Tramvajová trať Ostrava do MSTS

Tak tohle je fantastické řešení - z nadefinovaných textur modelu jednu umazat, to jsem ještě neslyšel . Proč sis neopatřil nějakou jednobarevnou texturu (podle jména je to asi na podvozek), nepojmenoval jí stejně jako tu co chybí, pak ti model v MSTS i ve Shapevieweru poběží, i když to asi nebude ono. A zapamatuj si, že soubor .s se prostě needituje

Jiří: To som dnes videl nakladať dodávku do Avie ... páč im zavadzali kolesá, tak ich sundali položili to tam tak a uvalili pol trubiek a hadíc na spodku ... aj to je riešenie ...

Omlouvám se, moje chyba. Domníval jsem se, že ta textura je už v původním archivu T3tram s ostatníma tramvajema.

A propo: Dokončuju stavbu sítě DPO z roku 1992.

Tak chyby odstraněny.

Síť DPMO z roku 1992 je skoro hotova, zbývá už jenom v polovině sítě smazat současné označníky. Celý archiv má 23MB, pochopitelně čerpá ze stejného Globalu, modelů a textur jako ODIS 2006. Ke stažení bude během neděle.

Zdravím,

rád bych si taky Vladovu trať odzkoušel, ale stále mi chybí potřebné Xtracks v3.16. Vím, že se to tu už řešilo a postupoval jsem podle napsaných rad, prohledal půlku netu a všude jsou ke stažení jen Xtracks v3.17, se kterými to moc dobře nefakčí.

Nemohl by mi teda prosím někdo z vás, kdo je má, napsat adresu stránek, kde jsou opravdu ke stažení, případně mi je třeba poslat na mail? Adresa je normálně ve spodku příspěvku... Byl bych vám moc vděčný, když bych se konečně mohl projet po Ostravě tramvají... Díky

Bobe, pokud jsi správně četl, tak stejně uzk 3.16 potřebuje i odpovídající verzi Xtracks....to je jenom na okraj takový malý detail, který jsi tu nenapsal.....

Přesně tak, uzk stažený mám a zkoušel jsem to jak s ním v original globalu, tak v globalu s xtracks v3.17 do kterýho jsem to uzk přikopíroval a stále to hlásá chybějící objekty v Global/Shapes, které převážně (z 90%) začínají na: Road2 -potom velký nebo malý L a nějaký další znaky..

OK, za tuhle radu díky. A k druhé věci s chybami, která nejspíš nemá s uzk a ani xtracks nic společného. Do několika složek jsem si rozbalil/otevřel zvlášť Xtracks v3.17, uzk_v3.16 a soubory ze složky Shapes originál globalu. Ty soubory co mi chybí (Roads2.... a nějakých pár dalších, nepamatuju si ty příšerný názvy) se nedokopírovávají ani z XTRCS a ani z uzk, protože v těch rozpakovaných archivech nejsou.. Tudíž by měly být součástí original globalu MSTS, kde je takto začínajících souborů asi 30, ale ty chybějící mezi nimi kupodivu nejsou. Takže kde je problém? V mé instalaci MSTS nebo v trati, která používá součásti, jejichž soubory nejsou v original MSTS, Xtracks a ani v uzk? Teď babo raď :idea: :rolleyes:

Sice nepíšeš přesně co Ti chybí, ale vypadá to na Newroads. Nezapomeň ale zálohovat, nebo to rozbal nejdřív jinam. Pozor! Přepisuje tsection.dat

No Road a Roads byl asi překlep, že ...

Ale jinak to vypadá skutečně na chybějící modely s balíku NewRoads. Tsection.dat z XT totiž obsahuje spoustu materiálu (koleje, silnice), jehož modely nejsou obsaženy v základní instalaci XT. Jde třeba o ozubnicové kolejivo, úzkorozchodné kolejivo a právě také o silnice ... a pokud někdo tyto prvky použije a opomene uživatele upozornit na nutnost doinstalace daného balíku modelů nebo nedodá modely přímo s tratí nebo je uživatel už náhodou nemá v souvislosti s jinou tratí, je problém na světě.

Takže rada: stáhnout, např. z train-sim.com, balík NewRoad (aktuální je myslím v 3.2), rozbalit někam bokem a obsah shapes a textures přidat do global v instalaci, kde je "zlobivá" trať. Tsection.dat XT nepřepisovat, NR 3.2 je v něm myslím už od verze tak 3.12/3.13. A původní shapes a textures si zálohujte, ať mne pak nebijete :wink:

Ne ne, rozšíření jsem dával do kopie originálního globalu. Co se týče souborů: road2.., tak tam s tím s na konci jsem se upsal :eek:
Jinak jsem zkontroloval přítomnost těch souborů k porovnání ve složce shapes jak v original globalu, tak v globalu s XT a uzk a obsah je uplně stejný, takže chyba na mém přijímači "bohužel" či "bohudík" :?: není.

Chyba byla ve výše popisovaném. Chyběly mi NewRoads, které jsem tam podle instrukcí nakopíroval a už to šlape jak hodinky Díky za pomoc

P.S. Vlado, chyba je známá a není vyloučeno, že to bude zlobit i někomu dalšímu, tak radši připiš do instrukcí k trati, že jsou ty NewRoads potřeba. ;)

No já jsem žádný Xtrack 3.16 nepotřeboval, dělal jsem to tak, že jsem si zkopíroval Global z Martinovi tratě 321 a do Globalu ještě nasypal UZK.3.16 a tento zkopírovaný Global už není součástí Martinovi tratě321 a normálně mi frčí.
Takže jestliže používáš Martinovu trať 321, tak stačí jeho Global, který najdeš na instalačním CD. Global si přejmenuješ na Global-Tram a do něj nasyp ještě UZK_3.16. Až to budeš mít, tak si Global s xtrackem přejmenuje na Global_Xtracks a tam,kde máš adresář Global-Tram tak jej přejmenuj na Global a můžeš jezdit.

Momentálně používám 3 adresáře Global. Global-321 / to jest Global, co se nachází na instalačním CD od Martina z Havířova, pak používám Global-BP/ Global příslušící k trati Blava-Praha, a pak používám Global-Tram / to jest Global z Martinovi tratě 321 + UZK3.16. Nic víc nic míň.

Jirko,
ono jde o to, že Global 321 XTracks obsahuje. Takže ne, žes XT nepotřeboval, ale autor 321ky Ti je naservíroval na podnose, a zřejmě již i s NewRoads. Tys tam dosypal jen rozšíření UZK. Ne každý musí trať 321 mít, takže správný popis postupu je: standardní Global + XT + UZK + NR. A mimochodem, pokud se při některé z aktualizací nic nezměnilo, podle homepage 321ky je stavěna na XT 3.14, takže si UZK 3.16 sypal do špatného základu . Teď třeba problém nemáš, ale někdy ...

Tak jsem si stáhnul novou aktualizaci z 18.srpna a všiml jsem si,že Vlado nechal zprůjezdnit všechny smyčky,tedy bez nutností dělení aktivit.

Jenže nastal jiný problém, právě dělám zkušební aktivitu a chci nastavit cestu z Hlavního nádraží přes Zátiší zpět na Hlavní nádraží. V Aktivity editoru lze bez problému natrasovat cestu, i uložit, ale problém je při přepočítávání jízdního řádu. Jakmile si spustím přepočítat automaticky jízdní řád, tak právě na té smyčce Zátiší se to zasekne a dál to nepustí a musím dát storno, což pak vyhodí špatný čas příjezdu a odjezdu,když aktivita začíná dejme tomu v 17.hodin.Jediné východisko vidím v manuální editaci jízdního řádu. Pokud budu dávat jen automatické přepočítání jízdního řadu,tak se to zasekne.

Další problém je konkrétně na té smyčce Zátiší, když si to chci natrasovat, tak editor bere jenom tu vnitřní kolej, když chci přehodit v AE vyhybku, aby souprava jela po vnější koleji, tak to nejde, nebo se tam aktivuje reverzní bod. Jakmile tam nechám automaticky reverzní bod, tak trasa mi pak vede nazpátek, sice opět mohu přehazovat vyhybky, ale jakmile dám opět přepočítat jízdní řád, rovnou to zatuhne a pošle k Billovi.

Viz screenshoty

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts-forum.ic.cz/a.jpgzde je obrázek ve větším rozlišení
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts-forum.ic.cz/b.jpgzde je obrázek ve větším rozlišení
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts-forum.ic.cz/c.jpgzde je obrázek ve větším rozlišení
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts-forum.ic.cz/d.jpgzde je obrázek ve větším rozlišení

Máš pravdu, tyto problémy se opravdu můžou vyskytnout. Bob57_cz mi poslal propracované nákresy jednotlivých smyček a vozovny jak by to mělo být aby to fungovalo, všechno je nachystáno na test u něj samotného. Zátiší bylo kompletně překopané, stejně tak jako porubská vozovna. Nyní už má těch 20 kolejí na 40 souprav. Taky si dovolím prozradit, že v centru vyrostla vozovna Křivá s její manipulační kolejí od centra.

Díky, ale dneska budu stahovat novou aktualizaci na kterou mne upozornil Vlado SZ, takže je možné,že to bude celé přestavěné, jinak se chci zeptat, co je to za termín "šturc " ?

Ta MHD Ostrava je prokletá trať, sice už funguje v aktivitách přehazování vyhybek a přepočítání jízdního řadu, ale zase se při automatickém přepočítávání jízdního řádu sekne a hodí to špatný čas příjezdu a odjezdu. Chybu jsem objevil takto : Chtěl jsem si udělat okružní jízdu,která by trvala cca 2 hodiny,pokud by vlak hráče zastavoval na každé zastávce. Trasa začíná na Hlavním nádraží a vede na Vřesinskou jako linka číslo 8 a zpět jako linka číslo 9 až na NH Jižní Brána odtud směrem na Dubina Interspar, kde trasa jede přes Dr.Malého, Důl Jeremenko,Dřevoprodej, Dubina. Jakmile jsem v Jízdním řádě zaškrtl pouze zastávky Hlavní Nádraží, Náměstí Republiky,Svinov Mosty,Vřesinská,Svinov Mosty,Hlavní Nádraží,Hranečník,NH.Jižní Brána a Výstaviště a dal automaticky přepočítat, tak v tom problém nebyl. Jakmile jsem jsem v jízdním řádě zaškrtl zastávku Náměstí republiky a dr.Malého, tak při přepočtu to zatuhlo a když jsem dal storno, tak se hned na druhé položce jízdního řádu na zastávce Náměstí republiky objevil špatný údaj příjezdu a odjezdu.

Chyba je tedy v tom, že pokud vlak hráče jede znovu opět po stejné trase a ikdyž pak zastaví na druhé koleji na Náměstí republiky, pak při přepočítávání jízdního řádu dojde k chybě.

Teď mne napadla taková myšlenka, že musí být nějaká chyba na té vyhybce před zastávkou Náměstí republiky, to tedy znamená,že po projetí ,se vyhybka nepřestaví na základní směr ( aby trasa vedla na zástávku D.Malého) a tím pádem, jakmile jedu opět ze směru Výstaviště a chci jet do leva za náměstí republiky, tak ta vyhybka zůstane nepřehozená,ikdyž v AE tomu tak je. Proto to zamrzne to přepočítávání jízdního řádu.

Zkuste si někdo udělat jednoduchou aktivitu. Stačí když si definujete trasu z Hlavního nádraží směrem na Vřesinskou, a rovnou to propojte až na NH.Jižní Brána, a pak rovnou trasujte zpět akorát musíte v AE přehodit vyhybku před zastávkou Náměstí republiky,abyste se dostali na zastávku Dr.Malého a ukončete trasu třeba na zastávce Důl Hlubina.

V jízdním řádu si definujte zastávky,kde budete zastavovat ( Hl.nádraží, Náměstí republiky,Svinov Mosty,Vřesinská,Svinov Mosty,Náměstí republiky,Výstaviště,Hranečník,NH.Jižní Brána, Hranečník,Výstaviště,N.Republiky,Dr. Malého, Důl Hlubina), no a nastavte čas odjezdu 12:00, dejte automaticky přepočítat a hned se vám to zakousne. Pak zkuste znovu editaci PATH a dejte koncový bod na Výstaviště. Tím vám se uberou tři zastávky, a dejte znovu přepočítat a najednou to půjde.

Dále jsem objevil ve volné jízdě kritickou chybu. Chtěl jsem jet z Hlavního nádraží směrem na Martinov a k tomu jsem chtěl využít smyčku na zastávce Plynárny, jenže jakmile jsem uprostřed smyčky přehodil vyhybku, tak trasa byla zacyklovaná, nebyl však žádný pád do Windows, ale od té doby jsem nemohl přehazovat vyhybky ani před sebou ani za sebou, a výsledek byl takový, že jsem jel pořád dokola, tedy z Hlavního nádraží přes smyčku na zastávce Plynárny a pak zase na Hlavní nádraží, ani za Boha jsem nemohl přehodit vyhybku, abych se dostal na Hlučínskou, prostě se ta trasa zakousla, vyhybky už nešli přehazovat. Divné, že ?

Mám problém, stáhnul jsem si aktualizaci http://mhd-msts.ic.cz/OSTRAVA/OSTRAVA-20060821.ZIP a ve volné jízdě mi to vyhazuje chybějící shapes a ace soubory.Chybí mi soubory maticni_celek.s
spindler.s

Co s tím,Vlado mi řekl,že ta aktualizace nebyla veřejná, a že byla určena pro testery no a já se ptám " A jak sem to mohl vědět, když aktualizace vždy stahuji z http://mhd-msts.ic.cz/OSTRAVA/ " ? Proč tam nepřiložil texťák, že se jedná o aktualizaci neveřejnou, a nebo to měl přesunout jinam či ten zip archív zaheslovat. :idea: :roll: :x

P.S. Je to jednouché, pokud já na jeho místě bych tuto neveřejnou aktualizaci zahesloval, heslo bych prozradil testerům a bylo by po problému.

No a na světě je další aktualizace a tak než dojde ke zmatkům se ptám Vlada, má to cenu stahovat, když mi pak budou vyskakovat hlášky o chybějících souborech ?

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře