Xtracks nebo kolejivo BP?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Hawk
  • Datum začátku Datum začátku

Jaký typ kolejiva je lepší?

• Kolejivo BP

Hlasů: 28 43.8%
  • X-tracks

Hlasů: 36 56.3%

• Hlasovalo členů
    64
Kolejivo BP

Asi teraz strelim odveci otazku, ale da sa nejako zaobstarat t KOLEJIVO BP ???

Kosac napsal:
Muzete nekdo hodit presny odkaz? Michal (jestli myslite tohohle: http://msts.web2001.cz/ ) ma na svych strankach jen objekty, ale zadne koleje.

Tak to napíšu ještě jednou sem. Kolejivo jsem včera dočasně odstranil. Dávám dohromady aktualizovanou verzi. Pak bude opět ke stažení.

Naposled editoval moderátor:
Ještě jsem neměl nic dočinění s tratěmi využívající Xtracks, tak bych se potřeboval zeptat... Ze svého MSTS ve kterém mám trať pana Šemory jsem vyhodil složky Global a Routes a nakopíroval tam nové, které mi poskytl kamarád, jemuž trať vyžadující xtracky funguje. Je potřeba nahradit ještě jiné soubory? Simulator mi nejede, kousne se v momentě zvolení tratě a vlaky a editor hned píše don´t send...

Ano, však já jsem Bratislava-Praha i s jejím globalem vyhodil, a dal jsem místo ní xtrackovou trať i s jejím globalem a složkou sound. Ale potřebuji vědět, jaké úpravy se musí udělat, když přecházím z normálu na xtrack. Jen výměna routes a global asi nestačí, když se mi to furt seká...

Jo tak potom si na niečo zabudol, alebo ti nesedí tsection.dat s tým čo máš v trati (čo je to za trať?) ... niečo podobné som riešil toť nedávno ja s Pepom Harkabusom na trati Plzeň - Klatovy (a prišlo sa na to, že tam asi treba nejaký špecifický tsection.dat, lebo fungoval iba ten, čo mi poslal on)

JOHNZ napsal:
Jo tak potom si na niečo zabudol, alebo ti nesedí tsection.dat s tým čo máš v trati (čo je to za trať?) ... niečo podobné som riešil toť nedávno ja s Pepom Harkabusom na trati Plzeň - Klatovy (a prišlo sa na to, že tam asi treba nejaký špecifický tsection.dat, lebo fungoval iba ten, čo mi poslal on)
Johnzi, Plzeň-Klatovy už je releasnutá? Je nějaký link?

Ze začátku jsem používal BP kolejivo,ale pak jsem zjistil že potřebuji hodně ostrou zatáčku a ještě k tomu tunelovou.Mám na mysli tunel z Teplic nad Metují směrem do Teplic nad Metují zastávka.Tam je tunel,který se otáčí přes 90 stupňů.No vůbec celý úsek 047 je tak trochu v ostřejších zatáčkách.A tam mi prostě BP kolejivo nepomohlo.Hlavně úsek mezi Teplice nad Metují-Adršpach.Na 026 mi kolejivo BP stačilo,ale jak jsem pak chtěl stavět výše zmiňovaný úsek už to bylo marné.Takže od teď ka stavím podle x.tracks 3.18.Takže toď můj názor.Lukáš

KimiR napsal:
Ze začátku jsem používal BP kolejivo,ale pak jsem zjistil že potřebuji hodně ostrou zatáčku a ještě k tomu tunelovou.Mám na mysli tunel z Teplic nad Metují směrem do Teplic nad Metují zastávka.Tam je tunel,který se otáčí přes 90 stupňů.No vůbec celý úsek 047 je tak trochu v ostřejších zatáčkách.A tam mi prostě BP kolejivo nepomohlo.Hlavně úsek mezi Teplice nad Metují-Adršpach.Na 026 mi kolejivo BP stačilo,ale jak jsem pak chtěl stavět výše zmiňovaný úsek už to bylo marné.Takže od teď ka stavím podle x.tracks 3.18.Takže toď můj názor.Lukáš
90 stupňů uděláš i z kolejiva BP a dokonce tunelového- rozhodující je poloměr oblouku - a i v základním kolejivu jsou i menší poloměry.

KimiR napsal:
A hlavně v Xtracks Ti zůstanou ty ošklivé tunelové portály.

Zbyněk Šemora napsal:
KimiR napsal:
A hlavně v Xtracks Ti zůstanou ty ošklivé tunelové portály.
Prečo by zostali ? šak tam stačí len vymeniť *.s súbor. Ak by náhodou nesedeli rozmery, neni problém ich vyrobiť nové.
Zbyňku, nezatracuj X-tracks. Ty, zástanca jednotných vecí ( ako napr. čiarky a podtržítka v trainsete ) si sám nenapraviteľne odstránil kompatibilitu, ktorá bol medzinárodne prijatá a zaužívaná používaním X-tracks. X-tracky nie sú v konflikte so štandardným koľajivom, ani s Y-tracks, ani s Z-tracks, len s BP. A to je veliká a vážna prekážka k zjednoteniu MSTS

Taxi, klídek. Já si nekompatibilitu nevymyslel jen tak.
Já jen reagoval na začátečníka, který si určitě neumí vyměnit textury tunelů a pokud typ který potřebuje není v BP, tak není ani v Xtracks.
Jinak jsem se rozhodl jak rozhodl jen proto, že přejít na koleje Xtracks nešlo bez toho, abych celé tři roky práce stavěl znovu. Na druhou stranu je v Xtracks mnoho zbytečností, které 99 procent stavitelů nevyužije. Pro začátečníka je opravdu přehlednější a vhodnější používat koleje BP. A pokud stavím lokálku, tak už vůbec není co řešit.
Pokud chceš dělat nějakou kompatibilitu, tak vždy se dělá podle něčeho, co je rozšířeno nejvíc. Když jsem, jak píšeš narušil kompatibilitu, tak ukaž co je většího, kterému jsem se měl tenkrát podřídit? Už při vzniku BP jsem napsal, že pokud máš v MSTS 800kmBP, tak Ti už MSTS ostatní tratě neutáhne. Kontrola všech Paths při startu by byla na půl dne.
Takže klídek.

Back
Nahoře