Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dan J. napsal:
Zdravím, tak jsem nainstaloval ubdate 9, a zjistil jsem, že pří podzimním počasí chybí textury, a to se mi stalo už dřív (není problém tyto textury dopknit, ale pro začátečníka to může být problém). S pozdravem Dan. :D

Problém není chybějící textury doplnit, problém je ty chybějící textury objevit. Já nemám čas na to, abych projížděl celou trať ve všech ročních obdobích a za různého počasí. Proto když někdo objevíte, že chybí textura, napište mi její název a já ji doplním.

Zdravím,
mám objekt do MSTS (několik domů se stromy spojených do jednoho objektu), ale textura stromů je mnohem tmavší, než samotné stromy umístěné ve trati.
viz obrázek: http://www.ama-cb.cz/msts/Stavitelxx/Stromy.JPG
A tak se chci zeptat, jestli se například úpravou některých hodnot v souboru .S dají ty stromy zesvětlit, aby měly odstín jako stromy v okolí?
Děkuji.

Naposled editoval moderátor:
A čo tak zosvetliť textúru stromov ( v .ACE) ? V S súbore sa podobné veci asi moc nedajú upravovať.

nebulus napsal:
A čo tak zosvetliť textúru stromov ( v .ACE) ? V S súbore sa podobné veci asi moc nedajú upravovať.

Samotná textura je světlá, pouze v objektu takto stmavne. Zkoušel jsem v .S souboru přepsat údaje, aby se zobrazovaly jiné stromy, ale i ty jiné stromy se zobrazily tmavě a přitom když stojí samostatně, tak jsou normální světlé.... :?

Nahodou mne se ta barva libi, aspon to nebude na jedno brdo. Ja bych se primlouval za zachovani barev jak to je ted. Aspon to trochu tu trat ozivi. Ja bych na tom nevidel zadne mouchy :idea:

Stavitelxx napsal:
nebulus napsal:

Samotná textura je světlá, pouze v objektu takto stmavne. Zkoušel jsem v .S souboru přepsat údaje, aby se zobrazovaly jiné stromy, ale i ty jiné stromy se zobrazily tmavě a přitom když stojí samostatně, tak jsou normální světlé.... :?
Zdravím,
a nebude zádrhel třeba v nastavení stínů objektu v RE ?

David

David Hájek napsal:
Stavitelxx napsal:
nebulus napsal:

Zdravím,

David

Tohle vypadá na nevhodně použitý materiál v modelu. Pravděpodobně tam je použit materiál AlphDrkShd a ten je vždy tmavý. Napravit to lze skutečně v *.s souboru pomocí programu ShapeFileManager, jde to i ručně ale to už je trochu vyšší dívčí. Materiál by správně měl být buď TransNorm nebo AlphNorm. Pokud máš zdroje nebo víš kdo je autor tak je to vůbec legrace.

Miran napsal:
David Hájek napsal:
Stavitelxx napsal:
nebulus napsal:

Zdravím,

David

Tohle vypadá na nevhodně použitý materiál v modelu. Pravděpodobně tam je použit materiál AlphDrkShd a ten je vždy tmavý. Napravit to lze skutečně v *.s souboru pomocí programu ShapeFileManager, jde to i ručně ale to už je trochu vyšší dívčí. Materiál by správně měl být buď TransNorm nebo AlphNorm. Pokud máš zdroje nebo víš kdo je autor tak je to vůbec legrace.

A kdybych Ti ten objekt poslal, mohl bys ho upravit a poslat mi zpět? Nevím kdo je autor...

Stavitelxx napsal:
Miran napsal:

A kdybych Ti ten objekt poslal, mohl bys ho upravit a poslat mi zpět? Nevím kdo je autor...

Klidně to pošli hned, podívám se na to ale až po 6. srpnu do té doby nebudu doma.

Kolaje

Zdravím páni.
Nevedel som,kam som mal dať tento príspevok ale skúsim teda sem,keďže sa jedná o túto trať.
Urobil som všetky aktualizácie,aj poslednú 9. a po Nosiciach mi prestalo zobrazovať kolaje!.Čiže celý Milochov až po začiatok Pov.Bystrice som prešiel "po zemi" a bez drátov...
To isté sa mi stalo aj v Žiline na Harfe...opäť mi nezobrazilo kolaje a stala sa mi aj zaujímavá vec.Priam som "vybočil" z kolají a išiel si po svojich čiže opäť "po zemi".

Neviete prosím vás v čom je problém?? Neviem sa k tomu nejako dopátrať.Ani opätovné aktualizovanie nepomohlo.
Prikladám screen zmiznutých koľají na Milochove...

http://www.nahraj.cz/down/1188745167/.html

Inak Aktualizácia 9 je skvelá .Veľa sťastia v ďalšej práci

Re: Kolaje

Shader napsal:
Zdravím páni.
Nevedel som,kam som mal dať tento príspevok ale skúsim teda sem,keďže sa jedná o túto trať.
Urobil som všetky aktualizácie,aj poslednú 9. a po Nosiciach mi prestalo zobrazovať kolaje!.Čiže celý Milochov až po začiatok Pov.Bystrice som prešiel "po zemi" a bez drátov...
To isté sa mi stalo aj v Žiline na Harfe...opäť mi nezobrazilo kolaje a stala sa mi aj zaujímavá vec.Priam som "vybočil" z kolají a išiel si po svojich čiže opäť "po zemi".

Neviete prosím vás v čom je problém?? Neviem sa k tomu nejako dopátrať.Ani opätovné aktualizovanie nepomohlo.

Mně se nco podobného stává když vjíždím do Studénky, ale je to jenom na pár vteřin.

Mne sa toto stalo na ŽSR169, stiahol som ešte raz celý archív a išlo to, po preskúmaní som zistil že chýbali súbory v adresári WORLD, teda svet, skús to aj Ty pre istotu.

Večný problém u "šadera"

duuso napsal:
Mne sa toto stalo na ŽSR169, stiahol som ešte raz celý archív a išlo to, po preskúmaní som zistil že chýbali súbory v adresári WORLD, teda svet, skús to aj Ty pre istotu.

Mne sa to na 169-ne stalo tiež, ale pomohlo preinštalovanie Globalu, resp. doinstalovanie globalu z inej českej trate (teraz si už nespomeniem)

Shader: Vyskúšaj to, čo som ti písal na ICQ, môže tam dochádzať aj ku kolízii s inou traťou, alebo Globalom, čo je už ten horší prípad

8)

Shader napsal:
BoB : Mám Global určený na 321tku...

Noo pozeram,ze nejde odkaz,skusim s tym nieco spraviť

Teraz ma napadla jedna silna myslienka :lol: Ono sa ti lahko mohlo stat, ze pri prepisovani suborov si vyskratoval, zacalo ti sibat a niektore subory si prekopiroval tam, kde nemas a chybaju tam, kde si ich prekopirovat mal, to sa stava, ver mi, poznam takeho jedneho (tusim ti aj teraz pise :eek: )

Shader napsal:
Zdravím páni.

No každopádně ti někde chybí soubory, v Trati 321, nebo možná v Globalu. Takže celou trať a všechny aktualizace nahrát znovu a doporučuji aktualizace nejen nahrát, ale i stáhnout z internetu znovu.
K tomu ti už nikdo jiný asi nic neporadí, prostě ti chybí některé potřebné soubory, takže repete... :wink:

bob57_cz napsal:
Stavitelxx napsal:
No každopádně ti někde chybí soubory, v Trati 321, nebo možná v Globalu. Takže celou trať a všechny aktualizace nahrát znovu a doporučuji aktualizace nejen nahrát, ale i stáhnout z internetu znovu.
K tomu ti už nikdo jiný asi nic neporadí, prostě ti chybí některé potřebné soubory, takže repete...
Martine, kde máš umístěn soubor acleantrack1_2.ace ?

Takový soubor vůbec nemám, jenom acleantrack_1, nebo acleantrack_2 acleantrack1_K atd..... něco v Globalu a něco v texturách přímo v trati.

Stavitel

Veru aj som tak urobil.Stiahol som odznova všetky aktualizacie a už to ide,teda Harfa aj Milochov je s objektami aj s kolajami

Miran napsal:
David Hájek napsal:
Stavitelxx napsal:
nebulus napsal:

Zdravím,

David

Materiál na stromy by měl být "TransCrcfrm". Materiál typu "alph" nelze na volně stojící scenery použít. Textury stromů jsou podle screenu moje. V tomto celku s domečky je ale doprasil neznámo kdo, jak píše Miran, chybným typem materiálu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře