Pikku
Pomocník strojvedoucího
Kadr napsal:Jak to bude se zvukama na 753.7?Určitě by asi nebylo dobré použít z ČKD brejlí.
To určitě ne, já používám zatím provisorní německé (je to sice motor MTU a ne CAT, ale moderní motor jako moderní motor, ne ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Kadr napsal:Jak to bude se zvukama na 753.7?Určitě by asi nebylo dobré použít z ČKD brejlí.
Ta by měla být shodná s řadou 755, a alespoň na částečně animovaný cab podklady jsou.Pikku napsal:Kadr napsal:Jak to bude se zvukama na 753.7?Určitě by asi nebylo dobré použít z ČKD brejlí.
To určitě ne, já používám zatím provisorní německé (je to sice motor MTU a ne CAT, ale moderní motor jako moderní motor, ne ?) Větší problém bych viděl v kabině ...
Martens napsal:Ta by měla být shodná s řadou 755, a alespoň na částečně animovaný cab podklady jsou.Pikku napsal:Větší problém bych viděl v kabině ...
Podle mě ne, koukni se na fotky stanovistě na které jsem jsem hodil link (strana 30).zsr napsal:Ahoj v ramci pripravy engu pro 753.7/755 mi chybi informace o funkci a polohach ridiciho kontroleru. To co vim, je ze se jedna o kombinovany kontroler jizda/brzda, tzn. predpokladam, ze na jedne pace dopredu zvysuji otacky, dozadu bude nejpre poloha odbrzdeni a pak podobne jako u BS2 zvysovani brzdneho efektu podle polohy paky. Posledni poloha pak emergency.
Dynamickou brzdu predpokladam na zvlastnim kontroleru/pace.
Znate nekdo detaily nebo popis techto kontroleru?
Diky za pomoc.
ZSR
zsr napsal:Ahoj v ramci pripravy engu pro 753.7/755 mi chybi informace o funkci a polohach ridiciho kontroleru. To co vim, je ze se jedna o kombinovany kontroler jizda/brzda, tzn. predpokladam, ze na jedne pace dopredu zvysuji otacky, dozadu bude nejpre poloha odbrzdeni a pak podobne jako u BS2 zvysovani brzdneho efektu podle polohy paky. Posledni poloha pak emergency.
Dynamickou brzdu predpokladam na zvlastnim kontroleru/pace.
Znate nekdo detaily nebo popis techto kontroleru?
Diky za pomoc.
ZSR
Tak jsem to tipnul dobře.Martens napsal:
Už je to OK. Chyba mezi I/O periferií a polohovatelnou podložkou.Vrbam napsal:PS: Obrázky na které vedou linky se nenačtou.
Čoudo, myslel jsem 36x v realu a ne v MSTS.Čouda napsal:žsr: Martens má pravdu ovšem nejsem si jistej přesně v tom na co se ptáš. já myslím, že je to odděleně a že to tam nefunguje jak na peršingu (v msts na peršingu vemu za vzduch a edb nenaskočí jako v reále což je chyba a bylo by to třeba opravit) Normálně kontroler je výkon - edb. brzdič na vzduch je jasnej a ta druhá je páka přídavný brzdy. Hotovson.
EDB je ovládána jak od integračního kontroléru po 1 % nebo zprostředkovaně od samočinné brzdy. Pokud tedy vlak začne brzdit samočinnou brzdou, tak lokomotiva začne též brzdit vzduchem, ale okamžitě si připravuje přechod do EDB. Její hodnota je určena podle tlaku za brzdovým rozváděčem (potažmo tlaku v brzdových válcích). Pokud je možné přejít do EDB (není vypnuta vypínačem, vypnutý trakční motor, rychlost vyšší jak 20 km/h atd) a začnou lokomotiva složí trakční obvod do brzdné konfigurace a čeká na vznik proudů (děje se to během 2 - 3 sekund). Pokud je vše v pořádku vypustí vzduch z brzdových válců a brzdí EDB. Pokud tyto podmínky nejsou splněny, mašinka dál brzdí samočinnou brzdou. Ta brzdí normálně téměř do zastavení, kdy je vystřídána opět samočinnou brzdou. Samozřejmostí je, že při brzdění EDB od této součinnosti se do nastavení EDB promítá i použití lokomotivního odbrzďovače. Když je brzda ovládána od integračního kontroléru, dojde při snížení rychlosti pod nimimální mez (cca 5 km/h) k vypnutí EDB a jejímu nahrazení za některý ze dvou stupňů brzdy parkovací. Samozřejmě je možné při brzdění EDB od integračního kontroléru doplnit brzdící účinek o samočinnouz brzdu na vlaku. Mašinka tak stále brzdí EDB a vlak vzduchem.
Jinak ten integrační kontrolér ovládá jak výkon mašinky (polohy od sebe), tak EDB (polohy k sobě) viz výše. Vše ve 100 % poměrného tahu.
Mirane, smaž prosím tento a jim podobné příspěvky a nebo je dej do HP, než se to tady s příchodem boba57_cz vrátí do předodchodového stavu a bude tu zase jedno flame za druhým.bob57_cz napsal::?: :?: ...Zbyněk Šemora napsal:... Ale pokud nemáte dvoujádrový intelácký procesor a nejmodernější základní desku, tak Visty ani nezkoušejte. ...