TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Pokiaľ budú v engoch žehličiek rozdielne hodnoty takov tak to bude spôsobovať takéto problémy. Najjednoduchšie (aj najrýchlejšie resp. kým nedôjde k úprave uvedených engov) je dať si obe žehličky rovnaké.

Kebarko napsal:
Pokiaľ budú v engoch žehličiek rozdielne hodnoty takov tak to bude spôsobovať takéto problémy. Najjednoduchšie (aj najrýchlejšie resp. kým nedôjde k úprave uvedených engov) je dať si obe žehličky rovnaké.
Ale já si myslím, že na eventuelní chyby v Trainsetu by mě měl upozornit autor aktivity před jejím vydání. Engy mají nějaké odlišnosti (jak je napsali opsali) původní autoři, ale obě mají tlaky 73 PSI, které jsem opravoval. Podle mě může být chyba v i v použitých vozech. Nevím, já tuto aktivitu nehrál. Na tohle musí odpovědět jen autor, kterému vše zřejmě fungovalo jak má. Ale jestli má engy jinak naladěny, než v BP, tak už Trainset je s BP nekompatibilní a aktivita nemůže fungovat jak autor zamýšlel.

Pokiaľ sú ENGY kompatibilné s Bin 1.6.1, tak také základné veci ako presadanie medzi lokomotvívami resp. prechádzanie zo stanovišťa na stanovišťe musia fungovať.

Trošku ještě pořád laboruji s brzdičema a mám pro tyto případy již nástin řešení i s přebitím brzdy u BSE a zmizením nápisu "závěr" u tohoto brzdiče při brzdění a nahrazením jiným příhodnějším, aby se již nemusel Zbyněk rozčilovat, že u BSE neodpovídá bublina skutečné poloze. Až budu mít všechny brzdiče v nové použitelné podobě, vydám nové mustry. Ještě hledám řešení pro odpovídající závěrnou polohu na správném místě, ale tady to zatím "drhne". Možná by se mohl povést i švih, ale nefunkční je lineární odvětrání, takže ten asi principiálně zůstane vyloučen. Chce to ještě hodně laborování, dílčí úspěchy jsou, ke 100% funkčnosti to má ještě dost daleko.

Kebarko napsal:
Pokiaľ sú ENGY kompatibilné s Bin 1.6.1, tak také základné veci ako presadanie medzi lokomotvívami resp. prechádzanie zo stanovišťa na stanovišťe musia fungovať.
Nějaké normy ladění pro BIN snad žádné nejsou, podmínkou je, že musí být nastavena spřáhla a aby bylo možné soupravu odbrzdit, musí být srovnány tlaky, což jsem se snažil všude provést. Je možné, že mi něco uniklo.
Ale jde o jinou věc. Pokud někdo tvoří aktivitu, která používá vozidla BP, tak i autor musí tyto mít totožné. Pokud sice vycházím z BP, ale mám chování doladěné dle sebe, tak taková aktivita s originál BP nemusí korektně fungovat, což zřejmě bude tento případ.
Pokud se objeví nějaká chyba v TBP, tak je nutné na to zde upozornit a já opravu zařadím do dalšího update. V případě akutní potřeby se oprava může dát ke stažení téměř ihned.

Bobe, ohledně bublin, šlo mi jen o to, aby někdo v překladu srovnal názvy co nejblíže k realitě a kde to nejde, dát jim kompromisní označení. Původní překlad byl přece jen víc laický než odborný.

Zbyněk Šemora napsal:
Bobe, ohledně bublin, šlo mi jen o to, aby někdo v překladu srovnal názvy co nejblíže k realitě a kde to nejde, dát jim kompromisní označení. Původní překlad byl přece jen víc laický než odborný.
Když dáš brzdič do polohy provozního brzdění, tak tam nebude strašit noční můra s nápisem "závěr" v bublině u BSE a když se povede, tak BS2 bude mít 16zoubků jako v reálu ( jestli si ten počet nepamatuji špatně, zavčasu mne radši opravte).

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Když dáš brzdič do polohy provozního brzdění, tak tam nebude strašit noční můra s nápisem "závěr" v bublině u BSE a když se povede, tak BS2 bude mít 16zoubků jako v reálu ( jestli si ten počet nepamatuji špatně, zavčasu mne radši opravte).
Počet zoubků závisí i na počtu nafocených animací. Ideální by bylo, kdyby do všech kabin by šel dosadit stejný ace soubor. Pak by to bylo jednoduché. Ale v reálu je také například BS2 nebo BSE také všude ten samý. Maximálně je natřený jinou barvou. :lol:
Ohledně popisek mi velmi vadí u BSE "jízda". Nutí to hráče tuto odbrzdovací polohu mít jako opravdu jízdní a pak brzdím přes dvě polohy.
Proto jsem chtěl polohu "nastaveno" přejmenovat na "Jízda" a současou "jízda" přejmenovat tak, aby nový název nevadil u BS2. Proto jsem navrhoval "Odbrzděno".
Však když se v tom nyní hrabeš, tak to porovnej, které polohy si nikde nevadí a může se jim dát nový správný odborný název rovnou. A přepošli to Džordžovi.

Zbyněk Šemora napsal:
Ohledně popisek mi velmi vadí u BSE "jízda". Nutí to hráče tuto odbrzdovací polohu mít jako opravdu jízdní a pak brzdím přes dvě polohy.
Jednak je tam ta bublina jen chvilku a druhak můžeš mít ten brzdič ve stejné poloze jako v reálu mezi brzdící a odbrzďovací, takže na jedno klepnutí.
Zbyněk Šemora napsal:
Proto jsem chtěl polohu "nastaveno" přejmenovat na "Jízda" a současou "jízda" přejmenovat tak, aby nový název nevadil u BS2. Proto jsem navrhoval "Odbrzděno".
Však když se v tom nyní hrabeš, tak to porovnej, které polohy si nikde nevadí a může se jim dát nový správný odborný název rovnou. A přepošli to Džordžovi.
Knihovnu DLL předělávat nebudu, srovná se to u jednoho a rozhází u druhého.

Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Počet zoubků závisí i na počtu nafocených animací. Ideální by bylo, kdyby do všech kabin by šel dosadit stejný ace soubor. Pak by to bylo jednoduché. Ale v reálu je také například BS2 nebo BSE také všude ten samý. Maximálně je natřený jinou barvou. :lol:

To by nejdříve se musely podklady fotit stejným způsobem, což není ve Tvých silách to ovlivnit....maximálně polohy zůstanou stejné a definované v engu a jenom se přiřadí dvěma polohám 1 snímek.

Navíc v každém cabu máš brzdič umístěn jinak a díváš se na něj z jiného úhlu....takže z tohohle pohledu je idea jednoho společného ace zcela mimo....leda by někdo udělal model brzdiče a pak se to exportovalo do bmp.....stejně tak, jak jsem dělal verzi pro EM.475, kdy Miran poskytnul brzdič z 3dsmax.

Druhé řešení

nemohol by sa nejaky skuseny ladic pls. pozriet na ZSSK (ZSCS) 131 (proste dvojicku), popr. i ZSSK (ZSCS) Eas? predsa len, ked sa suprava 131 + 30xEas (popr. na postrku 183) po jemnom tuknuti zabrzdnej polohy brzdica okamzite pribetonuje ku kolajniciam (velmi rychly nabeh brzdneho ucinku, odbrzdenie uz trva primerane dlho, ale zabrzdenie je velmi rychle na moj vkus - nie ze by som to dakedy skusal brzdit irl, ale...) thx.

Na loko 242 ( napr. 259 ) je na stanovišti miesto pravého pohľadu, pohľad front otočený smerom do boku. Ešte som si všimol že pri zaúčinkovaní rýchlobrzdy pri prekročení rýchlosti v aktivite ukazuje tlakomer vzduchu v brzdovom valci stále nulu ( ale brzdí to ). Neviem či mi niečo uniklo ale aj na iných mašinách prestalo fungovať ovládanie rýchlobrzdy klávesou BACKSPACE.

nebulus napsal:
Neviem či mi niečo uniklo ale aj na iných mašinách prestalo fungovať ovládanie rýchlobrzdy klávesou BACKSPACE.

Toho jsem si všiml po nainstalování poslední verze MSTSbin

NEvim jestli se to tu už řešilo,ale našel jsem chybu u 751.Ma špatně nalinkovaný zvuk. ("../../common.snd/snd751/751Teng.sms" )Nemá tam být to T(teda alespoň já ho u sebe nemám)

Chtěl bych se zeptat k rekonstrukci Trainsetu. Co jsem tak koukal, tak jestli to dobře chápu se týká jenom vozů? A co lokomotivy? U některých je také potřeba zkorigovat brzdy. U vylaďených Ppoolllových jen brzdné váhy. Třeba u E499.005, kterou ladil ZSR je ta síla správně, dokonce u samotného Lv odpovídají i zábrzdné vzdálenosti. To proto, že je tam MaxBrakeForce opsaná z tabulky. Ale u tý laminátky je už nějakých 30 tun navíc, což vzhledem k tomu, že MSTS zatím nezvládá poněkud základní věci jako prokluz, je pro mě nepřijatelné. Ať mi nikdo nepovídá, že to Lamina zakápne z 80 km/h na 180 m... Dobře vím z videa, že při testech řady 340 zkoušeli zábrzdnou vzdálenost ze 100 km/h pomocí samočinné brzdy a ta byla ještě o něco delší než 700 m. Lamina v MSTS mi to zakápne na 300 m. Jako beru to tak, že 340 a 240 jsou natolik podobný, že rozdíl v jejich zábrzdných vzádlenostech nemůže být necelý půlkilometr... Pak je samozřejmě věc těch rychlostí napouštění a vypouštění brzdových válců. Zdá se, že to nikomu nevadí. Bylo by dobré, aby zvukaři spojili síly a upravili podle Jackova postupu svoje zvuky tak, aby bylo možné používat reálné rychlosti a tím i reálně brzdit. K čemu mi je, že to umí 4 mašiny v Trainsetu? To sem pak akorát nas*anej, protože po přelezení z mašiny, která má rychlosti "nadsazené", vlak v první zastávce utnu o metr blíž a kaštanům zaskočí svačina. To, co se fírovi stát nemůže...
Aby se neřeklo, že jenom kecám, tenhle příspěvek sem píšu, protože s tím chci něco udělat. A klidně sám jako to dělá Bob... Upravim brzdné váhy, kdyby zvukaři nějaký ty zvuky upravili, tak dám i reálný rychlosti. No a samozřejmě taky ty změny ve značení, ale to zatim považuji za druhořadé. Zastávám názoru, že brždění je to nejdůležitější v MSTS a mělo by se řešit mnohem více než se řeší. Proč se spokojujeme s lehce arkádním nastavením? Co se týče sedmivozových rychlíků, je to skvělé. Tam hraje hlavní roli nastavení vozů. Ale co třeba motor s vlečňákem, nebo osobáček s dvěmi, třemi vozy? Tam do toho už nastavení mašiny musí vstupovat více. A to i tím, že když odbrzdim těsně před zastavením tak, že v reále by mašina hladce zastavila, jedu dál bez jakéhokoliv zpomalování. A to je tím, že mašina s nadsazenými hodnotami rychlostí vypouštění brzdových válců, která už má v této situaci dávno odbržděno ty vozy prostě utáhne, narozdíl od toho sedmivozového rychlíku. Bohužel to teď záleží jen na zvukařích... Čekali jsme na to dlouho a když je tady konečně řešení, nic se neděje. Vsadím se, že většina lidí si stáhla nové zvuky aniž by se obtěžovala něco v engu upravit.
Proč se tady popíšou kvanta stránek o nadproudovkách a brzdy už se neřeší? To jako vše skončilo tím, že Ppoolllův tým skvěle upravil vozy a nějaké mašiny? K čemu je mi nadproudovka, když pak mašina brzdí stejně jako autobus Karosa, který v tu chvíli můžu míjet na vedlejší silnici?
Zkrátím to, sem ochoten si s tím hrát a zkusit to. Věnuju tomu klidně většinu volného času, ale potřebuju vědět, jestli jo nebo ne. Nenechávejte prosím tenhle příspěvek bez odezvy, jak už to bývá, když se někde zmíním, že bych chtěl pomoci. Stačí mi pouhá věta: "Udělej to..." nebo klidně "Zalez ty pitomče, nic o tom nevíš..."
Závěrem drobný dotaz, na stránkách atlaslokomotiv.cz jsem se dočetl, že při provozním zabrždění a zabrždění záchrannou brzdou zůstává stejný brzdící účinek. Je to pravda? Pokud ano, tak se v MSTS záchranná brzda musí chovat nějak odlišně.

Paja: hezky jsi to napsal, ale otázka je, jestli po dobu například roku vydržíš lokomotivy ladit. Bob na vozech pracuje už mnohem déle a to od 1. sleziny MSTS. Pravda, kvůli jiným povinnostem měl asi rok pauzu, ale i tak je to práce o rychlosti asi 40vozů za 3 měsíce.
Nejen napsat, ale i otestovat. Finál musí být 100%.
Takže klídek.
V MSTS o žádné záchranné brzdě nevím. když jsem seděl ve voze, tak žádná taková volba tam nikdy nebyla :lol:
Nebo myslíš polohu rychločinného brzdění?
Jinak je logické pokud provozním brzděním dosáhnu maximálního tlaku, tak rychločinné brzdění má stejný účinek, jenom v této poloze se rychleji vypustí vzduch z potrubí a rychleji zaučinkují brzdy. Snad to říkám dobře, fírové opravte mne.

Mily Pajavlaku,

mej prosim trpelivost - kazdy z nas se nejak zivi a ono to proste trva. Ted jsem Zbynkovi potvrdil kompletni predelavku rad 162/163/263/362/363 CD i ZSSK vcetne nastaveni brzdy podle norem UIC a tolerancniho diagramu Brzdy Dako.
Muzes si finalni verzi stahnout solo podle odkazu ve vlaknu Modely/Ladeni 363.
Jsou tam k dispozici engy v zakladnim nastaveni pro osobni vlak (brzda v poloze P) a naklonoval jsem vsech 74 souboru i s brzdou v poloze G, kde plny brzdny ucinek nabehne az za 41s a plne odbrzdeni trva dokonce 58s. Pokusil jsem se s maximalni presnosti vlastnosti nejen brzd vymodelovat.
Vyzkousej si je.

Bohuzel den neni nafukovaci. Postupem casu jiste spolecne Trainset vyladime.

ZSR

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře