Historické osobné vagóny a prípojné vozy ČSD

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Pořád makáme - topení topí, lampičky svítí, dvojkolí se otáčí, dveře se otevírají (ne nutně a ne povinně, tato funkce je volitelná) a je připraveno šest variant mezivozových přechodů (snad je to dostatečné množství) ... Po dokončení bychom se mohli konečně věnovat nějakému tomu restauračnímu vozu, který mi pořád chybí. :cool: Velké díky @Josef Vogeltanz za sestavení souborů .wag.

pancerak05.jpgpancerak06.jpgpancerak07.jpgpancerak08.jpgpancerak09.jpg

Toto je niečo o čom môže msts len snívať......Predpokladám, že materiál interiéru ani nebol použitý a dal si tam skutočné svetlo....

Toto je niečo o čom môže msts len snívať......Predpokladám, že materiál interiéru ani nebol použitý a dal si tam skutočné svetlo....

Ano, máš pravdu, uvnitř jsou lampičky. Bohužel ORTS neumí jako TS201x kužely světla na normálním světle, takže to je takové polovičaté řešení. Ale mě se to líbí, je to takové decentní. Podobně jsem už řešil ten Šmejkiho Bam (wip, future release).
@Pikku : Urobil si všetky verzie? ABa, BCa, Ca, CDa aj Da ?

Kdepak, dřevák Ca zatím stačí. Jako služební se k tomu hodí i můj služební rybák a na lepší svezení na plyši budou jiné vozy, třeba od tebe. :)

@Pikku : No tam toho plyšu neni moc, najviac ľúďov cestovalo v 3. triede na dreve ;) Dobrým príkladom je vagón ABCa. V lepšom prípade jeden ABa a 3, 4, možno 5 Ca na jednom vlaku. Alebo ABCa ... prvá trieda bola len pre veľkých pánov, druhá možno pre doktorov, ostatní sa vozili poväčšine v tretej a boli radi že sa vezú. Navyše v 20-tych či 30-tych rokoch sa necestovalo tak veľa ako včil koncom 60-tych či 70-tych a 80-tych rokoch. Takt 1 vlak za 1 hodinu to sa im ani nesnívalo.

Dane, kto by lepil dlaždice na drevenú podlahu, na fošne? A svetlé dlaždice či linoleum bude pod bagančami vyzerať veľmi vkusne ;):p Myslíš že sa súdruhovia makalúzovia prezúvali pred vstupom do kuchyne? Inak ešte by sa zišla fotka platne na šporáku, to som nikde nenašiel. Nezabudni na záclony do okien ;)

Ja som kedysi Milanovi do tých vojenských Bhčiek fotil u svokry v garáži peterky, nestačilo by to ? Ináč ten nerezový drez mi tam nejako na tú dobu nesedí majstre...

Fa 9110 sa dostal na koľaje OR. Sú tam nejaké haluze, ale to je prvá pojazdná verzia určená na hľadanie chýb ktoré v maxe nie je vidieť. Než to bude pripravené von môžete kritizovať obrázky. Model je v stave po rekonštrukcii v 60-tych rokoch.

fa-9110-or-01.jpgfa-9110-or-02.jpg

Poštový vagón Fa 9110 je vo finálnom stave. Ostáva osadiť koncové tabuľky alebo petrolejky a možno troška poladiť *.wag súbor.
Voz je v tvare ako mohol vyzerať po rekonštrukcii na konci 50-tych rokov. V takmer identickej podobe sa nachádza v Železničnom múzeu SR kde som vzal inšpiráciu a materiál na textúry. Rozloženie interiéru je z prevzaté podľa článku v staršom časopise Železničář, samozrejme je maximálne zjednodušený.

Tož sa kochajte než pripravím inštalačku:

Fa_final_01.jpgFa_final_02.jpgFa_final_03.jpgFa_final_04.jpg

Testeri majú link v SZ

Teraz pozerám že som zabudol na žľab. To spolu s lampou a štrbinou na obálky, na predlohu musím počkať kým sa vráti z Vrútok.

A výzva pre dvorného skinára a milovníka starých hrdzavých vrakov - môžem upraviť model pre niektorého z týchto krásavcov:

Fa_SV_ 63934.jpgFa2.jpgFa-5-9111.JPGFa_1934.jpg

Tak já jsem od skinování dalšího vozu hodně vzdálem. Zatím dostali chlapi v ložnici ubytovacího vozu lino a to je tak vše, kam jsem se zatím dostal. :-)
Ložnice 1.jpg
Ložnice 2.jpg

Dane je to dobre urobené, ale chýba tomu život......Vyzerá to umelo....Chcelo by to vybrať lepšie textúry a pomocou CGTextures to ešte trochu upraviť do života schopnej podoby....

chýba tomu život......Vyzerá to umelo
Na druhou stranu Milane, když ten interiér (maskovaný navíc poloprůhlednými okny) kolem nás projede rychlostí 60 km/h, tak ten chybějící šmrnc ani nezaregistrujeme. Ale proč to píši. Možná jsem staromódní, ale stále jsem toho názoru, že fíra má sedět v kabině a nesledovat jízdu svého vlaku ani z ptačí perspektivy ani z jídelního vozu.

Jasně, cokoliv jde udělat líp, ale pokud osobně (to jsem podtrhl) vidím někde rezervy, tak jsou to rezervy v tratích, nikoliv ve vozidlech.

Back
Nahoře