Pískání brzd při rozjíždění u 850-853 do 15km/h

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Premyslav
  • Datum začátku Datum začátku
P

Premyslav

Host
Nevíte někdo jak opravit to skřípání brzd při rozjíždění??Moc děkuji za radu. :roll:

Máš na výběr. Buďto ti to bude skřípat jak při brždění tak i při rozjezdu nebo to nebude skřípat vůbec.
Toto je dáno tím že v MSTS jsou dělány zvuky skřípání brzd v závislosti na rychlosti vozidla. Jinak to nelze.
Takže si vyber co bys radši.

Ppoollll napsal:
Máš na výběr. Buďto ti to bude skřípat jak při brždění tak i při rozjezdu nebo to nebude skřípat vůbec.
Toto je dáno tím že v MSTS jsou dělány zvuky skřípání brzd v závislosti na rychlosti vozidla. Jinak to nelze.
Takže si vyber co bys radši.
Pavle, a myslíš, že by nešlo upravit sms soubor tak, že by se daný trigger brzdění blokoval při nárůstu rychlosti nad nějakou hranici? Otázka, jestli lze blokovat přímo triggery nebo streamy.....ale to by asi věděl spíše Dejv nebo Jacek.....

Martensi - Umíš číst? Ještě jednou si ten můj příspěvek přečti!
:lol: :lol: :lol:

Pokud si pamatuji tak Dejv ty zvuky nastavuje pod 5 (nebo že by až 3?) km/h.

Ppoollll napsal:
Martensi - Umíš číst? Ještě jednou si ten můj příspěvek přečti!
:lol: :lol: :lol:

Pokud si pamatuji tak Dejv ty zvuky nastavuje pod 5 (nebo že by až 3?) km/h.
Jo to jsem si přečetl a dokonce několikrát, ale asi špatně formuloval otázku, která by asi měla spíše znít takto, jestli jde i tyhlety zvuky, které jsou závislé na rychlosti deaktivovat nebo aktivovat i v závislosti na směru gradientu rychlosti, tj. jestli jsem tu rychlost dosáhnul při rozjezdu nebo brždění.....

To skřípání se děje v jakém stavu? U ovládané mašiny, u vozů ovládaného vlaku nebo u vozidel traffic vlaku?
Autor příspěvku zmínil skřípání při rozjezdu 850 - 853. U těch jsem si ničeho podobného nevšiml. Aktuální sms jsou na mých stránkách.
U vozů o tom vím, ale zatím mě nenapadlo to vyrobit jinak než to udělal Dejv. Asi to nepůjde.

Mne tie brzdy škrípu len vtedy, ked hneď po odrbzdení sa rozbehnem. Skús toto: Ked zastavíš, tak odbrzdi vlakovú brzdu a "aplikuj" brzdu lokomotívy ( to pre to, keby bola stanica v šikmine, aby si sa nerozbehol, lebo pri aktivite to môže byť problém ). Ak necháš dlhšie uvolnenú vlakovú brzdu a potom sa rozbehneš, tak by to malo byť OK. U mňa to funguje

zsbeer napsal:
Mne tie brzdy škrípu len vtedy, ked hneď po odrbzdení sa rozbehnem. Skús toto: Ked zastavíš, tak odbrzdi vlakovú brzdu a "aplikuj" brzdu lokomotívy ( to pre to, keby bola stanica v šikmine, aby si sa nerozbehol, lebo pri aktivite to môže byť problém ). Ak necháš dlhšie uvolnenú vlakovú brzdu a potom sa rozbehneš, tak by to malo byť OK. U mňa to funguje

No pokud to skřípe hned při odbrzdění a okamžitém rozjezdu, tak je to při správně nastavených hodnotách u brzd naprosto v pořádku. Než dojde k samotnému odvětrání brzdových válců tak to nějakou chvíli trvá narozdíl od přídavné brzdy. Čili postup jako napsal "zsbeer" výše

Nevíte někdo jak to upravit ,aby to piskalo az v rozmezí 0-5km/h ,místo 0-15km/h

Premyslav napsal:
Nevíte někdo jak to upravit ,aby to piskalo az v rozmezí 0-5km/h ,místo 0-15km/h

Tam není co upravit. Teď jsem to schválně zkoušel a k žádnému pískání při rozjezdu u 850 ani u 830 nedošlo, ať jsem zkoušel cokoliv. (pokud to teda někdo nerve zabržděné na plný výkon.
Na stránkách mám aktuální sms, víc doporučit nemůžu.

Back
Nahoře