Xtracks nebo kolejivo BP?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Hawk
  • Datum začátku Datum začátku

Jaký typ kolejiva je lepší?

• Kolejivo BP

Hlasů: 28 43.8%
  • X-tracks

Hlasů: 36 56.3%

• Hlasovalo členů
    64
Zbyněk Šemora napsal:
Spíše je to k zamyšlení pro Xtrakové trati, měli by jste vycházet z Global 321, protože vzhledem k rozsáhlosti by tato měla být jako základní a výchozí.
A uživatel by pak měl jen dvě volby systém BP nebo 321
Zbyňku, stejně si ty Globaly uživatelé budou muset kvůli nekompatibilitě s Globalem BP přehazovat tak jako tak, takže nevidím důvod, proč nové tratě nezačínat na poslední verzi Xtrack a UZK.

Takže opět je to jenom a pouze na staviteli trati, jaký Global zvolí.

Jenomže vy se bavíte jen mezi sebou a jaksi přehlížíte okolní svět a většinu uživatelů. Oni jsou opravdu jen uživatelé.
Máte někdo z Vás obchod, kde se stýkáte se zákazníky? Já mám hodně takových zákazníků, kteří si pro DVD jezdí osobně. Nejen z okolí, ale cestují po dálníci kolem nebo přijedou vlakem, tak se zastaví a také si hodně popovídáme.
Mladší generace problém opravdu nemá, ti jsou v adresářích PC doma. Ale divili by jste se co je střední, starší generace a penzistů.
Tací mají často problém s nekompatibilitou a zůstávají věrní jen jedné trati, přitom by rádi si zajezdili i tratě jiné jako 321.

Zbyněk Šemora napsal:
Jenomže vy se bavíte jen mezi sebou a jaksi přehlížíte okolní svět a většinu uživatelů. Oni jsou opravdu jen uživatelé.
Máte někdo z Vás obchod, kde se stýkáte se zákazníky? Já mám hodně takových zákazníků, kteří si pro DVD jezdí osobně. Nejen z okolí, ale cestují po dálníci kolem nebo přijedou vlakem, tak se zastaví a také si hodně popovídáme.
Mladší generace problém opravdu nemá, ti jsou v adresářích PC doma. Ale divili by jste se co je střední, starší generace a penzistů.
Tací mají často problém s nekompatibilitou a zůstávají věrní jen jedné trati, přitom by rádi si zajezdili i tratě jiné jako 321.

Zbyňku, to všechno chápu, protože místo stařečků mám v práci na hotline 60 počítačových antitalentů, kteří jsou po celé republice, jenomže stále tady nadosmrti zůstane ten problém s přehazováním globalů, a je jedno, jestli jich je 20 nebo 2.

Už koexistence těchto dvou tratí ( BP a 321) docela komplikuje starším lidem instalaci a pak už je to jedno, kolik verzí xtrack máš.

Resp. stačí jediná trať na globalu BP a máš problém s jakoukoliv tratí na xtracks a to celosvětově ( To Michal : to neznamená, že Global BP budu hanět).

Proto si myslím, že je opravdu na staviteli, jaký global zvolí a Tvoje doporučení na to, aby všichni stavitelé tratí na xtracks používali global321 prostě jako doporučení z výše uvedených důvodů brát nelze -nic to neovlivní a běžnému uživateli život neusnadní.

Tygy napsal:
Ten, kdo dělal Zbyňkovi Golbal BP, respektive Tsection.dat, měl alespoň trochu uvažovat a měl použít shodná čísla odkazů trakčních databází a čísel kolejového systému. Pask by nebyl jedinej problém.
Tygy, nezlob se na mě, ale pokud o tom nic nevíš, tak raději mlč :!: S tím jsem samozřejmě primárně laboroval, ale z různých důvodů to nešlo.

hihi

Zdar Michale, zdar všichni.
Zbyňu už před několika málo lety(ještě než opustil základní kolejivo nebo na přelomu) Pikku v podstatě upozornil na upravený XTracks, který nemá jediný problém se starými XTracky a navíc už řešil problém s více druhy podloží. Z toho je dnešní UZK. Byla to Zbyňova volba a jeho rozhodnutí. Staví jako drak, jeho dílo je megalomanie, tohle já bych možná dostavěl až v důchodu, pokud se dožiju, ale vzhledem k časové náročnosti mého povolání budu rád, že dorazím svou 090 do Drážďan. To mě ještě čeká sloučení návěstích systémů. a jiné věci, které nemám do dnešního dne vychytané.
Jinak jsem 2 roky testoval rozšířený XTrack na cca 10-ti PC mých známých a kamarádů, aby nevznikaly nějaké chyby či problémy. Oni si nezávisle pořizovali tratě z různých koutů světa a bez problémů instalovali. Dokonce jsem testoval i 321 a to už bylo v době, kdy jsem měl upravený Tsection.dat.
Do dnešního dne mám jediný druh Globalu(XTRacks+UZK), protože nejsem majitelem trati BP, ale za to mám nainstalovaných 20 tratí a bez jediného problému vše funguje. Z tohoto důvodu nepotřebuji používat ani Train Store a jemu podobné programy, až na vyjímku prográmku Convoi.
Ten, kdo má dnes v Globalu nainstalován XTrack s UZK dohromady, může vesele používat bez problémů dohoromady všechny tratě světa kromě BP, žsr130, Luhačovic a Třemošnice.
Tak to bohužel je a bude. Rozdělení vzniklo, to už nehodlám ani dál řešit v dnešní době. Už je opravdu velice pozdě. Jen jsem chtěl říci ve svých předchozích příspěvcích, aby se tady lidi místo rýpání a pomlouvání věnovali něčemu užitečnému pro nás všechny fandy MSTS a zvláště českého prostředí.
Koho jsem urazil, dobře mu tak, koho jsem navnadil, nechť se dá co nejdříve do tvorby.
Díky a zdraví Vás Tygy

Re: hihi

Tygy napsal:
Byla to Zbyňova volba a jeho rozhodnutí.
Právě, že já jsem žádnou volbu neměl. Jediná cesta řešení byla Global BP. Jak jsem naznačil, přišel s tím Michal a dopodrobna jsme vše probrali. Jinak to opravdu nešlo. Zkoušel jsem překonvertorovat trať, aby vše moho být s Xtracks kompatibilní, ale znamenalo by to osadit všechna návěstidla a dynamické koleje znovu. Když jsem začínal pokládat první koleje, o Xtracks jsem nic nevěděl a když jsem se dozvěděl, tak zjistil, že moje trať pod tímto Global je nestabilní. Ale už se asi 5x opakuji.

Zbyněk Šemora napsal:
Tygy napsal:
Právě, že já jsem žádnou volbu neměl.
Jednu volbu jsi měl. Mohl jsi zůstat na základním globale bez angličanů a dalšího potřebného kolejiva. Ale ani nechci domyslet, jak by teď tvoje trať vypadala. :D

Michal napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Tygy napsal:
Právě, že já jsem žádnou volbu neměl.
Jednu volbu jsi měl. Mohl jsi zůstat na základním globale bez angličanů a dalšího potřebného kolejiva. Ale ani nechci domyslet, jak by teď tvoje trať vypadala. :D
Taková Libeň? Praha hl. n. ?
Já vůbec nechápu, jak se někomu mohla líbit moje trať, když byla jen na základním kolejivu.
Když já si původně myslel, že to bude jen takový pokus o položení kolejí a mou práci převálcují jiní profíci. :wink:

jediný co bych k BP měl že tam asi není kolejivo pro takový ocelový most třeba,myslím koleje bez pražců a všeho jen čisté kolejnice prostě na most :wink:

CD242220 napsal:
jediný co bych k BP měl že tam asi není kolejivo pro takový ocelový most třeba,myslím koleje bez pražců a všeho jen čisté kolejnice prostě na most :wink:
Obávám se že takové kolejivo nebude nikde, ani v X-Tacks ale mohu se mýlit. Obejít se to dá tak, že vlastní model mostu posuneš na výšku tak aby ti překryl pražce a ven vykukují pouze hlavy kolejnic. No a s texturou toho mostu si můžeš dělat co je libo...

CD242220 napsal:
To se dělá tak, že na objektu mostu nezatrhneš terenní objekt a máš koleje bez pražců a to jakékoli. :wink:

Zbyněk Šemora napsal:
CD242220 napsal:
To se dělá tak, že na objektu mostu nezatrhneš terenní objekt a máš koleje bez pražců a to jakékoli. :wink:
tak to je dobre vymyšlené :wink:

CD242220 napsal:
Jsou takove v x tracks

mám problém s xtrack.Nainstaloval sem ji podle návodu,podařilo se mi spustit trať 183,ale chyběli sms soubory a podruhé se mi ji vůbec nepodařilo spustit.Kde je chyba?
Případně jaký xtrack je nejvhodnější pro trať 183 a kde by se dal sehnat.Momentální nefungující verze je 3.20.
Díky

LLukass napsal:
mám problém s xtrack.Nainstaloval sem ji podle návodu,podařilo se mi spustit trať 183,ale chyběli sms soubory a podruhé se mi ji vůbec nepodařilo spustit.Kde je chyba?
Případně jaký xtrack je nejvhodnější pro trať 183 a kde by se dal sehnat.Momentální nefungující verze je 3.20.
Díky
sms soubory pravděpodobně nesouvisí s instalací xtracks. pravděpodobně píšu proto,protože jsem to už dlouho neinstaloval. instalace xtracks instaluje soubory hlavně do adresáře Global.

Takže se zkus podívat tam, kde jsi stahoval 183, jestli tam není i archiv zvuků pro danou trať. s největší pravděpodobností tam bude.

LLukass napsal:
Díky

Zdar, ve složce GLOBAL v Adresáři MSTS si zkontroluj hlavně soubor "TSection.dat", aby měl datum výroby listopad nebo prosinec 07. Já už pomalu a jistě připravuji opětovné rozšíření UZK verze 3.20 (Verzi 3.19 vynechávám, přišly moc brzo za sebou) a bude
možná k použití už mezi svátky. Je hlavně vytvořrna pro trať 090, ale pár lidí v v UZK staví(je to mix XTracks + repaintů kolejiva s různými druhy podloží). Dá se pak použít pro všechny tratě jak defaultní, tak i stavěné v XTracks a to i v těch prvopočátečních až na vyjímku tratě BP, Luhačovice, Třemošnice a někdo psal ,že snad ŽSR 130. Jinak stoprocentně trať 183 maká v UZK 3.18 a XTracks 3.18.
Tygy

Tygy napsal:
Zdar, ve složce GLOBAL v Adresáři MSTS si zkontroluj hlavně soubor "TSection.dat", aby měl datum výroby listopad nebo prosinec 07. Já už pomalu a jistě připravuji opětovné rozšíření UZK verze 3.20 (Verzi 3.19 vynechávám, přišly moc brzo za sebou) a bude
možná k použití už mezi svátky. Je hlavně vytvořrna pro trať 090, ale pár lidí v v UZK staví(je to mix XTracks + repaintů kolejiva s různými druhy podloží). Dá se pak použít pro všechny tratě jak defaultní, tak i stavěné v XTracks a to i v těch prvopočátečních až na vyjímku tratě BP, Luhačovice, Třemošnice a někdo psal ,že snad ŽSR 130. Jinak stoprocentně trať 183 maká v UZK 3.18 a XTracks 3.18.
Tygy
Také trat 120 je stavěná na kolejivu z BP

Back
Nahoře