Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zdravím, mám malou nejasnost v železničním provozu, tak bych byl rád, kdyby mi to nějaký zkušený železničář vysvětlil. :idea:
Uvedu příklad: Vlak jede rychlostí 160 km/h, mine rychlostní předvěst (ten žlutý trojúhelník) s číslem 14. Dále budou následovat dvě nad sebou umístěné rychlostní cedule, na spodní bude rychlost 140 km/h, na vrchní 160 km/h.
Otázka zní, jak náš strojvedoucí, který právě minul předvěst 14 ví, že nemusí brzdit, protože se ho týká horní cedule s rychlostí 160 km/h?
Děkuji :wink:

No Zbyňku ještě nedávno jsme tu klávesu END neznali ani my, jsem zvědavý, co se dále ještě o MSTS dovíme :D
Ještě by to chtělo nějakou pomůcku na lepší úpravu terénu, protože v MSTS je ten rastr opravdu hrubý, buď lítají koleje ve vzduchu, nebo je cesta pod hlínou atd :?

bob57_cz napsal:
Stavitelxx napsal:
Zdravím, mám malou nejasnost v železničním provozu, tak bych byl rád, kdyby mi to nějaký zkušený železničář vysvětlil.
Uvedu příklad: Vlak jede rychlostí 160 km/h, mine rychlostní předvěst (ten žlutý trojúhelník) s číslem 14. Dále budou následovat dvě nad sebou umístěné rychlostní cedule, na spodní bude rychlost 140 km/h, na vrchní 160 km/h.
Otázka zní, jak náš strojvedoucí, který právě minul předvěst 14 ví, že nemusí brzdit, protože se ho týká horní cedule s rychlostí 160 km/h?
Děkuji
http://www.volny.cz/mikulda/d1/htm/devata4.htm Není to zrovna nejnovější znění ... ( např. chybí stojaté pendularové ), ale jako základ snad postačí. Fíra ví, co veze.

A je někde stanovené, kterých vlaků se týká spodní rychlostní značka a kterých se týká vrchní rychlostní značka?

Naposled editoval moderátor:
Hezke tropicke poledne, mam takovy problem s aktivitou konkretne u teto trati, delam si takovou zkusebni aktivitu ( poznavaci ) bez trafficu, vlastne takovou kyvadlovou Poprad- Kosice - Cierna - Kosice - Poprad.

Kdyz si v AE nalinkuji path do Cierne, tak tam nastavim posun kde posunovaci odpoji rychlikovou soupravu, elektricke loko pak zacne posunovat, objede skoro celou stanici aby pak se vratil na jinou kolej a pripojil dalsi rychlikovou soupravu slozenou s jinych vozu a pak jsem nalinkoval path zpet do Popradu samozrejme po jine koleji, vlak vzdy jede po prave strane at uz do Cierne z Popradu nebo do Popradu z Cierne.

Jakmile si ulozim service hrace *.srv tak si zaskrtnu ty stanice ve kterych budu zastavovat tedy Poprad, Kosice, Cierna, Cierna, Kosice, Poprad. Jakmile ovsem dam automaticky prepocitat jizdni rad, tak se mi to zasekne.

Kdyz zaskrtnu jenom stanice Poprad, Kosice, Cierna a dam automaticky prepocitat, tak to nezlobi, ale jakmile pripam Cierna, Kosice, Poprad, tedy zastavky na zpatecni trase, tak se mi to prepocitavani jizdniho radu zasekne. Nevite, kde by byl problem ?

Protoze neco podobnyho jsem si udelal i na trase Zilina, Puchov, Bratislava, Bratislava, Puchov, Zilina a tam to nezlobi, tak se ptam, jestli to neni v kolejich nebo tim, ze ta stanice Cierna ma spoustu koleji, vyhybek atd.

Co se tyce sibovani v Cierne, vyzkousel jsem snad 30 moznosti a pokazde pri prepocitavani jizdniho radu se mi to zasekne. Pak bohuzel musim manualne ten jizdni rad dopsat. Jenze to se spatne zadava, kdyz pak nevim jak dlouho trva jizdni doba mezi jednotlivyma zastavkama, samozrejme ve kterych budu zastavovat. :cry:

Stavitelxx napsal:
Zdravím,
A je někde stanovené, kterých vlaků se týká spodní rychlostní značka a kterých se týká vrchní rychlostní značka?
Horní rychlostník platí pro stanovená vozidla a to lokomotivy 150,151,162,163,263,350,362,363,471,680 (snad jsem něco nevynechal) a pro vozy s kotoučovou brzdou. To by bylo hezké, kdyby nebyla spousta souprav, kde jsou kotouče a pouze hospoda má špalky.

Stavitelxx V prvni rade se chci ujistit, jesli to dela i ostatnim a jestli to postrehli. Mozna se to stalo jen u me, vypada to, ze je to nejak rozhozene. Mozna se to stalo u tebe v editoru, a mozna nastala jen u me chyba pri aktualizovani. Taktez za PP skoro az k SNV mi chyby stridani TV, je na kazde strane jen po jedne latici se zavesem, dal uz je to ok (zaves-pylon-pylon-zaves).

bob57_cz napsal:
Čuřil napsal:
Hezke tropicke poledne, mam takovy problem s aktivitou konkretne u teto trati, delam si takovou zkusebni aktivitu ( poznavaci ) bez trafficu, vlastne takovou kyvadlovou Poprad- Kosice - Cierna - Kosice - Poprad.

Kdyz si v AE nalinkuji path do Cierne, tak tam nastavim posun kde posunovaci odpoji rychlikovou soupravu, elektricke loko pak zacne posunovat, objede skoro celou stanici aby pak se vratil na jinou kolej a pripojil dalsi rychlikovou soupravu slozenou s jinych vozu a pak jsem nalinkoval path zpet do Popradu samozrejme po jine koleji, vlak vzdy jede po prave strane at uz do Cierne z Popradu nebo do Popradu z Cierne.

Jakmile si ulozim service hrace *.srv tak si zaskrtnu ty stanice ve kterych budu zastavovat tedy Poprad, Kosice, Cierna, Cierna, Kosice, Poprad. Jakmile ovsem dam automaticky prepocitat jizdni rad, tak se mi to zasekne.

Kdyz zaskrtnu jenom stanice Poprad, Kosice, Cierna a dam automaticky prepocitat, tak to nezlobi, ale jakmile pripam Cierna, Kosice, Poprad, tedy zastavky na zpatecni trase, tak se mi to prepocitavani jizdniho radu zasekne. Nevite, kde by byl problem ?

Protoze neco podobnyho jsem si udelal i na trase Zilina, Puchov, Bratislava, Bratislava, Puchov, Zilina a tam to nezlobi, tak se ptam, jestli to neni v kolejich nebo tim, ze ta stanice Cierna ma spoustu koleji, vyhybek atd.

Co se tyce sibovani v Cierne, vyzkousel jsem snad 30 moznosti a pokazde pri prepocitavani jizdniho radu se mi to zasekne. Pak bohuzel musim manualne ten jizdni rad dopsat. Jenze to se spatne zadava, kdyz pak nevim jak dlouho trva jizdni doba mezi jednotlivyma zastavkama, samozrejme ve kterych budu zastavovat.
Zkus něco jiného : nastav výchozí přesnost místo 75 třeba na 65, potom zatrhni jenom první stanici a dej přepočítat. Mělo by to dojet do konce a máš i rezervu na korekce - zrychlení, obráceně krátit ručně jízdní doby je obtížnější.

Diky na navod, ale stejne uz mi dosla trpelivost, tak jsem celou aktivitu vymazal, ale jinak to zkusim jeste jednou ale tentokrate s nakladem, taky bych mel otestovat cd_718 a ted toho cervenyho brejlovce od Coudy, ale nechapu ta cisla, mel jste na mysli 75 vykon hrace jak je aj uvedena pocatecni rychlost a koncova rychlost v km/h? :wink:

Čuřil napsal:
Diky na navod... ale nechapu ta cisla, mel jste na mysli 75 vykon hrace jak je aj uvedena pocatecni rychlost a koncova rychlost v km/h?

no, neviem ci sa presne rozumieme, je to ta polozka tesne nad tymito rychlostami (expected player performance)

Stavitelxx napsal:
Zdravím, mám malou nejasnost v železničním provozu, tak bych byl rád, kdyby mi to nějaký zkušený železničář vysvětlil. :idea:

No Zbyňku ještě nedávno jsme tu klávesu END neznali ani my, jsem zvědavý, co se dále ještě o MSTS dovíme :D
Ještě by to chtělo nějakou pomůcku na lepší úpravu terénu, protože v MSTS je ten rastr opravdu hrubý, buď lítají koleje ve vzduchu, nebo je cesta pod hlínou atd :?
No někdy ta úprava terénu je opravdu hodně úmorná,ale zase proti začátkům je to přece jen lepší a lepší.Třeba ještě na něco přijdeme.

Šnek napsal:
Stavitelxx napsal:

No někdy ta úprava terénu je opravdu hodně úmorná,ale zase proti začátkům je to přece jen lepší a lepší.Třeba ještě na něco přijdeme.

No to každopádně, vždycky když projíždím v okolí Havířova a vidím, jak jsem stavěl ze začátku, tak je mi z toho zle :cry: Takže při cestě z Moravy na Slovensko to raději vždy beru přes Bohumín :D :D :D

Zdravim, chtel jsem upozornit na par chyb v trati Poprad - Cierna nad Tisou, vsiml jsem si, nevim jestli je to delano zamerne, ale na nekterych usecich trate jsou tzv. slepe koleje neukoncene zarazedlem, nebo jak se tomu rika, na jinem useku, je zas navestidlo hodne odsunute od trati viz
3e33ac333001b90ca972e2f8bdb6bd53.jpg

A jak jsou treba tunely, tak nad nima neni zadna zem, nebo koleje polozene ve vzduchu a pod nina chybi most.
c2cb80ada5a9735732e79cae58af8f1f.jpg

Zajimalo by mne, jestli je to delane tak zamerne, nebo jestli je to chyba, ktera se muze pri staveni tak obrovske trati stat. :wink:

A jeste jedna poznamka, v aktualizaci cislo 8 bylo uvedeno v souboru load.ace, tedy ten screenshot, co se objevuje, kdyz se nacita trat, ze tato trat obsahuje 695 km, ale v aktualizaci cislo 9 vidim delku trate 703 km.
To je prece nesmysl, vzdyt usek z Puchova do Bratislavy je plus minus 205 km a podobny usek je i z Popradu do Cierne, to znamena, ze aktualizace 9 uz ma delku trate neco malo pres 1 tisic kilometrů :eek:

Autor trati přece říkal že v úseku Čierná nad Tisou - Poprad, Půchov - Bratislava jsou pouze položené koleje bez krajiny takže proto tam jsou ty chybející mosty atd.
Co se týče té délky trati tak je to nejspíš také tím že ve výše zmiňovaných úsecích není krajina, těch 8 km v aktualizaci 9 je dostavba trati Ostrava - Opava, která je postavená i s krajinou.

Nastav si lepší kvalitu grafiky, mosty se objeví.( Dělalo mi to u 183, samo se po nějaké jiné aktualizaci změnilo nastavení na nižší. )V trati je použit stále stejný soubor popisu.trk, až bude opraven, tak se to změní i v zobrazení.

Ja mam nastavenou grafiku na maximum a co se tyce trk soubor tam je uveden odkaz jen na load.ace, nic se tam nepise, kolik to ma km, jsou tam jen udaje pro rocni obdobi, ale udaje o delce trati je uveden v souboru load.ace.

Vypis souboru *.trk

SIMISA@@@@@@@@@@JINX0r0t______

Tr_RouteFile (
RouteID ( "Trat 321" )
Name ( "Trat 321" )
Description ( http://www.trat321.webzdarma.cz )
Graphic ( "Trat 321.ace" )
LoadingScreen ( Load.ace )
FileName ( "Trat 321" )
Electrified ( 00000001 )
Mountains ( 00000000 )
OverheadWireHeight ( 5.7 )
PassengerRuleSet ( 0 )
FreightRuleSet ( 0 )
SignalSet ( 0 )
GantrySet ( 0 )
TrackGauge ( 0 )
Era ( 0 )
SpeedLimit ( 44.4432 )
Environment (
SpringClear ( Jaro-jasno.env )
SpringRain ( Jaro-dest.env )
SpringSnow ( snow.env )
SummerClear ( JBBlueSkywSV3Water.env )
SummerRain ( Leto-dest.env )
SummerSnow ( Leto-snih.env )
AutumnClear ( Podzim-jasno.env )
AutumnRain ( Podzim-dest.env )
AutumnSnow ( snow.env )
WinterClear ( Zima-slunce.env )
WinterRain ( Zima-dest.env )
WinterSnow ( Zima-snih.env )
)
TerrainErrorScale ( 0.5 )
RouteStart ( -5726 14812 392 -168 )
MilepostUnitsKilometers ( )
MaxLineVoltage ( 25000 )
DefaultSignalSMS ( signal.sms )
DefaultCrossingSMS ( crossing.sms )
DefaultWaterTowerSMS ( wtower.sms )
DefaultCoalTowerSMS ( ctower.sms )
DefaultDieselTowerSMS ( dtower.sms )
TempRestrictedSpeed ( 8.3331 )
)

Ondra.H napsal:
Autor trati přece říkal že v úseku Čierná nad Tisou - Poprad, Půchov - Bratislava jsou pouze položené koleje bez krajiny takže proto tam jsou ty chybející mosty atd.
Co se týče té délky trati tak je to nejspíš také tím že ve výše zmiňovaných úsecích není krajina, těch 8 km v aktualizaci 9 je dostavba trati Ostrava - Opava, která je postavená i s krajinou.

Pokud tedy pocita km, jenom tam, kde je krajina, tak tomu by to i odpovidalo, a co se tyce polozenych koleji bez krajiny, vzdyt on tam nema jenom objekty, ale chyby tam ma viz screenshoty.

Stavitelxx Takze koukam, ze rozhozena navestidla nemam sam. Nekdy pres vikend na to mrknu a budu konkretnejsi.

Panebože, to se mi snad jenom zdá!!! :mad: Čuřile, podívej se o pár stránek zpátky, když jsem tady psal informační text o Aktualizaci 9.
Psal jsem, že úseky Poprad - Cierna a Puchov - Bratislava jsou ROZESTAVĚNÉ ÚSEKY, jsou udělány pouze tak, aby se po nich dalo jezdit (slouží to především pro tvůrce aktivit). Proto v těchto úsecích chybí zemina nad tunelama, chybí tam mosty, chybí tam baráky, stromy atd, jsou tam pouze koleje a příslušenství, aby se dalo jezdit - návěstidla, zvuky atd. Až budou ty úseky hotové včetně krajiny, tak potom tam nic chybět nebude.
Ondra.H správně odvodil, že uvedený počet kilometrů (703) jsou pouze hotové úseky, nepočítám do nich těch 320 km položených kolejí, bez krajiny se nejedná o hotovou trať.

Jinak k obrázku s návěstidlem, to návěstidlo má být tak odsazené, navíc ještě bude umístěné na malém kopečku, to je proto, aby ho fíra viděl už z dálky před zatáčkou. Kdyby bylo hned u kolejí, tak ho přes ten kopec za zatáčkou uvidí až na poslední chvíli. Hlavně mi teď nepiš, že pod tím návěstidlem chybí onen zmiňovaný kopeček........ až bude trať hotová, tak tam bude.
Taky na trati uvidíš nesmyslně daleko umístěné předvěstní rychlostní značky, uvidíš tam koleje, které vedou od nikud nikam, nebo vyhybky po kterých se nedá projet, protože tam chybí kus kolejí atd, chci upozornit, že to není chyba u mě, jsou to hold východoslovenské nevyzpytatelné železnice. :D

Mimochodem koukám, že ty kilometry jsem napsal špatně, neměl jsem přičíst 8 km, ale 13 km......ale to je detail :roll:

Prosím Vás. viděl jsem čuřilovy screeny a nelíbí se mi na nich ta textura brajlovce. Má ji někdo lepšíá nebo taky takovou hnusnou? já jsem si na 100% jist, že jsem ji ještě převáděl přes ace it!, protože tgatool 2 mi ji převede jako šerednou.

Stavitelxx napsal:
Jinak k obrázku s návěstidlem, to návěstidlo má být tak odsazené, navíc ještě bude umístěné na malém kopečku, to je proto, aby ho fíra viděl už z dálky před zatáčkou. Kdyby bylo hned u kolejí, tak ho přes ten kopec za zatáčkou uvidí až na poslední chvíli.
No myslím ,že ty jako stavitel bys měl spíž použít výraz oblouk. Neber to jako rejpání ,ale úplně mě to praštilo do očí.

Matýsek napsal:
Stavitelxx napsal:
Jinak k obrázku s návěstidlem, to návěstidlo má být tak odsazené, navíc ještě bude umístěné na malém kopečku, to je proto, aby ho fíra viděl už z dálky před zatáčkou. Kdyby bylo hned u kolejí, tak ho přes ten kopec za zatáčkou uvidí až na poslední chvíli.
No myslím ,že ty jako stavitel bys měl spíž použít výraz oblouk. Neber to jako rejpání ,ale úplně mě to praštilo do očí.

Jo promiň, já používám někdy zvláštní výrazy, no hlavně že všichni ví o čem je řeč :D Ale je to ostuda co, ještě když jsem studoval dopravní stavitelství :lol: :lol: :lol:

Stavitelxx: Keď vydáš trať bez krajiny, môžeš písať čo chceš a kde chceš, aj tak Ti niekto napíše, že to máš na prd, lebo v tom úseku neni domček.

Zdravím, tak jsem nainstaloval ubdate 9, a zjistil jsem, že pří podzimním počasí chybí textury, a to se mi stalo už dřív (není problém tyto textury dopknit, ale pro začátečníka to může být problém). S pozdravem Dan. :D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře