Libovolné poloměry si dělám z dynamických kolejí. Ale o tom MSTS není, myslím si, že běžnému uživateli je úplně jedno a nic nepozná, že v reále je poloměr 400m a já jej nakombinoval z R250 a 500. Sklonové poměry to samé. Skutečné hodnoty také neznají ani fírové a hodnota na skloníku znamená například, že na 2000m je tam sklon až 5 promile. Tedy červená číslice 5 neznamená, že je tomu tak v celém úseku. Takže bych tohle tolik do podrobna neřešil. Ale pokud vzálenost mezi stanicemi je například 10 km a stavitel to postavil v MSTS jen 6 km, tak to už celou reálnou podobu traťi znehodnotí.
Reálnost trati bych posuzoval na vzdálenostech mezi stanicemi, jestli odpovídají oblouky a sklony v závislosti na kilometrovnících, rozmístění návěstidel. Pak pokud trať znám, abych ji poznal i v MSTS, aby odpovídal ráz krajiny, ale na maličkostech bych nebazíroval.
V mém případě mám zanedbatelné odchylky ve sklonech (veškeré stanice mám v rovině, což je v reálu málokde pravda), kilometry mám většinou přesně, ale také se tam najdou menší odchylky, stanice jsem stavěl pokud možno co nejpřesněji dle dostupných dokumentací.
Kdo si myslí, že tohle zvládá lépe, má možnost svou práci předložit k posouzení celé MSTS komunitě. Jinak nemá smysl o reálnosti jakékoli trati diskutovat.
Je nutné si také uvědomit, že nikdo tratě ani vozidla nestavíme profesionálně (ikdyž někdy mám pocit, že bych ceduli na svém obchodě měl přejmenovat na MSTS Bratislava-Praha), každý do prací vkládáme, co čas dovolí.