Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Hlavně, aby se video vydařilo, nemáš i aktuální TTP, stále mám dilema jaká je rychlost mezi Rudolticemi a Krasíkovem. Dle TTP 120, ale z mého videa je na zakrytém rychlostníku schováno 140. Stav před půlrokem. Ale oblouky jsem už srovnal, těch 140 by to mohlo snést, ale jestli je do Rudoltic 160, to by mě také zajímalo.
Ale v každém případě by to i chtělo osobní návštěvu.

Zbyněk Šemora napsal:
Hlavně, aby se video vydařilo, nemáš i aktuální TTP, stále mám dilema jaká je rychlost mezi Rudolticemi a Krasíkovem. Dle TTP 120, ale z mého videa je na zakrytém rychlostníku schováno 140. Stav před půlrokem. Ale oblouky jsem už srovnal, těch 140 by to mohlo snést, ale jestli je do Rudoltic 160, to by mě také zajímalo.
Ale v každém případě by to i chtělo osobní návštěvu.

jo jo taky budu potřebovat co nejdříve osobní návštěvu, jestli se chceš projít z Krasíkova do Třebové, tak můžeš jít semnou :D :D :D

Snad nechceš Stavitelxx-i postavit svoji trať až do Prahy ? To by se Zbyněk moc zlobil, že mu fušuješ do řemesla. :lol: :lol:
Ale jinak bych se přimlouval, kdyby byl dostavěný úsek alespoň do Zábřehu,ať pak člověk může přestoupit na Zbyňkovu trať. Snad neplánuješ postavit to až do České Třebové ? Vždyť ze Zábřehu je to ještě pěkná štreka.

Jiří napsal:
Snad nechceš Stavitelxx-i postavit svoji trať až do Prahy ? To by se Zbyněk moc zlobil, že mu fušuješ do řemesla. :lol: :lol:
Ale jinak bych se přimlouval, kdyby byl dostavěný úsek alespoň do Zábřehu,ať pak člověk může přestoupit na Zbyňkovu trať. Snad neplánuješ postavit to až do České Třebové ? Vždyť ze Zábřehu je to ještě pěkná štreka.

Do Prahy určitě ne, chci to postavit do České Třebové, ve zmodernizovaném stylu mezi Zábřehem a Třebovou.
Zbyněk se rozhodl správně, že úsek Třebová - Zábřeh nechá v původním stylu, no a aby se do něho furt někdo nenavážel že to má přestavět (jako s Chocní), tak já to postavím ve stylu zmodernizovaném.
Akorát musím počkat, až se dokončí Hněvkovské tunely, myslím, že to má být někdy v září.

Jiří napsal:
Já se na nikoho zlobit nebudu, ale jen tak mimochodem, Českou Třebovou stavět v MSTS nepřeji ani vrahovi za trest. Ale třeba Stavitel XX, mladá krev, se s touto stanicí popere lépe. Mě už z ní hrabe. Večer zavřu oči a vidím ČT. Shodou okolností už dělám tu radostnější práci, osazuji v ní poslední návěstidla. Sloupy TV už mám a vlaky konečně mohou opět jezdit.

Martine, a jak to budeš mít s tratí Opava - Ostrava??? Na webu máš napsané datum downloadu ( vím že to je jenom orientačně ) 1.7., ale v tu dobu to nebude celé pod elektrikou ani náhodou. Budeš to dělat třeba jenom do Štítiny, kdy v tu dobu by to pod "proudem" už mělo být, nebo až do Opavy podle odhadu???

Vím co mě čeká v České Třebové, už teď mám z toho hrůzu.

Termíny aktualizací nejsou orientační, ty jsou přesné, ale seknul jsem se s tou trasou do Opavy. Bude to z ostravy Svinova asi jenom do Háje ve Slezsku, protože dál na Opavu je ještě modernizuje.

Už se moc těšíme, pánečku to bude jízda, z Prahy do Ostravy či do Košic s přestupem v České Třebové. Už vidím ty aktivity, Praha - Košice, to bude jízda na celý den. A nejzájimavější bude ( ikdyž v reálu to není možné ) sestrojit nějakou aktivitu pro osobní vlak, který jede z Prahy do Popradu, jak u každé vrby vlak bude stát, to potom ten fíra pojede víc jak 12 hodin, vyjede za tmy a přijede za světla.

Chci se zeptat Zbyňka, vede vůbec nějaká trať ze Zábřehu na Brno ? Všiml jsem si, že v jeho trati to vůbec není, jelikož se jede do České Třebové a pak po jiné koleji na Brno.

Jiří napsal:
Chci se zeptat Zbyňka, vede vůbec nějaká trať ze Zábřehu na Brno ? Všiml jsem si, že v jeho trati to vůbec není, jelikož se jede do České Třebové a pak po jiné koleji na Brno.
Ze Zábřehu přímo nee, ale :

1) Z Olomouce přes Prostějov do Kojetína a pak dolů na Brno
2) Z Přerova na Brno přes Kojetín.....je tam triangl Olomouc-Kojetín-Přerov
3) Ne přímo do Brna, ale ještě z Přerova na Břeclav

Martens napsal:
Jiří napsal:
Ze Zábřehu přímo nee, ale :

1) Z Olomouce přes Prostějov do Kojetína a pak dolů na Brno
2) Z Přerova na Brno přes Kojetín.....je tam triangl Olomouc-Kojetín-Přerov
3) Ne přímo do Brna, ale ještě z Přerova na Břeclav

Varianta 1) je špatně, správně má být Olomouc - Prostějov - NEZAMYSLICE - Brno.

Breta napsal:
Omlouvám se, naposledy jsem tam jel někdy v polovině 90.let minulého století....

Martens napsal:
Breta napsal:
Omlouvám se, naposledy jsem tam jel někdy v polovině 90.let minulého století....

No problem. Jen mě tak napadlo, že časem bych si moh udělat okruh Olomouc - Přerov (příp. Prostějov) - Brno - Č. Třebová - Olomouc. Moc hezká představa, už se těším!

Re: do Brna?

martan napsal:
Neplánuje se náhodou někdy v daleké budoucnosti protažení trati až do Brna a trať přes Horní Lideč? Pak by šla třeba aktivita, kdy by se jelo ráno z Brna Beskydem přes Ostravu až do Žiliny a pak tehdy (kolem roku 2002) Bečvou do Přerova a Junákem do Brna :-) Začátek v Brně ráno asi o půl 6. a konec kolem půl čtvrté odpoledne tamtéž a s jednou lokomotivou = cca 10 hodin = asi 1 směna.

To by bylo pěkné...
Ak sa nenahneváte, tak sa vrátim tomuto prípsevku a chcel by som za spýtať, hlavne na tú trať cez Horní Lideč, teda či sa neplánuje toto prepojenie až do Žiliny.

Trať přes Horní Lideč se zatím neplánuje. Momentálně je v plánu dodělat úsek do Košic, do České Třebové a potom asi z Žiliny do Bratislavy, nebo možná z Vrútok do Zvolena.

Možná blbá otázka - šlo by zajet trasu Praha - Ostrava (samozřejmě po dokončení úseku Č. Třebová - Olomouc), příp. po dokončení až do Košic, jak ji jezdí Ostravan nebo Košičan, tj. bez přepřahu?

Pokud myslíš trať Bratislava - Praha a ČT - Žilina, tak ne. Dvě tratě v MSTS spojit nelze.

Breta napsal:
Já měl na mysli právě možnost spojování různých tratí, které mají některou stanici společnou. Ostravan jsem uváděl jen jako příklad pro trasu Praha - Ostrava, Košičan to samé do Košic. Otázka: Když budu mít nainstalované obě tratě, jak můžu absolvovat cestu do Ostravy/Košic? Sorry že si s tím nedám pokoj, ale chtěl bych si celou trasu poctivě projet. A to nemluvím o nejzápadnějším úseku trati rychlíku Bečva, tj. Praha - Cheb.
Tratě jako takové už nespojíš - už jenom proto, že používají rozdílné systémy kolejiva....takže jediné, co Ti musí stačit je pro každou trať napsat část dané aktivity,po příjezdu do styčného místa hru ukončit, přehodit si tratě (ony se totiž ani spolu nesnesou v jediném adresáři Routes), spustit si tu druhou trať a pokračovat v 2.části aktivity....¨

Jiná cesta bohužel není.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře