Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)

Veselé Vánoce, hodně štěstí, zdraví, osobních úspěchů a mnoho dalšího, Vám přeje Stavitelxx

Stavitelxx napsal:
Veselé Vánoce, hodně štěstí, zdraví, osobních úspěchů a mnoho dalšího, Vám přeje Stavitelxx
Tobě a všem příznivcům MSTS přeji veselé vánoce.
P.S.: už se těším na aktualizaci. :lol:

Dobrý den.Měl bych dotaz.Chci si rozbalit aktivitu do tratě 321 a stále mi to hlásí chybu:This package requires a route called Trat 321, UID Trat 321.Přitom ve složce routes přesně takto pojmenovanou trať mám.Děkuji za radu

V trainstore dej vrátit vše zpět do MSTS a pak "nainstaluj" aktivitu

Přeji pěkný den.
Asi všichni netrpělivě čekáte na Vánoční aktualizaci, je mi jasné, že je nejvyšší čas ji zveřejnit, ale bohužel ještě není hotová. Hotová by byla, jenže v poslední chvíli se mi dostaly do rukou důležité materiály, které stojí za to do této aktualizace zahrnout, takže Vás všechny žádám ještě o malé strpení. Tím strpením myslím asi tak jeden až dva týdny. Mohl bych sice aktualizaci zveřejnit i teď, ale věřte mi, že pokud to dodělám, tak to bude mnohem lepší.

Jelikož jsem ale nedodržel termín, tak aspoň přestanu s tím tajnůstkařením a řeknu co v aktualizaci bude.

Když jsem postavil Českou Třebovou, tak se mě někdo ptal, jestli budu pokračovat dále na Prahu a já jsem se zařekl, že ne, protože tam staví Zbyněk Šemora. Teď to ale beru zpět, dále na Prahu stavět budu a to hned z několika důvodů:
Tím nejhlavnějším je asi Nové Spojení, které v MSTS nesmí chybět. Dalším důvodem je zmodernizovaná stanice Choceň, teď už konečně můžete dát Zbyňkovi pokoj, a nenaléhat na něj, aby tu stanici přestavěl. Dále je tu částečně zmodernizovaný Kolín, zmodernizovaná stanice Praha – Běchovice, zmodernizovaný úsek od Běchovic až po Libeň a dále Nové Spojení. To všechno je velký důvod, proč stavím trať do Prahy. Navíc Trať 321 bez úseku Česká Třebová – Praha mi připadalo jako nějaký polotovar, teď už to bude trať se vším všudy. No a ještě je tu jeden důležitý důvod, mým cílem je postavit jednu z nejkrásnějších tratí, po které jsem i já jel několikrát a mám ji moc rád a to je České Budějovice – Český Krumlov – Volary – Volyně – Strakonice. Tuto lokálku ve své trati chci za každou cenu a musím se k ní nějak dostat, takže správně předpokládáte, že je v plánu postavit i Praha – České Budějovice, samozřejmě po modernizaci. :D

Teď už trochu předbíhám, takže hotová trať včetně krajiny je od České Třebové do Prahy Běchovic. Dále jsou položené koleje do Prahy Libně, tyto koleje (včetně návěstidel, rychlostí atd.) jsou postavené už ve stavu po modernizaci. Tento úsek zatím zůstane bez krajiny, tu dokončím až jak bude modernizace hotová i ve skutečnosti. Praha Libeň je zatím postavena bez nákladového nádraží. V příští aktualizaci protáhnu koleje z Prahy Libně do Prahy Holešovic, do Prahy Masarykova nádraží (ve stylu Nového Spojení) a budu se snažit i do Prahy hl. n., samozřejmě taky ve stylu Nového Spojení. Každopádně můžu slíbit, že Nové Spojení budu mít postavené dříve, než bude postavené ve skutečnosti. Při stavbě mi můžou vzniknout drobné nepřesnosti oproti skutečnosti, tyto nepřesnosti upravím až bude Nové Spojení hotové. Jedná se hlavně o estetickou záležitost, zkrátka to co nejde přesně vyčíst z plánů…
Co se týče Prahy, tak ještě budu stavět úsek do Prahy Smíchova a z hlavního nádraží směrem na České Budějovice, ale to se ještě uvidí, jak to bude s modernizací… Jinak už mě více Praha nezajímá, jde mi jen o ty důležité stanice Holešovice, Smíchov, Masaryčka a Hl.n.
Mimo to jsem u Velimi ještě postavil testovací okruh, prozatím je bez krajiny (nemám podklady), ale kolejově je přesný.
A z Nových tratí ještě přibyl úsek Přerov – Břeclav, který je zatím bez krajiny, ale jezdit se dá. Za tento úsek vděčím hlavně Davidu Hájkovi, který mi poskytl video z lokomotivy. Video mi poskytl i na úsek Přerov – Brno, který taky brzy postavím.
Ukázka stanice Choceň:
http://www.ama-cb.cz/msts/Stavitelxx/Trat_N/scrgrb1.pcx
http://www.ama-cb.cz/msts/Stavitelxx/Trat_N/scrgrb3.pcx
http://www.ama-cb.cz/msts/Stavitelxx/Trat_N/scrgrb6.pcx
http://www.ama-cb.cz/msts/Stavitelxx/Trat_N/scrgrb4.pcx

Ukázka stanice Pardubice:
http://www.ama-cb.cz/msts/Stavitelxx/Trat_N/scrgrb0.pcx

Z nových úseků je to vše, dále jsem dělal dost rozsáhlé úpravy na původních tratích.
Velká změna bude v nočních jízdách, společně s matesem jsme udělali osvětlovací kužely, kterými jsem osvětlil všechny stanice a zastávky od Prahy až do Petrovic u Karviné. Další tratě budu osvětlovat přístě, je to práce na zblbnutí… :D Nedávno jsem tu zveřejnil nějaké screeny nočního osvětlení, kde byly průměry osvětlovacích kuželů maximálně 20 metrů. To jsme s matesem upravili, teď jsou osvětlovací kužely pod osvětlovacím stožárem široké 50 metrů, pod lampou 35 metrů, pod nízkou lampou 20 metrů a na nástupišti buď 6 nebo 4 metry (podle šířky nástupiště). Nebudu ukazovat žádné nové screeny, projeďte se v noci a uvidíte… Dále jsem upravil všechny koridorové stanice, měnil jsem zastřešení, zdokonaloval zaštěrkování prostoru mezi kolejemi, nové lavičky, osvětlení atd, taky jsem to tu nedávno už psal.
Další důležitá úprava je hlavně pro nákladní aktivity, ve velkých stanicích jsem všechny koleje vybavil funkčními návěstidly (už žádné atrapy), takže teď už se může využívat všech kolejí ve kterékoliv stanici.
Kompletně jsem přestavěl stanici Bohumín, jsou nově položené koleje, nová návěstidla, nové originální perony a budovy, přibyla točna s depem, myčka, průjezd Bohumínem se zvýšil z 40 km/h na 140 km/h, za pomoc děkuji Davidu Hájkovi, Matesovi a Deteriovi.

Ukázka Bohumína:
http://www.ama-cb.cz/msts/Stavitelxx/Trat_N/scrgrb2.pcx

Přestavění se dočkala i stanice Žilina, tam jsem předělal nákladové nádraží směrem na Bratislavu.
Mezi Prahou a Ostravou jsou použity rychlostní značky pro vozy s klasickými brzdami (spodní rychlostní značka), pro vozy s kotoučovými brzdami (vrchní značka) a pendolinové rychlostníky.
Pár ukázek:

http://www.ama-cb.cz/msts/Stavitelxx/Trat_N/R_1.JPG
http://www.ama-cb.cz/msts/Stavitelxx/Trat_N/R_2.JPG
http://www.ama-cb.cz/msts/Stavitelxx/Trat_N/R_3.JPG
http://www.ama-cb.cz/msts/Stavitelxx/Trat_N/R_4.JPG

Dále byly upraveny opakovací návěstidla, posunové návěstidla (už žádné atrapy), opravil jsem chybné návěstidla v Dětmarovicích, byly změněny návěstidla od Košic směrem na Ciernu nad Tisou, stanice Cierna taky byla trochu upravena (nástupiště, návěstidla atd). Na odbočce Závada je zvýšená rychlost z 40 na 60 km/h, Byly změněny sloupy TV mezi Svinovem a Opavou, Brodkem a Olomoucí, Moravičanami a Mohelnicí.
A to je z těch větších úprav asi vše.
Ještě bych chtěl říct takovou drobnost, že od této chvíle od sebe nebudu rozlišovat trať která je s krajinou a která je bez krajiny. Pokud je trať bez krajiny, ale dá se po ní naplno jezdit, tak to považuji za hotovou trať, krajina se dodělá později. I na mapě budou úseky bez krajiny (Púchov - Bratislava atd) zobrazeny jako hotové tratě, aby každý viděl, že se dá jezdit.
Celková délka Tratě 321 po aktualizaci 10 je 1323 km
Internetové stránky Tratě 321 jsou zatím nezměněné, ještě nemám hotové screeny, kvůli poslední změně se musí upravit mapa, takže stránku aktualizuji až jak zveřejním aktualizaci 10.
Jen abych předešel otázkám typu „co se bude stavět dále“, tak tady ukážu výňatek ze stránky Tratě 321:

Plán stavby na rok 2008:

Úsek ČD 011: „Praha Libeň – Praha hl. n.“ 5 km (včetně Nového Spojení)
Úsek ČD 171: „Praha hl. n. – Praha Smíchov“ 4 km
Úsek ČD 091: „Praha Libeň – Praha Holešovice“ 5 km
Úsek ČD 011: „Praha Libeň – Praha Masar. nádraží“ 5 km
Úsek ČD 276: „Odry – Budišov nad Budišovkou“ 29 km

Úsek ČD 330: „Přerov - Břeclav“ Dotvoření krajiny kolem tratě.
Úsek ŽSR 120: „Púchov – Bratislava hl. st.“ Dotvoření krajiny kolem tratě.
Úsek ŽSR 180: „Poprad Tatry – Košice“ Dotvoření krajiny kolem tratě.
Úsek ŽSR 190: „Košice – Cierna nad Tisou“ Dotvoření krajiny kolem tratě.

Plán stavby do budoucna:

Úsek ČD 180 / ŽSR 125: „Hranice na Moravě – Horní Lideč - Púchov“ …možná…
Úsek ČD 300: „Přerov – Brno hl. n.“ 88 km
Úsek ČD 323: „Frýdlant n. O. – Frenštát p. Radh.“ 15 km
Úsek ČD 221: „Praha hl. n. – Benešov u Prahy.“ 49 km (po modernizaci)
Úsek ČD 220: „Benešov u Prahy – Č. Budějovice“ 120 km
Úsek ČD 194: „České Budějovice – Volary“ 94 km
Úsek ČD 198: „Volary – Strakonice“ 71 km
Úsek ŽSR 170: „Vrútky – Zvolen“ 97 km
Úsek ŽSR 160: „Zvolen – Fiľakovo“ 70 km

Úseky jsou naplánovány podle toho co chci stavět a hlavně jaké mám k dispozici materiály.
No a na závěr bych chtěl poděkovat lidem, kteří mi se stavbou pomáhali a to je Deterio, Dikobraz64, David Hájek a Mates za nový Bohumín, Jan Melicher za video Zvolen – Filakovo, Michal Hekl za video Vrútky – Zvolen + plány stanic, sklonové poměry, fotky atd., Tomesovi za natočení videa z Třebové do Prahy, Davidu Hájkovi za poskytnutí mnoha videí, které jsem použil jak pro stavbu nových úseků, tak i pro osvětlování starých úseků, Mates vytvořil koridorovou střechu, osvětlovací stožáry, objekty v Bohumíně, dále děkuji Jirkovi Polákovi za úpravu skript a za vytvoření originálních návěstidel pro rychlost 120 km/h do stanice Poříčany, Tomáš štec si zaslouží poděkování za tvorbu mapy pro Trať 321 a největší zásluhu na této aktualizaci má Vlastik, který poskytl videa, plány stanic, plány Nového Spojení, objekty, fotky atd, bez Vlastika bych v Praze nebyl.
Mimochodem i Vlastik udělal recenzi k této aktualizaci, přečíst si ji můžete zde:
http://www.railsimulator.cz/forum/viewtopic.php?f=38&t=170

A tím už bych skončil, teď jdu pracovat, aby aktualizace byla co nejdříve.

Naposled editoval moderátor:

Hmmm...... Martine, tohle je to poslední co bych čekal! Jinak krása..... akorát, díval jsem se na Pardubice... proč máš mezi kolejemi také podloží? Normálně je tam tráva - je to ale i v Bohumíně atd. Supr, teď budeme teprve moci 321 a BP porovnat.

PS: Vypadá to, že pokud se pojede EC, tak se pojede BP, jestli IC tak 321 na 1 zátah.

Tak tohle předčilo mé očekávání o 100 procent. :)

Ahoj

Jedná malá připomínka. Budovu v Chocni dej až ke kolejím. Tam žádné osvětlení, ani nástupiště není. Do vlaků se nastupuje pouze z perónů. Teda ppokud to jde. A náhodou, nové spojení z Chocně do Brandýsa nechcete udělat. Má se provrtat kopec. Jo kdybych věděl, kde jsem to viděl a četl.

Joska

:bounce: :bounce: :bounce: Super Super Super jenom gratulace :bounce: :bounce: :bounce: Asi vynechám jízdní zácviky a budu sedět doma a jezdit na PC :) Velké gratulace moje PJ Bohumín vypadá z fotek super :) Kdyby měl někdo zájem o nějaké fotky Bohuminských lokomotiv stačí napsat soukromou zprávu a budu fotit na zácviku na dílně ještě pár šichet tam mám :)

Jen bych Martina doplnil, ze Video BB-Vrutky poskytnul Robo, ja pouze udelal kopii a zaslal. Jeste samozrejme dodam jiz slibene materialy, ale az po silvestru,pak napisu.

Zdravím,Martine tak klobouk dolů,Modernizovaná Choceň a rychlost 160 Km/h skrz Choceň,Velký krok kupředu,je vidět že deš s dobou a skutečností.Už se těším až vezmu Ic 518,519 Manažer s novými 151 a ještě s Ec 120,121 Košičan odklonem přes Bohumím a Čadcu.Po vydání aktualizace 10 bude u mě ve vedení Martinova 321.Jen tak dál.Lukáš Mach

Martine, já tedy nevím. Ty jen tak plácneš Košice a máš až Čiernou. Plácneš Bratislava a máš Bratislavu. Nyní plácneš Praha a máš Prahu. Nechápu. Já díky zaměstnání, které mi dovolí mimo sezónu na mé trati makat od rána do večera takové tempo nezvládnu, ani kdybych se rozkrájel. Nepomůžou ani obří monitory, protože tu základní práci s přepočítáváním kilometrů, tu nijak neurychlím.
Smekám. Asi budeš nadčlověk, ne li mimozemšťan. :D Jinak si Tvé tempo neumím vysvětlit. Chodíš vůbec spát? Nebo jsi našel v časoprostoru nějaký čtvrtý rozměr? Já už se téměř měsíc babrám s rekonstrukcí Břeclav - Brno a stále na první pohled není nic vidět. Hold máš můj obdiv. Ale máš pravdu, že je dobré to u Tebe protáhnout až do Prahy. Tímto svou trať zhodnotíš. Jet na jeden zátah Praha - Košice, to bude pro pařany něco.

Zbyněk Šemora napsal:
Jet na jeden zátah Praha - Košice, to bude pro pařany něco.
Hlavně pro manželky,už to slyším :D

Zbyněk: Já to taky nechápu. Mě trvá deset kilometrů trati půl roku, tobě 14 dnů a Martinovi snad deset minut . Ale jinak teda obdiv a gratulace :eek: :D .

Hmmmm,
moc dobré zprávy, na Zbyňkově trati se budou jezdit po původním trati např. Třebovickým tunelem, původní nádraří Hoštějn, oblouky do Záhřebu... ale chtělo by to aj zachovat Krasíkovské a Tatenické tunely (jestli dá do původního stavu, ale to neznamená, že to musí být postavené, zkratka ho nenutím, aby tam postavil do původního stavu :-) ) a na Martinově se budou jezdit po modernizaci :-)
Výborné budou pro aktivity např.
na Martinově trati z Prahy SC,IC,R do Bohumína či R do Košic nebo IC,R z Bratislavy do Čierny a
na Zbyňkově trati z Prahy SC,EC,R do Bratislavy či do Hohenau (kdo ví jestli postaví do Vídně dobré pro aktivitu EC Vindobona anebo s pendolinem do Vídně necháme to překvapit :D ) také je dobré aj pro nákladní aktivity :-)
jinak chválím všechny stavitele a modeláře kteří nejen na trati pracují :-)

Z mého pohledu bych byl radši,kdyby Martin začal z druhého konce,tedy ve Strakonicích. :wink: Ale i tak jsem velice překvapen budoucností trati 321.Aktivit jsem moc na slovenské části nevytvořil,ale pokud se dostanem do Čech a hlavně k jihu tak......... .I tak k Budějcům daleko,ale už teď se těším.Trati 194 moc nevěřím,ale pro mě by byla snad odměnou.Martine ať se daří.

Neustále mi chodí e-maily co je s aktualizací, tak jsem internetovou stránku alespoň částečně aktualizoval.
Mezi koleje ve stanicích dávám podloží, prostě to tak stavím vždycky, patří to tam, trávy je všude kolem dost. A já myslím, že mezi kolejemi ani tráva být nemá, ale hold se o to nikdo nestará a zarůstá to…
Nevím jaké je přesné umístění budovy v Chocni a chodníku před budovou, na videu do kvůli peronům není dobře vidět, tak jsem se to snažil dodělat podle ortomapy. Pokud máš foto, tak pošli a já to opravím.
Poisone, já nemůžu začít stavět ve Strakonicích, nemůžu začít někde ve volném prostoru, musím navazovat na již postavenou trať. Nejdřív se musím dostat z Prahy do Budějovic a teprve potom z Budějovic do Volar a Strakonic. Ale to v žádném případě není práce na rok 2008, to bude až někdy dál, navíc nejdříve musí dráhy zmodernizovat úsek z Prahy do Budějovic. Teď musím dodělat resty, to je především krajina tam, kde jsou položené jenom koleje. Takže teď moc nepočítejte s novýma úsekama, budu dodělávat krajinu na Slovensku. Nové koleje položím akorát do té Prahy, jak jsem tu včera psal. Trati 194 můžeš věřit, já ji chci a když ji chci, tak za tím tvrdě půjdu. Jediné co mi může překazit plány, je kolaps MSTS, protože nikdo nevíme, co všechno MSTS snese, tím myslím, kolik kilometrů ještě budu moct postavit, aby to MSTS zvládl utáhnout.
No Zbyňku, tobě připadá, že stavím rychle, ale mě to připadá, že stavím hrozně pomalu. Já zase toho času u počítače tolik nestrávím, jednak musím pracovat a hlavně moje druhá polovička mě od toho furt vyhání, takže vlastně stavím akorát když já jsem doma a ona v práci a když to spočítám, tak stavím průměrně 3-4 hodiny denně. A to je právě o ničem. Chtělo by to alespoň několik měsíců volna a samoty, to by pak bylo něco,stavět od rána do večera! :lol:
Jinak je třeba si i dobře rozvrhnout čas, když položíš koleje a dáš uložit, jak dlouho ti to ukládá? Mě to ukládá asi 3 minuty a v těchto tříminutových intervalech dělám všechno, umývám nádobí, vařím, uklízím, všechny domácí práce dělám jenom v těchto časech, kdy MSTS ukládá :D :D :D
Takhle se dá ušetřit hodně času… Jinak taky nezapomeň na to, že ty kromě stavby ještě navíc často píšeš příspěvky na foru, staráš se o vozový park, o aktivity atd, tohle já nedělám a proto mám i více času na stavbu.

Martine, ty máš save 3 minuty? ???? Já když si loni v létě pořídil nový PC tak jsem jásal nad save 35sekund oproti 70 ti na šunce Athlon 2800XP. Za rok a půl se trať rozrostla, tak jsem na 60 sekundách a zdá se mi to dlouho. Ale já schválně, až příjdu z práce domů si stopnu, jak dlouho trvá SAVE na mém PC u Tvé trati. 3 minuty je moc.
JInak Tě stejně obdivuji, protože já když stavím, tak na mě nesmí nikdo promluvit, jinak se mi přetrhne nitka a stavěcí výkon rapidně klesá k nule.

VolejnikTomas napsal:
Já to taky nechápu. Mě trvá deset kilometrů trati půl roku, Zbyňkovi 14 dnů a Martinovi snad deset minut.

To taky koukám, já mám ve fantasy route výkon, který připisuješ Zbyňkovi, teda 10 km za 14 dnů. A to si mohu na trati dělat, co mně napadne, nemusím shánět podklady, nic studovat, koukat na fotky či video, nemusím se starat o žádné sklony, poloměry, o nic takového. A času mám dost. Nejdéle mi trvá krajina, vegetace a všelijaké ty drobnosti drobnosti kolem trati.

Je to skvělé, že to Martinovi (i Zbyňkovi) tak rychle jde, a doufejme, že ještě dlouho a daleko půjde.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře