Jaj, chvíli tu nejsem a už tolik dotazů, tak čím začít...
Z Popradu až po Spišský Štiavník (za tunel) je padák 15 promile, je to i v TTP a mám to i potvrzené od strojvedoucího, který tam jezdí a poskytuje mi všechny možné informace o trati, takže je to v pořádku. Na Štrbu je taky prudké stoupání, zkus se tam projít

Normálně jsem chodil 20 - 30 km za den, když jsem fotil trať, a pak už jsem musel končit, né proto, že by mi docházely síly, ale kvůli tmy. A když jsem šel na Štrbu, tak jsem ušel sotva pár kilometrů a byl jsem na mrtvici. Každou chvíli jsem hekal jak postřelený divočák a měl jsem sto chutí to vzdát.
Nejvyšší bod tratě je stanice Štrba a největší klesání taky v okolí Štrby a Popradu, hold Tatry se nezapřou.
Pokud někomu chybí tunelové soubory, tak nejspíš neaktualizoval Global, je to chyba, ale né u mě
No a nakonec jsem si nechal Zbyňka

Čekal jsem, kdy si toho všimneš, že jsem Bratislavu trochu odlehčil od sklonů. Ty sklony jsou tam celkem zanedbatelně nízké a už tak je to dost složitá stanice (jedna velká dynamická kolej....) ,takže ty sklony by to akorát dost krutě znepříjemnili. Snažím se stavět stanice ve sklonech (to víš, i tebe už jsem za to sprdnul, že máš některé v rovině

), ale co je moc, to je moc, a 2-5 promile, nebo 0 promile, to při jízdě nehraje téměř žádnou roli. V té Bratislavě je ten sklon užitečný jen k tomu, že směrem na Vinohrady jde vidět, jak se "zvedá" depo (protože je v rovině), jinak je to jen velká komplikace celého toho gigantu.
Ale každý má svůj styl stavby, každý to vidíme jinak, já si zlehčuji práci někde, kde tebe by to ani nenapadlo, a opačně....
Jinak Bratislavou jsem se inspiroval tratí od Dráčika, který mi ji poskytl těsně než jsem ji začal stavět, dá se říct, že od Vinohrad až za tunel směrem na DNV jsem to celé okopíroval, akorát s tím rozdílem, že on má tu Bratislavu ve sklonu 2,5 promile (tuším že to tak bylo), v čemž má můj velký obdiv. Poskládat tak složitou stanici s tolika obloukama, včetně velkého množství dynamických kolejí a ještě v mírném sklonu, takoví stavitelé jsou fakt machři!