Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
jeffer napsal:
luky pri chybajucej texture msts krici ze nepocut zmykat staru tatramatku, ale hmm...
1) je to nedostavany usek. zrejme kolaje polozene na zelenej placke (nie som pri svojom kompe, zatial nebola prilezitost testovat), takze prakticky o nic neprichadzas
2) skus to az budes s celym vlakom spolahlivo na bielom. iny napad nemam.

to viem ze su len polozene kolaje....
a skusal som to aj pred kolajami aj na bielom podkalde a nic

LukyMichalovce napsal:
jeffer napsal:
luky pri chybajucej texture msts krici ze nepocut zmykat staru tatramatku, ale hmm...
1) je to nedostavany usek. zrejme kolaje polozene na zelenej placke (nie som pri svojom kompe, zatial nebola prilezitost testovat), takze prakticky o nic neprichadzas
2) skus to az budes s celym vlakom spolahlivo na bielom. iny napad nemam.

to viem ze su len polozene kolaje....
a skusal som to aj pred kolajami aj na bielom podkalde a nic

A stahuješ aktualizace pomocí nějakého stahovacího programu? Protože jestli ne, tak se stává, že se soubor stahováním poškodí a můžou tam chybět právě ony soubory terénu.
Takže zkusit ještě znovu stáhnout stahovacím programem.

Stavitelxx napsal:
A stahuješ aktualizace pomocí nějakého stahovacího programu? Protože jestli ne, tak se stává, že se soubor stahováním poškodí a můžou tam chybět právě ony soubory terénu.
Takže zkusit ještě znovu stáhnout stahovacím programem.
Jenom pro info, kdyby měl někdo zájem : pro stahování používám FreeDownloadManager a neměl jsem s ním nikdy nejmenší potíže.

Omlouvam se, nechci tady delat skrytou reklamu, ale ja pouzivam na stahovani FreshDownload a nikdy s nim nebyly problemy. Na druhou stranu, free licence plati urcity cas a pak je nutne se znovu zaregistrovat nebo zdarma pozadat o licencni cislo primo na autorovych internetovych strankach. :idea:

Stavitelxx: Tie Nosice a Milochov si síce prehodil, ale len na jednej kolaji :wink: Inak chýbali mi textúry tunelových kolají. Tunel v BA bol bez nich. Ale inak super.

Dráčik napsal:
Stavitelxx: Tie Nosice a Milochov si síce prehodil, ale len na jednej kolaji :wink: quote]

No to snad né?! :eek: Dobře dobře, v další aktualizaci to dám do pořádku, stejně tak ještě musím poupravit okolí Púchova, tak to vezmu přijednom.
Na tunelu v Bratislavě se mi nezdá nic zvláštního, textury tam jsou a jsou v pořádku. :?:

Naposled editoval moderátor:
Hezky vecer, po stahnuti a nainstalovani aktualizace a nasledne upravy aktivit v AE jsem se pozastavil nad trati Puchov - Bratislava. Chtel bych se zeptat Stavitelxx-e jestli to stavel podle skutecnych planku a pomeru, nebo je to opticky klam, ze ta Bratislava je strasne protahnuta na zapad oproti Prerovu ? Kdyz jsem se podival na http://www.mapy.cz tak Bratislava oproti Prerovu je o par poledniku zkracena a nijak neni protahnuta k zapadu, ale v msts ano. Jako kdyby v msts byla Bratislava posunuta o par poledniku smerem na zapad.

Pro porovnani uvadim dva screenshoty http://www.edisk.cz/stahni/53956/mapy.JPG_45.32KB.html
http://www.edisk.cz/stahni/81777/mapa.JPG_28.01KB.html

Chtel bych slyset na to nazor
:idea:

Čuřil napsal:
Hezky vecer, po stahnuti a nainstalovani aktualizace a nasledne upravy aktivit v AE jsem se pozastavil nad trati Puchov - Bratislava. Chtel bych se zeptat Stavitelxx-e jestli to stavel podle skutecnych planku a pomeru, nebo je to opticky klam, ze ta Bratislava je strasne protahnuta na zapad oproti Prerovu ? Kdyz jsem se podival na http://www.mapy.cz tak Bratislava oproti Prerovu je o par poledniku zkracena a nijak neni protahnuta k zapadu, ale v msts ano. Jako kdyby v msts byla Bratislava posunuta o par poledniku smerem na zapad.

Pro porovnani uvadim dva screenshoty http://www.edisk.cz/stahni/53956/mapy.JPG_45.32KB.html
http://www.edisk.cz/stahni/81777/mapa.JPG_28.01KB.html

Chtel bych slyset na to nazor
:idea:

Není to optický klam, je to kvůli zkrácenému úseku staré verze Tratě 321 mezi Ostravou a Čadcou.

Tiež by som sa chcel spýtať, či je "padák" z Popradu do SNV podľa TTP. Vďaka za odpoveď.

Martine, tak jsem to jen v editoru prolétl a musím říct, že jsi si opět hodně máknul. Ale také mne zajímalo, jak jsi se popral s Bratislavou. Máš náskok předemnou :lol: , já ještě nemám budovu Bratislava Vinohrady, ale spíš mne zajímalo jak jsi vyřešlil vjezd do Bratislavy hl. st. Já to za asistence Nebuluse překopával komplet asi 3x, než mi to schválil. Na odstavné se jede z kopce a pak je to celé v rovině až na Skalu. Zatímco trať z hlavného směr Vinohrady klesá 2 až 5 promile. Tohle vyřešit bylo šílené. Myslel jsem, že Nebuluse tenkrát zamknu někam do komory, ať mi už do toho nekecá :lol: Ne. Nebulus je zlatý člověk. Jen nekritizoval, ale posílal nejprve veškeré materiály a pak celé modely. Také platí. Čím přísnější kritika, tím kvalitnější model. Bylo by ale potřeba víc takových Nebulusů. U mě je podepsán originály od Kútů až do Bratislavy.
Jenomže ty to máš celé v rovině, ale z odstavného na Skalu jsi udělal prudké stoupání. Bratislava je těžký uzel, stejně jako Praha. Raději Ti to píšu zavčas. Spíš jsi se mohl zeptat, já bych Ti nějaké podklady poslal nebo jsi klidně mohl cokoli okopírovat odemne. Já se také inspiroval tenkrát vznikající tratí od Dráčika. (totožné to ale nemáme) Protože při pokládce kolejí, vůbec nejhorší je vymyslet řešení pro MSTS. Píšu to sem veřejně, protože to platí pro všechny stavitele. Pokud bude kdokoli stavět po trase mé trati, může klidně jak se říká opisovat. (ale bacha, někde mám kompromis a někde to mohu mít i špatně. Důvěřuj, ale prověřuj. Doslovné opisování se nevyplácí :lol: ) Profil reálné trati je přece jen jeden. Tím si každý ušetří mnoho hodin práce.

Musim suhlasit s Robom, to klesanie sa mi zda moc prudke. Dlho som tade nesiel, ale tiez sa mi to nepozdava. Ostatne smer na Strtbu mi tiez pride nejak divne. Raz prudko stupa, potom rovina......

Zdravím všechny! Mezi Popradem a Košicema mě to napíše nelze otevřít soubor s texturou A TrackTunFloor2.ace a selhalo nahrávání s modelem A 2 t500r 10 dTun.s. Mám tam slopy TV hluboko v krajině i koleje.Nahrát a uložit sem to zkusil ale je to to samé.Nevíte někdo co je to za chybu?

Mám dotaz na Stavitele,kde je nyní nejvyšší bod trati,změnil se nějak po nové aktualizaci?Díky.
Jo a prosím ještě o doplnění,kde je největší klesání.Díky.

Takže oprava.Je to hned za Košicema a nejdou načíst koleje.sloupy TV a tunely.Editor trati to objevil taky.Že by chybějící textury?

Jaj, chvíli tu nejsem a už tolik dotazů, tak čím začít... :eek:
Z Popradu až po Spišský Štiavník (za tunel) je padák 15 promile, je to i v TTP a mám to i potvrzené od strojvedoucího, který tam jezdí a poskytuje mi všechny možné informace o trati, takže je to v pořádku. Na Štrbu je taky prudké stoupání, zkus se tam projít :D Normálně jsem chodil 20 - 30 km za den, když jsem fotil trať, a pak už jsem musel končit, né proto, že by mi docházely síly, ale kvůli tmy. A když jsem šel na Štrbu, tak jsem ušel sotva pár kilometrů a byl jsem na mrtvici. Každou chvíli jsem hekal jak postřelený divočák a měl jsem sto chutí to vzdát. :lol:

Nejvyšší bod tratě je stanice Štrba a největší klesání taky v okolí Štrby a Popradu, hold Tatry se nezapřou.

Pokud někomu chybí tunelové soubory, tak nejspíš neaktualizoval Global, je to chyba, ale né u mě :wink:

No a nakonec jsem si nechal Zbyňka :D Čekal jsem, kdy si toho všimneš, že jsem Bratislavu trochu odlehčil od sklonů. Ty sklony jsou tam celkem zanedbatelně nízké a už tak je to dost složitá stanice (jedna velká dynamická kolej....) ,takže ty sklony by to akorát dost krutě znepříjemnili. Snažím se stavět stanice ve sklonech (to víš, i tebe už jsem za to sprdnul, že máš některé v rovině :lol: :lol: :lol: ), ale co je moc, to je moc, a 2-5 promile, nebo 0 promile, to při jízdě nehraje téměř žádnou roli. V té Bratislavě je ten sklon užitečný jen k tomu, že směrem na Vinohrady jde vidět, jak se "zvedá" depo (protože je v rovině), jinak je to jen velká komplikace celého toho gigantu.
Ale každý má svůj styl stavby, každý to vidíme jinak, já si zlehčuji práci někde, kde tebe by to ani nenapadlo, a opačně.... :wink:
Jinak Bratislavou jsem se inspiroval tratí od Dráčika, který mi ji poskytl těsně než jsem ji začal stavět, dá se říct, že od Vinohrad až za tunel směrem na DNV jsem to celé okopíroval, akorát s tím rozdílem, že on má tu Bratislavu ve sklonu 2,5 promile (tuším že to tak bylo), v čemž má můj velký obdiv. Poskládat tak složitou stanici s tolika obloukama, včetně velkého množství dynamických kolejí a ještě v mírném sklonu, takoví stavitelé jsou fakt machři!

Jaj, chvíli tu nejsem a už tolik dotazů, tak čím začít...
Ok, ja vim, ze stopuani je tam velke, jen mi prijde, ze na Strbu od PP to neni stylem 15% promile, rovina, 15 promile. Ve Svitu to beru, ze je tam rovina. Jednoduse receno, stoupani neni plynule. V reaulu to tak asi nebude. Pokud se pletu, predem se omlouvam :wink:
A ted k aktualizaci: Projel jsem se do Kosic. Mam rozhozena nektera navestidla a navesti k nim. Dale jsem si vsiml takove detaily, jako vzdalenostni upozornovadla k nekterym predzvestim jsou nespravne (sikme, misto vodorovneho znaceni), vlak se blizi k vjezdovemu navestidlu a upozornovadlo je na odilove. To same u AB, posledni odil pred vjezdovym neni oznacen tabulkou a nekde zase zbytecne ano. Take nekde rychlostniky nedavaji smysl. Stala sa chyba u me pri aktualizci, nebo to dela vsem? Spusti trat normalne, bez jakehokoliv chyb. hlaseni. A jeste takova vecicka, nekde za zastavkami pokracuji pylony se 6m vzdalenosti od koleje, pusobi to divne. Doufam, ze me tady hned nezacnete vsichni kamenovat :wink:

Martine, je fakt, že já jsem se dříve nádražích ve sklonu bál. Protože šlo nejen nakolonit koleje, ale i perony a to už je pro vrahy. Tohle ale skončilo. Vršovický ranžír je celý ve sklonu 7,5 až 10 promile a to od Vršovic osobní až po Strašnice. A tam to ošulit nešlo. Bratislavské nádraží je proti tomuto procházka růžovou zahradou. Já tohle původně stavět nechtěl, netroufal jsem si. Ale už je dávno postaveno kromě seřaďovací skupiny, která je současně už stejně vytrhaná. Školu jsem asi dostal právě v té Bratislavě. A to i teoretickou od Dráčika.

Hekl338 napsal:
Jaj, chvíli tu nejsem a už tolik dotazů, tak čím začít...
A ted k aktualizaci: Projel jsem se do Kosic. Mam rozhozena nektera navestidla a navesti k nim. Dale jsem si vsiml takove detaily, jako vzdalenostni upozornovadla k nekterym predzvestim jsou nespravne (sikme, misto vodorovneho znaceni), vlak se blizi k vjezdovemu navestidlu a upozornovadlo je na odilove. To same u AB, posledni odil pred vjezdovym neni oznacen tabulkou a nekde zase zbytecne ano. Take nekde rychlostniky nedavaji smysl. Stala sa chyba u me pri aktualizci, nebo to dela vsem? Spusti trat normalne, bez jakehokoliv chyb. hlaseni. A jeste takova vecicka, nekde za zastavkami pokracuji pylony se 6m vzdalenosti od koleje, pusobi to divne. Doufam, ze me tady hned nezacnete vsichni kamenovat :wink:

Přece tě nebudu kamenovat, já si vážím takových lidí, kteří upozorní na chyby v trati. Když postavím ty stovky kilometrů kolejí od Bratislavy po Púchov a od Popradu do Cierne, tak se hold stane, že se někde seknu a špatně nastavím návěstidlo, nebo umístím chybně předvěstní tabule, nikdo není dokonalý, chyby se stávají. Takže jsem rád za každé upozornění. Akorát bych prosil, abys byl trochu konkrétnější, jestli je někde nějaká chyba, tak mi napiš kde přesně, mezi kterýma zastávkama, ať nemusím v editoru prohledávat celou trať.
Jinak musím tě upozornit, že na Slovensku některé věci na železnici jsou opravdu divné a hlavně za Košicema směrem na Ciernou, třeba předvěst rychlosti je vzdálená mnohem víc, než kilometr, někde zase je tak blízko, že se skoro ani nedá zabrzdit, jinde je zase vyhybka spojující dvě hlavní koleje, ale mezi kolejema kus té vyhybky chybí, prostě je tam díra, jako kdyby to někdo ukradl do sběru, je tam zkrátka plno divných věcí, ale tam je to normální a v trati to mám udělané dobře (podle reality), to jenom nám se to tady zdá divné...

Jo Zbyňku člověk začíná od nuly a každým postaveným kilometrem se schopnosti a dovednosti zvyšují, však to znáš. Dříve byly problémy postavit rovný úsek a teď už děláš složité pražské uzly a taková Bratislava je pro tebe hračka. Ve tvorbě nádražních uzlů jsi ještě pořád daleko přede mnou.
Možná až mě pořádně sprdne Dráčik, Nebulus a spol, tak zatnu zuby a tu Bratislavu nakloním :D Néé teď kecám, ten mírný sklon za to nestojí, to je zanedbatelné. Ale jsou jiné místa, kde se sklony zanedbat nedají, tam si vyhraju :wink:
Zbyňku a když stavíš některé úseky, kde nejsou zřetelné sklonové cedule, podle čeho určuješ sklony? Máš na to nějaké tabulky, kde jsou napsány sklony a jejich kilometrické polohy? Jestli jo, kde něco takového seženu? (v ČR, né na Slovensku)

Stavitelxx napsal:
Zbyňku a když stavíš některé úseky, kde nejsou zřetelné sklonové cedule, podle čeho určuješ sklony? Máš na to nějaké tabulky, kde jsou napsány sklony a jejich kilometrické polohy? Jestli jo, kde něco takového seženu? (v ČR, né na Slovensku)
Dá se do toho nakouknout u traťmistra a jmenuje se to "Nákresný plán žel. svršku". Je tam všechno: poloměry oblouků, délka přechodnic, podélné sklony, tvar výhybek ... ale jenom pro hlavní koleje.
Vždycky jsem si řekl přímo u traťáka a vždycky mi vyhověl. Chce to slušně požádat a vysvětlit o co mi jde. Nejlépe si vytisknout nějaké pěkné screeny s sebou :-)

Stavitelxx napsal:
Pokud byly staré tratě, tak se to dalo nějak opisovat ze skloníků, ale současně vše zjednodušili a hodnota 10 promile neznamená že je tam 10 promile ale místy sklon mezi 5 až 10 promile. Z těchto údajů se to špatně odvozuje. Ale od dob výstavby tratí směr Týniště mám podklady od jednoho člověka od traťovky přesné. Ne všude, ale jen tam, kde dělali údržbu. Dle těchto podkladů jsem postavil dále Zábřeh - Olomouc, Kolín - Lysá - Praha. Kolín - Kutná Hora, Pražské spojky. (ale tam mám nějaké kompromisy) Od jiných lidí mám zase Brno - Kutná Hora, atd. Na Slovensku je to mnohem horší. Tady byl problém sehnat i plánek (náčrtek) stanice. Sklony jsem také sháněl, kde se dalo.

Ohledně nádražích ve sklonu. Pokud stavitel nezná klávesu End, tak takové nádraží není možné postavit, aniž by vznikly schody. Takové Vršovice jsou nejen ve velkém sklonu, ale se i pěkně klikatí.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře