TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Spočítejte si, kolik engů obsahuje celé MSTS. Všechny jsem musel otevřít a dopsat řetězce:
../../common.snd/sndxxx/ tohle 2x až třikrát do jednoho engu
a
../../common.cab/cabxxx/

Názvy jsem vůbec neřešil. Proto mi hne žlučí návrh jiných, že se jim common nelíbí a chtěli by po mě, abych znovu těch několik tisíc engů otevíral a znovu přepisoval jinak. Někdo měl cab, jiný kabiny, další zase jiný název.....A nevěřte tomu, že tohle bylo vše. Kabinám tohle nestačí. Bylo potřeba ještě otevřít každý cvf soubor a ke každému ace znovu dopsat řetězec ../../common.cab/cabxxx/.
Zkuste si to někdo a za půl roku naschledanou, můžete se pochlubit jak jste daleko a zda je to i funkční (Conbuilder 0 chyb)

Zbyněk Šemora napsal:
... mi hne žlučí návrh jiných, že se jim common nelíbí ...
common.cab a common.snd je geniálny vynález ... šetrí kopu miesta na disku ... sám to rád a s výhodou používam ... v tomto nevidím žiadny problém. Postupne upravím všetky moje modely a skiny na tento systém a pripravím ich k downladu, aj tie staršie, u nových je to už samozrejmosť.

Dovolím si poznamenat i svou trošku do mlýna:

Kromě trainsetu Zbyňka pracuji s trainsety několika virtuálních ŽELEZNIČNÍCH SPOLEČNOSTÍ - NERR, D-E-G, BRS. Všechny trainsety jsou řešeny obdobou systému Zbyňka, s použitím common cab a common sound.
Jejich stahování je samozřejmě blokováno členstvím a hesly, ale všechny mají svá systémová sjednocení dle standardů té které VRR - chování brzd plný/prázdný, výkonové charakteristiky, detaily spojení, skiny atd.
Vždy užívají jeden adresář pro všechny variety dané vozové či strojní jednotky, je to pro většinu "spotřebitelů" MSTS, kteří jednotky jen používají, jednodušší, a i při řešení nějakého problému je přehlednější hledat v jednom bloku jednotky, než ve dvaceti adresářích jejích variant. Konec konců pro potřeby sestavení consistu vybíráme jednotku dle popisného názvu NAME variety(ať už v AE nebo přes Conbuilder) a je nám úplně jedno ve kterém je adresáři.

Tvar značení s oddělovači (podtržítka nebo pomlčky) je výhodný i pro třídění a řazení záznamů (adresářů), a vytváří přehlednější řady. Pokud se týká délkových limitů značení (počet znaků) a "zakázaných" znaků, je to dle mého názoru výsledek kombinace MSTS a verze a druhu OS na kterém je provozován. Takže tyto standardy by mohly být nastaveny na nějaký průměr, aby byly kompatibilní pro většinu, ale nikdy nebude kompatibilita 100%.

Pokud se týká množství variet dané vozové, nebo strojní jednotky, z mého pohledu je to trochu přehnané, snad by se mělo začít trochu oddělovat sběratelství modelů od vlastního provozování MSTS. Rozhodně si nemyslím, že pro kvalitu aktivity je rozhodující detailní výběr variety vagonu či stroje, nebo řazení vlaku, či tupé opsání sešiťáku. Konec konců kolik detailů je možno zaregistrovat při potkání vlaků, kolik z nás může mít všechno v MSTS nastaveno na "FULL", aby mu všechny detaily a nuance jednotlivých variet vynikly, kolik času je v dobré aktivitě na "očumování" etc. etc.

Tak trochu se mi zde vytrácí základní smysl MSTS: JE TO HRA PRO RADOST, a ne poloprofesionální kolbiště. U VRR NERR máme při tvorbě aktivit povinnost vždy zakomponovat heslo "HAVE FUN", u BRS je to zase "DRIVE SAFELY, BAT ENJOY", a u D-EG "FÜHRE MIT FREUDE".

Fuj. to jsem se rozepsal, to asi ten posvátkový absťák (uteč ke compu maje byt plný návštěv).

Pavel aka "Geront" 8)

Len tam sa jedna o to, ze pricinenim urcitych faktorov u vacsiny lokomotivnych rad plati, ze co masina to unikat ... a kazda za to stoji ...

JOHNZ napsal:
Len tam sa jedna o to, ze pricinenim urcitych faktorov u vacsiny lokomotivnych rad plati, ze co masina to unikat ... a kazda za to stoji ...
Tohle bych netvrdil, mnoho skinů se liší jen řadovou tabulkou. Ale čekal jsem že Ppoollll napíše poslední své zjištění s Bobem kolem složek Trainsetu sem do diskuse.
Tak to napíši já.
Problém není v počtu engů ve složce, může jich být třeba 200, ale nesmí se sdílet společné textury. (strojvedoucí, podvozek, okna, atd). Tam kde se předpokládá velké množství variant, by tedy měly být v názvech souborů pro dané inventární číslo i dříve sdílené společné soubory.
Je to důležité info jak pro modeláře, tak pro skinaře, proto jsem to tady vybonzoval.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale čekal jsem že Ppoollll napíše poslední své zjištění s Bobem kolem složek Trainsetu sem do diskuse.
Tak to napíši já.
Problém není v počtu engů ve složce, může jich být třeba 200, ale nesmí se sdílet společné textury. (strojvedoucí, podvozek, okna, atd). Tam kde se předpokládá velké množství variant, by tedy měly být v názvech souborů pro dané inventární číslo i dříve sdílené společné soubory.
Je to důležité info jak pro modeláře, tak pro skinaře, proto jsem to tady vybonzoval.
Ani Ppoollll ani já jsme zatím nic nenapsali, protože to, co popisuješ, ještě probíhá testováním. Včera jsem zkusmo sesypal 240 engů jedné řady (41 loko) do jednoho adresáře. Jak AE, tak CB s tím problémy neměl, MSTS se s consistem o 240-ti lokomotivách rozběhl a jel, jen přepnutí pohledu jinam než z kabiny nebyla ideální volba, ale i toto přestál. Podotýkám, že na zkušební trati s minimem objektů. Problém nastal se zobrazováním náhledů v AE, ale to je spíše o paměťových možnostech PC, možná na 2GB RAM by problém nebyl. :wink:

Problém společných textur zatím není ani potvrzen ani vyvrácen. Pro mne to znamená přejmenování/rozbalení/přepsání/zabalení/přejmenování všech 41 modelů, což chvíli trvá.:( Ale na problému se pracuje a jakmile si budeme jistí (otestovat to musí i někdo další - jsou různé konfigurace PC, OS apod.), budeme to dále řešit. Toliko k problému ze strany mojí osoby.

Bob napsal:
...Problém společných textur zatím není ani potvrzen ani vyvrácen. Pro mne to znamená přejmenování/rozbalení/přepsání/zabalení/přejmenování všech 41 modelů, což chvíli trvá.:( Ale na problému se pracuje a jakmile si budeme jistí (otestovat to musí i někdo další - jsou různé konfigurace PC, OS apod.), budeme to dále řešit. Toliko k problému ze strany mojí osoby.
Zato ja si myslím, že neni na závadu, ak bude mať model samostatný adresár. Je to prehľadnejšie, než loviť modely v množstve súborov v podadresároch, hlavne pre toho, kto s tým častejšie pracuje. Nevylučujem však ani koexistenciu 2 - 3 či viac modelov v jednom adresári, pokiaľ spolu nejako súvisia ( myslím hlavne motorové jednotky, motorové a vložené vozy, dvojdielne lokomotívy ... )

Bob: já jsem tohle napsal proto, aby se nedělaly nějaká unáhlená řešení, viz rozhození vozidel složka/inv. číslo. Trainset BP o velikosti kolem 2 giga funguje a já opravdu nemám kapacity na to jej nějak měnit. Jsem pro zdokonalování, kdy se na názvy sahat nebude (jak jsme se dohodli na slezině). Čísla v hlasování zde také mluví téměř jednoznačně. Vyloučil jsem tam volbu jiného návrhu, pokud dotyčný nemá vypracované vlastní řešení, což je pochopitelné.
Pikkovo zjištění max 800 consists je také nutné brát na zřetel. Takže v konečném důsledku 40 variant od jedné řady bude nadbytečnost.
Proto bychom měli začít používat pro ucelené soupravy jednotné názvy consists, tady se dá ušetřit hodně, ale i tak 800 bude malé číslo.

Zbyňku

O těch texturách jsem sem nepsal jen z toho důvodu že to není ještě pořádně otestovné a potvrzené. Je to ale jediný rozdíl mezi tím jak mám zpracovány 742 a 750. 742 má u mne nepřejmenovanou texturu pro fíru a po sesypání do jednoho adresáře MSTS padl na kolena. 750 nemaj prakticky ani jednu společnou texturu a MSTS žil v klidu v rámci svých možností.
Po testu 742 před časem jsem nad tím již moc nebádal a vzal jsem jako fakt že bude jeden model (skin) v jednom adresáři. Ničemu v MSTS (kromně tvé osoby) to nevadilo a funguje to. A pokud nechci způsobit problém s duplicitama tak to musím mít pojmenováno jinak. 750 mi ale po včerejším testu posunuly problém o kousek jinam a co z toho bude je teď předčasné tvrdit. Pokud se to jednoznačně potvrdí tak není z mé strany problém mít loko pojmenované systémem CD_xxxxxx a v jednom adresáři.
Takže jakmile budu mít jednoznačné výsledky i od dalších lidí tak to sem dám na vědomost.

A k tomu "sběratelství" - proč nechceš brát ohled i na druhé? Copak všichni musí jezdit jen na tvé trati s omezeným počtem vozidel? V současnosti jsou přece dostupné i další česko/slovenské tratě které si zaslouží také svůj dobře fungující lokalizovaný vozový park. Samotná vozidla (pokud se nepletu) MSTS zkoumá hlavně v editoru úkolů a jinak si jich moc nevšímá když nejsou použity v úkolech. Takže to, že má někdo obsáhleší vozový park, a nedělá mu problém si to stáhnout z webu, je nutné brát také v úvahu a počítat s tím. Tady argument typu slabého připojení k internetu není na místě.

A omezení počtu consistů řeší již přece dlouho jiné prográmky. A to ne jen consisty ale i trasy které zdržují nejvíce náběh MSTS a další věci s tím související.

Takže pokud tady něco chceš řešit tak je to jen a pouze o tom zda jedna řada = jeden adresář nebo jeden skin = jeden adresář ale soubory pojmenovány jinak než to máš teď ty aby nevznikl problém s duplicitou názvů souborů.

A že si TAX či Pikku pojmenovávají své modely podle sebe? Čemu to vadí? MSTS rozhodně ne. Zejména pokud je použit systém jeden skin = jeden adresář. A pokud by před lety od samého začátku byly skiny zveřejňovány i s modelem tak by problém s přejmenováváním asi ani nevznikl neboť by to lidi používali od samého začátku tak jak to autoři zveřejnili.

Právě proto, že není vše prokázáno a otestováno, bych se neunáhloval se zaváděním nového systému značení.
Ale mě stále vadí, že na mou otázku, proč se nedržíte dohod na slezině a místo commonů používáte své složky a místo dohodnutého tvaru engu používáš svůj vlastní systém a odpověď je vždy, že v jedné složce nemůže být X engů a proto musí být na každé inventární číslo samostatná složka.
To je to samé, kdybych se zeptal kolik je hodin a odpověď by byla, že jsi si na obědě pochutnal.
Pokud v snd749 bude jiné nastavení dle nových engů, nevidím problém starší typy engů updatovat, aby se s novými zvuky synchronizoval. Nač potřebujeme mít k jedné řadě dvě varianty zvuků, když se jedná o tentýž stroj?

Zbyňku

Tvoje reakce jsou stále stejné. Už několikrát jsem to vysvětloval a ty to odmítáš pochopit. Takže se budeš muset spokojit s tím že mi oběd chutnal. Víc už o tom zde debatovat nebudu a veškeré další výpady z tvé strany a rozněcování vášní v tomto směru považuji za naprosto zbytečné.
Až budu mít uzavřené a potvrzené to proč MSTS něco snese a něco ne ohledně počtu lokomotiv v jednom adresáři tak pak jsem ochoten se o tom bavit. Dřív to je naprosto zbytečné. A že tady ventiluješ věci které jsem ti sdělil soukromně s tím že je zapotřebí to pořádně otestovat mě dost u tebe mrzí.

Jestli Tvá informace byla tajná, na to jsi měl upozornit. Ale za stejně tajnou informaci bych potom považoval i zjištění, že měl někdo problém s 60 engy v jedné složce. Pak se zbytečně rozněcovaly vášně, že dohodnutý slezinový systém je špatný. Já jsem na žádný problém zatím nenarazil.
Mě se jedná jen o to, že si nikdo z Vás, kteří voláte po změně názvu složky pro kabiny a zvuky nesednul k Trainsetu a nezkusil si přejmenovat směrování všech existujících engů z např. common.snd do Pavlových "zvuky". Bude to šílená práce na celý večer do rána. po zavření očí se Vám o tom bude zdát. Po dokončení práce na pokraji sil zjistíte, že ty zvuky ve složce "zvuky" se chovají úplně stejně jako v common.snd.
Pochopil bych kdyby např Brejlovec v common.snd vrčel anglicky a ve složce zvuky by motory vrčely česky. Ale nic takového se neděje.
Takhle se opravdu nedá pracovat, tohle jsou dohady o ničem a jen to likviduje drahocenný čas. Já se změnám bráním z důvodu zbytečné práce. Pak by bylo nutné vše nakopírovat znovu na web, přepsat všechny aktivity, atd....a času je tak málo. A výsledek bude nula od nuly pojde.
Nastavit správně chování všech vozidel, to beru, to je potřebná a záslužná práce.

Toto hádanie ma začína oberať o radosť z hry MSTS!!!!!
Zbyňkov trainset mi vyhovuje,ale na druhej strane plne rešpektujem slobodnú vôlu a volbu ostatných autorov. Žiadna sila nedonúti celú komunitu MSTS používať jednotné značenie.Len na tomto fóre je registrovaných 423 ludí.
P.S: Idem si radšej zalietať na FS 2004.!!!!!!

Tady by vůbec nemělo být žádné hádání, ale každý by se měl podělit se svými zkušenostmi s Trainsetem, aby MSTS bezchybně fungovalo bez problémů i s tím velkým množstvím vozidel co máme. Proto nemá smysl nic tajit. Každá informace je cenná jak pro modeláře, tak skinaře. Ale uvědomte si, pokud se vytvoří nějaký systém, není problém nějakým prográmkem z tohoto systému udělat systém jiný, dokonalejší. Proto jsem zásadně pro komunikaci všech aktivních lidí do MSTS. Hold, něco se dohodne a někdo bude muset ustoupit. Klidně to budu já, ale podmínkou bude vždy poslední varianta tohoto hlasování. Musí být připraven k použití komplet přestavěný Trainset nebo než se to provede, platí varianta předchozí.
Na jednu stranu mne mrzí, že jsem se tenkrát do update Trainsetu pouštěl, mohl jsem mít o starost méně, nemusel jsem se zde takto dohadovat a trať by byla už dávno i přes Havl Brod. Na druhou stranu by nikomu nefungovaly zveřejněné aktivity, protože každý by měl značení úplně jinak (v původním byla i diakritika) .....ale to už se opakuji stále dokola.

Zbyňku

Jak malý dítě. Nebylo to tajné ale taky to nebylo určeno ke zveřejnění z důvodu ne jednoznačně ověřených vazeb na funkčnost či nefunkčnost MSTS. A pokud nemám něco zcela jednoznačně ověřeno tak to lidem necpu pod nos jako nevyvratitelný fakt.
Takže ještě jednou.
Při současném názvosloví textur a všeho ostatního je vícero lidí (není to můj výmysl) co mají se systémem jeden adresář a mnoho modelů problémy od jednoduchých drobností až po nespuštění MSTS.
Víš přesně čím to je? Já ne. Jen to odhaduju a až to budu mít jednoznačně a opakovatelně vytestováno a zjištěno tak to zveřejním. Dokud to ale nebudu mít potvrzeno od více lidí tak to jsou jen dohady čím to je že MSTS nestráví mnoho lokomotiv v jednom adresáři.
Co z toho plyne? Podle tebe mám vše dělat takovým způsobem, o kterém vím, že je problematický? To je to co odmítám a budu odmítat. Dokud nebudu přesně vědět proč někdy jeden adresář snese 50 lokomotiv s několika variantama eng souborů a jindy nesnese ani 1/5 je pro mne tento systém umístění lokomotiv nepřijatelný. V tomto okamžiku je bezproblémový systém pouze jeden model/skin = jeden adresář.
A dále pokud budu mít soubory pojmenovány stejně jako ty čili CD_xxxxxx tak budou mít lidi problém s duplicitními názvy. Co s tím mohu dělat abych tomu zabránil? Jiné názvosloví.
A k umístění kabin a zvuků - z pohledu MSTS je to jedno. Na úkoly to vliv nemá. A v žádném případě po tobě nechci abys zasahoval do svého trainsetu a předělával ho k obrazu kohokoliv jiného. Já jen nabízím lidem fungující alternativu s jejímž zveřejněním už ale odmítám neustále na něco čekat a neustále to předělávat. Mám to ve stavu který chodí. Což ty také. Takže kde je problém?
A pokud jsi přesvědčen o tom že naše vzájemné rozepře MSTS pomohou tak v tom napadání druhých, kteří něco také dělají ale trochu jinak než ty, klidně pokračuj dál. Já osobně tvoje dílo obdivuju. Taktéž jsem nikdy netvrdil že tvoje práce na vozidlech šířených s tratí byla nesmyslná a zbytečná. Je v tom hodně velký kus práce prospěšný mnoha lidem. Nechápu ale proč ti tolik vadí když někdo jiný (nejsem jediný) dá lidem k dispozici něco jinak udělaného co funguje tak jak je to uděláno a není nezbytné do toho zasahovat. V tomto okamžiku se mi neozval jediný člověk s tím že by mu model JOHNZovy 183, 182 způsoboval nějaké problémy. Takže nevím proč ty jsi jediný kdo s ní má problém který ale přitom jen uměle vyvoláváš.

čili CD_xxxxxx tak budou mít lidi problém s duplicitními názvy
Tohle jsem nepochopil, vysvětli to blíže. Jaká může být duplicita?
Že by jedna mašinka ze stejným číslem měla dvě varianty nátěrů? Neumím si představit mít vlak, vepředu 362168 oprejskaná a potkala by 362168 v novém kabátě. Proto takové varianty z reálných důvodů nemohou být v aktivním Trainsetu, ale takové duplicity bych dával někam bokem do banky ostatních vozidel, která nejsou zařazena. Opět se nabízí vize vyrobit nějaký prográmek pro databanku obřího Trainsetu, kde by bylo úplně vše a z ní by se vytvořil výběr do Trainsetu MSTS. Pak do aktivity vlaku hráče by jste si mohli zvolit variantu stejného čísla - nový nátěr, oprejskaný nátěr, zasněženou,....) Ale to už jsem odbočil. Proti Johnsovu modelu opravdu nic nemám, je nádherný, jen jsem se zeptal proč a jeho odpověď respektuji. Jen si hold nezajezdím, protože nemám čas předělávat směrování v engu a nebudu zavádět X složek pro zvuky a dělat si v adresáři nepořádek. Buď vše common nebo vše jinak, ale já to přepisovat nebudu, tohle už mám za sebou a stačilo mi to. Prosím, máte příležitost.
Ale mrzí mne, že zde komunikujeme jenom já a Ppoollll a nikdo jiný se nepřipojí. O tom tato diskuse není, to si opravdu můžeme spolu zatelefonovat.
Asi platí "když se dva perou, třetí se směje" (v televizi stejně nic zajímavějšího není :lol: )

Zbyněk Šemora napsal:
čili CD_xxxxxx tak budou mít lidi problém s duplicitními názvy
Tohle jsem nepochopil, vysvětli to blíže. Jaká může být duplicita?
Že by jedna mašinka ze stejným číslem měla dvě varianty nátěrů?
Napríklad vznikla duplicita takáto: 750.183-6 ZSSK na model Starého ( skinoval Johnz ) a 750.183-6 ZSSK na model O. Janiša ( skinoval Tax ). Podla tvojho trainsetu by znel eng, názvy textúr a modelu takto: zssk_750183.* ( eng, ace, s a sd ) ... pritom každý náter je iný, osobitný, Johnzov je po Žos a môj z prevádzky ... ak niekto zmotá oba modely, je problém na svete

Tax to vystihnul, totéž jsem teď řešil při přípravě vozidel pro web, jeden nátěr do roku 2004, pak loko prošla dílnou a má nový nátěr a je k němu i skin. Jak bys tohle chtěl Zbyňku řešit. Ty si myslíš, že já rozhodnu o tom, že uživatel si zajezdí jen s jednou z nich? Nikoliv! Jedné z variant dám index _04, do Name připíši nátěr do roku 2004 a je po problému. Chci aktivitu z roku 2000? Prosím, mám skin z toho období. Chci aktivitu z roku 2005? Prosím, mám skin z toho období. A jak chceš rozlišit odladěnou a neodladěnou verzi? Máš v Trainsetu např. cd_151006.eng. My ji odladíme a jaký jí dáme název? Zase cd_151006.eng. A pak mi přijde mail, to a to nefunguje a jak já od uživatele poznám, jakou má verzi? Vyladěnou-nevyladěnou?

Bob napsal:
Tax to vystihnul, totéž jsem teď řešil při přípravě vozidel pro web, jeden nátěr do roku 2004, pak loko prošla dílnou a má nový nátěr a je k němu i skin. Jak bys tohle chtěl Zbyňku řešit. Ty si myslíš, že já rozhodnu o tom, že uživatel si zajezdí jen s jednou z nich? Nikoliv! Jedné z variant dám index _04, do Name připíši nátěr do roku 2004 a je po problému. Chci aktivitu z roku 2000? Prosím, mám skin z toho období. Chci aktivitu z roku 2005? Prosím, mám skin z toho období. A jak chceš rozlišit odladěnou a neodladěnou verzi? Máš v Trainsetu např. cd_151006.eng. My ji odladíme a jaký jí dáme název? Zase cd_151006.eng. A pak mi přijde mail, to a to nefunguje a jak já od uživatele poznám, jakou má verzi? Vyladěnou-nevyladěnou?
Však index je čisté řešení a celkem přijatelné.....i to se už na slezině řešilo.....

Zbyňku

Takže tvůj rozbalený trainset mám malinko staršího data ale mohu uvést konkrétní příklad. Našel jsem.
V adresáři CD_371 máš skiny s označením CD_371003, CD_371015, CD_371201. Je jich určitě víc ale to je teď nepodstatné.
Pokud nezjistím přesně proč MSTS v některých případech nebere více mašin v jednom adresáři tak musím použít systém jedno lokomotivní číslo (skin) jeden adresář. O tom, jak se MSTS chová když má kdekoliv v trainsetu dva stejně pojmenované eng či wag soubory už řeč byla na jiných místech fóra. Stručně - nestráví to. Takže pokud bych tuto konkrétní řadu zpracoval do samostatných adresářů a zachoval přitom systém názvosloví souborů CD_xxxxxx (nebavíme se teď o velkých a malých písmenech neboť to nehraje naštěstí roli) tak mnoho lidí z různých důvodů bude mít nějaký čas jak tvoje umístění a pojmenování toho konkrétního čísla (třeba kvůli starším aktivitám) tak vedle toho by pak měli ještě totéž pojmenování souborů v samostatném adresáři. Konkrétně:
../trainset/CD_371/CD_371003.xxx podle tebe
../trainset/CD_371.003/CD_371003.xxx podle mne v případě tvého názvosloví souborů ale samostatného adresáře.
Za xxx si dosaď koncovky podle typu souborů.
A máš duplicitu na světě. Proto nemohu v případě samostatných adresářů použít systém názvosloví CD_xxxxxx ale musím použít jiný aby to lidi mohli mít určitý přechodný čas vedle sebe a nedělalo jim to paseku. O tom že by se vše překlopilo najednou si nedělám iluze. A i kdyby se to podařilo (což by znamenalo dlouho pracovat na mnoha věcech a nedat již hotové lidem k dispozici) tak se tomu stejně lidi nepodříděj ze dne na den mávnutím kouzelného proutku.

Takže za mou osobu mohu říct že pokud se mi nepodaří do 2 týdnů (maximálně do sleziny) přesně definovat příčinu občasné (ale bohužel příliš časté na to abych to mohl ignorovat) nefunkčnosti více modelů v jednom adresáři tak začnu zveřejňovat to co mám již připravené. Už teď kvůli těmto našim rozepřím je pozdrženo zveřejnění dalších dvou skinů na 182/183.
Pokud se mi ale podaří příčinu nesnášenlivosti MSTS a velkého počtu mašin v jednom adresáři najít tak se pak nebráním tomu používat to co se snažíš celou dobu prosadit a co jsme si na slezině odhlasovali - tj. jeden adresář a celá lokomotivní řada v systému názvosloví CD_xxxxxx. Musím ale vědět čemu se mám vyhnout, na co je MSTS citlivý. Jinak je systém jednoho adresáře prudkou jízdou z kopce bez toho abych dopředu věděl zda si dole tu hubu nenatluču.
A jen tak okrajově podotýkám že v mém případě nejde jen o 1-2 eng soubory k jednomu inventárnímu číslu. Představu si můžeš udělat podle 183. A to tam nemám to co v záchvatu horlivosti navrhoval Bob57 - pomalinkou variantu pro "stojící" soupravy. To se dá řešit pomalým servisem v čele. Vážně budu muset ty servisy asi doplnit a shrnout do jedné hromady a pak zveřejnit s popisem co je k čemu určené.
Takže asi tak k základnímu značení.

Hmm - než sem to napsal tak 3 jiné příspěvky. Bohužel Bobova poznámka s variantou nátěru a indexem je trochu mimo. To není ten základní problém proč při samostatných adresářích jiné názvosloví. Takže na to prosím nekoukej.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře