Zbyněk Šemora napsal:
..... 451 měly DAKO BS2, dřive Božičky.
Ale zeptal bych se nějakého strojvedoucího, asi nejlépe Dračik, jestli by nešly polohy nastaveno a jízda v MSTS prohodit, ....
Kolik lidí ti má ještě vysvětlovat, že nejsou prohozené funkční polohy brzdičů, ale pouze nesouhlasí bubliny v popiskách ?! Překlady dělali nezávisle na sobě minimálně 4 lidé ( já mám ve sbírce 12 různých verzí ) a snažili se o co možná nejlepší práci včetně Džordže, jehož poslední češtinu používáš taky díky msts-bin. Budeš se muset s tím neodpovídajícím popisem spokojit, protože u některých brzdičů s proporcionální charakteristikou to většinou sedí ( BS2 ), zatímco u brzdičů s charakteristikou integrační ( BSE, Westing, Knorr,..) to prostě sedět nebude. Používají stejné nody, ale s jiným významem funkce. Překlad překládá jméno nodu a nepopisuje jeho funkci. To už jsem ti několikkrát vysvětloval a je to pořád marné, hlava ti to prostě nebere. Nech si to tedy ještě přeložit do řeči srozumitelné od Michala a Pavla, jestli ti sdělí něco jiného.
Já jsem žádný překlad nedělal, pouze jsem drobátko poupravil nějaké drobnosti ve dvou a ty poslal Džordžovi, nekontroloval jsem, jestli je zapracoval nebo použil rovnou mnou upravené či nic z toho.
Nic ti nebrání si ty polohy v eng prohodit sám a otestovat, co to udělá. Ty to přece umíš, nastavoval jsi všechny.
451 nikdy neměly brzdič Božič, to si můžeš být jistý. Od novoty měly Škoda-N/O, u 452 to byly BS2 a jedna měla ve zkušebním provozu po nějaký čas dokonce BSE ( nevím přesně, ale mám dojem, že to možná byla zrovna "chlubnovka" nebo něco z "padesátek" ).
Podívej se, co napsal Michal ve shodě se mnou a přestaň konečně kolem sebe kopat jak "*aroubek" (pardon, chcípající kobyla).