Trať 120

Chtěli byste trať 120 ve stavu v jakém byla na začátku devadesátých let?

• Ano

Hlasů: 86 38.6%
  • NE, v současném

Hlasů: 110 49.3%
  • Je mi to jedno.

Hlasů: 27 12.1%

• Hlasovalo členů
    223
Na IV. Slezině bude možné si převzít trať na DVD. Velikost: 110 MB Vlastní trať + 1,7 GB Textury. Podmínkou je přítomnost DVD vypalovačky.
Pro uživatele tratě BP bude připraven zvláštní balíček. Velikost 190 MB
Po slezině bude trať umístěna na server simtrains.eu

A co zde najdete?
ČD 093 Kladno - Kladno Dubí+Kladno - Kladno Prádlo (Ocelárny SONP aliaz Poldi)
ČD 120 Praha Masarykovo nádraží - Kladno - Žatec
ČD 121 Hostivice - Jeneč zastávka
ČD 122 Praha Stodůlky - Hostivice - Rudná u Prahy
ČD 124 Lužná u Rakovníka - Rakovník
ČD 160 Žatec Západ - Žatec/Odbočka Velichov
ČD 173 Rudná u Prahy - Nučice
Stav trati odpovídá roku 1995.

VáclavS napsal:

...

Vašku, dobrá zpráva. už se těšíme na další pěknou trať, tentokrát i s originálními chmelnicemi.
Přeju hodně dalších úspěchů při vylepšování a rozšiřování stodvacítky. :D

Naposled editoval moderátor:
Mezi vzkazy se mi objevil takovýto:
Ano, dá za 1499,- Kč lze jí koupit na dobírku, česká pošta jí dopraví až přímo k vám. Objednávat si budete muset placeně prostřednictvím audiotexové linky 900 807 172 ( cena hovoru 80,- Kč/min ) Maximální délka telefonického spojení je 10 minut. Minimální délka telefonického spojení je 5 minut.
Upozorňuji všechny , že nemíním trpět spamy v návštěvní knize. Jakýkoliv podobný záznam bude okamžitě smazán .
Uživatel Msts for sale upozorňuji, že pokud napíše do knihy ještě jednu podobnou nabídku, tak může počítat s BANem na stránky .

VaclavS : Budeš mít v Rakovníku i depo?A reálně budovu nádraží, či nějakou napodobeninu?

VáclavS napsal:
Na IV. Slezině bude možné si převzít trať na DVD. Velikost: 110 MB Vlastní trať + 1,7 GB Textury. Podmínkou je přítomnost DVD vypalovačky.
Pro uživatele tratě BP bude připraven zvláštní balíček. Velikost 190 MB

A co zde najdete?
ČD 093 Kladno - Kladno Dubí+Kladno - Kladno Prádlo (Ocelárny SONP aliaz Poldi)
ČD 120 Praha Masarykovo nádraží - Kladno - Žatec
ČD 121 Hostivice - Jeneč zastávka
ČD 122 Praha Stodůlky - Hostivice - Rudná u Prahy
ČD 124 Lužná u Rakovníka - Rakovník
ČD 160 Žatec Západ - Žatec/Odbočka Velichov
ČD 173 Rudná u Prahy - Nučice

Ahoj!

šlo by DVD zaslat i poštou na dobírku třebas? Vše zaplatím já jak DVD, tak náklady na zaslání + ještě nějaké manipulační poplatky. BOhužel se na slezinu nedostavím. Mohly bychom to PROSÍM udělat takto?

Hezký den, Čouda

Čouda napsal:
BOhužel se na slezinu nedostavím.

Hezký den, Čouda

Pan ma strach, ze by dostal drstkovou anebo rovnou pres drstku, k vuli tomu co tu napachali spolu s Jonasem pred tydnem.
Uz i citi jak jim ( tem dobrym autorum modelum, ktere Jonas a Couda urazil ) smr_di pesti hrbitovem

CHA CHA CHA!!!

už mě i dva lidi přemlouvali, ať jedu. Bohužel jsem na horách. psal jsem to do fora snad čtyřikrát, takže popátý mi to už bylo blbý.
P.S. zase tak horký by to nebylo. Koneckonců vyříkat si věci osobně je kolikrát lepší ;-)

Budeš si moci i stáhnout. Dnes jsem dělal zkušební zabalení tratě a celková velikost byla 1,5 GB. Rozdělím to do několika balíčků a kdo má pomalé připojení, může dostat DVD s tratí za menší poplatek.

phptt napsal:
VaclavS : Budeš mít v Rakovníku i depo?A reálně budovu nádraží, či nějakou napodobeninu?
Model budovy nemám, ale můžeš se přičinit. Jinak depo v Rakovníce je, a to přesné, jen opět nejsou originální objekty .

VáclavS napsal:
Budeš si moci i stáhnout. Dnes jsem dělal zkušební zabalení tratě a celková velikost byla 1,5 GB. Rozdělím to do několika balíčků a kdo má pomalé připojení, může dostat DVD s tratí za menší poplatek.
Šmankote ! A kolik to má po rozbalení ? 5GB ?!
Zřejmě by to chtělo optimalizaci - vyházet zbytečné zálohy a potom použít silný komprimátor.

Distribuce trati

VáclavS napsal:

Venco - nezapomeň do jednoho samostatného balíčku pro jistotu umístit celý funkční GLOBAL, tak jako to udělali hoši z 240-ky. Jinak nevyjdeš z problémů, i kdy kdybys v instalačním návodu pětkrát uvedl, že pro trať je určen Global z BP nebo 321. :wink:
Ovšem na vlastní zkušenost jsem se přesvědčil, že ani doporučovaný Global nemusí chodit korektně, pokud už je do něj něco "přimícháno" z jiné trati. :(

Zároveň touto cestou apeluji na šikovné programátory: s rostoucím počtem tratí pomalu stoupá i počet Globalů a může docházet k nepředvídaným událostem při jejich nesprávné kombinaci. Já osobně nyní používám 10 českých a slovenských tratí, k nimž mám už 4, slovy čtyři Globaly. Jakýs takýs pořádek mi pomáhá udržovat už v podstatě přežitý prográmek od Boba57_cz. Proto programátoři - vymyslete nějaký nástroj, který by např, na základě ručně vložených (a zálohovaných) vstupů přiřadil té které trati správný Global. A rozšiřte tyto možnosti i o různé Sound a Gui složky, jak to umí Bobův prográmek. To zase posouvá možnosti využití dále.
Na reakce typu "urob si sám" reaguji takto - nevyznám se v programování a vzhledem k věku, rodině, povolání atd. se to těžko začnu učit. A kdyby náhodou jo, pomůcka by byla k mání nejspíš v době, kdy by BP dospěla do Vídně, Berlína či Mnichova a 321 do Varšavy, Gdaňska či Budapešti... :lol: ...a Čouda s Kimim budou mít fousy až po prsa... :D

Re: Distribuce trati

Venny napsal:
Zároveň touto cestou apeluji na šikovné programátory: s rostoucím počtem tratí pomalu stoupá i počet Globalů a může docházet k nepředvídaným událostem při jejich nesprávné kombinaci. Já osobně nyní používám 10 českých a slovenských tratí, k nimž mám už 4, slovy čtyři Globaly. Jakýs takýs pořádek mi pomáhá udržovat už v podstatě přežitý prográmek od Boba57_cz. Proto programátoři - vymyslete nějaký nástroj, který by např, na základě ručně vložených (a zálohovaných) vstupů přiřadil té které trati správný Global. A rozšiřte tyto možnosti i o různé Sound a Gui složky, jak to umí Bobův prográmek. To zase posouvá možnosti využití dále.
Na reakce typu "urob si sám" reaguji takto - nevyznám se v programování a vzhledem k věku, rodině, povolání atd. se to těžko začnu učit. A kdyby náhodou jo, pomůcka by byla k mání nejspíš v době, kdy by BP dospěla do Vídně, Berlína či Mnichova a 321 do Varšavy, Gdaňska či Budapešti... :lol: ...a Čouda s Kimim budou mít fousy až po prsa... :D
Něco takového s GUI rozhraním a s podporou více instalací MSTS jsem rozepsal a dal k alfatestům někdy ke konci loňských letních prázdnin - poté se mi zase čas zminimalizoval tak, že nemám prostor na to, abych se tomu nějak intenzivně věnoval - a navíc po 11-12 ti hodinových šichtách strávených programováním není bastlení po nocích tím pravým relaxem, ale spíš cestou do Bohnic.

Jinak já využívám TrainStore na 100%, a je to on, který se mi stará o přehazování globalů - těch funkčních tratí mám asi 22 - včetně ruských a několika Maďarských.

Možná by stačilo udělat jenom GUI pro DAFK a celou logiku přesouvání nechat jenom na DAFK.

Nicméně tato diskuse by už měla opustit toto vlákno a tuším, že něco už bylo v sekci Programy a utility.

Kolik to bude mít? 5GB???
Musím tě zklamat. Po testu velikosti zabírá trať sotva poloviční prostor - 2248 Mb(nezabalená). 70 procent velikosti tratě tvoří textury, a ty se pořádně zabalit nedají.

Martens napsal:
Možná by stačilo udělat jenom GUI pro DAFK a celou logiku přesouvání nechat jenom na DAFK.
Já bych to GUI pro DAFK taky přivítal, ale kdo jej udělá ? Já na to nemám, o tom svědčí samotný DAFK, který je vlastně jen obyčejný.bat převedený na exe a přidanou pevnou strukturou předdefinovaných adresářů. Tvůj MSTS Starter je tím pravým začátkem, ale potřeboval by rozšířit o možnosti záměny dalších složek ( krom již spravovaných Global a Routes ještě přidat Sound a Gui ).

bob57_cz napsal:
Martens napsal:
Já bych to GUI pro DAFK taky přivítal, ale kdo jej udělá ? Já na to nemám, o tom svědčí samotný DAFK, který je vlastně jen obyčejný.bat převedený na exe a přidanou pevnou strukturou předdefinovaných adresářů. Tvůj MSTS Starter je tím pravým začátkem, ale potřeboval by rozšířit o možnosti záměny dalších složek ( krom již spravovaných Global a Routes ještě přidat Sound a Gui ).
Soundy už to taky zaměňovalo, ale nechápu, proč bys chtěl měnit GUI. Co je tam tak odlišného pro jednotlivé tratě? Ale co - když už by to umělo přehodit Sound, tak by to šlo zobecnit na jakýkoliv adresář :wink:

Martens napsal:
Soundy už to taky zaměňovalo, ale nechápu, proč bys chtěl měnit GUI. Co je tam tak odlišného pro jednotlivé tratě? Ale co - když už by to umělo přehodit Sound, tak by to šlo zobecnit na jakýkoliv adresář
Jsou v něm různé definice pozadí menu, taktéž Džordžovo GUI je "svérázné" a některé instalátory tratí mění i toto.
Soundy to umělo ? To jsem tam nějak neobjevil ( asi přehlídnutí ).

Na slezině jsem získal aktuální stav tratě 120, leč mám ji mám s BP a Luhačovicemi, tak při kliknutí na ni MSTS spadne.

Trať jsem si prošel v RE a tady je seznam některých chybějících ACE souborů:
roadlanet.ace
SRV_ StonePier.ace
SRV_ Bridges4.ace
SRV_ MipPole.ace
letohrad02.ace
Plchuvky_stanice.ace
Lamac_stavadlo.ace
nadrazi_kostenice3.ace

Chyby, které jsem objevil, sem napíšu později.

Vrbam napsal:
Na slezině jsem získal aktuální stav tratě 120, leč mám ji mám s BP a Luhačovicemi, tak při kliknutí na ni MSTS spadne.

Taktéž jsem na slezině šoupnul trať mezi BP a Luha a pád,tak jsem přizval autora a ten mi řekl,že v Routes musí být 120-ka sama.Pak už to "chodilo" jak jsme všichni viděli.

Takže chyby:

Praha Veleslavín:
- odjezdové návěstidlo (směr Ruzyně) vlevo od průběžné koleje má 4 pozice (40 kmh, volno, posun, stůj)
- předvěst od Ruzyně je moc blízko stanici

Praha Ruzyně:
- odjezdové náv. (směr Veleslavín) je ve skutečnosti blíž k Velesl.
- odjezdové náv. (směr Hostivice) má být před výpr. budovou
- vjezdové náv. (směr od Hostivic) je moc blízko nádraží, a mají mít 5 světel
- předvěst to samé

Karlovarská vlečka:
- chybí sklad k Hostivicím

Praha Zličín:
- předvěst od Hostivic je před mostem
- za Zličínem nejsou napojeny v trati 2 koleje

Unhošť:
- předvěst (od Kladna) je daleko od původního místa, ve skutečnosti je u přejezdu vedle Pleteného Újezdu
- vjezdové náv. (od Kladna) opět moc blízko u stanice

úsek Unhošť - Kladno:
- moc velké oblouky, v realitě je to docela těsné

Kladno:
- vjezdová náv. jsou 5 světelná
- u vjezdu od Unhoště je 50 km/h
- stanice je trochu deformovaná, od budovy jsou vidět ve skutečnosti návěstidla na žehrovickém a ostrovském zhlaví
- depo má 4 stání
- vodní jeřáby jsou na špatných kolejích
- vložená náv. nalinkovat na verze posun a vlož. náv.
- u posunovací koleje (žehr. zhlaví) chybí AŽD posun. náv.
- předvěst do Kladna z Kl. města je za přejezdem a ne mezi přejezdy
- předvěst do Kl. z KŽ jsou za přejezdy (silnice kl. - V.Dobrá) a ne před

Kl. Ostrovec:
- předvěst od Kladna chybí (je u přejezdu vedle zimního stadionu)
- vjezdové náv. (z Kl.) je u zast. Kladno město
- vjezdové náv. (z Kl. Dubí) je na stráni a blíže k přejezdu (jakoby dále od stanice)

Kl. Dubí:
- vjezdová jsou 5 světelná
- starší provedení: odjezd do Kl. chyběl, odjezd do Brandýska mechanika
- současné provedení: AŽD náv.

hl. Kl. Lapák:
- předvěst od KŽ je před přejezdem a ne za

hl. Kačice:
- 2x mechanické závory a ne 1 mech. a druhý s křížem
- u Kačice je pouze 2 proudová 4.tř. a ne 4 proudová silnice
- ve skutečnosti místo cesty je potok

Rynholecký tunel:
- od Rynholce jsou přejezdníky (vlevo)

- chybí důl u Rynholce a přejezd

Nové Strašecí:
- vjezd. náv. od Rynholce je vpravo od koleje (viz. plánky ČD)
- chybí most ve stanici

Lužná u Rak:
- kolej nejdále od budovy má posunovací náv. (viz. plánky ČD)
- depu chybi koleje

- odbočka na vlečku mezi Lužnou a Rakovníkem má přes výhybku omezenu rychlost

Rakovník:
- divně splácané náv., mech. na špatné straně a divně kombinované AŽD a mech.
- depo: chybí přístřešek na T466 0286 ;-)

obecně:
- často jsou divně položeny PLATFORMy
- neuvěřitelná směsice AŽD a MECH. náv. a AŽD a SSSR závor.

Back
Nahoře