NÁVESTIDLA

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna pitt
  • Datum začátku Datum začátku
No však hej prave do refu mozem si dat len atrapy a do Sigscr a Sigcfg som len zkopiroval z alfoldu a sčital textury napred vypisovalo to chybu v riadku a nechcelo spustit RE tak som dal povodne subory a nakopiroval som to znova a potom to načitalo bez problemov a dostal som sa do trati. Otazska znie: Kde najdem tie ako navästidla či budu sučastou tej triedy Tratový objekt kde su naše?? Alebo sa vytvorí nová trieda proste som skusal vo vybere objektov a v triede Tratový objekt som ich nenašiel a nenašiel som žiadnu novú triedu.

Potřebná návěstidla z cizí tratě si nakopíruješ do své.
pak si otevři sigcfg.dat a tam jsou 4 parametry.

1. Potřebná textura LightTextures v textures trati
2. Barva na návěstidle LightsTab u cizích bude v angličtině
viz. obr.

light1.JPG
Další parametr je co kombinace a pozice světel na návěstidle pro daný signál:
SignalTypes
40, 60, 80, volno, stůj a pod.

light3.JPG
Další parametr je Samotné návěstidlo jak má svítit při nalinkování
SignalShapes
light2.JPG

A poslední parametr je v sigscr.dat tam jsou zápisy jak se má dané návěstidlo chovat. Opět z cizí tratě zkopírovat do své:

light4.JPG
Pro zkušeného je to jednoduché a prakticky na tom není co zkazit. Platí zásadní pravidla mít původní zálohu, dále u parametrů:

LightTextures
LightsTab
SignalTypes
SignalShapes

Pouze v sigcfg.dat!!!
Za těmito parametry jsou čísla proto kolik zápisů přidáš o tolik to číslo zvýšíš. Pokud zapomeneš tak ti to spadne nebo vyhodí chybu. Hold toto vyžaduje trošku soustředění ;).
A jako vždy pokud jsem něco opomněl, tak...... hold doplňte.

Presne to robim proste doplnim zapisy a navyšim čisla o počet doplnených zapisu a ked zapnem editor tak vyhodi toto: " Chyba pri čtení souboru se scriptem navestidel routes.... sigcfg.dat - Radek: 27865 a proste je to posledný radek a nemozem tak ziadnu chybu najst.

Přesně ta chyba tam byla :( ale přišel na to sám teď je jiný problém do AE se nedostane, ale do Editoru trati jo tak pokud někdo ví tak snad poradí hold už si s tím tak nehraji a z té hlavy se to vykouří :D A já jeho trať nemám tak se nemám podle čeho odpíchnout hold potřebuji skripta před opravou . Tak bud někdo ví nebo hold se na to bude těžko, ale přece docházet.

Já měl též kdysi problém AE nešel,ale editor trati šel a bylo tím že za vexlí nebylo kus jakékoliv koleje.Pak to chodilo,doporučuji zkontrolovat trať zda někde Robo nestavěl novou vexli a neukončil to jen hrotem.Tou červenou linkou.Popř. ještě mrknout sem kde jsem řešil to samé http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/603/

Naposled editoval moderátor:
Přesně ta chyba tam byla :( ale přišel na to sám teď je jiný problém do AE se nedostane, ale do Editoru trati jo tak pokud někdo ví tak snad poradí .....
Pokud se dostaneš jen do editoru a ne do hry, to už se mi stalo několikrát a způsobilo to, že jsem u nějaké ranžírky v nastavení nezvolil žádnou volbu. Jen osadil a uložil. Pak je nutné takové návěstidlo najít a zatrhnout nějakou volnu.

Bude tam asi dajake madarske navestidlo robit šarapatu lebo ked som ich pomazal tak editor ukolov nabehne bez problemu, Na tie vyhybky sa snažim davat velky pozor hoci som dlhšie nový kolajový usek nepostavil. Jedna sa mi o jednu stanicu Satorajuhely. No podarilo sa mi to vyriešit ale zase mam viac menej kozmeticky problem svetlo sa nejako nevmesti do navestidla
Untitled.jpg

Robo,provnej si sigcfg.dat s tím sigcfg.dat odkud si návěstidla bral,bo nevím jestli si to jen kopíroval,ty řádky nebo psal znova svoje,myslím si že někde si se upsal na číslech bud v LightsTabEntry nebo SignalLight

Prave slovenske su korektne len na tych madarskych sa to svetlo niejako nezmesti napred som si myslel ze to bude RE ze tam tak to je ale ak som spustil volnu jazdu tak aj v trati ako v MSTS je to svetlo čudesne ale len na madarskych slovenské su v poriadku. Zapisy len ctrl. c a ctrl v plus len som upravil čisla udavajuce počet zapisov ako lighshape a pod bolo napriklad v tej trati 50 a mojej dajme tomu 65 tak som to ščital a dal 115.

Bude tam asi dajake madarske navestidlo robit šarapatu lebo ked som ich pomazal tak editor ukolov nabehne bez problemu, Na tie vyhybky sa snažim davat velky pozor hoci som dlhšie nový kolajový usek nepostavil. Jedna sa mi o jednu stanicu Satorajuhely. No podarilo sa mi to vyriešit ale zase mam viac menej kozmeticky problem svetlo sa nejako nevmesti do navestidla
Zobrazit přílohu 8823

No koukal jsem se na sigcfg co jsi mi poslal a je tam drobná šílenost zatím co my máme u světel radius 0.11 tak maďaři mají 0.78 i 0.80 tak proto ta velká kola.

No zkusit to mužeš :), ale vyber jen jedno návěstidlo at si v tom neuděláš čurbajs. Ale předtím jej raděj odstraň nemělo by to mít vliv, to jen pokud upravuješ linkování, ale jistota je jistota;).
Byl jsi rychlejší :D:D hold s velokostí si musíš pohrát. :rolleyes:

Please Heeeeelp! Potřebuju poradit! Už nevím co s tím...

Ve Žďárci u Skutče nemůžu dát žádné odjezdové návěstidlo na chrastecké zhlaví (směr do Chrasti). Jinak zamrzne a nenastartuje AE. Když tam žádné návěstidlo není, všechno šlape jak hodiny. Ve směru od Chrasti mám předvěst i vjezdové - to ničemu nevadí. Už jsem to prošel vším možným, Track Viewerem, ORTS Viewerem a MSTS Mapperem a na nic jsem nepřišel, v RE jsem pro jistotu prošel všechny koleje jednu po druhé, abych vyloučil závadu v TDB (např. "navazující část není nahrána..." apod.). Nic. Všechno je OK.

Na vyžádání dodám screeny nebo další info, ale teď vůbec nevím čeho se chytit. Už si připadám jako pako... Jestli můžete, prosím o pomoc...

Ani jeden z programů, které jsi použil, to neřeší. To jsou jen programy na prohlížení trati. Chyba může být třeba v počtu obsazených oddílů. Zkoušel jsi nejdřív osadit označník, a až potom dávat odjezdové návěstidlo? Není v Chrasti v základní poloze cesta na nějakou kolej (třeba do šturcu), kde není návěstidlo? Je to návěstidlo správně nalinkované?
Pošli screeny na vechtr324@seznam.cz a pozítří se na to podívám.

PS: Tak plánek Žďárce se mi podařilo z Intranetu stáhnout přes PrintSreen, ale ještě to musím sesadit a dát dohromady, tak vydrž!

Back
Nahoře