G
Guest
Host
Nevím, ale Petr Novák má jiné informace proč byl nucen Filip uzavřít svůj web, tak to vyznívá z jeho vyjádření. Ale některé modely se dají ještě stáhnout použitím web archívu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Já se ti divím, že jim věříš.....pokud mi někdo řekne, že má zaručené informace, ale jaksi bez uvedení zdroje.......věřil bys mi, kdybych Ti řekl, že mám k dispozici jako betatester RailRoad Simulátor?Jiří napsal:Nevím, ale Petr Novák má jiné informace proč byl nucen Filip uzavřít svůj web, tak to vyznívá z jeho vyjádření. Ale některé modely se dají ještě stáhnout použitím web archívu.
Velmi nevhodný príklad. Okrem skinov do MSTS robím aj skiny na FS2004.Urobil som už niekolko repaintov a mám ich aj zverejnné na http://www.fsfreeware.com/ čo je dosť dobre navštevovaný web. Ako náhle však vydám nejaký repaint musím zasiahnúť do súboru Aircraft.cfg,čo je to isté ako u MSTS eng súbor. Konkrétne tam musím prepísať volačky názov a označenie lietadla a odkaz na textúry aby to mohlo fungovať vedla originálu.Všetky tieto zmeny sa robia bez toho aby som kontaktoval autora a pýtal povolenie na zverejnenie. Jediné čo sa vyžaduje od skinárov aby napísali do txt kto je autor modelu,kabíny a iných súčastí pokial to zverejňujem spolu. Keď zverejňujem len textúry a upravený Aircraft.cfg,stačí napísať kto robil repaint a na ktorý model sú tie textúry. To je všetko.Pikku napsal:U žádného addonu kupříkladu do MSFS jsem si nevšiml, že by si někdo dovolil měnit definiční soubor pro vlastnosti nového modelu letadla, celý addon je považován za celistvý a neměnný. .
To je pravda,ale u MSFS je to tak,že na jednom Aircraft.cfg bežia všetky repainty aj originál. Takže keď urobím zásah ,ktorý je neodborný ,pobabrem aj letové vlastnosti originálu a aj iných repaintov u ludí,ktorý si to stiahnu. Takže sa to rieši tak ,že každý skinár uverejňuje cfg súbor len s tou časťou,ktorá sa týka vyslovene len repaintu a do nastavení už nezasahuje. Keď zasahuje aj do nastavení tak to už nemôže zverejniť ako repaint ale ako kompletný celok s uvedením rozsahu zmien aby nedošlo k prepisu u ostatných verzií. Takto nehrozí žiadne nedorozumenie a každý si sťahuje súbory na vlastné triko. Okrem toho zostávajú neporušené autorské práva modelu.JOHNZ napsal:dem: Problemik ... v MSFS sa asi moc nepodporuje taka vec ze aktivity (nemam, nevim) ...
Ono to smeruje k tomu,že postupne prestanú byť aktívny tý ludia čo pre msts niečo robia a nebude nič. Ale teraz nech mi všetci odpustia túto pripomienku ale mám dojem,že sa autori (teda aspoň niektorý) boja ,že nejaký skinár urobí lepší repaint na jeho model ako sú jeho org. textúry a tým pádom stráca na popularite. Tak rýchlo zakážme všetko čo sa dá. Ono keď vydám svôj prví model ak ho vôbec vydám ,tak do licenčných podmienok napíšem,že zakazujem pri inštalácii dýchať. Kto nevie zadržať dych po dobu inštalácie tak nech si stiahnutý model vymaže. Kto by to dodržal? Veď je to pakovina!! Ale mám na to právo lebo som autor či nie?JOHNZ napsal:No a kedze tu sa to tak neda, tak sa to nebude robit vobec ... kapito italiano ...
Teda Dem, tomu se u nás říká z kouta do kouta.....proboha chlape, Ty jsi asi nezažil v MSTS dobu, kdy jsi vedle sebe postavil čtyři 363 a každá z nich měla zcela odlišné jízdní vlastnosti......co?dem napsal:Ono to smeruje k tomu,že postupne prestanú byť aktívny tý ludia čo pre msts niečo robia a nebude nič. Ale teraz nech mi všetci odpustia túto pripomienku ale mám dojem,že sa autori (teda aspoň niektorý) boja ,že nejaký skinár urobí lepší repaint na jeho model ako sú jeho org. textúry a tým pádom stráca na popularite. Tak rýchlo zakážme všetko čo sa dá. Ono keď vydám svôj prví model ak ho vôbec vydám ,tak do licenčných podmienok napíšem,že zakazujem pri inštalácii dýchať. Kto nevie zadržať dych po dobu inštalácie tak nech si stiahnutý model vymaže. Kto by to dodržal? Veď je to pakovina!! Ale mám na to právo lebo som autor či nie?JOHNZ napsal:No a kedze tu sa to tak neda, tak sa to nebude robit vobec ... kapito italiano ...
Môžte ma aj kameňovať za môj názor ,ale slušný človek sa pýta aj keď licenčné podmienky nezakazujú a nevychovaný si bude robiť čo chce aj keď bude všetko zakázané. Všetko je to o svedomí toho človeka,ktorý si to stiahne. A svedomie sa licenčnými podmienkami korigovať nedá.!
P.S: Pravidlá ano. Ale despotizmus nie!!
dem napsal:Teda Martens ty dokážeš vyvodiť také závery,že hubu otváram. Po prvé nijako sa ma to nedotklo a nie som proti ochrane autorských práv. Po druhé reagoval som kludne bez citových výlevov.Len som prezentoval svôj názor a prezentujem ho kludným spôsobom znova.Ako chceš donútiť ludí rešpektovať jednoduché licenčné podmienky.keď už sa neviem ako dlho handrkujete na trainsete a k ničomu ste nedospeli?? Ďalej ladenie 30 a 80 cm. Toto kto zjednotí? Podla mňa problém nie sú skinári,lebo tý akúrát prerobia textúru a nezasahujú do ladenia eng. Problém je, že vy autori sa neviete zjednotiť a každý si vydá model podla svôjho gusta preznačený a naladený. Keby bol jednotný systém tak tento problém skinovania sa tu vôbec nemusí riešiť,lebo skinár preskinuje naladený model a tak isto naladený ho aj vypustí. Nie skinár môže zato,že existuje milión verzií.Zo zmenou textúry sa model nerozladí.
Už jenom kvůli tomu, co jsi napsal....viz. citace.....proč by si zakazova dýchat? To je opravdu ptákovina, a jsem rád, že jsi takto kritický.....dem napsal:Ono to smeruje k tomu,že postupne prestanú byť aktívny tý ludia čo pre msts niečo robia a nebude nič. Ale teraz nech mi všetci odpustia túto pripomienku ale mám dojem,že sa autori (teda aspoň niektorý) boja ,že nejaký skinár urobí lepší repaint na jeho model ako sú jeho org. textúry a tým pádom stráca na popularite. Tak rýchlo zakážme všetko čo sa dá. Ono keď vydám svôj prví model ak ho vôbec vydám ,tak do licenčných podmienok napíšem,že zakazujem pri inštalácii dýchať. Kto nevie zadržať dych po dobu inštalácie tak nech si stiahnutý model vymaže. Kto by to dodržal? Veď je to pakovina!!
dem napsal:Pekne si to prekrútil.
citát:
Deme, vzpamatuj se a nepleť dohromady ladění eng a wag a jejich značení......tyto dvě věci totiž spolu vůbec nesouvisí.......aneb to, že značíš eng podle nějakých pravidel ještě neznamená, že se chová korektně......to jenom tak na okraj.....
A ja sa znova pýtam. Skinár preskinuje a preznačí podla dohodnutého štandardu. Zmení sa stým chovanie modelu? Nezmení. Pýtam sa preto ,lebo niektorý autori tvrdia,že divokým skinovaním sa rozmohli po nete zbastardené eng súbory atď.....vinu dávajú aj skinárom. Ale skinár môže dať von len taký eng aký tá mašina obsahuje. Takže zle vyladený eng pri modely spôsobý,že aj skiny budú zle vyladené. Dobre vyladený eng dobre vyladené skiny. Takže by som nehádzal vinu na skinárov.
Neni nič jednoduchšie, než vziať dve tri hotové cudzie textúry, postrihať ich a polepiť a "skin" je na svete. Alebo cudzí model olepiť hrubou, nespracovanou fotografiou. 60 a viac % skinov je na zaplakanie - tu je namieste priznať, že aj ja som tak začínal - ide však o to, či svoj "skin" zverejním alebo nie, či mám v sebe kúsok výtvarného citu a či si to dokážem priznať.JOHNZ napsal:Pikku: Multitaskingu sa nauč ... ja som sa napríklad predvčera pri diskusii s Petrom Novákom stihol pripraviť na včerajšok do školy, odladiť jeden PHP skript, a vyrobiť .eng súbory pre ten môj MÁV Shimms ...
dem: Tebou spomínané premenovanie je naozaj veľmi ľahké ... ale aj to dokáže zopár jedincov dosť hrubo posexovať ...
A to skinovanie, autori cheli zabrániť záplave skinov, kde došlo len k zámene inventárnych čísel ...( ja sám som tak napríklad pre osobné potreby a potreby zopár známych z tej jedinej vyrobil celú sériu 350 ... enem to verejne nešírim (a ani nebudem)) ... a daj si ruku na srdce, týka sa to aj teba ...
JOHNZ napsal:Pikku: Multitaskingu sa nauč ... ja som sa napríklad predvčera pri diskusii s Petrom Novákom stihol pripraviť na včerajšok do školy, odladiť jeden PHP skript, a vyrobiť .eng súbory pre ten môj MÁV Shimms ...
dem: Tebou spomínané premenovanie je naozaj veľmi ľahké ... ale aj to dokáže zopár jedincov dosť hrubo posexovať ...
A to skinovanie, autori cheli zabrániť záplave skinov, kde došlo len k zámene inventárnych čísel ...( ja sám som tak napríklad pre osobné potreby a potreby zopár známych z tej jedinej vyrobil celú sériu 350 ... enem to verejne nešírim (a ani nebudem)) ... a daj si ruku na srdce, týka sa to aj teba ...