Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
DetailistoZbyněk Šemora napsal:Modelovat trolej ke kolejím nelze z prostého důvodu, Trolej neprochází osou koleje, ale má klikatost. Sloupy TV, i jak napsal Pawlík, je úplný nesmysl. Ve finále je nutné mnohé sloupy, kde se napíná trolej nahrazovat speciálními. Někde jsou jednoduché sloupy, jinde brány, zkrátka kombinací je hodně.
Nahradit prádelní šňůru je jedna věc. Ta se dá vypnout. Ale udělat model a aby to šlo mimo výložníky sloupů, to nechtěj vidět ty emaily. Pawlík mi udělal update solo výložníků na sloupy bran. Všude jsou nahrazeny. Krásné modely. Ale malý problém. Náhrada se nedotýká sloupu, ale kousek vedle. A už to mám v poště. Já vím, Bohumile, já vím. Postupně to opravím. Ale drát, který by byl mimo výložníky a nic by s tím nešlo dělat, to by mi nikdo neodpustil.JOHNZ napsal:Zbyněk: Pokiaľ viem, Tygy snáď kľukatosť troleja ani neriešil (tuším to tak bolo na obrázku, trať nemám) ... takže načo si zbytočne komplikovať život ... ide snáď o to aby tam bol aspoň nejaký trolej aspoň nejako spĺňajúci výzor reťazovky ... nech to vyzerá aspoň o čosi lepšie ako tá pôvodná prádlová šnúra ...
On je ve skutečnosti "klikatý" poměrně dlouhý úsek Úvaly - Záboří nad Labem + Pečky - Záboří (mimo Kolín) jsou osazené námezníky. Asi fakt v tom nemá cenu pokračovat, protože si toho snad nikdo nevšiml.Pawlik napsal:Michal si s tím dal takovou práci, že u Velimi sloupy prostřídal, takže každý vedlejší má úchytku z jiné strany. A optický efekt? Na první pohled nulový. Kdo to neví, tak si toho možná ani nevšimne.
Námezníky jsou fajn, ale sloupy TV - jak psal Pawlik, kdybych něvěděl, že po aktualizaci mají mít sloupy na střídačku výložníky s úchytkami, asi bych si toho nevšiml. Efekt by to mělo opravdu jen v případě klikaté modelové troleje.Michal napsal:On je ve skutečnosti "klikatý" poměrně dlouhý úsek Úvaly - Záboří nad Labem + Pečky - Záboří (mimo Kolín) jsou osazené námezníky. Asi fakt v tom nemá cenu pokračovat, protože si toho snad nikdo nevšiml.Pawlik napsal:Michal si s tím dal takovou práci, že u Velimi sloupy prostřídal, takže každý vedlejší má úchytku z jiné strany. A optický efekt? Na první pohled nulový. Kdo to neví, tak si toho možná ani nevšimne.
Pawlik napsal:kdyby se Džordž popral s tvarem té prádelní šňůry, tak by napínací drát musel být v celé délce rovnoběžný se spodním - trolejovým (i tak by to vypadalo parádně). Těžko by se realizovalo, aby se směrem od sloupu drát prohýbal dolů. Takže aby to opravdu k něčemu vypadalo, zbývá to zmiňované ruční osazení...no, to nechte hadovi.![]()
Konečně někdo komu to myslí na stejné vlně a není s tím nápadem hned hotový.Miran napsal:To kolem TV je sice pěkné, ale... Zkuste si takhle zatrolejovat Prahu. Za chvíli jste v pr.. jak Baťa s dřevákama a to jenom proto že vyčerpáte možný počet objektů na kostku. Jediná možnost je takto velké a složité trolejování vytvořit jako celý samostatný model, případně to spojit s modelem příslušného nádraží, ale i tak je to práce pro vraha...
Jsou tady zřejmě věci mezi nebem a zemí, které nemáme všechny zmapované. Ty potíže nemusí být spojeny s DK jako takovou. Ale třeba tím, že postavím část trati pod základním kolejivam a pak přejdu na XTrack. Nebo přejdu z verze xy na yz. Nebo že část stavím pod jedním BINem, část pod jiným a další část bez BINu.Zbyněk Šemora napsal:Teď se stále častěji dočítám, kdo používá Xtracks, má problémy s dynamickou kolejí. ..