Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
problem

netyka sa to sice priamo trate 321, ale mam taky problem - nemozem sa na stranku trate321 pripojit (ciastocne ju sice nacita ale nikdy nie celu). neviem ci ma tiez niekto taky problem. Nemyslim si ze by som mal az take slabe pripojenie (okolo 0,5 Mbps). Chcem sa spytat ci aj ini maju podobny problem.

Stránka trate 321 je umiestnená na serveroch webzdarma, takže ty ako užívateľ pripojenia do internetu idúceho nejakým spôsobom cez sieť T-com si odsúdený na takéto dlhé načítavanie. Neexistuje spôsob, ako tomu pomôcť. Ledaže by sa Martin odsťahoval s webom niekam inam ...

chapem, chapem...
StavitelXX umiestnil na stranku nejake aktivity a tie su bohuzial az na spodku stranky a teda mi ich nenacita ani o 100 rokov. nedali by sa umiestnit priame linky na tie .apk subory na forum? snad by to slo lepsie...

wlk napsal:
chapem, chapem...
StavitelXX umiestnil na stranku nejake aktivity a tie su bohuzial az na spodku stranky a teda mi ich nenacita ani o 100 rokov. nedali by sa umiestnit priame linky na tie .apk subory na forum? snad by to slo lepsie...

To by som uvytal aj ja...

dik. problem s aktivitami od Josefa Karleca sa tym vyriesil, ale netusim odkial mam zohnat Os 3725 od Jakuba Tandlera

bob57_cz napsal:
Stavitelxx napsal:
Pár nových aktivit je na stránce Tratě 321
Do zdrojáku se ti vloudila nějaká chybka:
<a href="AKTIVITY/Os%203725_apk.DEFANGED-750880">Os 3725</a><span style='mso-tab-count:1'>
Stáhnou to sice jde, ale někdo zase nebude vědět, jak si to opravit.

To vůbec neřeš Karle, zveřejnil jsem tu aktivitu v tom názvu, v jakém mi ji autor poslal. Nechápu sice proč to tak udělal, ale funguje to normálně.

to Stavitelxx: No rád bych upozornil že trať 316 je sjízdná až do Štítiny, tak pokud by si neměl do čeho píchnout tak bych se přimlouval za její postavení.

Martine, jestli jsi na drátě, objevil jsem chybičku v kilometráži Tvé tratě. Z Lukavice na Moravě do Mohelnice je rovina (s klesáním 1,5 až 4,7 promile) km48,152 až 52,180, kde začíná malinkaté esíčko o poloměru 11 km (v MSTS nemožné, také jsem použil krátké 2000r oblouky). U Tebe je tento 4km úsek dlouhý 2,5km. Nevím, jestli to nemáš kompenzováno jinde v obloucích, ale raději si to přeměř. Pokud jsi zatím za Zábřeh nestavěl, ještě by to posunout šlo. (já takto kdysi posouval celý Kolín a přežil jsem to)
Píši to veřejně jako varování pro všechny stavitele, proto vřele doporučuji s kolejemi osazovat i kilometrovníky a porovnávat s dokumentacemi. Pak se takovým nepříjemným překlepům vyhnete nebo je alespoň zminimalizujete. (pokud si neoznačíte stejným číslem dva kilometrovníky vedle sebe nebo jeden vynecháte jako se to stalo mě, nic není dokonalé)

Zbyněk Šemora napsal:
Píši to veřejně jako varování pro všechny stavitele, proto vřele doporučuji s kolejemi osazovat i kilometrovníky a porovnávat s dokumentacemi. Pak se takovým nepříjemným překlepům vyhnete nebo je alespoň zminimalizujete. (pokud si neoznačíte stejným číslem dva kilometrovníky vedle sebe nebo jeden vynecháte jako se to stalo mě, nic není dokonalé)
Pán Šemora, mám malinký dotaz - dajú sa v RE označovať kilometrovníky ináč ako číslom? Napríklad písmenom apod.Ak áno táto skutočnosť by sa dala využiť napr. na označenie sťahovačiek, polôh výpravných budov a pod. v AE.

Zbyněk Šemora napsal:
Martine, jestli jsi na drátě, objevil jsem chybičku v kilometráži Tvé tratě. Z Lukavice na Moravě do Mohelnice je rovina (s klesáním 1,5 až 4,7 promile) km48,152 až 52,180, kde začíná malinkaté esíčko o poloměru 11 km (v MSTS nemožné, také jsem použil krátké 2000r oblouky). U Tebe je tento 4km úsek dlouhý 2,5km. Nevím, jestli to nemáš kompenzováno jinde v obloucích, ale raději si to přeměř. Pokud jsi zatím za Zábřeh nestavěl, ještě by to posunout šlo. (já takto kdysi posouval celý Kolín a přežil jsem to)

Ahoj Zbyňku, jo já vím o tom zkráceném úseku mezi Mohelnicí a Lukavicemi. Nevím jak se to stalo, asi jsem při stavbě zas koukal na televizi a špatně spočítal kilometry...
Zatím jsem se to snažil ututlat, ale určitě to opravím, dokud mám do Třebové jenom koleje bez terénu

A určitě bude pěkné zpestření, když já stanice do Olomouce postavím dle svých materiálů a to před koridorizací. Až na kousek před Olomoucí. Ať to nemáme s Martinem úplně stejné. Jinou volbu ani nemám. Protože jak to tam vypadá nyní, nemám tušení.

Zbyněk Šemora napsal:
A určitě bude pěkné zpestření, když já stanice do Olomouce postavím dle svých materiálů a to před koridorizací. Až na kousek před Olomoucí. Ať to nemáme s Martinem úplně stejné. Jinou volbu ani nemám. Protože jak to tam vypadá nyní, nemám tušení.

Je to perfektní nápad, kdybys měl Zbyňku postavenou trať z Třebové do Olomouce ve starém stylu a já v koridoru, alespoň to bude odlišné

Stavitelxx napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Je to perfektní nápad, kdybys měl Zbyňku postavenou trať z Třebové do Olomouce ve starém stylu a já v koridoru, alespoň to bude odlišné
On to ani tak není nápad, ale vyplynulo to samo. Já mám Mix koridor/původní trať, ty to máš o rok novější. Ale největší rozdíl bude ze Zábřehu do Třebovic.
Jinak už z toho počítání km blbnu. Jsem téměř s kolejemi v Olomouci (ve stanicích mám jen vyhýbky přilehlé k hlavní koleji, abych nemusel eventuelně moc bourat), ze Štěpánova už nemám písemné podklady tak luštím z videa kilometrické polohy oblouků....ale už to dnes balím.

Stavitelxx napsal:
Stránky Tratě 321 jsem přesunul na adresu:

http://trat321.ama-cb.cz

Díky Karle za poskytnutí Tvého webu.

Super, teraz sa uz na tvoju stranku viem v pohode dostat. Dakujem, ze si myslel aj na slovenskych priaznivcov MSTS a tvojej trate.

Nebol som tu par dni a co stalo... Trat 321 presunuta na iny server Konecne sa skoncili galeje s natahovanim...
Nech zije trat321.ama-cb.cz

Naposled editoval moderátor:
Tak myslím že by bylo možné postavit zubačku ze Štrby na Štrbské Pleso, přišel jsem na to jak udělat v MSTS větší sklony kolejí (až 100 promile). Akorát by někdo musel udělat texturu kolejí s ozubeným pásem :wink:

Mam prośbę w temacie - Trat 321 Activity

napiszcie na stronie www - jakie konkretne wozy są potrzebne do activity zamieszczonych na trat321.ama-cb.cz

Nie chcę ściągać całego Trainsetu BP a tylko te wozy które są mi potrzebne.

---------------------------------------------------
Please, write on the Trat 321 website or on that forum - what trainsets are needed to the downloadable activities from that website.
I dont want to download ALL the Zbynek Semora's trainset (for the BP Project) - i want only the locos/wagons from that trainset that are neded to Trat 321 activities.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře