Pisal som par replik dozadu o tom, ze ked vyjdem zo stanic Vychodna, Kralova Lehota a Liptovsky Hradok smerom na Zilinu na nespravnu kolaj, tak mi na tratovom monitore ukazuje 160 s cervenou bodkou a "stuj". To ukazuje na mieste, kde sa nachadza oznacnikovy kolik (biely s modrou hlavickou). Tu je ukazka:
http://bordel.breakdance.sk/stuj.jpg
Nechal som to tak niekolko minut stat a po case naskocil namiesto "Stuj" "Posun" a dalo sa prejst. Po analyze som zistil, ze to bolo preto, lebo predomou z tej istej stanice vysiel iny vlak (trafik) tym istym smerom a tiez na nespravnu kolaj. On ten oznacnikovy kolik iba cakal, kym ten vlak predomnou neuvolni oddiel.
Je to cele divne, lebo odjazdove navestidlo ma v pohode pustilo von zo stanice (privolavacim signalom), hoci bol oddiel za stanicou obsadeny, ale v zapeti ma kolik zastavil. To si ani neviem predstavit, ako by to fungovalo, keby v tom oddieli isiel vlak smerom ku mne. Ani by nemal ako vojst do stanice, lebo som sa tam postavil ja, ved ked ma odjazdove pustilo von.
Takze ponaucenie z toho je asi take: Odjazdovemu navestidlu netreba verit. Ked ma pusti von zo stanice, treba si este skontrolovat na tratovom monitore, co signalizuje oznacnikovy kolik.
Ale v reali je oznacnikovy kolik iba kus dreva alebo coho a vobec nesvieti. Keby toto videl nejaky rusnovodic, tak by sa cudoval.