Ta MHD Ostrava je prokletá trať, sice už funguje v aktivitách přehazování vyhybek a přepočítání jízdního řadu, ale zase se při automatickém přepočítávání jízdního řádu sekne a hodí to špatný čas příjezdu a odjezdu. Chybu jsem objevil takto : Chtěl jsem si udělat okružní jízdu,která by trvala cca 2 hodiny,pokud by vlak hráče zastavoval na každé zastávce. Trasa začíná na Hlavním nádraží a vede na Vřesinskou jako linka číslo 8 a zpět jako linka číslo 9 až na NH Jižní Brána odtud směrem na Dubina Interspar, kde trasa jede přes Dr.Malého, Důl Jeremenko,Dřevoprodej, Dubina. Jakmile jsem v Jízdním řádě zaškrtl pouze zastávky Hlavní Nádraží, Náměstí Republiky,Svinov Mosty,Vřesinská,Svinov Mosty,Hlavní Nádraží,Hranečník,NH.Jižní Brána a Výstaviště a dal automaticky přepočítat, tak v tom problém nebyl. Jakmile jsem jsem v jízdním řádě zaškrtl zastávku Náměstí republiky a dr.Malého, tak při přepočtu to zatuhlo a když jsem dal storno, tak se hned na druhé položce jízdního řádu na zastávce Náměstí republiky objevil špatný údaj příjezdu a odjezdu.
Chyba je tedy v tom, že pokud vlak hráče jede znovu opět po stejné trase a ikdyž pak zastaví na druhé koleji na Náměstí republiky, pak při přepočítávání jízdního řádu dojde k chybě.
Teď mne napadla taková myšlenka, že musí být nějaká chyba na té vyhybce před zastávkou Náměstí republiky, to tedy znamená,že po projetí ,se vyhybka nepřestaví na základní směr ( aby trasa vedla na zástávku D.Malého) a tím pádem, jakmile jedu opět ze směru Výstaviště a chci jet do leva za náměstí republiky, tak ta vyhybka zůstane nepřehozená,ikdyž v AE tomu tak je. Proto to zamrzne to přepočítávání jízdního řádu.
Zkuste si někdo udělat jednoduchou aktivitu. Stačí když si definujete trasu z Hlavního nádraží směrem na Vřesinskou, a rovnou to propojte až na NH.Jižní Brána, a pak rovnou trasujte zpět akorát musíte v AE přehodit vyhybku před zastávkou Náměstí republiky,abyste se dostali na zastávku Dr.Malého a ukončete trasu třeba na zastávce Důl Hlubina.
V jízdním řádu si definujte zastávky,kde budete zastavovat ( Hl.nádraží, Náměstí republiky,Svinov Mosty,Vřesinská,Svinov Mosty,Náměstí republiky,Výstaviště,Hranečník,NH.Jižní Brána, Hranečník,Výstaviště,N.Republiky,Dr. Malého, Důl Hlubina), no a nastavte čas odjezdu 12:00, dejte automaticky přepočítat a hned se vám to zakousne. Pak zkuste znovu editaci PATH a dejte koncový bod na Výstaviště. Tím vám se uberou tři zastávky, a dejte znovu přepočítat a najednou to půjde.
Dále jsem objevil ve volné jízdě kritickou chybu. Chtěl jsem jet z Hlavního nádraží směrem na Martinov a k tomu jsem chtěl využít smyčku na zastávce Plynárny, jenže jakmile jsem uprostřed smyčky přehodil vyhybku, tak trasa byla zacyklovaná, nebyl však žádný pád do Windows, ale od té doby jsem nemohl přehazovat vyhybky ani před sebou ani za sebou, a výsledek byl takový, že jsem jel pořád dokola, tedy z Hlavního nádraží přes smyčku na zastávce Plynárny a pak zase na Hlavní nádraží, ani za Boha jsem nemohl přehodit vyhybku, abych se dostal na Hlučínskou, prostě se ta trasa zakousla, vyhybky už nešli přehazovat. Divné, že ?