TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Martens napsal:
bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Já zatím na to neměl moc času, protože jsem v práci, ale asi to může být ta mezera a ve wagon pryč ty uvozovky. Bobinu mi někdo poslal, ale 754 jsem klonoval já. Původní číslo jsem dal nahradit. Kouknu na to a uvidím.
To bude asi tím, že já něco naladím, mi to funguje a pak to některý klonovač rozhází a už to nefunguje.
Když už jsme u těch klonů, oprav si u 731006 všechny cvf. Máš tam totálně rozházené ovladače - někdo se do toho hrábnul cabeditorem ještě před "bin" a od té doby jsou špatně základní i všechny v 123updBP.
Asi s tou mašinou nikdo nejezdí, jinak by to musel ihned vidět, co to dělá na J a na B s rajčákem.
Přišel jsem na to dnes v noci jen náhodou díky "udělené konzultaci" Martensovi.
bobe jenom bych tě chtěl opravit - já tu konzultaci po tobě nepotřeboval .... chtěl jsi vidět, jak funguje headout u asymetrických stanovišť...
Taky jsem to dal jen do uvozovek :lol:
Poslal jsem ti taky zpět funkční moje staré cvf a tam to funguje správně taky, takže jsem se nic nového v tomto ohledu nedopátral krom výše uvedeného.

Mě Martens něco nedávno poslal a opravené venkovní pohledy jsou už dobře. Co je ještě na 731 v kabinách špatně? Já na tom nic už nevybádám. Mám plné ruce práce s testováním trati.

Zbyněk Šemora napsal:
Mě Martens něco nedávno poslal a opravené venkovní pohledy jsou už dobře. Co je ještě na 731 v kabinách špatně? Já na tom nic už nevybádám. Mám plné ruce práce s testováním trati.
Tady je opravička, nemá,ale směrování do common.x !

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ale nenapsal jsi, co je tam špatně. Já to celé přepisovat nebudu, na to už není čas. Musel bych porovnávat, co jsi změnil. Co mi poslal Martens chodí normálně, testoval jsem v aktivitě při šibování v Kutné Hoře. Také je nutné vycházet ze souborů, které se updatovaly jako poslední, jinak se v tom už nikdo nevyzná.

Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ale nenapsal jsi, co je tam špatně. Já to celé přepisovat nebudu, na to už není čas. Musel bych porovnávat, co jsi změnil. Co mi poslal Martens chodí normálně, testoval jsem v aktivitě při šibování v Kutné Hoře. Také je nutné vycházet ze souborů, které se updatovaly jako poslední, jinak se v tom už nikdo nevyzná.
Když si v tcmd dáš porovnat oba soubory - třeba ten z 3.updBP a "nový", tak uvidíš ihned rozdíly.
Druhá možnost je projet se v MSTS s cvf jedním, pak místo něj dát druhý a vidím rozdíl.
Jak vidím, tak sám neprovozuješ modely, které distribuuješ. Co je tam špatně, jsem už psal - rozházené ovladače.

Že jsi to Ty, tak jsem to porovnal, ale kromě směrování do common žádný rozdíl, pokud nepočítám jeden parametr, kdy Ty Máš 0,5 a Martens 0,48

Zbyněk Šemora napsal:
Že jsi to Ty, tak jsem to porovnal, ale kromě směrování do common žádný rozdíl, pokud nepočítám jeden parametr, kdy Ty Máš 0,5 a Martens 0,48
Tak jsi asi slepý, budeš muset jízdou porovnat Tvoji/Martensovu totožnou verzi:
CombinedControl (
Type ( CP_HANDLE COMBINED_CONTROL )
NumFrames ( 20 5 4 )
NumPositions ( 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 )
NumValues ( 19 0 0.0555 0.111 0.1665 0.222 0.2775 0.333 0.3885 0.444 0.5 0.51 0.588 0.666 0.7215 0.777 0.8325 0.888 0.9435 0.9999 )

a verzi moji:
CombinedControl (
Type ( CP_HANDLE COMBINED_CONTROL )
NumFrames ( 20 5 4 )
NumPositions ( 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 )
NumValues ( 20 0.00 0.02 0.10 0.25 0.40 0.55 0.75 0.85 0.90 0.95 1.00 1.11 1.21 1.31 1.41 1.51 1.61 1.71 1.81 1.91 )

což je zcela jiné chování !
Náhled ftp://trainuser:trainuser@ftp.train-sim.cz/Bob57/obr/731delta.jpg

Všiml jsem si že skin ČSD 363 065 je nacpán do složky CD_363 a ještě má špatnou texturu oken.

Já bych prosil o radu. Rád bych zveřejnil dva skiny loko 753 001, ale nevím, jak mám označit druhý skin. jestli cd_753001a. prosím pora´dte mi. Nechte především prostor pro ty, co si tu tvrdě prosazovali toto značení...

Čouda napsal:
Já bych prosil o radu. Rád bych zveřejnil dva skiny loko 753 001, ale nevím, jak mám označit druhý skin. jestli cd_753001a. prosím pora´dte mi. Nechte především prostor pro ty, co si tu tvrdě prosazovali toto značení...
Proč jsou dva skiny stejné loko? Jaký má být mezi nimi rozdíl ? Podle toho lze teprve navrhnout jména jednotlivých souborů.

Zdravím,
a je to tady! Jak značit soubory modelů/skinů jedné lokomotivy ? :) Mám zato,že Čouda má na mysli skin stejné loko,ale s nátěry ve dvou verzích /nátěr starší a nový/.V případě názvu textur pro nový model stroje 151 001 v novém nátěru jsme se se všemi zainteresovanými dohodli,že soubory nazveme "cd_151001_07".Poslední tři znaky mají uvádět,ve kterém roce obdržela reálná lokomotiva uvedený nátěr.V případě nové 151 001 to tedy byl rok 2007.Je mi jasné,že problém se zjišťováním letopočtu může být u starších lokomotiv,ale v případě 151 001 jsme se shodli na uvedeném řešení.Určitě by to ale tato problematika stála za probrání na nějaké té další slezině.Samozřejmě pouze v souvislosti s TBP.
V případě Čoudova návrhu bych se jako tvůrce textur trošku obával těch indexů.Textura pro takový skin by totiž byla značena "cd_753001aa" a to by už mohlo být trošku nepřehledné.Tedy,samozřejmě jak pro koho. :wink:

David

David Hájek napsal:
...Poslední tři znaky mají uvádět,ve kterém roce obdržela reálná lokomotiva uvedený nátěr.V případě nové 151 001 to tedy byl rok 2007. David
To zní rozumně.

jde o lokomotivu 753 001. první je verze z počátků ČD a ta druhá je současný stav, takže jedině jak navrhuje David

Martens napsal:
bob57_cz napsal:
bobe, To, co jsem stáhnul z http://msts.sinus.cz (dle Zbyňka je to tam aktuální), tak to jsem updatoval.
Tak teď jsem na tuhle výzvu odtamtud znovu stáhnul cab731.rar a je to pořád ten špatný !!! Udělejte si opravu podle odkazu, co jsem vám dal k dispozici výše.
Pokud pořád nevíte, co je špatně, tak se rozjeďte po jednotlivých stupních a potom po stupních EDB !!! Kam chodí ten knipl ?!

Naposled editoval moderátor:
Pokud se udělá nová verze již stávajícícho inventárního čísla, tohle jsme právě už řešili dávno s Davidem Hájkem a opravdu inteligentní řešení je letopočet nového nátěru, tedy pokud někdo postaví dvě lokomotivy stejného inventárního čísla, tak ta starší bude mít označení bez indexů a ta novější například index _07 (zápis by měl být co nejkratší)

bob57_cz napsal:
Pokud pořád nevíte, co je špatně, tak se rozjeďte po jednotlivých stupních a potom po stupních EDB !!! Kam chodí ten knipl ?!
Já to jel v Kutné Hoře v noci a většinou jsem čuměl z bočního okna, tak proto jsem to asi neviděl a všimnul si jen chyby v tomto pohledu :lol: :lol:
To víš. Fíra z tramvaje je naštvanej, že v Kutné Hoře se musí sám obsloužit, protože fíra z traktoru nikde. :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
Já to jel v Kutné Hoře v noci a většinou jsem čuměl z bočního okna, tak proto jsem to asi neviděl a všimnul si jen chyby v tomto pohledu :lol: :lol:
To víš. Fíra z tramvaje je naštvanej, že v Kutné Hoře se musí sám obsloužit, protože fíra z traktoru nikde. :lol:
No jo, ale pak je otázka, proč má bob57_cz jiný cvf (jako ladič) a jiný je jako oficiální aktuálně distribuovaný originál .... to se pak při aktualizaci chybka vnese velmi snadno.....

Vrbam napsal:
Všiml jsem si že skin ČSD 363 065 je nacpán do složky CD_363 a ještě má špatnou texturu oken.
Tak to je dobrý postřeh. Já si toho za celé roky nevšiml, že se jedná o Čsd a nikdo z uživatelů také ne. Asi bych to měl napravit. A je to jasné, i v engu je v name CD 363 065.

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
No jo, ale pak je otázka, proč má bob57_cz jiný cvf (jako ladič) a jiný je jako oficiální aktuálně distribuovaný originál .... to se pak při aktualizaci chybka vnese velmi snadno.....
Po vydání této lokomotivy Bob_57 poslal Jirkovi Polákovi upravený eng s tím, že se tato lokomotiva bude ještě ladit. A tak to dodnes zůstalo. Proto má Bob_57 jinou novější verzi. Asi zapracuji to, co poslal Bob_57, jen je škoda, že je to jen polotovar, který je nutné dopsat. Ale nějak to zvládnu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře