Databáze strojvůdců MSTS

dvacka: Osobně doporučuji tento link: http://www.pepazdepa.cz, kde je i webová stránka a adresa školy. Stejně tak jako odkaz na stipendium ČéDés. Osobně jsem se na ČéDés přihlásil, a během března mne prý budou kontaktovat, tak jsem zvědav.
Na strojvedoucího se doporučuje obor "Elektrotechnika", řekl mi to sám učitel na dni otevřených dveří na SOŠD Ostrava - Vítkovice.

Zdravim.
Jen tak OT, pro ty co by nevěděli, jaké zaměstanání volit po SŠ a nechtějí jít na VŠ:
Pravidelně každý rok otevírá ŘLP (Řízení letového provozu) 2letý kurz na letového dispečera. Dle mých informací mají celkem nedostatek dispečerů, úspěšnost v kurzu je přibližně 2/3 a přijdete si na celkem hodně slušný peníz a práce to taky neni špatná :)
Stačí kouknout na stráknky rlp.cz
Sám zřejmě zvolim tuto cestu, pokud neudělám VŠ :)

Klimi, taky ale dopověz, že než se na ten kurz dostaneš, tak cca 5 měsíců děláš všechny možné vstupní pohovory - vstupní pohovor na angličtinu ICAO class 4 ( jen pro zajímavost, angličtinu zkouší přímo ŘLP a odpadá tam tak 60%-70% uchazečů a to i takových, kteří si myslí, že anglicky umí ( ta ukázka na webu je jen slabý čajíček) .... mimochodem .... když si obchodní piloti stěžovali na tvrdost přezkoušení angličtiny u ČSA, tak jim řekli, aŤ si jdou udělat zkoušku na ŘLP a pak ať něco kafrají o tvrdosti letecké angliny.....tady zase odpadá tak 2/3 uchazečů ...

Pak následuje kolotoč lékařských vyšetření na ÚCL na Class 3 ..... podotýkám, že každé kolo je silně selektivní a znamená STOP ...... ( kdo má strach z doktora při vstupní prohlídce na fíru, tak tady tohle je teprve ten správný adrenalin) .....

Na slušná peníz si dojdeš, ale až poté, co doděláš kurz a získáš vlastní licenci, specifickou na konkrétní pozici ( ACC, APP, či konkrétní letiště Praha, Tuřany, KV či Mošnov) a doděláš si další specializace - nepočítat s tím, že tě přijmou a budeš placený hned 100 tis. brutto .....

to jen tak, že jsem tím vloni prošel taky a vylít u doktora na psychotestech ( doporučil mi zopakovat si to znova, ale před tím si vzít tak den dva dovolené, abych byl na psycho v pohodě) ..... a pokud to chceš dělat pro prachy, tak na to rovnou zapomeň ..... ale zkusit to můžeš ..... jo a malá poznámka .... tahle práce se nedá dělat jen pro prachy.....takže hodně štěstí a třeba se v lednu 2011 uvidíme ve škole ;-)

Martens: Jasně, že to má hodně úskalí. Nedá se to dělat pro prachy, to je jasný :) Angličtina bude určitě hodně těžká. Bohužel jak říkáš, na psychotesty se hold připravit nelze :) Jen jsem to jen tak nadhodil pro ty, co maj rádi leteckou dopravu a zajímají se o letectví apod. :) Výběr samozřejmě musí být hodně přísný, přecijenom je to zodpovědnost :)

Martens napsal:
Klimi, taky ale dopověz, že než se na ten kurz dostaneš, tak cca 5 měsíců děláš všechny možné vstupní pohovory ....

Ahoj Martine, pokud máš zájem o práce leteckýho kontolora (dispečera), tak bych měl pro Tebe tip na zajímavou hru. Jmenuje se "I am an Air Traffic Controller3", a mohla by se ti líbit.
Jirka
To platí i pro Klimiho :-)

Naposled editoval moderátor:
Ahoj právě jsem ted v kontaktu s Hawkym a on se rozhodl že by to chtěl rozjet ale potřebuje minimálně 3 strojmistry.Myslim že že to je celkem zajímavej projekt kterej trochu ještě víc okoření MSTS,tak kdyby měl někdo zájem tak se prosimvás ozvěte at to můžem rozjet.

Zdravím, rozhodol som sa vytvoriť túto databázu, o ktorej sa už písalo aj na českom fóre...
Jedná sa vlastne o rušňovodičov, alebo strojmajstrov, ktorý budú pridelený do jednotlivých dep... v podstate sa jedná o virtuálnu realitu, obrazne povedané...
Ak vás to oslovilo tak sa stačí prekliknuť na našu stránku, ked sa dozviete
viac tu.
;)

ondreiXD napsal:
Zdravím, rozhodol som sa vytvoriť túto databázu, o ktorej sa už písalo aj na českom fóre...
Jedná sa vlastne o rušňovodičov, alebo strojmajstrov, ktorý budú pridelený do jednotlivých dep... v podstate sa jedná o virtuálnu realitu, obrazne povedané...
Ak vás to oslovilo tak sa stačí prekliknuť na našu stránku, ked sa dozviete
viac tu.
;)
Ty aktivity máš s trafficem ? Možná bych do toho i šel, jak vidím, máš to celkem hezky udělané.

Traffic tam nie je, aspoň teda zatiaľ, sú to jednoduché aktivity, to sa piše aj na stranke.
Ak maš záujem tak si ro poriadne prečítaj a registruj sa:)

Jedna připomínka - hlášenku ( vzor) nedáve ke stažení jako docx - dost lidí nemá Office 2007 nebo office vůbec -raději to udělej v uni formátu rtf.

Martens napsal:
Jedna připomínka - hlášenku ( vzor) nedáve ke stažení jako docx - dost lidí nemá Office 2007 nebo office vůbec -raději to udělej v uni formátu rtf.

Stačil by aj obyčajný .doc:D

Martens napsal:
Máš pravdu, tak to opravím, dik;)

augustus napsal:
Stačil by aj obyčajný .doc:D

Nestačil, pravdu má Martens. Musí to být v univerzálním formátu který otevřeš v libovolném editoru a to *.rtf splňuje.

Taky bych zajezdil, ale úlohy bez traffic a zápletek jsou předem vazlámající. Po pár akcích to bude všem připadat jako na kolejišti v Trainzu. Dopadne to stejně, jako v začátcích s Pajavlaky. Dokud nebudete mít základní balík aktivit pro každý turnus s tím, že tam hráč nepojede volnou jízdu z bodu A do bodu B, bude to o ničem. Vytvořit schopné úlohy pro takovýto turnus je otázka několika měsíců. I tak držím palce a přeji tomuto projektu dlouhou životnost.;-)

poison napsal:
Taky bych zajezdil, ale úlohy bez traffic a zápletek jsou předem vazlámající. Po pár akcích to bude všem připadat jako na kolejišti v Trainzu. Dopadne to stejně, jako v začátcích s Pajavlaky. Dokud nebudete mít základní balík aktivit pro každý turnus s tím, že tam hráč nepojede volnou jízdu z bodu A do bodu B, bude to o ničem. Vytvořit schopné úlohy pro takovýto turnus je otázka několika měsíců. I tak držím palce a přeji tomuto projektu dlouhou životnost.;-)

Traffic tam nebude ale trať Košice - Žilina sa bude sledovať a podľa aktuálnych mimoriadnosti ( pomalé jazdy, atď.) sa budeme snažiť to previesť do hry.

Back
Nahoře