Slovenské stretnutie priaznivcou MSTS

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ale, predsa si nikto nesťažoval, aspoň na to rezané pivo nik!!!!! A ostatné, tiež bolo chutné, predsa sme boli u Bratov v Českej pivnici! A ako vieme variť vedia veľmi dobre a chutne! Už sa teším na ďaľšiu slezinu!

Žiadna chyba páni, všetko bolo skvelé, ešte tak keby bola hojnejšia účasť, ináč super.

Jelikož jsem tuto slezinu nemohl absolvovat a měl jsem neomluvené hodiny, tak se musel domluvit náhradní termín, který padnul na sobotu 11.3. Účast byla sice minimální, ne každý měl volno. Ale zase bylo více času na prohlídku okolí trati Bratislava - DNV.
S Dračikem jsme se pozdravili alespoň na nádraží u vlaku, protože měl zrovna túru do Žiliny. Chtěl jsem mu to okno umejt, ale že bych prý spadl... :D (asi bych nespadl, jak se tam leze se nezapomíná, i 150tky jsem měl v malíčku, ale hold, když nejsem ve službě, nemám tam co dělat a OP16 mi už dávno propadlo). Ale pamatuji si, že téměř všechny mašinky byly na mou výšku. Když jsem natáhl ruku, tak jsem dosáhl tak tak na madlo, abych se mohl vyhoupnout nahoru k oknům. A to jsem musel šlápnout na hlavu kolejnice (to se nesmí). Fírové menšího vzrůstu to musí mít trochu složitější.
dracik2.jpg
Sešli jsme se já, Nebulus a Bigfoot, který dělal taxikáře a povozili mne po místech, kde jsem měl nepřesnosti v terénu
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: ftp://msts.tyk0kso.sk/bpobjekty/kamelom-Žel-stud.jpg
Jen jsem kroutil hlavou, kdo tam tu plochu udělal, když já v MSTS zde mám svah
Mezi Bratislavou a Devínskou Novou Vsí je celkem čilý provoz vlaků i v nepestřejších sestavách
loko.jpg
Také bude nutné doplnit Trainset o rakouské motorové vozy a předměstské jednotky, které jezdí do Marchegu, fotku nemám, ale někdo snad sestavu zjistí.
Odpoledne jsme skončili v České pivnici, kde se přidal i Tax
pivnice.jpg
zleva : Tax, Bigfoot, Nebulus
Probrali jsme hodně věcí ohledně modelování do MSTS. Nebulus představil své první modely budov do trati, některé Bratislavské věžáky a vodojem v Malackách.
Vynikající kuchyně, pivo i obsluha. Zásuvka na notebook, takže nám chyběl jen ten projektor a plátno. Možná někdy příště. Tam by to šlo, protože v tom salonku, kde jsme byli (Rudolf II.), jsme seděli téměř sami.
Ideální jednací prostředí.
Chci poděkovat hlavně Nebulusovi a Bigfotovi, kteří mne ochotně povoźili po Bratislavě. Jen čas byl neúprosný. Depo jsme nezvládli, ale to bych nechal napříště, aby to bylo legálně domluveno i se vstupem dovnitř.

Naposled editoval moderátor:
Tip na ďalšie stretnutie s voľnejším programom a so širšou - možno aj medzinárodou účasťou:

Pri príležitosti Dňa železničiarov 2006 v dňoch 9. a 10. septembra 2006 usporiadajú Železnice Slovenskej republiky - Múzejno-dokumentačné centrum Výskumného a vývojového ústavu železníc v spolupráci so ZSSK - Slovensko, a. s., Klubom priateľov histórie železničnej dopravy v Bratislave a slovenskými klubmi historických železničných vozidiel v priestoroch Rušňového depa Bratislava východ (staré depo) 8. celoslovenský zraz historických železničných vozidiel.

Viac na http://www.mdc-ba.sk/vystavy.htm

Tax, u mňa účasť "nutná", minulý rok to vypálilo perfektne, takže už teraz si zariaďujem voľno, niet čo riešiť, mohli by prísť aj českí kolegovia z MSTS /tak ako vlani Martens/, dobre že to uvádzaš s predstihom.

Nazdar všetci !

Nakoľko vlákno "Vyhodili mně" je zamknuté, tak ak sa nenahneváte napísal by som sem pár riadkov z mojej poslednej skúsenosti s fotografovaním v rušňovom depe Zvolen.Ide len o to, aby aj ďalší ľudia okolo MSTS vedeli o najnovšom trende v depách a zbytočne nemerali cestu kvôli foteniu.

Problém je ten, že predvčerom 22.06.2006 som sa vybral do Zvolena spolu s Nebulusom a Dráčikom, po príchode na os. stanicu Nebulus nabral kurz Kremnica, Dráčik zostal oddychovať na stanici a ja som ťahal čiaru do Zvolenského depa /už neviem po koľkýkrát/. Ako v každom prípade prvé kroky viedli ku strojmajstrom, reku zahlásim sa a idem na to. Objekt fotografovania je v tomto štádiu nepodstatný...
Po príchode k okienku som sa normálne predstavil a vysvetlil dôvod mojej prítomnosti, uviedol som že som exštrekár a blablabla...
Nakoľko bol prítomný iba strojmajster z Carga tak sa ma patrične "ujal" a vysvetlil mi, že pokiaľ nemám povolenie od správcu budov na fotenie, školenie BOZP a neviem čo ešte, tak bohužiaľ "nic nebude"...
Na moje veľké prekvapenie som sa teda dal nanavigovať k správcovi budov, ktorý ma pre istotu ihneď poslal za prednostom depa. Pánu prednostovi som vysvetlil to isté čo strojmajstrovi, no ten bol taktiež neoblomný a vyrukoval na mňa s argumentom že potrebujem povolenie z Generálneho riaditeľstva železníc, ináč fotiť v žiadnom prípade nemôžem, vraj na to vyšla smernica. Snažil som sa mu vysvetliť že som tu bol x-krát aj s Jenem a problém nebol žiadny, no napriek tomu z jeho strany zvíťazil alibizmus. Nakoľko ja mám tiež limitovanú trpezlivosť otočil som sa a s pozdravom som "odjéchal" do prdele.Ešteže začalo v tú ránu pršať...

No, pomyslel som si že som natrafil na zlú partiu, o deň neskôr si toto zopakoval Jene ale aporopo, situácia ako cez kopír - žiadne fotenie bez povolenia.

Takže chlapi pozor ! Okrem staníc sme už asi na textúry dofotili...
Určite chápem ľudí na nižšom stupni riadenia /napr. strojmajster/ že si nechcú vyrábať zbytočné problémy ale je to škoda že dobré vzťahy takto odišli do neznáma, a azda najhoršie je to že táto situácia by sa mala týkať všetkých dep na Slovensku.

Tí, čo chodíte pravidelne fotiť vlaky, mašiny a proste všetko okolo štreky si možno domyslíte pravý dôvod tochto nariadenia...Stačí si pozrieť jeden slovenský železničný web a je to...

To je veľmi zlé. Naposledy som tam bol vo februáry a všetko bolo v pohode. Sranda bola tom, že sme tam nabehli ako "teľce" :lol: od osobnej stanice po koľajisku, nikoho sme sa nepýtali a išli sme rovno na vec a iba jeden človek z CARGA sa nás pýtal, či máme povolenie ( a aj to sa nám ho "pošťastilo" stretnúť pri zadnej točni, inak v depe vládol čulý ruch) . My mu na to, že sme sa vpredu spýtali a tým to haslo. Potom sme na našu drzosť išli do HCO (hala cyklických opráv). Ja som nechel provokovať, tak som nefilmoval, iba kamarát fotil a už aj to sa mi zdalo odvážne. Stretli sme tam známeho a začali sme sa baviť, keď sa tu zrazu objavili páni v oblekoch, usudzujem vedenie depa. Nikto z tej partie, až na jedného, ktorý na nás škaredo pozrel, si nás nevšímal. Celá naša návšteva areálu trvala približne 2 hodiny.

duuso napsal:
Tí, čo chodíte pravidelne fotiť vlaky, mašiny a proste všetko okolo štreky si možno domyslíte pravý dôvod tochto nariadenia...Stačí si pozrieť jeden slovenský železničný web a je to...
Napíš to aj na dotyčný web, aby chlapci vedeli, že železnica neni detské ihrisko.

duuso napsal:
...Ide len o to, aby aj ďalší ľudia okolo MSTS vedeli o najnovšom trende v depách a zbytočne nemerali cestu kvôli foteniu.

Problém je ten, že predvčerom 22.06.2006 som sa vybral do Zvolena spolu s Nebulusom a Dráčikom, po príchode na os. stanicu Nebulus nabral kurz Kremnica, Dráčik zostal oddychovať na stanici a ja som ťahal čiaru do Zvolenského depa /už neviem po koľkýkrát/. Ako v každom prípade prvé kroky viedli ku strojmajstrom, reku zahlásim sa a idem na to. ...

Tuším som sa správne rozhodol, keď som sa vybral vlastnou cestou a na rozdiel od Duusa som narazil na maximálnu ochotu "majstra" ZSSK.

Taky jsem se u nás potkal s neochotou i ochotou, když jsem fotil DB 189 a 180 Railion. Vylezl z boudy jeden človíček a povídá, že po trati toho jezdí dost, že tady nemám co fotit a že se to nesmí. Tak já na něj proč to dělam a on se tak zamyslel a povídá - Vlastně já vás nevidim, dyť tu nejste. Tak jsem mu poděkoval, s tím že za 10 min. budu pryč. :)

nebulus napsal:
duuso napsal:
...Ide len o to, aby aj ďalší ľudia okolo MSTS vedeli o najnovšom trende v depách a zbytočne nemerali cestu kvôli foteniu.

Problém je ten, že predvčerom 22.06.2006 som sa vybral do Zvolena spolu s Nebulusom a Dráčikom, po príchode na os. stanicu Nebulus nabral kurz Kremnica, Dráčik zostal oddychovať na stanici a ja som ťahal čiaru do Zvolenského depa /už neviem po koľkýkrát/. Ako v každom prípade prvé kroky viedli ku strojmajstrom, reku zahlásim sa a idem na to. ...

Tuším som sa správne rozhodol, keď som sa vybral vlastnou cestou a na rozdiel od Duusa som narazil na maximálnu ochotu "majstra" ZSSK.

Zdeněk Itterheim napsal:
Taky jsem se u nás potkal s neochotou i ochotou, když jsem fotil DB 189 a 180 Railion. Vylezl z boudy jeden človíček a povídá, že po trati toho jezdí dost, že tady nemám co fotit a že se to nesmí. Tak já na něj proč to dělam a on se tak zamyslel a povídá - Vlastně já vás nevidim, dyť tu nejste. Tak jsem mu poděkoval, s tím že za 10 min. budu pryč.
Keby takýchto ľudí bolo viacej určite by sme natom boli lepšie ... Veď napríklad keby sa Dušan motal po depe, mám strach že si ho nejaký "kravaťák" vôbec všimne a kľudne by ho mohl považovať za zamestnanca.A naozaj už nepochopím myslenie (napr. u nás v depe) že ideme niečo "odkukať".No čo už by mohli iní od naších železníc odkukať? Tak nechápem prečo ten poprask keď niekto fotí?

Ono často stačí aby si človek obliekol reflexnú vestu ( cca 100 Sk, alebo si ju požičať z výbavy automobilu ) a je hneď považovaný za zamestnanca železnice. A ešte aj zvýši svoju bezpečnosť.

nebulus napsal:
Ono často stačí aby si človek obliekol reflexnú vestu ( cca 100 Sk, alebo si ju požičať z výbavy automobilu ) a je hneď považovaný za zamestnanca železnice. A ešte aj zvýši svoju bezpečnosť.

Co takhle se inspirovat filmem od S.Spielberga podle skutečné události " Chyť mne,když to dokážeš ", když se Leonardo di Caprio vydával za pilota amerických aerolinii ?

Jiří napsal:
nebulus napsal:

Co takhle se inspirovat filmem od S.Spielberga podle skutečné události " Chyť mne,když to dokážeš ", když se Leonardo di Caprio vydával za pilota amerických aerolinii ?
Jiří byl asi dříve vášnivým spejerem.....

Jiří napsal:
nebulus napsal:

Počúvaj, tu sa debatí o normálnych veciach, nie o Tvojich debilných hláškach, skús najprv porozmýšľať a potom písať, čo Ty na to.Kebyže napíšeš trebárs nejakú skúsenosť z fotenia nepoviem nič ale toto...

duuso napsal:
Jiří napsal:
nebulus napsal:

Počúvaj, tu sa debatí o normálnych veciach, nie o Tvojich debilných hláškach, skús najprv porozmýšľať a potom písať, čo Ty na to.Kebyže napíšeš trebárs nejakú skúsenosť z fotenia nepoviem nič ale toto...

Duso píšeš tak ako by si Jiřího ešte nepoznal. :lol: No prosto na to nereaguj a všetko bude OK :) Je pravda, že niektoré jeho výroky a myšlienky sú mučo-gusto :) ale prosto ho nechaj tak.

nebulus: Nezabúdaj, že reflexnú vestu nesmieme používať takú istú, ako na ceste. My máme oranžové a do auta sú žlté (Duuso?) a kompetentný to dobre vedia... :wink:

V autách sú aj zelené, ale neviem či sú schválené. Ale ja mám v aute oranžovú.

Tak to zas neviem, čo Ti na to povie Dušan :D Viem tolko, že ich máme mať odlišné, aby sme ich jeden od druhého nebrali (vodiči a železničiari), ale možno trepem...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře