753.7 CD 755 (ale teraz hlavne 754)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna TTV01
  • Datum začátku Datum začátku
Kadr napsal:
Jak to bude se zvukama na 753.7?Určitě by asi nebylo dobré použít z ČKD brejlí.

To určitě ne, já používám zatím provisorní německé (je to sice motor MTU a ne CAT, ale moderní motor jako moderní motor, ne ? :wink: ) Větší problém bych viděl v kabině ...

Pikku napsal:
Kadr napsal:
Jak to bude se zvukama na 753.7?Určitě by asi nebylo dobré použít z ČKD brejlí.

To určitě ne, já používám zatím provisorní německé (je to sice motor MTU a ne CAT, ale moderní motor jako moderní motor, ne ? :wink: ) Větší problém bych viděl v kabině ...
Ta by měla být shodná s řadou 755, a alespoň na částečně animovaný cab podklady jsou.

Martens napsal:
Pikku napsal:
Větší problém bych viděl v kabině ...
Ta by měla být shodná s řadou 755, a alespoň na částečně animovaný cab podklady jsou.

Pokud tím říkáš, že na kabině začneš brzy dělat, musím ti jen poděkovat a začít se těšít - lokomotiv 755 a 753.7 je už relativně dost k použití

Naposled editoval moderátor:
Zatím bych je ale Pikku nechal ležet na HDD a vydal až s kabinou a zvuky - stačí ty MTU.
Já se už těším an to nové ladění. To je nádhera jsem zvědav co tam žsr s Robem ještě zapracovali. K Vánocům ode mě budou asi tři brejlovci a nějaký krabice a jeden vagon. Nechám si to všecko až napotom. Jenom mám strach, že ty brejle nestihnu :cry: :cry: přece jen je to měsíc.... a všudy všeho na to mám tak 1,5 dne čistýho času a to se do Vánoc bude špatně stíhat. no uvidíme uvidíme...... 8)

Ahoj v ramci pripravy engu pro 753.7/755 mi chybi informace o funkci a polohach ridiciho kontroleru. To co vim, je ze se jedna o kombinovany kontroler jizda/brzda, tzn. predpokladam, ze na jedne pace dopredu zvysuji otacky, dozadu bude nejpre poloha odbrzdeni a pak podobne jako u BS2 zvysovani brzdneho efektu podle polohy paky. Posledni poloha pak emergency.

Dynamickou brzdu predpokladam na zvlastnim kontroleru/pace.

Znate nekdo detaily nebo popis techto kontroleru?
Diky za pomoc.

ZSR

zsr napsal:
Ahoj v ramci pripravy engu pro 753.7/755 mi chybi informace o funkci a polohach ridiciho kontroleru. To co vim, je ze se jedna o kombinovany kontroler jizda/brzda, tzn. predpokladam, ze na jedne pace dopredu zvysuji otacky, dozadu bude nejpre poloha odbrzdeni a pak podobne jako u BS2 zvysovani brzdneho efektu podle polohy paky. Posledni poloha pak emergency.

Diky za pomoc.

ZSR
Podle mě ne, koukni se na fotky stanovistě na které jsem jsem hodil link (strana 30).

Je tam jen 1 kontroler, páka přímočinné brzdy a pak ještě jedna páka.

EDB a výkon budou nejspíš na tom kontroléru. A pneumatika na páce.

Obrázek podle kterého tak usuzuju
http://www.vlaky.net/upload/galeria/000330/005541.jpg

zsr napsal:

Diky za pomoc.

ZSR

http://members.chello.cz/mlasevic/msts_forum/100_1607.jpg
http://members.chello.cz/mlasevic/msts_forum/100_1624.jpg
http://www.atlaslokomotiv.cz/loko-755.html

Podle těch fotek a popisu to vypadá tak, že EDB je kombinovaná s kontrolerem (zřejmě na principu regulace poměrného tahu), brzdič průběžné brzdy je DAKO-BSE, nejasnosti mám s chováním brzdiče přímočinné brzdy. Podle fotky bych to tipoval na podobné chování, jako elektrického ovladače třeba u 714 ale s tím rozdílem, že poloha B1 tady je nearetovaná a B2 aretovaná? Tady nevím.

Až bude v nějakém stavu eng, můžeš mi jej, prosím přeposlat, abych na to mohl našít cab?

Se způsobem ovládání by to chtělo zreálnit i animace kontroleru, ale na to je potřeba nové prvky v cvf a nemapovat animace na nastavené procento výkonu.

Další info (s přímočinnou jsem si to myslel správně):

O2 - úplné odbrzdění (aretovaná)
O1 - snižování brzdícího účinku (nearetovaná)
X - nulová poloha - setrvání na nastavené hodnotě (aretovaná)
B1 - zvyšování brzdícího účinku (nearetovaná)
B2 - úplné zabrzdění (aretovaná)

Ještě doplním, že EDB má oba režimy - spádový i zastavovací, EDB je plynule regulovatelné i brzdičem průběžné brzdy stejně jako na řadách 16x/26x/36x.

Martensi,

prosimte, znamena to, ze kontroler prubezne brzdy automaticky zapojuje podle nejake logiky i EDB? Tedy zacnu mirne brzdit, tzn. nabehne EDB na masine a pak treba teprve zacne klesat tlak potrubi, pokud pakou pohybuji dal?
Dik za info.
ZSR

žsr: Martens má pravdu ovšem nejsem si jistej přesně v tom na co se ptáš. já myslím, že je to odděleně a že to tam nefunguje jak na peršingu (v msts na peršingu vemu za vzduch a edb nenaskočí jako v reále což je chyba a bylo by to třeba opravit) Normálně kontroler je výkon - edb. brzdič na vzduch je jasnej a ta druhá je páka přídavný brzdy. Hotovson.

Čo sa týka fotiek reko 753 na textúry môžem prípadnému záujemcovi prispieť fotkami okdd_753-703 a 705.

Čouda napsal:
žsr: Martens má pravdu ovšem nejsem si jistej přesně v tom na co se ptáš. já myslím, že je to odděleně a že to tam nefunguje jak na peršingu (v msts na peršingu vemu za vzduch a edb nenaskočí jako v reále což je chyba a bylo by to třeba opravit) Normálně kontroler je výkon - edb. brzdič na vzduch je jasnej a ta druhá je páka přídavný brzdy. Hotovson.
Čoudo, myslel jsem 36x v realu a ne v MSTS.

Funguje to tak, ptal jsem se na to přímo známého, který dělá v ČMKS.

EDB je ovládána jak od integračního kontroléru po 1 % nebo zprostředkovaně od samočinné brzdy. Pokud tedy vlak začne brzdit samočinnou brzdou, tak lokomotiva začne též brzdit vzduchem, ale okamžitě si připravuje přechod do EDB. Její hodnota je určena podle tlaku za brzdovým rozváděčem (potažmo tlaku v brzdových válcích). Pokud je možné přejít do EDB (není vypnuta vypínačem, vypnutý trakční motor, rychlost vyšší jak 20 km/h atd) a začnou lokomotiva složí trakční obvod do brzdné konfigurace a čeká na vznik proudů (děje se to během 2 - 3 sekund). Pokud je vše v pořádku vypustí vzduch z brzdových válců a brzdí EDB. Pokud tyto podmínky nejsou splněny, mašinka dál brzdí samočinnou brzdou. Ta brzdí normálně téměř do zastavení, kdy je vystřídána opět samočinnou brzdou. Samozřejmostí je, že při brzdění EDB od této součinnosti se do nastavení EDB promítá i použití lokomotivního odbrzďovače. Když je brzda ovládána od integračního kontroléru, dojde při snížení rychlosti pod nimimální mez (cca 5 km/h) k vypnutí EDB a jejímu nahrazení za některý ze dvou stupňů brzdy parkovací. Samozřejmě je možné při brzdění EDB od integračního kontroléru doplnit brzdící účinek o samočinnouz brzdu na vlaku. Mašinka tak stále brzdí EDB a vlak vzduchem.

Jinak ten integrační kontrolér ovládá jak výkon mašinky (polohy od sebe), tak EDB (polohy k sobě) viz výše. Vše ve 100 % poměrného tahu.

To zsr - stačí takto?

Pochopil jsem to spravne, ale nedari se mi to. Pokud totiz dam combi kontroler vykon-edb a brzdu blended (vzduch/edb) tak to nebrzdi. Zda se mi, ze to nefunguje, nerozchodil jsem to.
Tudiz pokud to nerozlouskneme, tak to na pershingu ani zde nebude.
Zda se, ze lze mit bud combi kontroler NEBO blended brzdu vzduch/edb ale ne oboje.
Kdyby se to nekomu povedlo rozchodit, dejte vedet.

ZSR

Já tedy nesdílím Boba 57, že je tu něco k pobavení. Když už nakousnul Vistu, tak závěry jsou takové, že MSTS bez jakýchkoli úprav na ní funguje kromě některých starších utilitek. Ale pokud nemáte dvoujádrový intelácký procesor a nejmodernější základní desku, tak Visty ani nezkoušejte.
Já Vistu testnul i na rok a půl starém Pentium D a bylo to jiné kafe. Vše startuje bleskově a při otevírání aplikací, kdy u Athlonu výkon procesoru vyletí vždy na 100%, tak u Intelu max 50%. Větší vytížení jsem nezaznamenal. Jediný problém je, že jsem k této muzejní (rok a půl staré) základní desce nenašel jeden ovládač.

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
... Ale pokud nemáte dvoujádrový intelácký procesor a nejmodernější základní desku, tak Visty ani nezkoušejte. ...
:?: :?: ...
Mirane, smaž prosím tento a jim podobné příspěvky a nebo je dej do HP, než se to tady s příchodem boba57_cz vrátí do předodchodového stavu a bude tu zase jedno flame za druhým.

Děkuji

Ahoj,jednou jsem tady četl že si někdo stěžuje na nedostatek loko v barvách ČSD,tak sem se rozhodl zkusit skinování a tady je můj první kousek,ještě sice není hotoví ale ... :D

ed7dd5123ceaeb2eb6ad4bf74dc21fa6.jpg

Pánové, přeji hezký den. :D Mám malinký problém, nevíte prosím někdo, kde bych sehnal model/skin 750 235-4. Nájak se do mého trainsetu dostal eng, s, sd soubor této mašinky, ale textury nikoliv. Mám takový pocit, že to má něco společného s aktualizací TBP, ale tam jsem vozy doplňoval dle návodu, samozřejmě jsem mohl udělat nějakou chybku. Koukal jsem K Čoudovi a všude možně po internetu, ale bezvýsledně. :( Předem dík, s pozdravem Dan. :D

Back
Nahoře