TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Čuřil napsal:
Hezky vecer mam takovou prosbicku, nez vydate pane Semora update trainsetu, mohl byste i upravit sprahla u vagonu Orient Express :?: . Ve sve aktivite v aktivity editoru nemohu sprahnout vozy OE s jakoukoliv ZSSK nebo CD masinou a to proto, ze ceskoslovensky trainset ma sroubovku jenze Orient Express ma zatim automatiku a tak jsem tam musel pripojit parni loco z original msts. I ceske parni lokomotivy maji sroubovku. Mohl byste to vyladit ? Pls
Píšeš tu jinde, co vše jsi zvládl a nedokážeš přehodit kupli z automatic na chain ?! Si z nás zase děláš bžundu.
Co tam třeba vložit Miranův nouzový Schak ze žabky ? :lol: :lol: :eek:

Naposled editoval moderátor:
Jelikož se blíží aktualizace trati (konec měsíce) v symbioze žije i Trainset, který také musí být updatován (kvůli aktivitám). Pokud ještě někdo máte nějaké novinky, dodělávky, tak prosím pošlete.
Kromě mnoha updatů ladění od ŽSR ještě sjednocuji zbývající základní nastavení. V monitorech ruším zbývající penalizace (příklad domluvy/nedomluvy), všechny sběrače, kte to není nastavuji pantograf dole (el jednotky, 240, 371,...) Jednotná nastavení brzdičů (ikdyž se jedná v MSTS o kompromis) Ale zde jen kontrola u přidaných vozidel. Opravím RV kabinu u 731, samozřejmě výška stanoviště u x6x. Pokusím se dohledet, tam kde chybí, readme. Updatnu zvuky od Jacka (zatím beze změn značení - obsah cílové X do sndX, protože měnit řetězec by bylo velmi časově náročné a na to není čas ani chuť, necháme to do sleziny)
Čouda mi asi před měsícem poslal nějaké doplňky jeho repaintů. Koukal jsem na obsah, ale bohužel ve složkách má nastavení něco na 30cm, něco na 80 a jelikož chybí jakékoli readme, tak nevím, jestli brejlovci jsou na Starého nebo Ondruj model. Ale na přepočítávání a kontroly každého typu také není čas, tak tohle nechávám na příště. Doplňuji jen Skůrovy Barči a Hybrid.
Co bych uvítal, tak světla pro 151, 150 a 350, protože LC mi svítí červeně, což je jako pěst na oko (při posunu) U 350 jsem zpomalil plnění vlakové brzdy do normálu dle příručky o brzdách a zapracování od ŽSR.
Trať jako takovou už mám do nějakého stavu pro aktualizaci připravenu. Ještě doplním nějaké drobnosti a finální kontrola chybějících a nadbytečných souborů.

Zbyněk Šemora napsal:
Jelikož se blíží aktualizace trati (konec měsíce) v symbioze žije i Trainset, který také musí být updatován (kvůli aktivitám). Pokud ještě někdo máte nějaké novinky, dodělávky, tak prosím pošlete.
Kromě mnoha updatů ladění od ŽSR ještě sjednocuji zbývající základní nastavení. V monitorech ruším zbývající penalizace (příklad domluvy/nedomluvy), všechny sběrače, kte to není nastavuji pantograf dole (el jednotky, 240, 371,...) Jednotná nastavení brzdičů (ikdyž se jedná v MSTS o kompromis) Ale zde jen kontrola u přidaných vozidel. Opravím RV kabinu u 731, samozřejmě výška stanoviště u x6x. Pokusím se dohledet, tam kde chybí, readme. Updatnu zvuky od Jacka (zatím beze změn značení - obsah cílové X do sndX, protože měnit řetězec by bylo velmi časově náročné a na to není čas ani chuť, necháme to do sleziny)
Čouda mi asi před měsícem poslal nějaké doplňky jeho repaintů. Koukal jsem na obsah, ale bohužel ve složkách má nastavení něco na 30cm, něco na 80 a jelikož chybí jakékoli readme, tak nevím, jestli brejlovci jsou na Starého nebo Ondruj model. Ale na přepočítávání a kontroly každého typu také není čas, tak tohle nechávám na příště. Doplňuji jen Skůrovy Barči a Hybrid.
Co bych uvítal, tak světla pro 151, 150 a 350, protože LC mi svítí červeně, což je jako pěst na oko (při posunu) U 350 jsem zpomalil plnění vlakové brzdy do normálu dle příručky o brzdách a zapracování od ŽSR.
Trať jako takovou už mám do nějakého stavu pro aktualizaci připravenu. Ještě doplním nějaké drobnosti a finální kontrola chybějících a nadbytečných souborů.

Tak to jste mne zklamal, protoze penalizace patri k zakladnimu vybaveni celeho Gatesovo simulatoru. A to, ze to v tech monitorech zrusite tak lide budou jezdit jako pirati a budou vesele prekracovat rychlost, aniz by jim nekdo slehnul pres prsty. Proto penalizaci bych nechal.

Jak uz jsem to tady cetl v tomto foru, nehrajeme pikovlacky, ale simulujeme realny zeleznicni provoz. :mad: :? :cry:

Tak pikovláčky jsem v tom případě hráli doteď ,protože ti to v realu nikdy nedá rychlobrzdu ,když překročíš rychlost.Přecijenom je lepší pokračovat dále než se načítat o 10 minut dřív.

Čuřil napsal:
bob57_cz napsal:
Co tam třeba vložit Miranův nouzový Schak ze žabky ? :lol: :lol: :eek:

Tomu nerozumim, co to je Schak ? :eek: :eek:

Nouzový Shak z CityFrogu jsou "nouzové prsa" ( rozuměj spřáhlo), které se nasazují na šroubovku náhradní mašiny tak, aby se mohla připojit k automatickému spřáhlu žabotlamy či jiné soupravy s automatem. Není to ale univerzální na každý typ automatického spřáhla....podobnou věc bys mohl vidět i u novějších tramvají, které mají taky takový udělátor....

A co se týče penalizace - budiž je to Tvůj názor, ale nikdy jsem neviděl, že by fíra po překročení rychlosti strhnul dobrovolně záchranu, po zastavení vlaku si počkal 90 minut, bo má penalizaci a pak teprve začal něco dělat......takže to opravdu nemá s realitou nic společného a je to jenom výmysl Viléma Brány v MSTS

Mimochodem to obejití penalizace přechodem na druhé stanoviště je fakticky docela dodrý fígl na to, jak tam nečekat jako trotl....už samotné zastavení soupravy a opětovné nafoukání soupravy je u vyladěných vozů myslím si docela dostatečné a znatelné zdržení u nadupaných aktivit, kde se "jede na krev".

Ad Klimi, Martens :

To je sice pravda, ze v realu nedojde ke strzeni zachranky, ale prece v realu ma fira nad sebou nejakou kontrolora, udaje se zapisuji na nejaky disk, takova cerna skrinka ( napr. v letadlech ) a stejne, pochybuji, ze by v realu s i fira dovolil jet treba 120 km, kdyz vi, ze ma jet jen 110 km/h. Jiste nejake to mirne prekroceni se da jeste tolerovat, ale o vice jak 5 km/h to uz je na potrestani. Navic jde tady o bezpecnost cestujicich.

Zajimalo by mne co si o tom mysli Dracik jako rusnovodic, jestli i v realu muze jet az o 10 km/h rychleji nez dovoluje rychlostnik. :?:

V reále môžeš prekročiť rýchlosť na rýchlostníku a nič sa nemusí udiať. Blbé je keď prekročíš rýchlosť ktorú udáva MIREL :D . Ten ale vychádza z max nastavenej rýchlosti pre daný typ vlaku, prípadne z obmedzujúceho znaku na návestidle.

Čuřil napsal:
Ad Klimi, Martens :

To je sice pravda, ze v realu nedojde ke strzeni zachranky, ale prece v realu ma fira nad sebou nejakou kontrolora, udaje se zapisuji na nejaky disk, takova cerna skrinka ( napr. v letadlech ) a stejne, pochybuji, ze by v realu s i fira dovolil jet treba 120 km, kdyz vi, ze ma jet jen 110 km/h. Jiste nejake to mirne prekroceni se da jeste tolerovat, ale o vice jak 5 km/h to uz je na potrestani. Navic jde tady o bezpecnost cestujicich.

Zajimalo by mne co si o tom mysli Dracik jako rusnovodic, jestli i v realu muze jet az o 10 km/h rychleji nez dovoluje rychlostnik. :?:

V realu nikdy nejede cvičný na každé šichtě s fírou (to by musel být poměr fíra:cvičný 1:1 ...... ano, máš pravdu, že se rychlost zapisuje na rychloměrný proužek nebo na kartu, ale nevyhodnocuje se průběžně za jízdy (u starších typů VZ určitě ne, u MIRELu a LS 90 se tady už o tom psalo).

V MSTS, když se to projeví v závěrečném hodnocení, pak je to v pořádku.

Takže ještě jednou nebavíme se o stržení rychlobrzy při překročení rychlosti - v odůvodněných případech, kdy to odpovídá reálu to i pochopím .....bavíme se o tom, že tam požaduješ ještě navíc penalizaci, která není v reálu ničím podložena.... pokud je, tak řekni kde a jak, když tvrdíš, že zrušení penalizace je krok od reality.
Děkuji

Moment, tady někdo něco špatně pochopil. Penalizace je penalizace a překročení maximální povolené rychlosti je překročení maximální povolené rychlosti. Já udělal jen to, kde to ještě není, po zásahu rychlobrzdy jsem zrušil penalizaci 90 sekund a přepsal na hodnotu 0. Tato funkce je zbytečná, protože jednak se dá obejít klávesou 1 a jednak v reálu, když zasáhne rychlobrzda, tak po nafoukání soupravy se dá ihned odjet. Ale pokud by jste chtěli skutečný reál, musel by někdo vymyslet stav, aby po zásahu rychlobrzdy šlo odbrzdit i během jízdy vlaku a ne , aby se muselo nejprve zastavit. Když nám bouchla televize (LVZ) a v takovém horku se to stávalo samo od sebe často (na 451), tak když se to stačilo pohotově vypnout, vlak sice výrazně zpomalil, ale k zastavení nedošlo. Pokud by to tak šlo v monitorech nastavit, tak není co řešit. (jen najít dobrovolníka, který to všude přepíše :lol: )

tohle bych už fakticky neřešil a nechal to až do zastavení, pak už to budou opravdu pikovláčky a monitory na overspeed začnou postrádat smysl....penalizace je úlet, ale alespoň nějaké malé zdržení dané nafoukáním soupravy by tam mohlo být.

Martens napsal:
tohle bych už fakticky neřešil a nechal to až do zastavení, pak už to budou opravdu pikovláčky a monitory na overspeed začnou postrádat smysl....penalizace je úlet, ale alespoň nějaké malé zdržení dané nafoukáním soupravy by tam mohlo být.
Nafúkanie súpravy predsa aj v MSTS chvíľu trvá ( pri vyladených engoch ). Pri dlhom nákladnom vlaku skoro tak dlho ako bola tá penalizácia :D .

nebulus napsal:
Nafúkanie súpravy predsa aj v MSTS chvíľu trvá ( pri vyladených engoch ). Pri dlhom nákladnom vlaku skoro tak dlho ako bola tá penalizácia :D .
Však ano, i proto si myslím, že penalizace je dneska už nesmysl.

Já jsem dělal nastavení vždy u jediného konkrétního stroje dané řady, rozklonování na ostatní mašiny dělal už někdo jiný a jak vidno není neomylný. Odstranění uděláš smazáním celého jmenovaného odstavce.
Netuším však, jestli pozice kabiny máš podle mého "etalonu" nebo něco jiného.
Na foru je tu někde ode mne návod, jak si to zkontrolovat/nastavit.

Jestli to jestě není ve FAQ, tak tímto prosím Martense o vložení ( já do této sekce nemám přístup pro zápis ), pokud to uzná za relevantní.

----------------
Pozn. Martens

Už to je ve FAQ docela dlouho, název CAB - jak nastavit pozici

Zbyněk Šemora napsal:
... musel by někdo vymyslet stav, aby po zásahu rychlobrzdy šlo odbrzdit i během jízdy vlaku a ne , aby se muselo nejprve zastavit.
To už je dávno vymyšlené, stačí jen předefinovat resety v monitorech, ale hlavně rozdělit jednotlivé monitory tak, jak mají být a ne jak je to v TBP, kde jsou sloučené dohromady funkce překročení rychlosti a zásahy VZ ! Už jsem to tu nejednou psal a někdo se hrozně rozčiloval proti.
Opět mi čas dává za pravdu - a že to trvalo...
Zbyněk Šemora napsal:
Když nám bouchla televize (LVZ) a v takovém horku se to stávalo samo od sebe často (na 451), tak když se to stačilo pohotově vypnout, vlak sice výrazně zpomalil, ale k zastavení nedošlo. Pokud by to tak šlo v monitorech nastavit, tak není co řešit. (jen najít dobrovolníka, který to všude přepíše )
Při zásahu VZ je výslovně zakázáno toto vypínat před zastavením, ono to ani v podstatě nejde, pokud není ovládací přepínač přímo v kabině u fíry - je třeba v opačné kabině případně ve strojovně, vzdálení se od řízení je zakáráno - viz povinnosti strojvedoucího v předpisu V2.

Jak pročítám názory, tak každý by chtěl něco jiného. Takže nejrozumnější opravdu bude nevrtat a nechat monitory jak jsou. Kdo překročí rychlost (traťovou, kolem návěstidla, konstrukční) , tolerance 5km/h, rychlobrzda, ale bez další penalizace. Také nejsme poškoláci, abychom vše tisíckrát znovu přepisovali, jak si kdo momentálně umane. :lol: U všech lokomotiv to je jednotné, jen u elektrik s nadproudy, tento zásah je podmíněn zapnutím VZ (patent ŽSR)

Bobe57. Kdy nejvíc bouchalo VZ u 451? Pod stahovačkami. Protože jedeš křížem, stáhneš klepeta, slabé baterky a bum. Tady kašleš na příručky, protože se rozplácnout pod dělením jsou komplikace navíc. VZ je za zády mechanika. A když měl mechanik dobrý postřeh, tak vypnutí VZ proběhne dříve, než vlak stačí zastavit. Já tedy ten postřeh měl.

Zbyněk Šemora napsal:
Bobe57. Kdy nejvíc bouchalo VZ u 451? Pod stahovačkami. Protože jedeš křížem, stáhneš klepeta, slabé baterky a bum. Tady kašleš na příručky, protože se rozplácnout pod dělením jsou komplikace navíc. VZ je za zády mechanika. A když měl mechanik dobrý postřeh, tak vypnutí VZ proběhne dříve, než vlak stačí zastavit. Já tedy ten postřeh měl.
No ještěže jsi nejezdil se mnou ! Ty přímo ty katastrofické situace přitahuješ!
A to jsi se tuhle chvástal, jak jste měli turnusovku vyladěnou... Prdlačka, šrot jsi měl.
Mi VZka nebouchala, leda když tam byl přechytračelý mechanik a hrabal se v uličce do časových relátek přepínání spotřeby MG.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře