Databáze strojvůdců MSTS

VZDEJME HOLD PAMÁTCE MSTSD MINUTOU TICHA,KRÁL JE MRTEV AŤ ŽIJE KRÁL

Naposled editoval moderátor:
Pavlík napsal:
Proč se skončilo??? Že by nezájem...
Dojde vlastně k takové "malé" kompletní restrukturalizaci MSTSD od základního kamene,bude to více reálné a hlavně by měli být reálnější aktivity.Ale více ať promluví sám pan Továrník Ale co vím tak to není konec,následuje jen technická pauza.

Můj záměr byl používat již zhotovené aktivity s traffiky od lidí, kteří se tímto přímo zabývají ( Mirec, Poison, atd. ). Vzhledem k tomu, že drtivá většina aktivt s traffikem hodně padá, začínám opět zvažovat, zda-li by nebylo lepší zůstat u aktivit bez traffiku. Ne, že bych úkoly s traffiky nezvládal, ale je třeba dělat ve velmi krátké době dost nových vlaků. Takže asi o tohle zde jde. Nehodlám v žádném případě projekt skončit!! Jen se ho snažím nějak vylepšit atd. Jak ale říkám, nevím jestli je lepší trať na které jste sám a nebo nezvané návštěvy u pana Billa 30 x do hodiny. Teď to záleží na aktivitářích. Buď si tady někdo uvědomí, že je důležitější hratelnost aktivit než ukazování ostatním uživatelům, co s AE všechno dovedu. Ale samozřejmě před aktivitáři smekám.
No a dávám samozřejmě slovo vám. Takže na známý mejl nebo sem své názory a já pak vznesu nějaký ďábelský verdikt :D .

Pajavlaky: No tak co jak to vypada asi moc dobre ne co? nebo jsem se dival na tv. stranku a uz ani odkaz na MSTSD neni! :roll: :( :roll:

Sallynko: Důvod je prostý, je málo aktivit. A těch, které jsou funkční je ještě méně. Takže jsem se rozhodl tento počet nepatrně zvednout. Rozjedu to znovu jakmile bude k dispozici alespoň 100 bezproblémových aktivit. Otázka pár let...

Zdravím!

Chcel by som navrhnúť niekoľko zmien týkajúcich sa MSTSD. Čo sa týka aktivít, ak by bolo potrebné tých spomínaných 100 aktivít (len trasa hráča, súprava a bez trafficu), tak by to až taký problém podľa mňa nebol. Budú letné prázdniny, tak sa pokúsim niečo takéto vyprodukovať. Ale prosím, neberte to naisto, lebo ak by som sa toho z nejakého dôvodu vzdal, tak aby nenasledovalo sklamanie.

Ďalej by som chcel upriamiť pozornosť na stránku

http://www.volny.cz/j_vansa

kde autor stránky umiestnil update MSTS, ktorý umožňuje počas aktivity "prejsť na zadné stanovište". Samozrejme ovládacie prvky fungujú ako pri pohľade z predného stanovišťa. Tiež má update funkciu, ktorá automaticky prepína medzi denným a nočným stanovištom podľa intenzity osvetlenia, takže odpadá vkladanie nočných engov do consistov. Vyžaduje si to ale menšie úpravy v .cvf súboroch stanovíšť. Autor prikladá na stiahnutie návod na inštaláciu ako aj na úpravy v .cvf. Moje aktivity by počítali s týmto updatom, takže rušňovodiči by ho museli mať spojazdnený.

Na záver by som chcel podotknúť, že server na ktorom sa nachádza stránka MSTSD je dosť zaťažený. Nakoľko mám Dial-Up pripojenie na internet, tak sa mi ešte ani raz nepodarilo stiahnuť archív aktivít z webu. Preto by som chcel navrhnúť, aby sa tieto dokumenty priamo rozosielali rušňovodičom na mail.

Prosím, vyjadrite svoj názor.
Ďakujem!

Ondro754: K aktivitám. Myslím, že reálnější by bylo používat aktivity s trafficem, ale to je otázkou 2-3 týdnů na jednu aktivitu. Přeci jenom jet třeba 2 hodiny na návěst volno... A vjíždět do odbočky, když je průchozí kolej volná je nereálnost s vyjímkou výluky TK.

Ohledně UpdateMSTS. Je to rozhodně věc pokroková. Nicméně uvítal bych řešení opravdových problémů, které zabraňují i samotné jízdě. Co třeba pády MSTS? Možná neřešitelný problém, ale možná ne...

K serveru MSTSD. Pokud se projekt znovu rozjede, v což doufám, ale čemuž bohužel nevěřím, budou se materiály rozesílat e-mailem.

tak vyjadrim aj ja svoj názor. Podľa mňa prečo si komplikovať život? Prečo nestačia obyčajné aktivity bez trafficu?? A ked už chcete(chceme) s trafficom tak prečo nepožiadať o súhlas autora o aktivtu ktorá je už vyrobená ale staré aktivity poupravovať??? :roll:

Protože se v některých aktivitách ukazují velmi velké nereálnosti( 4x ten samý EC během 20 minut za sebou, 110+Bmto ü Letohradu, souprava rychlíku z jídelních vozů...) prostě tak se jezdi nedá. Šlo by to, musely by však být schválená případně upravená.

Je síce pravda, že aktivity s trafficom sú reálnejšie, ale radšej budem jazdiť aktivity bez traf. akoby by mi mal MSTS každú chvíľu padať.

Aktivity nepadají, pokuď se nepřehání traffik. Já se snažím aby traffik odpovídal reálu, i když je to třeba jízda z Poříčan do Kolína bez jediného protijedoucího vlaku.

Ja neviem ale ako keby tu boli fajnsmekri. Aktivita bez traficcu podľa niektorých nemá význam. Aktivita bez zápletiek tiez pre niektorých ľudí nemá význam. Tak neviem. Ja napríklad som neuznával aktivity bez traficcu ale keď som "fíroval" v MSTSD tak sa mi to začalo páčiť nevnímal som ani okolie ale sústredil som sa na jazdu!!! Preto myslím že kompromis sa tu ani nedá urobiť!!! :(

Mohlo by sa do aktivít vložiť niekoľko vlakov, ale s mierou. Aby na trati nebolo veľa súprav naraz. Prípadne by sa mohli vložiť nejaké Servisy - jazda proti Stoj! atď.

Ondro754:
Pájavlaky odjel v neděli do Itálie na týden tak uvidíme jak bude pak reagovat. :wink:

ale len tak predbežne kto by sa prihlásil? Máme v pláne dať do obehu aj trať 321 kde by som šefoval ja a Ondro754 na trati BP. Takže by som vás prosil o vyjádrenie kto by sa prihlásil aby sme nezačali pracovať len tak (samozrejme ak sa dohodneme s Pajavlaky)

Celé jsem to pozastavil kvůli přímačkám, protože jsem z toho měl docela nervy a popravdě neměl ani náladu spustit další turnus. Potom jsem si uvědomil, že aktivity bez trafficu nemají se simulací drážního provozu nic společného. Napadlo mě opět používat aktivity s trafficem. Pár dnů jsem strávil neustálými pokusy o odstranění pádů MSTS v některých aktivitách. Došel jsem k názoru, že pomalu všechny aktivity jsou dělány se zbytečně silným trafficem, a tak nemůžu jet s klidem, protože každých 90 s ukládám hru a bojím se, kdy to zase spadne. Jak jsem tady už někde psal, chci začít spolehlivé aktivity vytvářet, protože přesně takové by se do MSTSD hodily. Možná jsem naivní, ale myslím, že když se vyvaruju věci jako jsou více než 1 traffic ve stanici a loose consisty nebude problém. Zatím je bohužel takových aktivit velmi zřídka.
To, že jsem na stránkách dočasně smazal odkaz na MSTSD neznamená, že jsem vše vyhodil z okna. Na odkazu Aktivity budou uvěřejněny mnou již zhotovené jízdy, které budou rovněž v plánu MSTSD.
Sallynko a Ondro754: Představoval bych si to asi takhle. 30 dnů! 1 měsíc na to, abychom KAŽDÝ, vytvořili alespoň 3 solidní aktivity. To máme dohromady 9 vlaků. Takže do 1. měsíčního turnusu ( 1.7 - 31.7 ) přijmeme 9 lidí. Každý bude dokola jezdit 9 vlaků. Znovu se zavede hodnocení a tabulka. Dejme tomu, že tedy zatím budeme 3. Každý den ohodnotí každý z nás 3 jízdy. Systém uveřejňování známek z odjetých jízd bude podstatně zjednodušen, aby byl čas na aktivity. Na další měsíční turnus otevřeme opět 9 míst. Zase každý 3 spolehlivé aktivity. Pokud se místa nenaplní, budeme mít volněji, neboť žádné starší aktivity nebudou vyřazovány. Na to jsou příliš pracné.
2. skupina strojvedoucích by byli náhradníci. Za normálních okolností by byli bez práce, avšak pohotovi ze dne na den něco odjet.

Takto bych si to tedy nějak dál představoval. Napiště, co si o tom myslíte. Ohledně tratě 321. Jsou 2 možnosti. Buď projekt rozdvojit ( př. MSTSD_BP, MSTSD_321 ), nebo zařazovat smíšené aktivity. V tomto případě by však byli strojvedoucí povinni vlastnit obě 2 tratě.

Pája

Back
Nahoře