam je hrádza alebo také čosi.No keď som sa díval pozorne,tak ten objekt mi tam chýba,ale nepísalo chybu.Súčasťou tej hrádze je hnedá budova a žltý "portál"niečo ako taký žeriav,neviem ako to popísať...Tým pádom,kedže mi tam chýba hrádza,nevieš aký tam je objekt? Chybu mi nepíše,len keď si to všimneš za jazdy tak tie objekty sú vo vzduchu,nad zemou...To len detail

LukyMichalovce : Ja by som to šupol niekam na koridor

LukyMichalovce napsal:
Chcel by som sa spytat:
vsimol som si v useku medzi Zilinou po Mosty u Jablunkova niektore navestidla mimo trate, t.j. jedno navestidlo pre kolaj a vedla neho navestidlo v trave......................

Asi máš na mysli toto:
http://www.ama-cb.cz/msts/Stavitelxx/Navestidlo_1.jpg
a toto:
http://www.ama-cb.cz/msts/Stavitelxx/Navestidlo_2.jpg

No a co má být, co se ti na tom nezdá??? :?:

Shader, já zaprvé nevím, kde jsou Bešeňovské oblouky a ani moc nechápu co se mi tu snažíš vysvětlit, jak víš že ti chybí hráz a jak víš, že tam ostatní tu hráz mají? A kde přesně ta hráz má být???

Stavitel : Usek Liptovska Tepla - Liptovske Vlachy
Sú to tie oblúky ponad dialnicu a je tam cca 70km/h a neďaleko je aj Akvapark:D
No kedze su tie 2 objekty vo vzduchu tak ma napadlo ze tam mozno nieco chýba na čom by mali stáť...

Stavitelxx napsal:
LukyMichalovce napsal:
Chcel by som sa spytat:

Asi máš na mysli toto:
http://www.ama-cb.cz/msts/Stavitelxx/Navestidlo_1.jpg
a toto:
http://www.ama-cb.cz/msts/Stavitelxx/Navestidlo_2.jpg

No a co má být, co se ti na tom nezdá??? :?:

No ja som nevedel ze v reale je to tak................a aky to ma vyznam to navestidlo??? :roll:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře