TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
David Hájek. Já si myslím, že to tak nastaveno mám. Mě u Bin 1,6 čerti brali, když jsem šel na druhé stanoviště a tam byla zatažena přídavná a vlaková ve švihu. Však si to můžete názorně vyzkoušet z mého update.

Zdravím,
ano,Vámi aktualizované stroje na BIN 1.61 už mají brzdič "vlakové brzdy" v závěrné poloze,zatímco brzdu "lokomotivní" mají odbržděnu.Z mého pohledu na věc je tak vše v pohodě.
Rád bych dodal,že jsem v této problematice absolutním laikem a tak mou poznámku k nastavení brzd vozidel v TBP berte jen jako můj postřeh v souvislosti s potřebami obyčejného "fíry" v MSTS.
Myslím si,že dokud nebude existovat "nejvyšší pan CZ/SK MSTS" /či skupina odborníků se stejným názorem/,který by všechny modely zařazované do TBP nastavoval,budeme se stále pachtit s takovými problémy.Ale to je už stará písnička.Co se dá dělat. :cry:

David

Šnek napsal:
Projel jsem se s Energií od J Skůry v noci a otestoval jsem nastavení světel.Nevím jestli je to udělaný úmyslně,že na tlumená světla je osvíceno asi 10-20m pred mašinu.V reále není vidět skoro nic,ale říkám nevím jestli je to úmyslně,přece jenom se člověk líp strefuje do zastávek.
Při zapnutí světel na Reflektor tlumený je k tomu i odpovídající kužel, pro plná/dálková je samozřejmě kužel dálkový.
Jaký význam by měl rozsvícený reflektor, který nic neosvítí ?
Je to tak ale pouze u mého nastavení 30. Nastavení pro 80 jsem já nedělal a je zcela odlišné.
David Hájek napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
David Hájek. Já si myslím, že to tak nastaveno mám. Mě u Bin 1,6 čerti brali, když jsem šel na druhé stanoviště a tam byla zatažena přídavná a vlaková ve švihu. Však si to můžete názorně vyzkoušet z mého update.
Zdravím,
ano,Vámi aktualizované stroje na BIN 1.61 už mají brzdič "vlakové brzdy" v závěrné poloze,zatímco brzdu "lokomotivní" mají odbržděnu.Z mého pohledu na věc je tak vše v pohodě.
Rád bych dodal,že jsem v této problematice absolutním laikem a tak mou poznámku k nastavení brzd vozidel v TBP berte jen jako můj postřeh v souvislosti s potřebami obyčejného "fíry" v MSTS. David
U BS2 je to opravdu závěrná poloha uzamykatelná. U BSE je to poloha provozního brzdění ( ale zobrazuje se "bublina" závěr ).

Omlouvám se, že se dnes s nikým nebavím a zatím neodpovídám na emaily, ale mám za sebou těžké rekonstrukce všech engů a kabin.
Dohodli jsme se s Ppoollllem na určitých standartech, které jsem dosadil do kompletního Trainsetu BP.
O zprovoznění kompletních animací vlakové brzdy jsem už psal. Dnes dopoledne mi Ppoollll poslal další vylepšení. U všech motorových lokomotiv už je stav paliva v litrech (ne v galonech) a hlavně jsou sjednoceny monitory u všech engů. Ppoollll poslal zápis a já jej rozspočítal na všechny konstrukční rychlosti všech řad a všude nakopíroval.
Tímto se odstraní některé problémy u maximálních rychlostí. (viz eng u 240)
Nyní je všude nastaveno povolení překročení konstrukční nebo maximální povolené rychlosti o 5km/h pak nasleduje rychlobrzda s celkovou penalizací 90 sekund. Jen bouchnutí LVZ je bez penalizace. Pendolino jsem zatím nechal jak je, tam je nutné tolerovat 40km/h tak jak je to nastavené. Zatím.
Další podrobnosti může doplnit Ppoollll. Já byl dnes jen ladič a za chvíli budu i pian. Zasloužená láhev dobrého vína už čeká.

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Omlouvám se, že se dnes s nikým nebavím ...Tímto se odstraní některé problémy u maximálních rychlostí. (viz eng u 240)
Nyní je všude nastaveno povolení překročení konstrukční nebo maximální povolené rychlosti o 5km/h pak nasleduje rychlobrzda s celkovou penalizací 90 sekund. Jen bouchnutí LVZ je bez penalizace.
To má být přiblížení k reálu ? ! Tak to pěkně děkuju!
Mi už je všechno fuk, když ty se demokraticky sám rozhodneš, tak to vždy stojí za to . A vždy samozřejmě komplexně.
Podle toho hurá stylu rozhodnutí to vypadá, že máš tu "zaslouženou" v sobě už nejméně 2x.

Jsem rád, že všichni máte radost a není připomínek. Zítra se můžete jen těšit. MSTS přestane být hračkou a simulátor bude skutečným simulátorem. Někde to už fungovalo ale všelijak. Jak jinak se chcete naučit přibrzdit k návěstidlu, kam máte zpomalit ze 120 na 40. Penalizace jsou nutné, aby fíra jel tak, aby k žádnému postihu nedošlo. (sebrat Vám kapesné MSTS neumí) Současně tam byla myslím tolerance 10km/h. Ale ve volné jízdě můžete jet co hrdlo ráčí, tam žádná omezení nejsou.

Kolik Easek písku za sebou vozíš?
:D Nóó, měla by být nějaká norma na to, že za každou mašinou by měl být vagon písku a pak až to, co má mašinka odvézt :D
Né, dělám si legraci. Sice v prvních jízdách jsem přerážel červené terčíky a před nárazem na "ten balvan na konci kolejí" mě zachránil právě ten písek (je zvláštní, že to jsem se naučil velmi briskně, kde je to tlačítko pro pískování :) ).
Dneska už je to jiné. Pouze někdy to přeženu s tím, že začínám brzdit moc brzo a pak, když vidím, že "klacek" je hóóódně daleko, tak jsem nervozní, protože já mám velmi rád rychlou jízdu :)

Vzpomínám si na jednu aktivitu, to se jelo z Č. Třebový do Brna a v jednom úseku se jelo po druhé koleji, kvůli opravě té správné. A představte si, tam byla tuším třicítka. Chvíli jsem to vydržel (to je strašně pomalu - to skoro stojíte :) ) a pak jsem přidával, protože se nic nedělo. A hup, už to na mě řvalo, že jedu moc rychle. :D

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Omlouvám se, že se dnes s nikým nebavím ...Tímto se odstraní některé problémy u maximálních rychlostí. (viz eng u 240)
Nyní je všude nastaveno povolení překročení konstrukční nebo maximální povolené rychlosti o 5km/h pak nasleduje rychlobrzda s celkovou penalizací 90 sekund. Jen bouchnutí LVZ je bez penalizace.
Mi už je všechno fuk, když ty se demokraticky sám rozhodneš, tak to vždy stojí za to . A vždy samozřejmě komplexně.
Podle toho hurá stylu rozhodnutí to vypadá, že máš tu "zaslouženou" v sobě už nejméně 2x.

O co ti bobe57 jde? Monitory přebral Zbyněk ze 451 a jedinou změnou oproti 451 je to že při reakci na živák to není blokováno 90 vteřin. Rozjet se můžeš v tomto případě hned. Nebo ti vadí že je ujednoceno chování (přesněji ovládání) brzdičů? Ani jedna z těchto věcí přeci není proti přiblížení se realitě. A i tak je na každé mašině/řadě ještě dost práce aby se to přiblížilo reálu.
A pokud k sobě budeme upřímní, co z toho, na čem jsme pracovali a pracujeme, je již zveřejněno? Jak to dát na web jsme si už přeci vysvětlovali a u toho to skončilo. Pokud je něco hotové tak to tam přeci můžeš dát i ty - přístup tam máš.

Ppoollll napsal:
bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

O co ti bobe57 jde? Monitory přebral Zbyněk ze 451 a jedinou změnou oproti 451 je to že při reakci na živák to není blokováno 90 vteřin. Rozjet se můžeš v tomto případě hned. Nebo ti vadí že je ujednoceno chování (přesněji ovládání) brzdičů? Ani jedna z těchto věcí přeci není proti přiblížení se realitě. A i tak je na každé mašině/řadě ještě dost práce aby se to přiblížilo reálu.
A pokud k sobě budeme upřímní, co z toho, na čem jsme pracovali a pracujeme, je již zveřejněno? Jak to dát na web jsme si už přeci vysvětlovali a u toho to skončilo. Pokud je něco hotové tak to tam přeci můžeš dát i ty - přístup tam máš.
Ty si myslíš, že je košer po překročení rychlosti o 5 fláknout tam rychlobrzdu a ještě penalizovat 90s ? To má být blíže realu ?
Domníváš se, že jsou monitory na 451 opravdu v pořádku a mají být předlohou ?
Já o tom přesvědčen nejsem - viz ladění 350.
Lecos se od té doby změnilo a objevilo...
A k těm brzdičům - no uvidíme, kolik lidí si bude stěžovat, že po přepnutí do druhé kabiny jim to natvrdo brzdí.

Děkuji za Ppoollllovi za doplňující vysvětlení a všem ostatním, že už se jen a jen těšíte.
Celé ladění trainsetu začalo od dob převzetí jeho vyladěných vozů, které se naklonovalo do ostatních vozidel. Pokračování je v nastavení brzd a brzdičů a také ke sjednocení monitorů. Divili by jste se jak rozdílná nastavení byla u různých skinů stejné řady. Cesta to bude ještě dlouhá, ale výsledek bude opravdu stát za to. Snad není tajemství, že spolupráci přislíbil i Bob z Ostravy, který dokončí nastavení správných hodnot účinku brzdění, váhy, atd. do zbytku zatím vozového parku a současně i provede kompletní přeznačení, kde to ještě není, dle norem sleziny. Známé consisty opravím potom já. Ale to je záležitost až někdy v příštím roce.
Jen si vzpomeňte, jak to kdysi vypadalo, kdy jste jeli výběhem přes vyhýbky do odbočky a souprava začala sama od sebe intenzivně brzdit.
Pokud chcete aby všechny vlaky jezdily bezproblémově, je nutné jisté parametry sjednotit a to se postupně děje od vzniku TBP.

bob57_cz napsal:
Ppoollll napsal:
bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Ty si myslíš, že je košer po překročení rychlosti o 5 fláknout tam rychlobrzdu a ještě penalizovat 90s ? To má být blíže realu ?
Domníváš se, že jsou monitory na 451 opravdu v pořádku a mají být předlohou ?
Já o tom přesvědčen nejsem - viz ladění 350.
Lecos se od té doby změnilo a objevilo...
A k těm brzdičům - no uvidíme, kolik lidí si bude stěžovat, že po přepnutí do druhé kabiny jim to natvrdo brzdí.

1) Bob57 mne zklamal - čekal jsem něco o modle na skříni a ono nic....

2) To překročení limitu o 5-7 km/h a rychlobrzdu bych nastavil určitě na vozech, které budou mít MIREL - takové chování tuším popisoval nedávno Dráčik - tak si to Bobe najdi. A možná i u loko, vybavených LS90. Jinde snad už tahle možnost nebyla.

3) Penalizace 90 s - Bobe, pokud by jsi jako Pan strojvedoucí měl strženou záchranu, byl by jsi schopen nafoukat soupravu do 90 vteřin včetně nahození LVZ? Proto se snad ta penalizace dělala ne?

LS90 toto nepozná, jedine MIREL aj to o 7 km/h. Problém je ale aj tu, lebo msts nepozná veci ako "manual" a nepozná naše návestné predpisy, ako napr. prilahlý obvod výhybiek a nie až po najbližšie návestidlo. Penalizácia je podla mňa úplná blbosť, lebo keď zastavím, tak dofúkam a idem ďalej, časovú úlohu zohráva rýchlosť naplnenia súpravy a to by sa malo odvinúť od nastavenia bŕzd jednotlivých vozidiel.

K té penalizaci 90 sekund při překročení rychlosti - v reálu přijdete o peníze. A v MSTS? O peníze asi těžko. Takže ten čas je jediná možnost jak přimět lidi tu rychlost dodržovat. Nebo máte někdo lepší nápad? Jen samotné vypnutí výkonu (viz 350) je hezké ale mezi neznalými to vyvolá mnoho dotazů (na 350 už zde na toto téma dotaz byl).
Jedna věc je nastavení každé jedné mašiny jinak (což je jen zmatečné pro uživatele) a jiná věc je jednotné nastavení. Tam maj lidi šanci se to naučit ovládat neboť se jim to bude alespoň v některých společných věcech chovat stejně. A mezi tyto společné věcy by měly patřit právě ty brzdiče a monitory.
Pokud ale máte kdokoliv pocit, že by se to mělo chovat jinak než to teď zavádí ZŠ, tak jaký je problém založit vlákno s odpovídajícími variantami možností a hlasováním? Tam pak můžou projevit svá přání a představy všichni a je možné na to pak odpovídajícím způsobem reagovat. Pokud se ale debata bude odehrávat jen mezi bob57_cz a Zbyňkem Šemorou tak je to o ničem neboť se spolu dva lidi nedomluvěj (každý má svou pravdu ale co opravdu je správně a chce to i veřejnost?) a bude to jen o tom kdo má jaké možnosti to lidem naservírovat pod nos.

Dráčik

Když ti souprava zabrzdí nemáš náhodou za úkol nejprve zjistit proč se tak stalo? Nebo pokud by se ti to třeba přetrhlo či k tomu byl jiný důvod tak okamžitě zase odbrzdíš a pojedeš vesele dál a nebudeš se o to zajímat?

Jedna věc je to, jak by se to komu líbilo a druhá je kdo to vše zrealizuje. O nějaké penalizace usiluji od doby vzniku českého MSTS. Jet v aktivitě do 40tkové vyhýbky 100 a nic se mi nestane, to pak není hra, to si můžeme rovnou spustit Trainz a hrát si tam dle naší fantazie.
Já se zatím otrávit nenechal, ikdyž se o to jeden člověk snaží všemi prostředky.

Ppoollll: Bavili sme sa o zaúčinkovaní VZ, ak mi sfúkne, tak viem prečo som zastavil a nemusím nič kontrolovať, dofúkam a idem. S tým ťahaním výplaty, trošku to už prehánate, nikto mi nestiahne s premií len preto, že mi zaučinkoval živák. Ak dôjdem načas, tak sa nič nedeje. Prémie sa berú za väčšie prúsery.

Na penalizaci bych se taky vykašlal. Už to zastavení je samo o sobě zdržení. Navíc, skript návěstidel je schopen mi hodit 120 na vjezdové návěstidlo z opačného směru a pokud jedu 160, tak na těch pár metrech nejsem schopen zareagovat. Taky není důvod, přeci jsem se ničeho nedopustil. Už takhle jsem kvůli tomu nasr..... a ještě čekat 90 vteřin???!!!

Taky bych se na penalizace vybodl. Ale vadit mi to nebude konec konců automatické zapíná záchrané brzdy se dá vypnout ale, uvítal bych zrušení penalizace.

Dráčik napsal:
Ppoollll: Bavili sme sa o zaúčinkovaní VZ, ak mi sfúkne, tak viem prečo som zastavil a nemusím nič kontrolovať, dofúkam a idem. S tým ťahaním výplaty, trošku to už prehánate, nikto mi nestiahne s premií len preto, že mi zaučinkoval živák. Ak dôjdem načas, tak sa nič nedeje. Prémie sa berú za väčšie prúsery.
O VZ není řeč. Nezmačnekneš živáka, bouchne to, zastavíš, odbrzdíš a jedeme dál. Ale pokud překročíš rychlost, tak od zásahu rychlobrzdy se počítá 90sekund. Ale v mnohých aktivitách po překročení rychlosti se úkol ukončí úplně. Takže si penalizaci ani nevychutnáte. Ale to jsou staré věci, které už dávno jsou všelijak nastaveny a mnohé v neprospěch hráče. Jenomže po sjednocení parametrů se zde o tom začalo mluvit. Ale pokud je chyba v trati, kdy protinávěstidlo strhne brzdu, tak je nutné to opravit. JP na slezině nebyl a update neposlal. Nepamatujete si někdo, který parametr je třeba opravit ze 120 na 200?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře