On totiž ten UNI GLOBAl by měl identický se stavem X-Track a byl by pokoj klid a mír na této planetě kde vládne MSTS + v nejbližším okolí
.....

Musíme si říci,proč vlastně Uniglobal vznikl.Je veřejným tajemstvím,že Xtrack vyšších verzí
neníkompatibilní s nižšími verzemi.
Vyzkoušejte si to sami.To se právě pokusil napravit Tygy s novou variantou Tsection.dat.Já jsem začal tím,že jsem přesouval textury,které byly společné pro všechny trati do Globalu,i když by měly být správně v příslušné trati.Cílem byl stav,aby pokud možno byly všechny textury na jednom místě,aby bylo možné spouštět více tratí pod Xtrack pod jedním Globalem.Menší trati šly bez problémů a tak jsem přidával další trati a dospěl jsem k bodu,kdy bylo zapotřebí úprava Tsection dat.Vyšel jsem z verze,která byla distribuována s tratí 090,protože již tam Tygy udělal některé úpravy,po kterých se snížil počet pádů.Tuto verzi jsem před rokem dal k dispozici všem,kdo si ji chtěl stáhnout.Po dalších úpravách tratí jsem dospěl k bodu kdy bylo zapotřebí dále Tsection.dat upravit,
protože některé pozice v různých globalech byly obsazeny jiným typem kolejiva,což zákonitě přinášelo pády.Nyní po různých testech bylo zapotřebí tyto pozice sjednotit a cizí kolejivo nahradit tím,co se používá u nás.To se netýká jen kolejiva,ale i silnic,tunelových portálů a dalších.Kolejivo tam bylo záměrně necháno i když si mnozí myslí,že se nepoužije a že je nestandardní.
Důvod je ten,že rozsah kolejiva je dostačující a používá se běžně i v jiných tratích.JiříkTK dokázal,že pod Uniglobalem jedou i maďarské úzchorozchodky,když se do trati doplní pár souborů.
Cílem nebylo vytvořit věc s nejmenším obsahem,Uniglobal naopak nabral na objemu desítky MB.Cílem bylo vytvořit global,který by byl použitelný pro většinu tratí pod Xtrack.Nejsem příznivcem různých programů na přehazování částí msts,na foru je dost dotazů,proč něco nefunguje po použití Trainstore.Chtěli jsme vytvořit uživatelsky přívětivý global,který by uživatel nainstaloval a pak jen jezdil.
Uniglobal není na stavění,jen na ježdění.
Xtrack už nebude jednotný,sám se vyvíjí a pro nás je použitelná jen jeho část.Protože už přišel o kompatibilitu s nižšími verzemi,je lépe si ho upravit,než se rozčilovat,že stále něco padá.Různé globaly jsou toho nejlepším důkazem,jak se dá Xtrack upravit k obrazu svému.
Nikdy jsme nepočítali při vývoji Uniglobalu že by byl nakonec jediný global.BP má svoje výhody i nevýhody,Xtrack též.Nyní oba systémy jsou tak rozdílné,že se už nepodaří vytvořit jediný global.Muselo by se začít úplně od nuly na zelené louce a vyvinout nový stavebnicový systém.Kdo by to však dělal?A hlavně,stavěl by pod ním někdo nové trati či upravoval starší?