Databáze strojvůdců MSTS

Já myslím že ježdění je o citu.
Jinak co se týče tohohle projektu sám to do ruky asi těžko můžu vzít protože na tvorbu něco takového jsem lama. Rád někomu pomůžu a nabídnu svůj čas,ale to je tak všechno.
Nechtěl jsem urazit ty co to myslí s tímto projektem vážně a rád se přizpůsobím.

Co jsem slíbil, to jsem splnil. Na stránkách http://www.mstsd.ic.cz/ najdete ukázku, jak by to mohlo fungovat. Stačí se zaregistrovat a přihlásit, potom dostanete na výběr aktivity (na testování je tam jedna, náhodně vybraná), kde najdete odkaz ke stažení a odkaz pro vložení výsledků vaší jízdy. To je zatím vše co to umí.

POZOR! JE TO ZATÍM JENOM UKÁZKA TOHO, JAK TO BUDE PŘIBLIŽNĚ FUNGOVAT. TEĎ TEPRVE BUDU PŘEPISOVAT KÓD DO SROZUMITELNĚJŠÍ A OPTIMÁLNĚJŠÍ PODOBY A DÁVAT DOHROMADY VZHLED STRÁNEK.

PŘI SPOUŠTĚNÍ OSTRÉHO PROVOZU STRÁNEK BUDOU VŠECHNY VÁMI VLOŽENÉ ÚDAJE SMAZÁNY, TAKŽE TEĎ SI TAM MŮŽETE ZKOUŠET CO CHCETE :lol:

Spuštění ostré verze stránek proběhne nejpozději 21.5.2007.

train.msts napsal:
Pajavlaky napsal:
Moc pěkné :D.
Jsou to jenom narychlo složené moje myšlenky jak by to mohlo vypadat. V ostrém provozu tam ještě určité možnosti přibudou, ale ty zatím neprozradím. 8)
Chtělo by to tam třeba i srovnání jednotlivých strojvedoucích na dané aktivitě.
Celkově bych je nesrovnával, protože to je neporovnatelné, ale aktivita je kriterium jasné.
Jinak jako první počin a alfaverze - velmi dobré.

train.msts napsal:
Díky za názor. Upravit to na výpis pro určitou aktivitu není problém.
Já bych navrhoval uspořádání výstupní tabulky jako v xls, kde by byly sloupce v pořadí:
strojvedoucí, datum jízdy, trať, aktivita, bodové hodnocení, parametr1, parametr2, ., ., .,

Výsledná tabulka by se pak zobrazovala s řazením podle:
1. trať
2. aktivita
3. bodové hodnocení ( přiřazeno podle parametrů1-x )
4. fíra

Takto by bylo přehledné, kolik lidí jednotlivou aktivitu jelo a jak na tom jsou kvalifikačně, zároveň by byl i přehled o obsluze jednotlivých tratí.
Jednu act je možné jet i vícekrát a mít více výsledků - pilovat na sobě.

Ačkoliv se nehodlám aktivně účastnit, zkusil jsem si to, když to je nanečisto. Jako základ ucházející, ještě vypilovat to uspořádání a nějakou filtraci parametrů a taky formát, v jakém vkládat. Já chtěl vložit celkové zpoždění 3 sekundy, takže jsem zadal +0:00:03 a v tabulce se objeví +0:00. Jinak pro zájemce schvaluji a možná i já nakonec podlehnu a jednou za čas si něco na odreagování od těch zelených placek zkušebních tratí zajedu.

Naposled editoval moderátor:
Ahoj, tak jsem se zkušebně přihlásil, zajel jsem první aktivitu JK_Os9482.
Všechno v pohodě, žádné zpoždění, žádnej malér ani překročení rychlosti. Jenže v JŘ je v cílové stanici Milovice uveden příjezd 0:01, ale odjezd ve 23:00, takže v závěrečném hodnocení jsem splnil celý úkol za -23 hodiny, 1 minuta a 30 vteřin. Do Milovic jsem přijel v 0:00:20 vteřin. takže co mám napsat do hlášení o splnění úkolu? :wink:

Tam půjde asi o přechod času přes půlnoc.
Jiný problém asi bude jak vyhodnotit úkoly s nákladními vlaky.
Jinak špica - jsem strašně rád že se tento projekt rozběhl

Naposled editoval moderátor:
BETA verzi projektu MSTSD najdete tady: http://www.mstsd.ic.cz/. Pokud chcete testovat, musíte se znovu zaregistrovat. K dispozici jsou 2 aktivity. Do finální verze chystám ještě do levého panelu informaci kolik je zaregistrováno lidí a doplním určitě ještě nějaké info o projektu.

Spuštění ostré verze plánuji na 21.5.2007 18:00. Betaverze bude funkční do 20.5.2007 18:00.

train.msts napsal:
BETA verzi projektu MSTSD najdete tady: http://www.mstsd.ic.cz/. Pokud chcete testovat, musíte se znovu zaregistrovat. K dispozici jsou 2 aktivity. Do finální verze chystám ještě do levého panelu informaci kolik je zaregistrováno lidí a doplním určitě ještě nějaké info o projektu.

Spuštění ostré verze plánuji na 21.5.2007 18:00. Betaverze bude funkční do 20.5.2007 18:00.

Vypadá to dobře, na můj vkus trošku tmavé, ale to je jenom věc názoru.....ale když už se tam vkládá to hodnocení, co tam dávat jako text už i rovnou ten formátovaný jízdní výkaz.....

Udělal bych tam ale přehledy 2 :
1) ten, co tam už máš, tj. aktivitu a srovnání strojvedoucích na dané aktivitě (doplnil bych při vkládání hodnocení i možnost poznámky či vlastního textu

2) Udělat na hlavní stránce pohled na strojvedoucího a pod ním všechny aktivity, které jel

Nějak jsem si nevšim, jestli ty aktivity jsou členěny podle tratí, ale asi nejsou, což by měly .....

Martens napsal:
train.msts napsal:

Vypadá to dobře, na můj vkus trošku tmavé, ale to je jenom věc názoru.....
Souhlasim neda se to poradne precist ale jinak to vypada o hodne lepe nez predtim :)

Do finální verze stím ještě něco udělám. Díky za názory. 8) Večer se na to ještě podívám, zachvíli musím jít ulovit 363 078-7, když už jede kolem mě :lol: (ráno jsem ji chytil už v Tišnově 8) - http://www.mstsd.ic.cz/fotky/tisnov01.jpg)

EDIT: Kdyby měl někdo zájem a vytvořil nějakej hezkej vzhled, nebyl bych proti, ale musel by to být beztabulkový layout v XHTML a CSS. (více případně přes SZ)

Čouda napsal:
Ad 122 030-0: mě se to čte dobře, ale když už změnu, tak písmenka na červeno 8)
Ale jo da se to cist ale svitne slunce a nevidim nic...nevim jak by to vypadalo cervene :D ale doporucoval bych bilou.

Back
Nahoře