Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)

Většinou mě to odkazuje do Global/Shapes/....Track_K/xxxxxxxx.s
Tak jsem se do Shapes kouknul,ale k mému překvápení tam ta složka vůbec nebyla. :eek: .
Zkusil jsem tam tu Track_k překopírovat z hlavního adresáře globalu,ale to nepomohlo.

Naposled editoval moderátor:

KimiR napsal:
...,ale ty neodpovídaly,jel jsem v jednom úseku,kde byly skloníky 25 dolů,ale jel jsem po rovině.....
To nebylo 25, ale 2,5promile. Toho jsem si také všiml, ale zde by to tolik nevadilo. Já jen vím, že z ČT do Pardubic trať klesá 10 až 2,5 promile, je ve Srubech to na kousek přechází do stoupání 2,5 promile. Já to také nemám úplně přesně, stavěl jsem podle skloníků na videu. Mám v rovině jen stanice, zatímco Martin hodně traťových úseků. Ale za to například Dlouhou Třebovou si Martin troufnul dát do sklonu. Já to tenkrát ještě neuměl, jednoduše jsem nevěděl, že dynamická kolej se dá také naklánět.
Hold každý máme ke stavění svůj uhel pohledu s jinými prioritami.

Od Simons:
Teda lidi....mně to nic nedělá,jede všechno tak jak má.
Jel jsem z Prahy do Bohumína a musím říct...že mi žádné chybné textury ani jiné hlášky nenaskakovaly.Prostě cesta bez problémů.

Od Vaneja:
Panove, nevim kde ty chyby berete. Ja udelal vse jak se ma a funguje to na 100%

Od Pavol85:
U mně to funguje bez problému od Prahy do Ostravy ve kterém jsem vytvořil vlastní fiktivní aktivitu a bez jediného pádu!!!

Od Zbyněk Šemora:
Lidi neblbněte, Já tohle moc nestíhám sledovat, mám leta nainstalovanou verzi 8, aktualizoval jsem 9, dnes 10 a vše šlape jak hodiny. Komu to nefunguje nebo vyhazuje chyby, asi bude závada na jeho příjmači.

Takže lidi, na základě výše uvedených příspěvků si uvědomte, že pokud trať někomu funguje bez sebemenšího problému, tak bude problém asi jen u Vás. Aktualizace 10 je v pořádku, žádné opravy nebudou, protože žádné soubory nechybí, já tu aktualizaci několikrát kontroloval a nedělal jsem to jen pro srandu...
To že někomu úplně chybí složka Track_K v Globalu, nebo že někomu chybí další textury atd, to je pouze "bordel" u Vás v počítači ! ! ! Neznamená, že je chyba v aktualizaci 10, možná Vám chybí soubory už z některých minulých aktualizací, ale teprve teď se to projevilo.
Takže Vás žádám, abyste tu nešířili poplašné zprávy, že něco chybí a mělo by se to opravit nebo doplnit. Nic nechybí a vše je v pořádku, když to jiným uživatelům funguje bez problémů, tak si udělejte pořádek u sebe v počítači. nejlepší je si objednat DVD kde je vše komplet, anebo celou trať smazat a postahovat z internetu všechny aktualizace a potom je postupně nahrát do tratě.

Bobe2084, nevím proč ti při načítání MSTS hlásí, že chybí textura TOCNA.ACE... tuhle texturu já vůbec nepoužívám a nikde ji ani nemám, nemělo by to hlásit tuto texturu.
A soubory AA1t1mStrt.s + AA1tEndPnt3d.s + AA1tYPnt3d.s, tu se stala chyba. Když jsem dělal tu opravu Bohumína těsně před vydáním aktualizace, tak jsem upravoval právě tyto koleje a omylem jsem místo jednoho A napsal dvě AA do souboru *.w ve složce World. Za tohle se omlouvám, co nejdříve dám na internet opravený soubor.
Ale toto je jediná chyba, které jsem se dopustil, jinak žádné další chybějící soubory se objevovat nesmí, to už je z mojí strany v pořádku.
Ti uživatelé, kteří tu psali, že jim trať jede bez nejmenšího problému, nejspíš nejeli přes Bohumín. Tam opravdu jsou ty chyby s dvěma AA, které hned opravím, ale jinak je celá trať v pořádku, žádné soubory nechybí.

KimiRe, světelné kužely jsou pouze "osvětelené placky" těsně nad kolejištěm, které "osvětlují" právě kolejiště. Nemůžeš čekat, že budeš mít osvětlené vagony atd, jde to pouze na kolejiště a na nástupiště.

A Rybo, kdybys četl to co tady o aktualizaci píšu, tak bys věděl, že z Prahy Běchovic do Prahy Libně je trať zatím bez krajiny, protože se tento úsek bude modernizovat. Až ho České dráhy zmodernizují, tak tam dodělám krajinu.

No a Zbyněk na konec :wink: Já věděl, že mi určitě někdo vyčte ty sklony :D Skloníky jsem umísťoval tak jak je to v reálu (na videu), ale sklony, tam trochu improvizuju. 2,5 promile nedělám vůbec, to je jako rovina, při takovém sklonu se akorát komplikuje stavba krajiny. Až od 5 promile začínám naklánět trať, ikdyž né úplně vždy, podle situace. Stejně když je skloník 5 promile, tak to neznamená, že tam takový sklon opravdu je, takže to prostě nějak moc neřeším, sklony jsou malé věci, hold jak říkáš, každý máme na stavění svůj úhle pohledu a své zásady.
no netušil jsem, že tu mojí trať budeš až tak do detailů kontrolovat :D Ale na druhou stranu je to dobře, to mě aspoň nutí se maximálně snažit.
Jaké P v Kolíně zrušili? Teďti moc nerozumím o čem píšeš... Jestli myslím odjezdy P a O, tak to nezrušili. Změny jsou zatím jen tam kde mám koridorové koleje (od vyhybek směrem na Dílny).
Po rekonstrukci celého Kolína zůstanou odjezdy P a O, ale změní se odjezdové návěstidla od nástupišť směrem na Pardubice.
Možné to je, že jsem nepoužil všechny originální objekty, je to tím, že jsem je asi přehlédl...
No a ty Pečky, jestli má barák jedno nebo 4 patra, to už jsou takové věci, že tam ten barák umístím a nějak moc si neuvědomuju, kolik pater to má přesně mít, to už by bylo na zblbnutí, takové věci se hold musí přehlížet a tolerovat. Nestavíme modelovou železnic, ale jenom simulátor a jsme lidé, né roboti :wink:

Takže závěrem bych řekl jen to, že aktualizace 10 je až na malý detail v Bohumíně v pořádku, žádné chyby na celou A4 to vyhazovat nesmí, když to někomu jde bez chyb, tak to musí jít bez chyb i všem ostatním.
No a já jdu opravit ten Bohumín... :eek:

Stavitelxx napsal:
...
Jaké P v Kolíně zrušili? Teďti moc nerozumím o čem píšeš... Jestli myslím odjezdy P a O, tak to nezrušili.
"P" je poznámka - značka v sešiťáku, která strojvedoucímu říká, jaká je ve stanici závislost návěstidel na sobě. V tomto případě oznamuje, že návěstidla nenávěstí všechny znaky rychlostní soustavy. Naopak značka "vajíčko" oznamuje plnou návěstní rychlostní soustavu. To měl na mysli Zbyněk.

bob57_cz napsal:
Stavitelxx napsal:
...
Jaké P v Kolíně zrušili? Teďti moc nerozumím o čem píšeš... Jestli myslím odjezdy P a O, tak to nezrušili.
"P" je poznámka - značka v sešiťáku, která strojvedoucímu říká, jaká je ve stanici závislost návěstidel na sobě. V tomto případě oznamuje, že návěstidla nenávěstí všechny znaky rychlostní soustavy. Naopak značka "vajíčko" oznamuje plnou návěstní rychlostní soustavu. To měl na mysli Zbyněk.

Aha, tak daleko mé znalosti v oblasti železnictví ještě nezasahují :lol: :eek:

Není nad to přeinstalovat :wink: teď už se dokonce dostanu do menu,ale při spouštění trati mi to hlásí nelze najít... Track_K/shapes/A1tPntmstrt a další.Kde by měl být Track_K umístěn?

LLukass napsal:
Není nad to přeinstalovat :wink: teď už se dokonce dostanu do menu,ale při spouštění trati mi to hlásí nelze najít... Track_K/shapes/A1tPntmstrt a další.Kde by měl být Track_K umístěn?
V Globalu !!! A opisuj pořádně A1tPnt1mstrt.

Tak když tam je,tak proč mi to hlásí chybu?

Jen pro info všem. Martin se při aktualizaci překonal. Zkusmo jsem si rozbalil archivy vedle a celá rozbalená aktualizace 10 má cca 766 MB !!! Tedy pokud se jedná jen o aktualizaci tak to je darda.

Čo dodať... Jednoducho paráda Tuším opäť vypisuje hlášky s chýbajúcimi textúrami v zime a v noci. Ešte to omrknem a keby bolo treba, tak zase vypíšem...
Ale inak jednoznačne pochvala

Kevin napsal:
Čo dodať... Jednoducho paráda Tuším opäť vypisuje hlášky s chýbajúcimi textúrami v zime a v noci. Ešte to omrknem a keby bolo treba, tak zase vypíšem...
Ale inak jednoznačne pochvala

No ja som si spustil Prahu Liben a siel om smer Bechovice a vyhodilo mi to nejaky subor Snow/bila :roll:

Podle toho co tu čtu si myslím že nikdo nejezdí v noci nebo přes půlnoc.Mě to taky ve dne jde,ale jak mám noc tak na úseku Praha-Česká Třebová mi naskáče tolik chyb.Že opravdu by se to nevešlo na jednu stranu A4.V tunelu za třebovicemi v čechách mi to hlásilo že tam chybí textura noční ! betlit 1 ,2 a 1a.Ve výše zmiňovaném úseku taky všechno noční textury.Zkuste si vzít třeba R 209 Vltava a jeďte přesně podle gvd 07 v úseku Praha-Kolín-Pardubice a jízdu ukončete v Olomouci hl. n..R 209 Vltava odjíždí z PHA ve 22:56 dejte schválně 23:00 ono než se to dobelhá na libeň tak 4 minuty uběhnou jako voda.Ve 23:47 v kolíně,0:14 v Pardubkách a 1:51 v Olomouci.Zkus te to a pak tu dej te vědět,jestli vám taky naskáče plno chyb na noční textury nebo to bude ok.Pak by teda možná pomohlo,textury z denních zkopírovat do nočních,sice budou svítit jako žárovka,ale pak možná už to nebude hlásit chybějící noční textury.Lukáš Mach

Aktualizace Super, Tocna.ace byla vyrobena z cedula21.ace :D, takže bez problému.

Akorát Martine nedávej do trati vagony jako objekty, protože třeba v Pardubicích ty Eas-u stojej na osobnim nádraží. Tam stojej odstavený Bdmtee, BDs atd.

Hezký večer, ono vůbec objekty stojících vozů, jako součást tratě je alespoň pro mě, když dělám aktivitu peklo. :mad: Člověk se pak jenom soustředí na to, aby nepoužil tu, či onu kolej, na které stojí vozy. :D Ale i tak, aktualizace je super a konečně je v Bohumíně depo s točnou. (ale to předělávání moji poslední aktivity, která protíná Bohumín hned 2x tak z toho asi neusnu, po pohledeu do editoru na červené moře tras.... :D :D :D ) Ne vážně je to super, ale objekty jako vozy na trati bych zavrhnul. Toť můj názor. S pozdravem a ať se daří. Dan. :D

Dan J. napsal:
Hezký večer, ono vůbec objekty stojících vozů, jako součást tratě je alespoň pro mě, když dělám aktivitu peklo. :mad: Člověk se pak jenom soustředí na to, aby nepoužil tu, či onu kolej, na které stojí vozy. :D Ale i tak, aktualizace je super a konečně je v Bohumíně depo s točnou. (ale to předělávání moji poslední aktivity, která protíná Bohumín hned 2x tak z toho asi neusnu, po pohledeu do editoru na červené moře tras.... :D :D :D ) Ne vážně je to super, ale objekty jako vozy na trati bych zavrhnul. Toť můj názor. S pozdravem a ať se daří. Dan. :D

Zdravím....zase naopak můj názor je,že ty "objekty jako vozy na trati" jsou dobrý nápad.Je to příjemnější jezdit aspoň kolem nějakých vozů(pokud nejedeš aktivitu).Jinak si na trati připadám sám :D :D a je to bez nich takové prázdné.Ale jinak prostě paráda

Dan J. napsal:
Já bych ty odstavené vozy nezavrhával, ale do názvu koleje na které vozy stojí bych přidal něco v tom smyslu že tam ty vozy jsou, např. kolej 423 odst.vozy

Ondra.H napsal:
Já bych ty odstavené vozy nezavrhával, ale do názvu koleje na které vozy stojí bych přidal něco v tom smyslu že tam ty vozy jsou, např. kolej 423 odst.vozy
A to já je zase zavrhuji. Pro aktivitáře je pak takto trvale obsazená kolej již nepoužitelná. Smysl takto obsazené koleje je jen ve volné jízdě, že to není mrtvě prázdné, jinak je to spíše na obtíž. V aktivitě je pak lépe místo LC použít trf. Na druhou stranu zase při takovém trvalém obsazení některých kolejí si může autor dovolit zjednodušení a díky nepoužitelnosti takové koleje nemusí u ní linkovat návěstidla. Třeba to byl právě účel.

Zdravím, ono v aktivitách s osobákamato to ani tak nevadí, ale když se začne makat na nějaké nákladní aktivitě s různým šibováním, tak pak právě nastává onen problém. Je fakt, že mapř na trati Dvojkolejka jsou tyto objekty popsány a je to jednoduchší. Velice dobrý nápad se mi jeví označení mostů, jako nákladní kolej. Výborné když chce aktivitář hodit omezení rychlosti, to by byl dobrý nápad použít i u 321 obvzlášť, když nemá kilometrovníky. Přeji všem hezký den. :D Dan

Ty objekty odstavených vagonů na nákladních kolejích jsou hlavně kvůli zaplnění prázdných míst, přece jenom vypadá průjezd velkou stanicí lépe, když jsou tam odstavené vagony, než aby byly všechny koleje prázdné.
Jinak samozřejmě chápu tvůrce aktivit, že těm se to nelíbí, protože nevědomky můžou poslat nákladní vlak právě na tu kolej, na které stojí odstavené vagony. Ale i na aktivitáře jsem v tomto myslel. Nákladní vlak v aktivitě můžete poslat pouze na ty koleje, na kterých je označení pro zastavení nákladních vlaků (v editoru jsou to ty žluté čáry na kolejích). Ale na kolejích, kde jsou odstavené vagony, jsem toto označení pro zastavení nákladních vlaků nedával, takže při tvorbě aktivity tyto koleje s odstavenými vagony vůbec nejdou použít :wink:

Jinak mohl by prosím někdo, kdo má přístup na web Karla Keberta a kdo má aktualizaci 8, umístit ji na tento web? Protože mi pořád nešla umístit Aktualizace 10 na web, tak jsem se domníval, že by to mohlo být z nedostatku místa a tak jsem smazal Akt. 8, ale stejně to nepomohlo. A teď tam tu Akt. 8 nemůžu dostat zpátky, vždy se mi to přesouvání po chvíli přeruší a někteří uživatelé mi píšou, že ji potřebují stáhnout :(
Tak jestli někdo můžete, dejte ji prosím na ten web, do sekce trat321/download. Velikost je 175 MB. Děkuji.

Když nečteš SZ, tak to napíšu sem. Můžu ji umístit na simtrains, ty si to u sebe pouze přelinkuješ. Co myslíš?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře