Historické osobné vagóny a prípojné vozy ČSD

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Přijde mě nějak povědomý podvozky a provedení vzpínadel, tak zkouším tipovat. Mate mě ale způsob oplechování a větráčky nad okny.
Pokud jej přitahla lokomotiva "uhlím napřed", mohlo by to být tohle:

BCa.jpg
Pózující pán je generální inspektor drah pan Kokrhel

@Josef Vogeltanz : Ano, toto bude možno pôvodný Ca 5000 po zmene oplechovania a po prečíslovaní na 2. triedu. Ono bolo viacero variant, mnoho patvarov vzniklo v dielňach počas opráv, ale práve tento nemodelujem ;) Možno neskôr. Tie "moje" budú tri, a to Ba 3-0277, Ba 3-0234 a Ba 3-0167 - každý má iné oplechovanie. Neskôr urobím aj verzie Ca 4-5004, Ca 4-5064 a Ca 4-5486 ale pravdepodobne len v tvare z rokov 1945 - 1956 - okrem čísiel bude rozdiel v tom že namiesto prechodových mechov tam budú mostíky so zábradlím. Ono o týchto vozoch je veľmi málo hodnovernej dokumentácie.

Jedna technická: nejsou ty podvozky proporčně příliš velké vzhledem k té kastli. Nebo příp. kastle příliš malá k těm podvozkům?

Podvozky nie, ale kolesá áno. Tie ešte upravím, ale skôr sa ye**m so zložitejšími vecami kým mám na to chuť ;)
Kolesá sú prevzaté z M275.0, tam je priemer 1050 mm, ale u tohoto vagónu vôbec netuším aký má byť ich priemer. Možno štandardných vagónových 880 alebo 920 mm. Postupne vyskúšam, 820 mm z Calm boli príliš malé.

Omaľovánka 8 - výsledok dnešného snaženia: upravené podvozky, nové dvojkolia, prechody, sajrajt na streche. Zabudol som niečo?
Ešte treba lávku na strechu, rebrík, tykadlá, závesy prechodov ... potom môžu prísť okná a interiér ;)

omalovanka_8.jpg

Paráda, to budou rychlíky.... Konečně k Německým, Polským a našim Righoffer přibydou další varianty.

Dane, aj toto je Ringhoffer, ale roky 1925-29. Na rozdiel od Pikkových pancierakov od Ringhoffera tieto majú ešte drevenú stavbu, len sú rôzne a nejednotne oplechované. Jazdilo to od 1926 do 1960, možno troška dlhšie. Nanešťastie existuje len jeden zachovaný voz, Ca 4-5000 a ten je troška iný. Má iníč vetráky, má okná na čelách predstavkov. Fotky prakticky neexistujú, tak bude to čo môžem obkukať z výkresov a z dochovaných vagónov z toho obdobia. Budú tri Ba 3 ( popisy po roku 1957 ) a tri Ca 4 ( do roku 1956 ), ale to som už tuším písal. Inak model je zhodný, odlišuje sa len textúrami.

Haha - obrazně řečeno. Jsem schopen vyměnit střechu, schůdky, trochu to ušpinit, ale to je vše. :rolleyes:

Back
Nahoře