Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)

Matesi, gratuluji, objekty bezpečně poznávám. Jen ty svahovky jsou trochu menší, ale to je detail a stačí upravit mapování. Co se týče estakády Masarykovo, je na ní zkušebně postavena první finální brána. Fotky nejen se budou při stavbě určitě hodit.

Poslední odkaz je nefunkční. Edie

Pre pana Semoru: Vasa aktivita "den blbec" sa zacina v Olomouci na posunovej kolaji, a ked z nej odchadzam, tak tam na posunovom stoziarovom semafore svieti biela, ked ho prejdem, naskoci modra. Cize na Vasej trati su zriadovacie navestidla realne, nielen atrapy. Alebo to len toto jedno je tam funkcne?

Pisal som par replik dozadu o tom, ze ked vyjdem zo stanic Vychodna, Kralova Lehota a Liptovsky Hradok smerom na Zilinu na nespravnu kolaj, tak mi na tratovom monitore ukazuje 160 s cervenou bodkou a "stuj". To ukazuje na mieste, kde sa nachadza oznacnikovy kolik (biely s modrou hlavickou). Tu je ukazka:
http://bordel.breakdance.sk/stuj.jpg

Nechal som to tak niekolko minut stat a po case naskocil namiesto "Stuj" "Posun" a dalo sa prejst. Po analyze som zistil, ze to bolo preto, lebo predomou z tej istej stanice vysiel iny vlak (trafik) tym istym smerom a tiez na nespravnu kolaj. On ten oznacnikovy kolik iba cakal, kym ten vlak predomnou neuvolni oddiel.

Je to cele divne, lebo odjazdove navestidlo ma v pohode pustilo von zo stanice (privolavacim signalom), hoci bol oddiel za stanicou obsadeny, ale v zapeti ma kolik zastavil. To si ani neviem predstavit, ako by to fungovalo, keby v tom oddieli isiel vlak smerom ku mne. Ani by nemal ako vojst do stanice, lebo som sa tam postavil ja, ved ked ma odjazdove pustilo von.

Takze ponaucenie z toho je asi take: Odjazdovemu navestidlu netreba verit. Ked ma pusti von zo stanice, treba si este skontrolovat na tratovom monitore, co signalizuje oznacnikovy kolik.

Ale v reali je oznacnikovy kolik iba kus dreva alebo coho a vobec nesvieti. Keby toto videl nejaky rusnovodic, tak by sa cudoval.

Naposled editoval moderátor:

Označník ("kolík") se v MSTS používá na zrušení omezení rychlosti udané odjezdovým návěstidlem, a proto "kolík" musí být opět návěstidlo a bez omezení rychlosti. Takže pokud v předchozím oddíle něco bude, tak tě odjezďák pustí, ale "kolík" ne. Po chvíli bude na "kolíku" výstraha, a nakonec volno. Pokud jsem něco napsal špatně, tak se omlouvám a znalí jistě opraví :)

milan.luxembursky napsal:
Pre pana Semoru: Vasa aktivita "den blbec" sa zacina v Olomouci na posunovej kolaji, a ked z nej odchadzam, tak tam na posunovom stoziarovom semafore svieti biela, ked ho prejdem, naskoci modra. Cize na Vasej trati su zriadovacie navestidla realne, nielen atrapy. Alebo to len toto jedno je tam funkcne?
Návěstidla fungují všechny :wink:

Pisal som par replik dozadu o tom, ze ked vyjdem zo stanic Vychodna, Kralova Lehota a Liptovsky Hradok smerom na Zilinu na nespravnu kolaj, tak mi na tratovom monitore ukazuje 160 s cervenou bodkou a "stuj". To ukazuje na mieste, kde sa nachadza oznacnikovy kolik (biely s modrou hlavickou). Tu je ukazka:
http://bordel.breakdance.sk/stuj.jpg

Nechal som to tak niekolko minut stat a po case naskocil namiesto "Stuj" "Posun" a dalo sa prejst. Po analyze som zistil, ze to bolo preto, lebo predomou z tej istej stanice vysiel iny vlak (trafik) tym istym smerom a tiez na nespravnu kolaj. On ten oznacnikovy kolik iba cakal, kym ten vlak predomnou neuvolni oddiel.

Je to cele divne, lebo odjazdove navestidlo ma v pohode pustilo von zo stanice (privolavacim signalom), hoci bol oddiel za stanicou obsadeny, ale v zapeti ma kolik zastavil. To si ani neviem predstavit, ako by to fungovalo, keby v tom oddieli isiel vlak smerom ku mne. Ani by nemal ako vojst do stanice, lebo som sa tam postavil ja, ved ked ma odjazdove pustilo von.

Takze ponaucenie z toho je asi take: Odjazdovemu navestidlu netreba verit. Ked ma pusti von zo stanice, treba si este skontrolovat na tratovom monitore, co signalizuje oznacnikovy kolik.

Ale v reali je oznacnikovy kolik iba kus dreva alebo coho a vobec nesvieti. Keby toto videl nejaky rusnovodic, tak by sa cudoval.
Jestliže jedeš na nesprávnou kolej a nejsou u nesprávné koleje funkční hradla,může být v celém traťovém úseku jenom jeden vlak.V praxi to znamená,že dokud vlak nedojede do další stanice,nesmí být povolena jízda dalšího vlaku.Bohužel MSTS je v tomhle směru trochu omezené.Ale stejně si myslím,že na odjezdovém návěstidle by jsi měl odjíždět na přivolávačku.
( Jestliže to není plánovaná výluka,tak by Ti stejně měl zastavit výpravčí a zpravit Tě rozkazem o jízdě po nesprávné koleji ).

Diki za vysvetlenie. Fakt treba vyskusat, aby sa clovek do toho dostal.

Pozeral som si plan du buducna, ake trate sa budu stavat. Stavitel tu volakde pisal, ze je moznost, ak by niekto natocil na kameru z posledneho vagona trat, v oboch smeroch, ze da presne instrukcie ako to natocit. Kedze som z Bardejova, co povies na napojenie Kysaku na Presov a potom na Bardejov?

Diki za vysvetlenie. Fakt treba vyskusat, aby sa clovek do toho dostal.

Pozeral som si plan du buducna, ake trate sa budu stavat. Stavitel tu volakde pisal, ze je moznost, ak by niekto natocil na kameru z posledneho vagona trat, v oboch smeroch, ze da presne instrukcie ako to natocit. Kedze som z Bardejova, co povies na napojenie Kysaku na Presov a potom na Bardejov?

Stavitelxx nepisal, že se má video točit z posledního vagonu, to ani náhodou!!!
Video z posledního vagonu se hodí na nějaké drobné dodělávky, kvůli kterých se nevyplácí složitě sjednávat přístup do mašiny. Ale jestli chceš natáčet celou trať, tak pěkně z lokomotivy, klidně stačí jeden směr. Opačný směr můžeš natočit i z toho posledního vagonu, to už bude jen k takovému doladění krajiny, ale základní video pouze z mašiny.
Takže jestli chceš, abych postavil trať z Kysaku směrem na Prešov, tak není problém, dodej materiály, video z lokomotivy ve vysoké kvalitě a za dobrého počasí a zbytek už nech na mě. A samozřejmě ještě musíš brát ohled na to, že mám plán co budu stavět a ten má přednost, až to bude hotové, tak potom můžu pokračovat třeba na ten Prešov.

Teď mám pocit, že tady diktuju až moc složité podmínky, které asi každého odradí od dodání materiálů a videa pro určitou trať. Ale na druhou stranu aspoň nebudu tak moc zavalený prací a taky si myslim, že jestli je někdo třeba z toho Bardejova a opravdu tam tu trať z Kysaku chce mít v MSTS postavenou, tak udělá všechno pro to, aby ty materiály a video sehnal :D

Stavitelovi.

Zatial si ma neodradil od vyroby takeho videa. Moj brat mi ponukol pomoc, ma k dispozicii kameru, ktora by vyhovovala. Nemame sice moznost ist do lokomotivy, kedze nemame znamych rusnovodicov, vieme ale to video natocit z posleneho vagona z Bardejova do Kysaku a nasledne v pocitacovom programe video cele otocit odzadu a bude to vyzerat akoby to bolo tocene z prednej masiny z Kysaku do Bardejova.

Napis len dalsie podmienky, ktore je tam treba dodrzat.

Hele Milane,
tak jako jsem onehdá řekl jednomu šikulovi - bež a zeptej se firy, řekni mu proč. No a vyšlo to. To samé radím tobě, třeba tě vezme. Hlavně si to neplánuj na všední den.

Stavitelovi.

Zatial si ma neodradil od vyroby takeho videa. Moj brat mi ponukol pomoc, ma k dispozicii kameru, ktora by vyhovovala. Nemame sice moznost ist do lokomotivy, kedze nemame znamych rusnovodicov, vieme ale to video natocit z posleneho vagona z Bardejova do Kysaku a nasledne v pocitacovom programe video cele otocit odzadu a bude to vyzerat akoby to bolo tocene z prednej masiny z Kysaku do Bardejova.

Napis len dalsie podmienky, ktore je tam treba dodrzat.

Jak říká Zdeněk, nejdříve zkus zajít za fírou, třeba tě vezme do mašiny. Pokud ne, tak potom můžeš jít do zadního vagonu.
No nevím jaké podmínky tu napsat, zkrátka by to video mělo být v té nejlepší možné kvalitě, bez zoomu, taky by bylo dobré, aby sklo na dveřích posledního vozu bylo čisté a nezapomeň ani na počasí, nejlepší je zataženo bez deště. Pokud bude slunečno, tak aby ti slunce nesvítilo do kamery...

Ok, skusim to a dam vediet. Uz len aby bracho mal na to cas.

Este by som chcel okomentovat toto: stiahol som si 10. aj 11. aktualizaciu, s vozidlami aj aktivitami, vsetko frci OK. Presiel som aktivitu Zilina-Zwardon. Tam som si vsak vsimol, ze na jednokolajke na useku Cadca-Zwardon pri odchode zo stanic Cierna pri Cadci a Skalite (smerom do Polska) na odjazdovych navestidlach vzdy svieti aj blikajuce zlte svetlo (ocakavat 40). Ta 40-tka aj skutocne je na dalsom navestidle (vchodovom do dalsej stanice), ale usek medzi nimi je dost dlhy, niekolko kilometrov a vchodove navestidla maju samostatne predzvesti, ktore tam tiez navestia ocakavat 40.
Problem je v tom, ze aj vchodove navestidla maju samostatne predzvesti, tak potom preco odjazdove navestidla na predchazajucich staniciach ukazuju volno (ked idem na siru trat)?

Ak je problem s pochopenim toho, co som teraz napisal, dajte vediet, pokusm sa to vysvetlit inac.

Potom uz to co som spominal. Nevidel som na trati nikde tie znacky, ktore upozornuju , ze sa blizi zastavka - biele obdlzniky do pola.

Ok, skusim to a dam vediet. Uz len aby bracho mal na to cas.

Este by som chcel okomentovat toto: stiahol som si 10. aj 11. aktualizaciu, s vozidlami aj aktivitami, vsetko frci OK. Presiel som aktivitu Zilina-Zwardon. Tam som si vsak vsimol, ze na jednokolajke na useku Cadca-Zwardon pri odchode zo stanic Cierna pri Cadci a Skalite (smerom do Polska) na odjazdovych navestidlach vzdy svieti aj blikajuce zlte svetlo (ocakavat 40). Ta 40-tka aj skutocne je na dalsom navestidle (vchodovom do dalsej stanice), ale usek medzi nimi je dost dlhy, niekolko kilometrov a vchodove navestidla maju samostatne predzvesti, ktore tam tiez navestia ocakavat 40.
Problem je v tom, ze aj vchodove navestidla maju samostatne predzvesti, tak potom preco odjazdove navestidla na predchazajucich staniciach ukazuju volno (ked idem na siru trat)?

Ak je problem s pochopenim toho, co som teraz napisal, dajte vediet, pokusm sa to vysvetlit inac.

Potom uz to co som spominal. Nevidel som na trati nikde tie znacky, ktore upozornuju , ze sa blizi zastavka - biele obdlzniky do pola.

To je jednoduchá odpověď, ty odchodové návěstidla jsou špatně nastavené, opravím.
No a kde konkrétně chybí ty cedule, že se blíží zastávka? Je třeba napsat přesné místo (název zastávky), já nebudu prohledávat celou trať :wink:

Zdravím mám dotaz ve stanici Kralovany jsou na Vrutskem zhlaví na jedné koleji 2 odjezdová návěstidla.Je to chyba nebo je to i v reálu?

Je to chyba, která už je opravena. Funkční návěstidlo je na té koleji jen jedno, to druhé je zapomenutá atrapa návěstidla...

Zdravim.Mám takový problem.Reinstaloval jsem MSTS.Najednou mi však v některých úsecích zmizel terén.Prostě koleje lítají ve vzduchu,některé stromy jsou tak jak mají být,některé jsou propadlí hluboko pod tratí.Co by to mohlo být?Dík

Chci se zeptat proč když dělám v editoru směr jízdy vlaku tak proč se mi těsně za Českým Těšínem směrem na Ostravu automaticky ukáže bod změny směru? :(

zubacka napsal:
Chci se zeptat proč když dělám v editoru směr jízdy vlaku tak proč se mi těsně za Českým Těšínem směrem na Ostravu automaticky ukáže bod změny směru? :(
To se ti zobrazí přímo reverz? Jinak to dělá i mě, ale není to reverzním bodem, ono to veme trasu takto: Č. Těšín, Karviná, OV hln., Ov Svinov, Vítkovice, Albrechtice a zpět do Č těšína. Udělá to takové "ostravské kolečko". :D (teď nevím jestli to říkám přesně. Už jsem přes Č. Těš. aktivitu dlouho nedělal)
S pozdravem Dan. :D

Dan J. napsal:
zubacka napsal:
To se ti zobrazí přímo reverz? Jinak to dělá i mě, ale není to reverzním bodem, ono to veme trasu takto: Č. Těšín, Karviná, OV hln., Ov Svinov, Vítkovice, Albrechtice a zpět do Č těšína. Udělá to takové "ostravské kolečko". :D (teď nevím jestli to říkám přesně. Už jsem přes Č. Těš. aktivitu dlouho nedělal)
S pozdravem Dan. :D
To mi taky kdysi udělalo, když sem dělal aktivitu, stačilo někde za Těšínem přehodit výhybku, nebo tak něco, přesně už si to nepomatuji, je to už skoro rok.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře