Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Čuřil napsal:... a nadrazni rozhlas v Pardubicich, ktery je...
Shader napsal:Inak Staviteli,som nevedel,že si to potiahol z Púchova do Dolných Kočkoviec.Veľmi pekne si to spravil,chválim,už sa neviem dočkať keď sa to potiahne na Bratislavu 8)
Já jsem při začátku stavění ignoroval sklony 2,5 promile v úseku Břeclav - Brno a teď toho lituji. Ale spíš jsem neměl podklady a paradoxně jsem se v tomto úseku s kamerou svezl až nyní. Ale dá se bez toho žít, protože průměrně jedeš rovně.Stavitelxx napsal:Ale že by byl někde padák 10 promile a já tam měl rovinu, to mi Zbyňku řekni kde jsem se tohoto hříchu dopustil, teď jsem trochu dezorientován :?:
...
Zbyněk Šemora napsal:Já jsem při začátku stavění ignoroval sklony 2,5 promile v úseku Břeclav - Brno a teď toho lituji. Ale spíš jsem neměl podklady a paradoxně jsem se v tomto úseku s kamerou svezl až nyní. Ale dá se bez toho žít, protože průměrně jedeš rovně.Stavitelxx napsal:Ale že by byl někde padák 10 promile a já tam měl rovinu, to mi Zbyňku řekni kde jsem se tohoto hříchu dopustil, teď jsem trochu dezorientován :?:
...
Jenomže pokud se dostáváš z hor do nížiny, jako je tomu v případě úseku ČT - Pardubice, tak průměrných 5 promile klesání zanedbatelné není. Na této vzdálenosti se dostaneš o hodně desítek metrů níže. Význam to má i ten, pokud budeš stavět odklonovou trasu, kde budou sklony opravdu výrazné, tak se nemusíš do druhého bodu existující trati strefit.
Ale každý máme svůj styl stavění s jinými prioritami. A tomu, kdo se na našich tratích sveze poprve v MSTS, tomu jsou sklony úplně jedno.
Jenomže já uvžuji tak, že MSTS paří i fírové na penzi nebo kteří od dráhy odešli a oni nezapomínají, kde byl jaký sklon.Ale je fakt, že ty zásadní sklony tam máš a na rozdíl odemne máš ve sklonu i stanice. Na tohle jsem si troufnul až v poslední době.
Voda by šla riešiť jednak ako TransTex, jednak ako jednoduchý objekt - platňa potiahnutá vhodou textúrou. Takto sa dá naznačiť stojatá voda, pomalytečúca, rýchlotečúca ... na google earth idú celkom dobre zosnímať viaceré druhy vody aj povrchu zeme, po patričnej úprave by sa v pohode dali použiť aj v MSTS.Zbyněk Šemora napsal:... Naklápí se to v určování výšky hladiny, kde se zadává výška každého rohu čtverce.
Dane,mám pocit,že zde Martin psal něco o tom,že tam,kde jsou vag. objekty,není v AE uděláno označení nákladní koleje.Dan J. napsal:Hezký večer, tak jsem projel aktualizovnou trať a nezbývá než konstatovat, paráda. Jen jsem při tom průjezdu zjistil, že moje aktivita pro minulou aktualizaci, kterou jsem myslel, že mám opravenou budu muset přepracovat. To díky těm vag. jako objekt. Je fakt, že ty nádraží vypadají líp, s více vozy, ale bohužel já zrovna tehdy dělal aktivitu s náklady a teď jsem zjistil, že určité trasy procházejí právě těmi vozy. Moc bych se přimlouval (poprosil) použít v editoru, popis nastavěných vag. jako objekt, tak jak např u 2 kolejky: kde je vagón jako objekt, označen a tudíž je hned jasné, kde nestavět vozy. S pozdravem Dan.![]()
Zdravím, to je pravda, psal, ale nejde jen o trasy hráče, ale když mám právě nasazené vagóny v nádražích, tak se chci vyvarovat toho, že se mi budou přes sebe prolínat, právě ty odstavené vozy s objekty vozů.klimi napsal:Dane,mám pocit,že zde Martin psal něco o tom,že tam,kde jsou vag. objekty,není v AE uděláno označení nákladní koleje.Dan J. napsal:Hezký večer, tak jsem projel aktualizovnou trať a nezbývá než konstatovat, paráda. Jen jsem při tom průjezdu zjistil, že moje aktivita pro minulou aktualizaci, kterou jsem myslel, že mám opravenou budu muset přepracovat. To díky těm vag. jako objekt. Je fakt, že ty nádraží vypadají líp, s více vozy, ale bohužel já zrovna tehdy dělal aktivitu s náklady a teď jsem zjistil, že určité trasy procházejí právě těmi vozy. Moc bych se přimlouval (poprosil) použít v editoru, popis nastavěných vag. jako objekt, tak jak např u 2 kolejky: kde je vagón jako objekt, označen a tudíž je hned jasné, kde nestavět vozy. S pozdravem Dan.![]()
![]()
Chlapci, proboha, neblbněme. Autoři objektů přece tvoří své objekty pro tratě a zpravidla jsou rádi, že když se objekt povede, objeví se brzy v řadě tratí. Stavění trati je časově velmi náročné a jejich autoři nemají vůbec čas starat o souhlas modelářů s použitím jejich objektu? Tudy cesta nevede.Shader napsal:Stavitel : A duuso alebo Dem by ti nepovolili používať tie domčeky stavadiel z jeho trate ŽSR 130 ?? ........
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img253.imageshack.us/img253/2866/sfcan036rf0.jpg
JiříkTK napsal:Stavění trati je časově velmi náročné a jejich autoři nemají vůbec čas starat o souhlas modelářů s použitím jejich objektu? Tudy cesta nevede.
Promiň, ale píši o souhlasu, nikoli o autorských právech. Neumísťuji posbírané modely na svůj web (kromě těch Nebulusových) a nikde netvrdím, že na nich mám nějaké zásluhy nebo dokonce že jsem jejich autorem. A předkokládám, že jestliže modelář dá na web model objektu, dává jej tam proto, aby se používal, jestliže dám na web trať, dávám ji tam proto, aby se po ní jezdilo. Za sebe mohu říct ještě toto: V trati mám hezkých pár stovek druhů objektů a jen tak u desetiny tuším, kdo je jejich autorem a u pár desítek to vím jistě. Protože to pro mne udělali na míru. Většinu objektů jsem si vytáhl z tratí, neboť vidět objekt v trati je něco jiného, než na malém obrázku na webu. Nezlob se na mně, pokud by po mně bylo žádáno informovat jen každého, o kom to vím jistě, neboť jsem si je stáhl z jejich webu, všechny ty Němce, Dány, Australany atd., nevím nevím. A na druhé straně, mně také nikdo neděkuje za to, že si mohl stáhnout můj výtvor a že jej používá.Pawlik napsal:A ty jsi toho zdárným příkladem!
Myslím, že přinejmenším je slušnost autora alespoň informovat. Zatím každý, kdo chtěl např. moje sloupy TV je samozřejmě dostal, někdo poděkoval, někdo ani nezabučel. Ale argumentovat tím, že autoři tratě nemají čas na autorská práva???..jaká, jenom ta cizí?