ČSD Ba 3390

Pelikán

Pokladník
Mám dotaz ke Šlechtičně. Vůz ČSD Ba 3390 nemůžu na Ppoooollových stránkách najít. Přitom u původní verze aktivity jsem si jej z jeho stránek stáhl. Tak jsem slepej nebo blbej?

Vzhledem k tomu, že je to Taxův model, tak ho najdeš jen a jen na jeho stránkách.

Ale vozeň ČSD Ba je treba sťiahnuť od Ppoollla a nie od Taxa ... Viac na http://www.mireck.ic.cz/archiv_3.html dňa 23.11.2005.Od Taxa bol použitý vozeň ČSD Da ... Dokonca vozeň "Da" na Ppoolllových stránkach ani nieje ...

To Pelikán : Na rozdiel od prvého uvedenia Šlachtičnej ( 23.11.2005 ) som teraz na web hodil priame linky na archívy vozidiel ... Takže už netreba prázdiť stránky a hľadať ... :wink:

Naposled editoval moderátor:
Mirec: Pozor, nemyl si Ba a Ba ... jedna Ba (to co teraz pozname ako B) sa da stahnut u Ppoolllla druha Ba (taka uz bezne nepouzivana) len u Taxa ... a tu proklamovany Ba3390 je stiahnutelny iba u Taxa ...

JOHNZ napsal:
Mirec: Pozor, nemyl si Ba a Ba ... jedna Ba (to co teraz pozname ako B) sa da stahnut u Ppoolllla druha Ba (taka uz bezne nepouzivana) len u Taxa ... a tu proklamovany Ba3390 je stiahnutelny iba u Taxa ...

Ale na Vianoce mi Kebarko dal jasné info - vozne ČSD Ba 3390 a ČSD Cai od Ppoolllla a vozeň ČSD Da od Taxa ... Veď ešte stále je to na webe ... A tieto vozne sa nemenili ani v update Šlachtičnej ... Ale myslím si že vyjadriť by sa mal Kebarko, nakoľko som mohol domrviť niečo ja :? , alebo bude problém inde ...

Pri prvom uverejnení Šlachtičnej použitý vozeň ČSD Ba 3390 bol k stiahnutiu z Ppoollllových stránok. (potom ale mám dojem, že na Taxovu žiadoť bol z týchto stránok odstránený - myslím si že kvôli značeniu)
Z tohoto dôvodu pri druhom uverejnení som už dal odkaz na tento vozeň z Taxových stránok. Myslím si že Taxove stránky sú jediným miestom kde sa dá teraz tento vozeň stiahnuť.
Teraz som si uvedomil, že môže byť rozpor medzi značením vozňa v Šlachtičnej (zostalo z prvej verzie) a značením z Taxovej stránky. Ak je to tak tak užívateľ by nemal mať problém si to preznačiť. (je to len pár vozňov)
Ja keď už mám stiahnutý vozeň tak nepátram či náhodou nedostal nové značenie. Ale tie moje odkazy som si mohol preveriť, to priznávam.

Kebarko napsal:
Pri prvom uverejnení Šlachtičnej použitý vozeň ČSD Ba 3390 bol k stiahnutiu z Ppoollllových stránok. (potom ale mám dojem, že na Taxovu žiadoť bol z týchto stránok odstránený - myslím si že kvôli značeniu)
Z tohoto dôvodu pri druhom uverejnení som už dal odkaz na tento vozeň z Taxových stránok. Myslím si že Taxove stránky sú jediným miestom kde sa dá teraz tento vozeň stiahnuť.
Teraz som si uvedomil, že môže byť rozpor medzi značením vozňa v Šlachtičnej (zostalo z prvej verzie) a značením z Taxovej stránky. Ak je to tak tak užívateľ by nemal mať problém si to preznačiť. (je to len pár vozňov)
Ja keď už mám stiahnutý vozeň tak nepátram či náhodou nedostal nové značenie. Ale tie moje odkazy som si mohol preveriť, to priznávam.
Aby som to uviedol na správnu mieru. Vzhladom na to, že je nežiaduce, aby jeden a ten istý model bol pod rôznymi značeniami na rôznych weboch, požiadal som Ppoollll-a, aby moje modely, ktoré sú k stiahnutiu na mojom webe odstránil zo svojich stránok, to isté očakávam od každého, kto chce z akýchkoľvek dôvodov zverejňovať moje modely alebo ich skinovať. Zamedzí sa tak duplicitnému značeniu jedného a toho istého modelu. To by malo inak platiť všeobecne na všetky modely. Pokiaľ sú modely dostupné k downloadu na domovskej stránke autora, nie je dôvod, aby boli duplicitne aj na iných weboch.
Autori aktivít pri aktivite by mali mať za povinnosť uviesť, aké vozidlá pre aktivitu použili a kde sú k downloadu.
Takže zatiaľ platí toto: moje modely sú a budú k downloadu na mojom domovskom webe, a to http://xtrain.webpark.sk.

Autori aktivít môžu tieto modely voľne použiť k aktivitám za tohoto predpokladu:
1) dodržia značenie, ktoré model má na domovskom webe,
2) uvedú link na domovskú web stránku modelu, kde je tento model možné stiahnuť.

Momentálne sú tam k downloadu tieto modely osobných a služobných vagónov ČSD: Bai 4-4356; Ba 3390, DFa 8049 a Da_57 beta

Postupom času pribudnú ďalšie modely z 30, 50 a 60-tych rokov, vhodné najmä k parným a starším dieselovým lokomotívam ( o nich sa dozviete v sekcii Pod pokličkou ).

Naposled editoval moderátor:
Takže by to malo byť v poriadku ... Ja som si z dodaných linkov od Kebarka sťiahol všetky vozne a loko a Šlachtičná frčala v pohode ... Takže linky na mojom webe sú OK, a navyše sú to priame odkazy na balíky a tým odpadáva aj niekedy zdĺhavé prezeranie stránok ...

Back
Nahoře