TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Michal napsal:
Jedna otázka. Co vůbec říkají o zajištění lokomotivy proti pohybu předpisy?
Pokud řídím auto a chci ho odstavit, tak mám ze zákona povinnost ho zajistit proti samovolnému pohybu.
V MSTS potřebujeme navodit situaci, kdy přecházíme na druhé stanoviště, proto jsem dělal všude úpravy.
Přídavná brzda musí zůstat odbrzděna a vlakovou než zavřu, tak jí soupravu zabrzdím (v MSTS poloha závěr nám brzdí, tak není třeba další manipulace). Pak přejdu na druhou stranu, kde musím najít opět přídavnou brzdu odbrzděnu a vlakovou brzdu zavřenu. Po navrčení loko zatáhnu přídavnou brzdu a pak otevřu vlakovou. Až se to nafouká, udělám zkoušku brzdy a jsem připraven k další jízdě.

Zbyněk:
Ano, to je v pořádku. Já se jen snažím pochopit boba57 a jeho názor. Ppoollll tady dal pěkný rozpis možností a mnou prosazovaná varianta vychází jako nejvíce podobná realitě.

Abychom to shrnuli.
Bobuv nazor, s kterym se ztotoznuji, je mit brzdu v poloze neutral.
Pri spusteni hry z nulove rychlosti bude lokomotiva odbrzdena - nestandartni.
Pri prestupu na jine stanoviste nabrzdim loko/vlak prubeznou brzdou a ovladac brzdy necham v neutralu. Po prolezeni strojovny na druhe stanoviste bude tlak v potrubi nezmeneny a nemenici se. Brzdic z neutralu prelozim do odbrzdeni a muzu jet.
Z toho plyne 1 nestandartni situace bez ohledu na to, kolikrat vystridam stanoviste.

Na Zbynkovu loko nastoupim ne na zabrzdenou (coz by byl standart), ale zabzdenou a dale brzdici (nestandart). Ale v tom je Zbynek nevinne to je hold dano principem brzdice BSE.
Pri prestupu na druhe stanoviste zabrzdim jako v prvnim pripade a nez prebehnu strojovnu, tak mi nejaka "dobra" duse drzi brzdic v poloze brzda (nestandart) - zbytecne, mam preci nabrzdino.
Z toho plyne, ze Zbynkovo nastaveni ma opodstatneni pouze pri startu a stojici souprave.
N nestandartnich situaci podle toho, kolikrat prejdu na jine stanoviste.

Pawlik napsal:
Pri prestupu na druhe stanoviste zabrzdim jako v prvnim pripade a nez prebehnu strojovnu, tak mi nejaka "dobra" duse drzi brzdic v poloze brzda (nestandart) - zbytecne, mam preci nabrzdino.
Proč nestandard? Když máš přece brzdič BSE v poloze J, tak máš takový tlak v potrubí, jaký jsis tam nechal po posledním brždění, pokud jsi neodbrzil......

Jediné, co je nestandard a co Tě asi mate je to, že v MSTS prozatím neuděláš nearetovanou polohu B - což je taky ne nestandard, ale obyčejná fikce.

Pardon, spatne jsem to napsal.
Tlak se nezmeni ani u Zbynkovy verze, ale zacne zbytecne klesat (brzdit) pri vstupu na nove stanoviste.
To ze poloha B a O je aretovana podle me takova katastrofa neni.
Misto drzeni a pote pusteni jedne klavesy klepnu na "Zvyseni brzdoveho ucinku" a pote na "Snizeni brzdoveho ucinku" - polohy J-B-J.
Toto me urcite nemate.

Pawlik napsal:
Abychom to shrnuli.
Bobuv nazor, s kterym se ztotoznuji, je mit brzdu v poloze neutral.
Pri spusteni hry z nulove rychlosti bude lokomotiva odbrzdena - nestandartni.
Pri prestupu na jine stanoviste nabrzdim loko/vlak prubeznou brzdou a ovladac brzdy necham v neutralu. Po prolezeni strojovny na druhe stanoviste bude tlak v potrubi nezmeneny a nemenici se. Brzdic z neutralu prelozim do odbrzdeni a muzu jet.
Z toho plyne 1 nestandartni situace bez ohledu na to, kolikrat vystridam stanoviste.

Na Zbynkovu loko nastoupim ne na zabrzdenou (coz by byl standart), ale zabzdenou a dale brzdici (nestandart). Ale v tom je Zbynek nevinne to je hold dano principem brzdice BSE.
Z toho plyne, ze Zbynkovo nastaveni ma opodstatneni pouze pri startu a stojici souprave.
N nestandartnich situaci podle toho, kolikrat prejdu na jine stanoviste.
Ber to tak, že MSTS to přesně neumí. Ale pokud by jsi si to chtěl opravit podle své úvahy, máš možnost. Otevři si všechny engy a u BSE změň parametry z 0.8 na 0.6 nebo z 0.7 na 0.5 dle Boba 57. Jen mě zajímá, jaké procento přeznačíš, než Tě to přestane bavit. A další věc, jestli úprava bude to pravé ořechové. V každém případě se Ti po změně stanoviště souprava s touto novou úpravou odbrzdí a na spádu rozjede.

Pawlik napsal:
Pardon, spatne jsem to napsal.
Tlak se nezmeni ani u Zbynkovy verze, ale zacne zbytecne klesat (brzdit) pri vstupu na nove stanoviste.
To ze poloha B a O je aretovana podle me takova katastrofa neni.
Misto drzeni a pote pusteni jedne klavesy klepnu na "Zvyseni brzdoveho ucinku" a pote na "Snizeni brzdoveho ucinku" - polohy J-B-J.
Toto me urcite nemate.
No já jenom, že jsi tam psal, že by Ti nějaká dobrá duše musela držet při přechodu na druhé stanoviště brzdič....viz. Tvoje předchozí citace....

To Martens:

Nenapsal jsem, ze by mi nejaka dobra duse musela drzet brzdic, ale "nez prebehnu stanoviste, tak mi nejaka dobra duse drzi brzdic v poloze brzda".
Nebylo to presne. Mel jsem proste na mysli to, ze jakmile otevru dvere ze strojovny na stanoviste, brzdic mi spadne do polohy brzda. A to mi prave vadi.

To Zbynek:

Presne takovou reakci jsem cekal, ale to neni argument!
Ano, muzu se vys**t aspon na tu hodinku volneho casu tydne, ktera mi zbyde na modelovani a predelavat trainset, ale k cemu to bude?
Ja si vazim tve prace a nehodlam ji nikterak zatracovat.
Volal jsi po diskuzi, tak tady je.
Nevim, jestli sis precetl muj prispevek poradne, tam jsem snad shrnul dostatecne prehledne a jasne, jake vyhody a nevyhody skyta to ci ono nastaveni. V tom se snad shodnem, ne?

Pro tebe je prioritou, aby se stojici souprava nehla pri spusteni hry.
Pro me abych nemusel po kazde zmene stanoviste skakat po brzdici a davat ho do polohy NEUTRAL/ODBRZDIT, nebo pri spusteni aktivity nenulovou rychlosti mi nezacala souprava sama brzdit.
To ze mi souprava muze popojet o metr z kopce, nez ji zabrzdim, jsem schopen prezit, stejne jako jsem to snasel leta pred upravou.

Svuj nazor nikomu nevnucuju, stejne jako ty viz.: "kdo nechce, stahovat nemusi".

Při spuštění aktivity s nenulovou rychlostí MSTS automaticky přestaví polohu brzdiče do švihu a vlak normálně jede. Viz aktivita na 452 z Velkého Zboží do Kutné Hory. Nejprve je nutné si něco prakticky vyzkoušet a pak je teprve možné psát zde argumenty.
Jinak pokud jsi někdy byl na lokomotivě, tak po nástupu na stroj, což bude případ každé začínající aktivity trvá pěkně dlouho po otevření brzdy, než se souprava nafouká. Tedy mnohem pomaleji než v MSTS i v mé poloze brzdiče. Pokud přecházíš na druhé stanoviště. Tak si v reálu vem opět hodinky a stopky a změř si jen dobu odbrzdění. K tomu si přepočti přechod strojvedoucího na druhé stanoviště. Pak si sedni k MSTS, jak to mám nastaveno já a stopni si jak dlouho trvá nafoukání do odbrzdění. Tyto časy porovnej a pak příjdeš na to, že tady se dohadujeme o ničem, protože v MSTS proti reálu trvá uvedení do provozu mnohem rychleji.
Jinak jsem napsal, aby jsi si to vyzkoušel, co po mě stále chcete. Jak dlouho Vás bude přeznačování bavit. Já už odmítám cokoli měnit. 4 hodiny práce (oprava jednoho parametru) jsou 4 hodiny a to raději věnuji něčemu co bude užitečné. Ale tak jak jsem to nastavil, stojím za tím, že to mám správně. Jen u BS2 to v MSTS opravdu jinak nejde. To si budete muset počkat na jiný simulátor. Tady se člověk opravdu nikomu nezavděčí. Lépe je na tom ten, který nic nedělá a jen kritizuje. (tohle ale nemyslím na Tebe, ale obecně na ty, kteří jen žvaní)

Dobre, nechame to byt.
Ja si to hold odklepu.
V aktivite jsem to skutecne nevyzkousel, muj pocitac je asi deset dni na pravde bozi, tekze vse pisu podle pameti.
Zkusim si nektera sva tvrzeni vyzkouset u kamarada, uvidime.
Je dost mozne, ze se ti jeste verejne omluvim :D
Jedu domu, preji vam hezky zbytek dne.

Michal napsal:
Tak jinak. Vy si v metru předáváte odbržděné soupravy?
Představ si, že si předáváme soupravy obsazené. Vlaková brzda je odbrzděná, přídavnou nemají vozy metra instalovánu a zajištění je pomocí ventilu1.
Soupravy 8171 se na pravidelných odstavných kolejích včetně depa odstavují zásadně s brzdou vlakovou odbrzděnou a odvětranou parkovačkou na čele (nepodkládá se nikde a nikdy).
U rekonstrukcí s BSE se před odstavením vypustí vše včetně všech parkovaček.
M1 má brzdu EP a tomu odpovídající postupy.
Uvědom si, že metro není klasický vlak, jedná se o dráhu speciální, pokoušíš se tedy srovnávat nesrovnatelné.

Dostal jsem SZ a z jistých důvodů nebudu uvádět identitu pisatele a malinko pozměním "makra":
pisatel napsal:
Dobry den Bobe,
mel bych nekolik dotazu, ktere uz nechci psat primo do fora. Je predem jasne, ze jste jediny, kdo na ne umi odpovedet.
To ze se okolo trainsetu konecne rozvinula diskuze vice lidi, mohlo byt k dobru veci.
Bohuzel dnesnim zverejnenim update trainsetu je videt, ze Zbynkovy vyzvy o vyjadreni uzivatelu k danemu problemu jsou jen vykrikem do tmy. To same plati o "likvidaci" EDB na radach 162/3...362/3, kde mi prijde, ze to je principielne obslehnuto z 350ky.

Ted k veci - uvedu na prikladu.
Brzdim s vyladenou loko r. 350.
Kontrolerem navolim ucinek EDB, ovladacem brzdice snizim tlak v potrubi o 0,5 atm.
Rozvadece na vozech prepusti vzduch do valcu. Loko brzdi EDB, vozy vzduchem.
Po odpadnuti EDB se lokomotiva dal pohybuje zcela nebrzdena. Jeste snizim tlak v potrubi a teprve ted reaguji rozvadece na lokomotive a pousti stlaceny vzduch do jejich brzdovych valcu. Z toho plyne, ze v krajnim pripade je brzdena vyrazne mene nez souprava, pripadne vubec, pokud po odpadnuti EDB na brzdic uz nesahnu.

Neberte to, prosim, jako kritiku, ale jako moje overeni pochopeni Vasich uprav.
Jizda s 350kou je ted o necem jinem, zvlast ten rozjezd :D
Kdyby tak po odpanuti EDB naskocil do valcu vzduch sam, to by bylo neco!
Chapu ale, ze jsme jen v MSTS.
Dekuji. "pisatel"

Tohle můžeš klidně překopírovat do fora beze změn, určitě to bude zajímat více lidí.

pisatel napsal:
Urcite by to bylo na miste vcetne toho prvniho odstavce.
Rad bych jeste ale vyckal Zbynkovy reakce, coz muze trvat....

I nám vadí, že po použití EDB a zániku jejího účinku neumí msts nastavit do válců přednastavenou hodnotu tlaku, jako je tomu v reálu u 451/2 s DAKO ventilem či lokomotiv 2.generace a vyšších s přídavným tlakovým relé.
Je možné nastavit jen 2 způsoby chování, jeden je ten popisovaný a druhý je současné brzdění EDB spolu s tlakem ve válcích, což je právě v reálu vyloučeno součinností brzdových systémů a jejich vazeb tak, aby nemohlo dojít k překročení součtových brzdných sil a zablokování kol do smyku.
Výše popsané chování je nastaveno v *.eng vozidla parametrem
DynamicBrakeHasAutoBailOff ( 1 )
změnou na ( 0 ) budou brzdit systémy společně.

Jsou aktualizované i soubory na msts.sinus.cz? Zaráží mě, že je tam u kabin furt BIN 1.5.7, tak se radši ptám. Napište mi to prosim někdo rychle, už to totiž stahuju...

Pisatel: Naladěnou 363 včetně světel mi poslal Roman Šubrt. K tomuto problému s EDB se musí vyjádřit autor. Já jen přepsal monitory s přepočítáním na aktuální konstrukční rychlost.
Bohužel, nikdo jiný se nenamáhal tuto loko naladit nebo-li nic jiného mi na otestování nepřišlo. Pokud to někdo umí lepší než Roman, prosím máte příležitost. Jako že Vám to v MSTS BIN svítí na obě strany, to Vám nestačí? Myslíte, že se takto stalo jen mávnutím proutkem? To si jistý člověk Roman musel udělat čas vše nadefinovat. A další to naklonovat na ostatní varianty a že jich je požehnaně, to se každý může přesvědčit. Ale je známo že součinování EDB a vzduchové brzdy MSTS podle reálu neumožňuje. Vždy se jedná o nějaký kompromis.
Jen pro info všech. Úpravy, které dělám není můj výmysl. Postupně aplikuji Ppoollllova nastavení chování, která se v praxi osvědčila jako nejlepší. Pokud bychom si hráli každý jen na svém písečku, tak jednotlivá vozidla od různých autorů by se nemohla spolu spojovat. Narazili by jste na problém, kdy po najetí na soupravu by nešlo odbrzdit. Atd.

Pajavlaky napsal:
Jsou aktualizované i soubory na msts.sinus.cz? Zaráží mě, že je tam u kabin furt BIN 1.5.7, tak se radši ptám. Napište mi to prosim někdo rychle, už to totiž stahuju...
Chlape klídek. Vše jsem dal dohromady až dnes dopoledne a DVD pro Karla je teprve v rukou pošťáků. Zítra jej dostane, pak to musí nějak zabalit do archivů.....dej mu pár dní čas.

Honza napsal:
Jenže Bobe, náš drahý živitel je trošku atyp. Nepodkládá se nic, protože depa jsou v rovině, takže nemá kam co ujet.
Nekal vody neúplnou informací. A co odstavení na trati ! ? Napsal jsem snad jasně, že se nepodkládá nikde a tudíž ani v tunelech při odstavení na všech kolejích a ty jsou až na vyjímku SPO SN všechny na spádu . Všechny stanice mají 3promile úmyslně ! Nejedná se tedy jen o depa, jak mentoruješ ty, což jsou jediné odstavné koleje bez spádu a to pouze v hale. Venku to už neplatí.

Zbyněk Šemora napsal:
Pisatel: Naladěnou 363 včetně světel mi poslal Roman Šubrt. K tomuto problému s EDB se musí vyjádřit autor. Já jen přepsal monitory s přepočítáním na aktuální konstrukční rychlost.
Bohužel, nikdo jiný se nenamáhal tuto loko naladit nebo-li nic jiného mi na otestování nepřišlo.
To je zajímavé, že 363074 sis ode mne zobnul už na lednové slezině s jiným nastavením. V nastavení k dnešku je v ní z tvojí strany uděláno nemálo změn a povícero k horšímu.
Tvrzení, že jsi nedostal od nikoho nic jiného je pouze bohapustá lež. Dostal jsi - resp. jsem ti i testovací skupině poslal i novější.
Kdybys napsal, že ode mne to nebereš, protože jsem to já, tak to beru a chápu tvoji averzi, ale tohle...! ! !
Zbyněk Šemora napsal:
Pokud to někdo umí lepší než Roman, prosím máte příležitost. Jako že Vám to v MSTS BIN svítí na obě strany, to Vám nestačí?
Určitě nestačí.
Zbyněk Šemora napsal:
Myslíte, že se takto stalo jen mávnutím proutkem? To si jistý člověk Roman musel udělat čas vše nadefinovat. A další to naklonovat na ostatní varianty a že jich je požehnaně, to se každý může přesvědčit. Ale je známo že součinování EDB a vzduchové brzdy MSTS podle reálu neumožňuje. Vždy se jedná o nějaký kompromis.
Jen pro info všech. Úpravy, které dělám není můj výmysl. Postupně aplikuji Ppoollllova nastavení chování, která se v praxi osvědčila jako nejlepší. Pokud bychom si hráli každý jen na svém písečku, tak jednotlivá vozidla od různých autorů by se nemohla spolu spojovat. Narazili by jste na problém, kdy po najetí na soupravu by nešlo odbrzdit. Atd.
S tím souhlasím, spřáhla s tvým nastavením opravdu takto zlobila, zatímco Ppoollllovo nastavení nemělo výrazné problémy ani před bin.

Taky jsme si už v testovací skupině probrali, že kvůli Jackovu odhalení problému se zvuky kompresorů je nutné nastavit odlišně od reálu tlaky br.válců na shodnou hodnotu s br.potrubím (bohužel zase nutné kompromisní řešení odlišné od reálu), k tomu se vážou taktéž i tlaky příslušných obslužných jímek ( na 73 ). Zde opět není aplikováno.
EmergencyBrakeResMaxPressure ( 60 )
BrakeCylinderPressureForMaxBrakeBrakeForce ( 55.11 )(35)
s tím souvisí samozřejmě i TripleValveRatio ( 2.5 ) - má tedy být (3.2/3.3)
DynamicBrakesResistorCurrentLimit ( 1100 ) místo 715
téměř celá sekce DynamicBrakes je úplně špatně, přitom u 363074 je dokonce ponechána sekce EDB ještě z doby před bin s reverzní EDB.
Rozhozené jsou i tlaky hl.jímek 144/116 na nepochopitelných 130/100.
Není mi jasná aktivní fce v monitorech
OverspeedMonitor a EmergencyStopMonitor
MonitoringDeviceAppliesEmergencyBrake ( 1 )
a přitom nefunkční
MonitoringDeviceAppliesFullBrake ( 0 )
Vozidlo ve vlaku, které z nějakého důvodu bude mít jen průběžnou brzdu, ale nebude mít definovanou EmergencyBrake nebude při zásahu rychlobrzdy brzdit vůbec. V msts se totiž nechová řízení brzd totožně s reálem, ale i při definování "jednookruhových" brzd počítá se záchrannou brzdou jako se samostatným druhým brzdovým okruhem. Vozidel, které nemají EmergencyRes. je dost.
V eng je jako jediný "pachatel" uveden Comment (verze ladeni 20-11-2006 - dle norem Ppoollll nastavil Semora), ale podle Ppoolllla jsou nastavené jen některé vlastnosti, kterých je méně, než těch za které nemůže.

bob57_cz

Je žádoucí si uvědomit že ZŠ není zdaleka tak znalý parametrů vozidel v MSTS jako ty či já a zasahuje do toho jen z donucení. To, co upravoval teď, je do jisté míry společné většině lokomotiv. Proto se to dá nastavit i jednotně v rámci určitých specifikací (počet animovaných kroků v ace a pod.). Pokud si ale vemeš zcela jiný eng (přeházené pořadí parametrů než na jaké jsi zvyklý, jiné nastavení u více jak 1/2 parametrů - teď nepíšu o světlech). tak se v tom jako neznalý ztratí. A když pak přijde od někoho něco jiného s tím, že je to vpořádku tak to určitě jako neznalý nebude schopen posoudit. Jediné co pak zbývá je spolehnout se na práci druhých. Bohužel to je občas v některých případech i krok zpět.

Takže pokud jseš bobe57_cz schopen a ochoten dát cokoliv do zveřejnitelné podoby tak to druzí určitě uvítají. Není pro tebe přece problém to nahrávat po dobu ladění na neveřejnou část webu a v okamžiku, kdy si testovací skupina odsouhlasí že je vše OK (na nic zásadního se již nepřijde) tak to pak může být během několika málo minut veřejnosti přístupné. A mimo jiné budeš mít alespoň jistotu že je to skutečně OK a že do toho někdo jiný omylem či z nevědomosti nešťastně nezasáhne. Nebo máš lepší řešení?

A že mne ZŠ uvedl v eng souborech mi nevadí a to i přes tebou uvedenou skutečnost že s většinou parametrů nemám nic společného. Beru to prostě jen jako identifikaci souboru a nic víc. Jinak za normotvůrce se určitě nepovažuju. Sám nejlépe vím co vše ještě o MSTS nevím a že se stále učím některé věci o chování MSTS i teď.

Pavle, víš sám, kolik času a dohadů zabrala v testovací skupině jen 350 či 731 a kolik přitom bylo různých názorových proudů, než se to konečně v nějaké přijatelné formě pustilo ven. Stejně tak byla ikdyž méně testována i 363 spolu s kabinou a pak najednou načisto vypálí s verzí, kterou nikdy nikdo neviděl a je dílem jedince s nastavením úplně mimo a na ni namontuje jen část některých parametrů a ještě v neshodě s některým názorovým proudem. Kdyby byla napřed udělaná anketa i třeba s hlasováním o vlastnostech, co si přeje většina, vypadalo by to mnohem lépe. Hurá styl "já jsem se demokraticky rozhodl" je na h...o.
Jak už jsem přednapsal - udělám pár etalonů, každý si to bude moci stáhnout a jednoduše aplikovat na konkrétní vozidlo ve vlastním trainsetu. Udělat to musím ale tak, aby si to mohla udělat i naprostá "lama" a aby to neporušovalo "eula".

Ppoollll napsal:
....Takže pokud jseš bobe57_cz schopen a ochoten dát cokoliv do zveřejnitelné podoby ......
Tak tomu nevěř. Kdybych nebyl iniciativní, dodnes by jste neměli takto naladěnou 731 ani 350. Na obě se už dávno zapomnělo. 731 od BOBA mi poslal obratem Jirka Polák, a na 350 mi po půlroce upozornil Michal Tuček. Oprášil jsem archivy, zeptal se, jestli nemám nějaké muzeum, něco se doplnilo a šlo to ven.
Jinak jsem rád, že nikdo z normálních uživatelů nemá připomínek a všem vše funguje jak má.
Pavle, abych něco upřesnil. Já napsal do comment, že je to podle Tvých norem z důvodu, že od počátku zásahů dělám vše v systému, abych se sladil s Tvým nastavením (ctrl-C ctrl-V), které bylo na Tvých nastavených vozech otestováno. Monitory jsou také od Tebe, tak hold se s tím musíš smířit. Samozřejmě, některá vozidla mi poslal upravené, jak už jsem jmenoval Roman Š (122, 123, 242, všechny variace 363 a Pendolino) Já tam dosazoval jen Tvé monitory. Bobiny jsou od ŽSR, tam jsem také dělal jen spřáhla a jednotné monitory. Pokud je nutné v monitorech nějaké další individuální nastavení, není problém do dalšího update cokoli změnit.

Ale na druhou stranu něco o struktuře parametrů vím, takže nedělám jen to co mi kdo předhodí. Viz Pavle Tvá naladěná 740 co jsi mi v pondělí ráno poslal. Bylo to nějaké muzeum se kterým jsem si večer ve hře přebil soupravu. Zíral jsem na rošířenou diagnostiku jako blázen, co mi tam skáče za čísla.
EngineBrakesControllerMaxSystemPressure ( 59 ) ve verzi BS jsi měl 74
TrainBrakesControllerMaxSystemPressure ( 74 )
Polohy brzdiče nesouhlasily s polohami v cvf, vše jsem do půlnoci opravil a instalačky vyrobil nové, takže zase tak úplný amatér nejsem. Jen ze zásady nelezu tam, kde neznám význam parametru, takže ostatní nastavení jsou taková, jak je nastavil původní autor.
Hold nikdo nejsme neomylní a stále platí důvěřuj, ale prověřuj. Od toho je i tohle vlákno, aby uživatelé upozorňovali na chyby. Ale ne způsobem, aby snižovali důstojnost druhé strany, jak se nyní stále děje.

(ps. Možná jsi mi to Pavle takto poslal úmyslně, jestli si těchto drobných chyb všimnu a doufám, že jsi si u mne poznačil mírné plus :lol: )

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře