Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jiří Maxa napsal:
Tak to je super, že Stavitelxx se odhodlal znovu postavit ten "prokletý" úsek z Popradu do Čierne nad Tisou. Jen nezapomenout "zálohovat " "zálohovat", protože, kdyby měl znovu kleknout hárdisk tak to už by bylo na Bohnice :lol: :lol:

Moc se těším na aktualizaci, pánečku, to se budou tvořit aktivity z Opavy do Českého Těšína, jen kdyby někdo vymodelovat ten CityElephant. :roll:
Proč vymodelovat? Model už dávno existuje......jenom je potřeba skočit na nádr a vyfotit ho....co? Vrhnete se na to pane Maxa?

Teda, Martin se dal dohromady znatelně a je to vidět. Jen mám velký strach z toho, že Čierna nad Tisou skončila právě tou poslední položenou kolejí, co se počtu objektů týče.

No každopádně stavba tratě vyžaduje mít pevné nervy, o tom se určitě přesvědčil každý stavitel. Ono stačí, když skoro půl dne stavím část stanice Čierna n/T a potom zjistím, že to mám celé o jednu kolej posunuté bokem, takže po chvilce pěkně sklidnit nervy, vrátit počítač zpátky na stůl a stavět od znovu :twisted:
Naštěstí už to mám za sebou, pokládání kolejí teď hodně dlouho neuvidím, kdo ví jestli to letos ještě bude, protože teď musím vytvořit 360 km krajiny a to bude na hodně dlouho.
Co se týče pokládky kolejí, tak akorát prodloužím šturce v Trnavě, jak tady JOHNZ poznamenal (měl si pravdu, mají být o 100m delší) a pak ty ostravské kousky přes Ostravu Střed a do Opavy, jinak mě čeká jenom stavba krajiny. Nejdříve z Púchova do Bratislavy, potom z Košic do Čierne nad Tisou, a tu nejhorší hornatou část Poprad - Košice si nechám na konec, aspoň už do toho budu pořádně zaběhnutý :lol:
No a abyste se tady nehádali co bude dál, takže když se pomyslně přeneseme v čase o takový cca minimálně půlrok dopředu, kdy už snad bude kompletně hotový celý úsek z Bratislavy až do Čierne, tak potom chci buď Přerov - Brno, a nebo Vrútky - Zvolen. Záleží na tom, ze kterého úseku se mi podaří sehnat video z lokomotivy (pěšky už se mi chodit nechce) :D
Takže je to i výzva pro Vás, pokud chcete mít v MSTS tyto úseky a máte možnost natáčet na kameru z mašiny, tak se do toho můžete pustit. (ale předtím mě kontaktujte, ať se domluvíme na způsobu, nelze natáčet jen tak libovolně - zoom, záběry na letící ptáčky atd)
A úsek do Humenného jistě taky může být, ovšem tam by bylo potřeba sehnat i plány stanic, protože tam z těch končin nemám vůbec nic.
Takže pokud třeba Vy, pane DJ LA DEFENSE seženete plány stanic, a video z lokomotivy, můžu koleje do Humenného postavit.
Vlado a ty máš taky trochu pravdu s tím, že položením poslední koleje ve stanici Čierna už stavba v této stanici téměř skončila, kvůli počtu objektů na čtverec. Ta stanice se rozprostírá na 7 čtvercích, z toho jeden má už teď 1150 objektů (v tomto čtverci se nachází i nástupiště pro osobní dopravu), další čtverec má 1045 objektů (ten už je méně použitelný - směrem na Ukrajinu) a další čtvrce už jsou poměrně v klidu, takže něco tam snad vykouzlím.
Jinak na závěr chci všechny uklidnit, že zálohuju, zálohuju, zálohuju..... :D :D :D

Děkuji za odpověď, určitě bych k tomuto úseku trati mohl čímsi přispět, bohužel až v létě po dovolené, po plánech se zeptám, mám v té oblsti přes tatíka nějaké kontakty, tak se optám a rád vypomohu, pokud byste měl zájem stavět do Humenného.

To Martin : Tak ten bordel ze včerejška je uklizen (nikoliv cenzurován) do HP a není uzamčen.

Mohol by mi niekto poradit ako sa daju vytvorit startovacie body pre jednotlive stanice. Ked chcem ist napr. do Olomouca aby som mal startovaci bod v Prerove. Dakujem.

Martin: Ako som ti už napísal cez ICQ, tak napíšem aj verejne. Trať ŽSR 170 prosím ťa nechaj Jenemu, radšej si zvoľ Přerov - Brno.

Robo napsal:
Martin: Ako som ti už napísal cez ICQ, tak napíšem aj verejne. Trať ŽSR 170 prosím ťa nechaj Jenemu, radšej si zvoľ Přerov - Brno.
Tak můžou nám existovat dvě tratě, duplicitně, jako je to v úseku Česká Třebová - Olomouc tuším. 8)

DJ LA DÉFENSE napsal:
Robo napsal:
Tak můžou nám existovat dvě tratě, duplicitně, jako je to v úseku Česká Třebová - Olomouc tuším. 8)
A proč??? Zbytečně by se ztrácel čas, který by se dal využít na tratě, které v MSTS ještě nejsou.

Jak jsem koukal na Martinovy stránky, nic takového jako 170 neplánuje. Ale ikdyby je to přece jeho věc. On musí vědět, kam bude potřebovat se svými vlaky jezdit. Pro uživatele by bylo určitě lepší, kdyby se duplicity nestavěly, ale proč se nesvézt z Ostravy přimo až do Třebové. Také co stavitel, to jiný pohled na věc a když dva dělají totéž není to totéž.

Já jen zírám, proto jsem i reagoval nedávno, Martin oznámil opravdu nadlidský čin a to položení kolejí od Bratislavy do Čopu, což nechápu, jak to zvládl za tak krátkou dobu, ale reakce jsou typu, jestli to ještě nepostaví tam či onde nebo obráceně máte obavy, aby náhodou nestavěl někde , kde je to píseček někoho jiného. :cry:

K Čiernej - škoda, že ruskí kolegovia neprišli s koľajivom širšieho rozchodu, takto by to bolo omnoho zaujímavejšie.

DJ LA DÉFENSE napsal:
Robo napsal:

Taky bych se přimlouval za trať Přerov - Brno.
to DJ LA DÉFENSE: Úsek ČT - Olomouc zase až tak duplicitní není. Stačí si srovnat úsek Zábřeh - ČT. Zbyňkova verze staré tratě a Martinova koridorovaná.

Já bych byl taky pro úsek Přerov - Brno, ale záleží to na materiálech, pokud budu mít video do Zvolena, tak přece nebudu sedět se založenýma rukama a čekat, až někdy někdo natočí video do Brna.
Ono je rozdíl mít postavené dvě tratě do Zvolena, nebo dvě tratě do České Třebové. Do Třebové jsem to stavěl jenom kvůli té koridorové modernizaci, díky které to mám jiné než Zbyněk, takže se nemůže tvrdit, že jsou to duplicitní tratě. Taky se mě plno lidí ptá, jestli to protáhnu dál směrem na Prahu, což odpovídám jasným NE, tam už by to bylo duplicitní, naprosto zbytečné.
A jestli bude někdy hotový a zveřejněný úsek z Vrůtek do Zvolena, tak si budu ještě rozmýšlet, jestli to má cenu stavět znovu, ale pokud vím, tak doposud to vydané není a takové řeči, jako ""nedělej to, protože to postaví někdo jiný"" slýchávám často, slyšel jsem to o úseku Ostrava - Olomouc, a taky mě někdo (už nevím kdo) odrazoval od postavení tratě z Žiliny do Košic, že prý to tam taky už někdo staví......
Takže tyto řeči, že někdo něco dělá, už na mě neplatí, až to opravdu někdo postaví a hlavně zveřejní, tak potom na to budu brát ohled :wink:

Chtěl bych se zeptat,zda-li někdo narazil na stejný problém.Po instalaci textur počasí od Blackwolfa nastala poněkud kuriozní situace.Sněžení se v zimě v žádném případě nechtělo spustit,sněžilo na jaře a na podzim,zatímco v zimě nic.Obloha je černá jako při bouřce,ale aby z ní něco padalo,to tedy ne.Zkusil jsem jiné trati,např.183 a Vysočinu_old,tam v zimě sněží bez problémů.Tak prosím Blackwolfa o radu.Díky. :cry:

Petr Novák napsal:
... Sněžení se v zimě v žádném případě nechtělo spustit,sněžilo na jaře a na podzim,zatímco v zimě nic.Obloha je černá jako při bouřce,ale aby z ní něco padalo,to tedy ne ...
Človeče, čo sa sťažuješ, šak je to reál jak repa. Videl si snáď tejto zimy niekde sneh ? Leda ak v Alpách :wink: Zato na 1. apríla sneží hocikedy, aj na jeseň to nie je zriedkavý jav ... šak máme narušené dažďové pralesy, máme globálne oteplovanie, počasie je nevyspytateľné ... prečo by tomu nemohlo byť tak aj v MSTS ?

No jo Taxi, v tom máš pravdu,sníh letos nebyl,jen pršelo... Proto jsem se těšil na pořádnou chumelenici,když v reálu jaksi není.Blackwolf se mi ozval na SZ,tak jsem mu to popsal.Jen na okraj,v jiné trati mi to nedělá,jen v této,že by tam měli extra počasí? :wink:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře