TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Kdo je zvědavý a nedočkavý, zde si může stáhnout další update Trainsetu. Má to něco přes 50MB jen proto, že všechny doplněné modely si stáhnete ze stránek dle seznamu a tyto se v některých případech jen balíkem aktualizují. Jedná se o zamračené a brejlovce.
Děkuji Martensovi za úpravy cvf Arwyho kabiny pro 230,
Stahujte zatím jen zde, na stránkách vše updatnu až večer.
Modely jsem tam nedával i proto, že je určitě už staženy máte.
http://www.semora.cz/d/6update_trainset.exe
Veškeré připomínky na ladění Brejlovců a Zamračených pište sem nebo ZSR. Já vozidla testoval a vše fungovalo jak má. Světla svítí, stěrače.... :lol:

Naposled editoval moderátor:
Zdeněk Itterheim napsal:
Když vydržíte tak se dočkáte zkompletovaného balíku na portále. Ať nemusíte sosat ze všech koutů.
Tohle je právě dilema.
Dříve vznikl trainset BP jako nutnost, protože byly nutné úpravy pro Tomiho návěstidla. Další důvod byl, že na stránkách, například katalogu F. Havla byly jen polotovary, které si uživatel musel nejprve naladit a opravit chyby.
Současně je situace trochu jiná a pokud bude synchronizace mezi posledním laděním a webovými autorskými portály, tak bude zbytečné dělat další paralely. Například na stránkách Kanka nebo Čoudy je značení dle norem, Miran, Jarda Skůra to samé, jediný problém je nejednotné ladění některých vozidel. Starší modely nebo modely a skiny, jehož autoři nemají vlastní webové stránky, k tomu by mohl sloužit Zdeňkův portál. Ale to je o diskuzi na nějaké další slezině. Přece jen, webové stránky jsou reklamou každého autora a ty by se měly navštěvovat prioritně.

Chtěl bych nahlásit malinkou chybku v instalátoru pro update trainset 6...v okně s odkazy na stránky s modely je u loko 750235 uvedena stránka loko.boletice, tento skin je ovšem na stránkách u Kanka.. :wink:

To jsem rád, že to jsou jen takové maličkosti. 41MB navíc?, to asi těžko. Snad jen pro toho, kdo některé nově zařazené věci už má na hardisku z dávných dob. :lol: :lol:

Bob57: Hádej třikrát, proč tam je výpis všech engů a cvf:
a) Aby Bob 57 měl čím zaplácat celou stránku fóra
b) Abych naštval uživatele s telefonickým připojením k internetu
c) Aby ladičové měli přehled o posledních laděních a měli pro další updaty výchozí bod. Aby skinaři měli vzorové engy. Aby uživatelé měli orientační přehled, co je v TBP zařazeno. A za poslední abych při každé změně v ladění nemusel pracně vycucávat jednotlivé engy.
Například, když porovnáte adresáře x6x, tak jsou tam opraveny překlepy, konkrétně maximální rychlost 151mil/h u asi třetiny této řady. I mistr ladič se někdy utne.

Jinak jsem nestihl doplnit všechna vozidla, zapomněl jsem zařadit z Kankových stránek cd_753 a cd_810. Po víkendu doplním. Také z důvodu, že se mi ozval autor cd_754037 s updatem textur, tak se opraví i tento pravěk. Tentokrát to bude update bez výpisu všech oststních engů.

Ještě jsem zapomněl upozornit, že Updatem 6 se ruší celé složky dřívějších kabin cab230, cab240, cab 750, cab754, cab771. Také si můžete smazat muzeum snd753.
Samozřejmě, pokud máte jiná vozidla než jsou na Bobově57 seznamu, tak kabiny buď nemažte nebo si je přesměrujte do aktuálních složek kabin.

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
To jsem rád, že to jsou jen takové maličkosti. 41MB navíc?, to asi těžko. Snad jen pro toho, kdo některé nově zařazené věci už má na hardisku z dávných dob.
Těžko ? A co je tohle ?
Po vydání upd4 byl vydán upd4-1,
obsahoval totožné soubory z předchozího:
( 16,5MB)

cd_560\063.wag
cd_560\063int.wag
common.cab\cab110\110.cvf
common.cab\cab110\110_rv.cvf
common.cab\cab111\111.cvf
common.cab\cab111\111_rv.cvf
............
Parádní příspěvek, něco takového se hned tak nevidí.

Já jen dodám k přízpěvku od Zbyňka výše:
Portál není můj, mám pouze úlohu vizualizace. A to hlavní - máme na to sponzora. Kdokoliv bude chtít získat prostor pro svá dílka může mi napsat.
To že jsem chtěl uveřejnit zkompletovaný balík, tak to je jen z ryze praktických důvodů. Osobně mi nebylo příjemné lezt po webech a X-krát klikat. Tak jsem si říkal, že bych to uživatelům usnadnil. A pak spojení na některé servery je celkem pomalé. Dám sem linku, zkuste sosnout odtud.

bob57_cz napsal:
blablablablabla
Upd 4-1 až 6 po zozbalení celkem 468MB.
Integrací všech následných upd4-1 až 6 do upd 4 má složka 375MB.
Zbylo navíc upd4-1 až 6 = 93MB
( pouhá čtvrtina :eek: ).

Taky jsi to mohl dát do texťáku a dát tady link.

Stále prudíš za velké obrázky a pak splodíš takovýhle hnus ....... :twisted:

Mám dotaz k TBP. Kedy budú konečne doplnené aj readme modelov ? V tom všehomrdníku už pomaly nikto nevie, kto jaký skin či model spáchal. Dôsledne podstaňovať readme šlo, ale naspäť ho už nemá kto dať. Potom to vyzerá tak, ako keby niekto uprieral autorstov modelov a skinov.
Ja osobne nerád vidím, keď sú vydarené skiny ( cudzie aj moje ) dávané na roveň ličákovým a plagiátorským prácam, ktorých ešte stále je v TBP dosť. Pri každom modeli musí byť readme s informáciami o autorovi modelu, skinu, úpravcovi eng/wag-u a ostatnými informáciami, ktoré patria k modelu.
Ak toto v TBP chýba, nezasvätený človek nadobúda dojem, že jediným všeautorom je jediná osoba, ktorá trainset "distribuje".

Správně Taxi, také na to upozorňuji, že se dělají skiny bez readme, ale vyslyšen jsem nebyl. Vlastně byl jen Alcaponem, který mi dodatečně něco napsal. (okd_753) :cry:

Zbyněk Šemora napsal:
Správně Taxi, také na to upozorňuji, že se dělají skiny bez readme, ale vyslyšen jsem nebyl. Vlastně byl jen Alcaponem, který mi dodatečně něco napsal. (okd_753) :cry:
Ja by som to ináč povedal. Dôsledne si odstránil readme u všetkých mojich skinov - a nielen u nich - v zozname B57 som ich našiel hneď niekoľko. Na mojom webe boli pribalené k modelom, stačilo ich premenovať. Napríklad na 830007brks.txt alebo na 240024zssk.txt. Alebo nejako tak podobne. Nie, jednoduchšie to bolo vymazať, poprípade ignorovať a pomiešať všetko dohromady, aby sa v tom dnes ani sám pánbíček nevyznal.

Taxi, copak neumíš číst? Dávno jsem Ti vysvětlil, že já readme neodebíral, ale měl to na svědomí Tvůj kámoš, co za Tebou chodí na kafe a který mne před léty vozidly zásoboval. Dělal to za účelem úspory místa na disku a nedomyslel, co to způsobí za problémy.
Ale pokud by jsi si poctivě stahoval updaty Trainsetu, tak by jsi se dozvěděl, že jsem kde to šlo vše doplním, Například by jsi objevil readme na
10.5.2004

Elektricka lokomotiva 240.024-0 ZSSK ver. 1.0

Táto lokomotíva je v stave RD Bratislava Východ a je vedená ako dispečerská. Tento náter je už minulosťou, pretože v rámci celkovej opravy dostala v apríli 2004 nový PUR náter v štandardnom vyhotovení, a teda okrem polopantografov sa v ničom neodlišuje od ostatných laminátiek.
....
Kompletny 3D model, namapovanie textúr + technické data: Stary, stary@seznam.cz
Adaptacia na 240.024-0 ZSSK: Tax, xtrain@chello.sk
...
Tax (C)2004
Autor úpravy značení: T. tomas.ts@tiscali.cz
Úprava pro BP Zbyněk Šemora semora@cbox.cz
Je nutné použít nejnovější model kabiny v úpravě od Martense.
Kráceno, abych nenapodoboval Boba57. Tohle vlastně dle podpisu dodal ten Tvůj kámoš. Bylo to v době, kdy se dával dohromady MSTS SINUS.
K zssk_830 jsem žádná readme nedohledal, tak pokud mi je dodáš, rád vše napravím. Ale mám jej ve složce cd_830.
Víš dobře, že MSTS je především koníček a ne aby z toho měl jednotlivec noční můry, protože mu chybí dva textové soubory. Copak nevidíš, co to dalo práce z dvou různých ladění brejlovců , jedno old, jedno nové dát dohromady opět dvě verze aktualizované? A také nebyly k dohledání readme a já nevěděl na čí model je skin dělaný. Ale není pravidlem. Mnozí skinaři nějaké bla bla bla připíší.

cd_750346et.eng a cd_750235et.eng to je co za druh. Conbuilder s tím to ve složce hlásí chybu.

alcapone napsal:
cd_750346et.eng a cd_750235et.eng to je co za druh. Conbuilder s tím to ve složce hlásí chybu.

Nejsem si jistý, ale neznamená to ET, že mají eng nastavený se zapnutým el. topením?

alcapone napsal:
To jsou varianty se zapnutým elektrickým topením, měly by mít nižší výkon pro trakci a zvuk na 4.stupeň. Ovšem uvnitř eng jsou značeny bez toho "et" a tak CB řve. Zbyněk je v update nemá, je to verze přímo ze stránek.

tu jistotu Ti potvrdím, je to tak. V .engu je tuším odkaz i na zvuky se zapnutým el.topením a doufám, že si teď nevymýšlím (autor snad potvrdí,nebo vyvrátí), mají tyto .engy nastavený nižší výkon lokomotivy (právě na úkor el.top.)

To mi chcete říct že těch 170 MB kompletní aktualizace upd6 kopíruju zbytečně? Hm asi jsem to měl taky prověřit.

Varianty s elektrickým topením jsem přeskočil, protože nemám na tohle ladění. Eng buď smažte nebo si jej nalaďte dle norem, pokud tento někdo potřebuje.

Zdeněk Itterheim napsal:
To mi chcete říct že těch 170 MB kompletní aktualizace upd6 kopíruju zbytečně? Hm asi jsem to měl taky prověřit.
Pokud něco někam na veřejnost kopíruji, tak nejprve celý archiv projedu nějakým testovacím programem. Důvěřuj, ale prověřuj.

Ještě připomenu, neunáhlovat se, po víkendu ještě doplním zbytek a do pater od Kanka, byl jsem upozorněn, že je u každého vozu aktuálnější eng pro bin. Také mám připraveny novější textury od Zdenal26 na 754037-0. Já vůbec nevěděl, od koho tuto loko mám.
Jenomže musíte na mě pomalu. Zítra jdu ještě do práce, tak až během neděle to dám nějak dohromady. :wink:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře