Databáze strojvůdců MSTS

742.041 napsal:
to Martens:
Samozřejmě že reálné ovládání,bylo to tu pouze k laminátkám.350ka má myslím 52 stupňů,ale to k tomu patří.
No však lamina má taky 32 odboček + 4 shunty, a na EDB opět 32 odboček.....

Martens napsal:
742.041 napsal:
to Martens:
Samozřejmě že reálné ovládání,bylo to tu pouze k laminátkám.350ka má myslím 52 stupňů,ale to k tomu patří.
No však lamina má taky 32 odboček + 4 shunty, a na EDB opět 32 odboček.....
Je to dosti podobné,nezapomeňme ale i najízdní vlastnosti těchto lokomotiv,výkon atd.Rozjet se z laminátkou nebo 4MW 350kou,nemluvě o řízení,to je už znát,co brzdné váhy,pokud jsou alespoň v MSTS podobné trochu realitě.

Jak vidím tak jsem se o kousek sekl,už si to tak moc nepamatuju,ale jsem už moc zvědav na ten novej cab na 350-ky,ten na 240-ky je super,teď je to teprve radost dělat fíru.

Naposled editoval moderátor:
Revoluce :-)

Jak si asi většina fírů stačila všimnout, celá věc se začíná řítit do záhuby. Abych se přiznal tak to, co se děje nyní, se zcela liší od původního mého záměru. Takže mě napadlo celou věc trošku vylepšit a zrealizovat - totálně překopat a začít s čistým štítem.

Každý fíra by měl 14 denní turnusy. Ty by se skládaly ze 14 ( na každý den 1 ) nebo s 8 ( 1 aktivita na 2 dny ) jednoduchých aktivit bez trafiku, jejichž celková délka by nepřesáhla 6 hodin. Každý fíra by měl v turnuse stejné aktivity, ale každý by je jel v jiný den... To znamená, že my jako MSTS Dráhy bychom měli třeba 14 vlaků. A každý vlak by musel jet každý den, ale jenom jednou. Turnus by se fírům zadával formou doc souboru, a byly by tam přímo odkazy a datumy. Byl by určený termín a v ten by si všichni stáhli z odkazu typu navestidlo.wz.cz/jmeno.doc papír s turnusem. Což znamená částečný konec e-mailové komunikace. Aktivity by neměly nadefinovaný JŘ... Jezdilo by se podle SJŘ... Tím pádem by se kladl daleko větší tlak na čestnost fírů, což by snad neměl být problém. Vyhodncení by se nezasílalo, jen by nás fíra vyrozuměl o případných mimořádnostech atd...
Na webu by nebylo hodnocení, ale jednou za 14 dní aktualizovaná tabulka. Takže kolik fírů, tolik aktivit.

Napiště sem co si o tom myslíte.... Začít se může hned, ale opravdu to znamená všechno znova!

Re: Revoluce :-)

Pajo a v čem byl problém - pokud zavedeš turnusy, tak se Ti to rozsype, protože ne vždy se podaří odjet aktivitu v daný den....
Nehledě na to, že aktivita bez trafficu....dost nudné....
V čem se Ti to začalo vlastně sypat....v té první etapě to fungovalo celkem dobře, ne?

Co se týká toho turnusu, tak to by se klidně mohla dát 1 jízda na 3 dni, což by se už snad dalo. Vytvořit kvalitní aktivitu s traficem je otázka několika hodin práce a člověk stejně potom jede s obavou, zda-li vše proběhne tak, jak má. Vytvořit aktivitu bez trafiku je otázka několika minut, což by bylo daleko v této situaci daleko rozumnější. Nemyslím si, že aktivita bez trafiku je nudná, vždyť jde hlavně o samotnou jízdu ne?
Problém je v tom, že stále slýchám zprávy o nedostávání aktivit atd. V té první etapě to fungovalo dobře, ale to jsem se to staral sám, což, jak zjišťuji, bylo nejlepší. Na to ale už opravdu nemám čas... Navíc se mi zdá, že celá věc je hrozně stereotypní - jak pro nás, tak pro fíry.

Pajavlaky napsal:
Vytvořit kvalitní aktivitu s traficem je otázka několika hodin práce.
Pozor k tomu bych měl výhrady.Ne několik hodin,ale několik dnů-týdnů.
Jinak v mé posledním aktivitě je jedna bota,na kterou mě upozornil mistr T a já se rozhodl,že ji již opravovat nebudu. :wink:

No já už jsem si taky říkal co se děje,jestli nejsme v "konkurzu" :lol: já už stojím skoro 14 dní a nic :cry: . S těmi turnusy nevím nevím,jesti by se chtělo spoustě fíru jezdit stále dokola,na dráze to tak je ale tady?Mě osobně je to jedno alespoň by se tím zkrátil čas na další jízdy,je to ale realizovatelné?A s tím trafficem alespoň dva by se tam daly nacpat

Věřím, že dělat strojmistra, je dost náročné, ale jezdit aktivity bez trafficu, je opravdu nudné. Navrhoval bych, že by strojmistr (Pája) určil aktivitu, která je ke stažení na netu (třeba u Mirece) a ta by byla přidělena všem fírům a následně hodnocena. Je ale potřeba hlídat verze aktivit a tratě.

Tomes napsal:
Věřím, že dělat strojmistra, je dost náročné, ale jezdit aktivity bez trafficu, je opravdu nudné. Navrhoval bych, že by strojmistr (Pája) určil aktivitu, která je ke stažení na netu (třeba u Mirece) a ta by byla přidělena všem fírům a následně hodnocena. Je ale potřeba hlídat verze aktivit a tratě.
No on se i ten chybějící traffic dá oželet ale začínají se pro fíry vyskytovat activity které jsou co vozidel velice rozporuplné.

Naposled editoval moderátor:
Takže se teď pokusím ještě celou věc podrobněji vysvětlit. Jak tady velmi správně podotkl Poison, vytvořit aktivitu s trafficem je záležitost složitější a časově náročenější než si mnozí představují. Myslím, že traffic v podstatě není vůbec důležitý, neboť pro fíru, který se soustředí na jízdu a jde mu hlavně o řízení lokomotivy je to spíše malý doplněk reality. To, že by aktivity nebyly s trafficem však neznamená to, že by chyběly zápletky atd. Stále přece není problém použít servis 2.
Tomes napsal:
Tak toto je přesně ta situace, které jsem se snažil celou dobu zabránit. Sice by to bylo snažší, ale jediná náplň projektu - hodnotit jízdy druhých. A zanedlouhu už by na e-mail chodily podrobnosti z neznámých jízd a od neznámých lidí. Jestli se někdo účastní jenom kvůli hodnocení, které je pro mě spíš drobným zpestřením než podstatou, tak mě to docela mrzí.
VáclavS napsal:
Turnusovou serii aktivit jsem chtěl udělat, ale zatím to nejde. Ne traffic ale msts je problémem.
Tady nevím v čem je údajný problém, ale pro jistotu se pokusím ještě popsat systém na příkladu. Měli bychom 15 fírů. Dle GVD 2005/2006 bychom vybrali 15 vlaků, se kterými by se jezdilo. ( Pokud bychom měli 20 fírů tak 20 vlaků atd.) Vše by fungovalo následně tak, že každé 2 nebo 3 dny ( upřesnilo by se ) by musel každý vlak jet. My bychom každých 14 ( v případě 1 jízdy na 2 dny ) nebo 15 ( v případě 1 jízdy na 3 dny ) dní vypracovali tabulku, kdo, kdy s jakým vlakem pojede. Tu bychom umístili na web, kde by byl samozřejmě i archiv s jízdami. Je samozřejmé, že by se jízdy v turnuse obměňovaly, aby se nejezdilo do zblbnutí to samé...

To je asi všechno, záleží jen na tom, jak se dohodnem :D

Revoluce

Já to tvrdím od začátku, že tohle je o něčem jiném. Traffic je až na posledním místě. Důležité je vytvořit aktivitu, aby se u ní fíra bavil, to je nějaká zápletka, pomalá rychlost apod. Mám na mysli technickou stránku jízdy. Proto jsem se taky tohoto projektu zůčastnil. Pro zábavu, nic jiného tady nehledám. Pro mě za mě já bych klidně hodnocení třeba zrušil, mě je to jedno. Pro mě není podstatné jak aktivitu zajedu. I když zase musím říct, že hodnocení je taková třešnička.
Proti turnusu nic nemám. Chápu zcela důvody, které k tomu Páju vedou.
Jak už napsal, ze začátku se o to staral sám a šlapalo to. Ale taky byla třetina strojvůdců a svátky, takže byl čas. Teď už je to něco jiného.
Myslím ale, že alespoň počet jízd by se objevit u jména fíry měl a určitě aktualizovaný. Třeba jednou za měsíc, ale aktualizovat.

Pani uvedomte si,že MSTS strojvedouci si musíme vážiť, pretože boly by škoda aby to zaniklo. Ja zastávam Pájovu variantu bolo by to o niečo ľahšie. Keby niekto bol, ale zdopovedný človek tak sa dobrovoľne prihláste a skúste pomôcť Pájovi. Nemyslím človeka, ktorého by to bavilo týždeň. Takže skúste Páju podporiť.

No pokud vím tak to tu snad baví každého a jistě najde i někdo kdo pomohl,je vidět že to funguje akorát se občas něco málo najde.Pokud by se jezdilo turnusově bylo by i dost času na vytváření stále dalších aktivit.

742.041 napsal:
No pokud vím tak to tu snad baví každého a jistě najde i někdo kdo pomohl,je vidět že to funguje akorát se občas něco málo najde.Pokud by se jezdilo turnusově bylo by i dost času na vytváření stále dalších aktivit.
No jo, ale na co vytvářet hekticky aktivity? Podívej se, kolik jich je uděláno.....otázka pro všechny, kolik jste jich stihli projet?
A to na tratích, které jste uváděli, tj. 321 a Zbyňkova štreka, ZSSR 150...

Takhle ty opravdu perly zmizí v návalu jednoduchých aktivit na úrovni demojízd......

Tak proč se nedomluvit s autory a nevyužít po nezbytných úpravách toho, co je již uděláno....

Back
Nahoře