753.7 CD 755 (ale teraz hlavne 754)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna TTV01
  • Datum začátku Datum začátku
Protože s lokomotivami řady 753.7 a 755 je problém s odlišnou střechou a bylo mi líto nevyužitých textur, zkusil jsem trochu kouzlit a připravil dvojici bertovců - ten OKDD má motor z čmeláka a ten ČD z berty. Upravené zvuky těchto lokomotiv se připravují, budou trochu pozměněny. Kabina pro 752 je už připravena (Arwy), jen je zapotřebí dodělat noční variantu a asi je nutné poladit soubory .eng, protože to jsou zatím original Ondrovy 754ky. Povšimněte si zcela jiných výfuků oproti řadě 754, je to možné díky doplnění přídavným modelem freigtanim. Jediné co zatím nevím je jak se změní nebo nezmění umístění freightanim potom co je díky MSTSbinu možné přejít na druhé stanoviště. A teď se podívejte na screeny ze hry - varianta s motorem z berty je tu 9ca7e127d1127ffb0efd6f1f2c80fd30.jpg a varianta s motorem čmeláka je zde 35e2f50946308308630d6bf4342c4bdb.jpg

Řadu 753.7 mám sice texturami taky hotovou, ale střecha je o dost jiná a jen freightanim to nespraví :wink:

Naposled editoval moderátor:
Dovolím si opravit pana Pikka, lokomotiva 752.001-8 má zavázaný motor K 6 S 310 DR z řady 770, včetně generátoru TD 804, který byl pouze přepojen a přeznačen na TD 813. Mylná doměnka, že se jedná o motor z řady 751 vznikla patrně se vznikem přezdívky "Bertovec" v PJ Louny a snad i skutečností, že slovenské lokomotivy řady 751 rekonstruované na elektrické vytápě jsou označovány řadou 752.

No mě by zajímalo, jaký mají ty lokomotivy zvuk motoru. Jako čmelák nebo berta? S tlumičem nebo bez?

Luboš_754 napsal:
, že slovenské lokomotivy řady 751 rekonstruované na elektrické vytápě jsou označovány řadou 752.

No teraz ja musím Teba opraviť Luboši, na Slovensku ešte nikto nehodil vykurovací agregát do 751, tie 752-ky čo sú na východe Slovenska sú originálne 752 z výroby ČKD Praha.749 sú iba u Vás.Ale ináč v pohode.

752 nemaj snad ani parni generator...mimichodem kabina je ve skutecne 752 nova (neco jako 755) nebo puvodni 753???

Alorovec napsal:
752 nemaj snad ani parni generator...mimichodem kabina je ve skutecne 752 nova (neco jako 755) nebo puvodni 753???
752 teda ta půvoní ,nemá parní agregát a stanoviště je jako u 751.

Matýsek napsal:
Alorovec napsal:

Česká řada 752.0 a 752.6 má stanoviště strojvedoucího s novými pulty řízení se zobrazovacím displejem, elektronickým rychloměrem METRA a řídícím systémem INTELO. Brzdiče přímočinné a samočinné brzdy DAKO BP a DAKO BS 2 zůstaly původní. Interier je světle šedý nebo světle krémový. Kdysi interier 752.001 nafotil Jarda Brabec a zprovoznil ho Arwy.
S těmi motory mě to překvapilo, doposud jsem žil v domnění, že v prototypu je motor z berty. :eek: Celá řada 752 je určena pro nákladní provoz, takže ani jedna lokomotiva nemá žádné zařízení pro vytápění souprav a ani EDB. Prototyp 752.0 má motor se zvýšeným výkonem (snad 1200kW) a řada 752.6 normálně výkonný (990kW) čmeláčí motor.

Pikku napsal:
Matýsek napsal:
Alorovec napsal:

Česká řada 752.0 a 752.6 má stanoviště strojvedoucího s novými pulty řízení se zobrazovacím displejem, elektronickým rychloměrem METRA a řídícím systémem INTELO. Brzdiče přímočinné a samočinné brzdy DAKO BP a DAKO BS 2 zůstaly původní. Interier je světle šedý nebo světle krémový. Kdysi interier 752.001 nafotil Jarda Brabec a zprovoznil ho Arwy.
S těmi motory mě to překvapilo, doposud jsem žil v domnění, že v prototypu je motor z berty. :eek: Celá řada 752 je určena pro nákladní provoz, takže ani jedna lokomotiva nemá žádné zařízení pro vytápění souprav a ani EDB. Prototyp 752.0 má motor se zvýšeným výkonem (snad 1200kW) a řada 752.6 normálně výkonný (990kW) čmeláčí motor.
Měl jsem na mysli řadu 478.2 tedy původní loko pro náklady.

Kodl napsal:
Začínají se nám tu péct japka a hrušky tedy Bardotky ZSSK 752 a Brejlovec ČD 752 :lol:

Když už chceš něco péct, tak prosím pěkně, pouze jablka a hrušky..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kodl napsal:
Kodl napsal:
Začínají se nám tu pléct japka a hrušky tedy Bardotky ZSSK 752 a Brejlovec ČD 752 :lol:
Pardon :eek:
Nu což, kdysi jsme dostali angličtinářku, která neuměla česky a ta říkala zásadně "džebko"

Jinak původní řada 752 (T 478.2) u ČD skončila už před lety buď rekonstrukcí na el. topení nebo přečíslováním.

Vylúčte z debaty slovenské 752 a máte poriadok, to je originálny pôvodný typ ČKD T 478-2 /752/ bez PG 500.

Pánové, kolegové - znalci. Měl bych jednu velkou prosbu. Při skinování lokomotivy 753 od Ondry Janiše jsem se setkal se zcela nepochopitelnou věcí. Při skinování střechy lokomotivy 753.279 je celá střecha bez problémů přeskinovatelná, ovšem při změně textury na střední části krycího pásu střechy zcela vpravo (tedy mezi střechou a střechou budky lokomotivy číslo 1) se po uložení do souboru .ace deformuje část textury a zmizí i veškeré alfakanály. Vše se opakuje i po vložení do znova staženého "čistého" souboru cd_753279c. Už jsem zkusil použít i soubor cd_750293c z loko 750, ale tam se stane to stejné, takže chyba je v pravděpodobně v modelu. Docela mě to překvapilo, protože pan Duuso skinoval tento model do podoby 750.031 a zjevně bez problémů :wink:

Přikládám screen toho "nepřeskinovatelného" pásu na střeše lokomotivy.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img256.imageshack.us/img256/8507/sfcan0375iu.jpg

Luboš_754 napsal:
... se po uložení do souboru .ace deformuje část textury a zmizí i veškeré alfakanály. Vše se opakuje i po vložení do znova staženého "čistého" souboru cd_753279c. Už jsem zkusil použít i soubor cd_750293c z loko 750, ale tam se stane to stejné, takže chyba je v pravděpodobně v modelu. Docela mě to překvapilo, protože pan Duuso skinoval tento model do podoby 750.031 a zjevně bez problémů :wink:

Přikládám screen toho "nepřeskinovatelného" pásu na střeše lokomotivy.

http://img256.imageshack.us/img256/8507/sfcan0375iu.jpg
Evidentne robíš niečo zle, prípadne nedôsledne, pretože mne sa toto pri skinovaní 750.183-6 nestalo a takisto sa mi to nestalo pri skinovaní 753.052-0. Musíš si dobre pozrieť, odkiaľ je čo namapované - každý objekt má v súbore s textúrou svoje miesto. Nesmieš svojvolne posúvať pixely a posúvať čiastkové textúry podľa svojej chuti.

Luboš_754 napsal:
Pánové, kolegové - znalci. Měl bych jednu velkou prosbu. Při skinování lokomotivy 753 od Ondry Janiše jsem se setkal se zcela nepochopitelnou věcí. Při skinování střechy lokomotivy 753.279 je celá střecha bez problémů přeskinovatelná, ovšem při změně textury na střední části krycího pásu střechy zcela vpravo (tedy mezi střechou a střechou budky lokomotivy číslo 1) se po uložení do souboru .ace deformuje část textury a zmizí i veškeré alfakanály. Vše se opakuje i po vložení do znova staženého "čistého" souboru cd_753279c. Už jsem zkusil použít i soubor cd_750293c z loko 750, ale tam se stane to stejné, takže chyba je v pravděpodobně v modelu. Docela mě to překvapilo, protože pan Duuso skinoval tento model do podoby 750.031 a zjevně bez problémů :wink:

Pošli mi ty vzpurné soubory na mail. Myslím tím ace a zrojový soubor ze kterého to překládáš. Kouknu na to.

Back
Nahoře