TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ja používam systém značenia podľa Zbinka. Mám väčšinu vozidiel (všetky rušne ČD, ŽSR, ZSSK) premenované vrátane textúr. Bola to piplačka, ale výsledok stojí zato. Tak isto všetky novo stiahnuté vozidlá (vrátane vozňov) pridám do trainsetu až po vykonaní premenovania všetkých súborov daného vozidla. Ak mám viac verzií toho istého vozidla tak k označeniu pridávam index a,b,c atď. Ak by sa dokázalo, že veľké množstvo vozidiel v jednej zložke spôsobuje problémy, tak to budem riešiť radšej systémom zložiek cd_363_1, cd_363_2 atď., ale určite nie jedna zložka = jedno vozidlo. Toto značenie používam preto, lebo to bolo tak dohodnuté a každý by mal začať od seba. Určite už ale nie som ochotný prejsť na akýkoľvek iný spôsob a nakoniec si aj tak všetky aktivity musím prelúskať v Con Buildery.

Tak já tady musím souhlasit ze Zbyňkem ohledně těch zvuku a kabin. Nezdá se mi dobrý nápad mít tyto složky dvakrát (jenom v adresáři snd mám nějakých 245MG). To bychom si potom moc nezajezdili nebo by to bylo na úkor počtu vozidel. Nevidím důvod proč mít v trainsetu stejná vozidla vyladěná a nevyladěná. Klidně se může jmenovat stejně a při umístěni vozidla ke stažení dát návod že pokud toto vozidlo už máte je nutno jej nejprve smazat a potom nainstalovat nové.

Luděk

Ono to je i o současném "nenormovaném" názvosloví. Dost velká část lokomotiv z DVD má jen číslo. A ve Zbyňkových silách není aby to postupně přejmenovával i včetně oprav aktivit. Tohle po něm nemůže nikdo chtít a ani já to po něm nechci.
A jak už jsem psal - takováto zásadní změna nejde lidem nařídit. Lze jim pouze nabídnout něco co funguje. A je jen na úvaze každého jednotlivce zda to přijme či nikoliv. Například u CD 750 se jedná o 23 čísel a skoro 34 MB dat v archivech. Kolik lidí si to stáhne a kolik lidí tuto možnost ani nemá si nedělám iluze. A pokud to má fungovat tak to musí být u jedné řady aktualizováno jako celek čili včetně kabiny a zvuků. To jsem do toho teď ani nepřičetl.

jak chceš rozlišit odladěnou a neodladěnou verzi?
Pokud budu mít vyladěnou verzi, proč bych měl držet verzi nevyladěnou.
Také nechápu, proč bych měl jezdit se stejnou mašinkou od Taxe a od Johnze. Vyberu tu zdařilejší.
Udělejte někdo dokonalejší systém, ale nelze jen navrhovat, ale vytvořit jej. Také nemá smysl jej mixovat po částech a postupně doplňovat a tím se budou postupně rozpadat aktivity, ale přijít s kompletním hotovým přeznačeným Trainsetem.

Ona je tam este aj Pikkova verzia so starym naterom ZSSK (s cervenymi ozdobami naboku) a tusim dokonca este aj Duusova verzia s naterom z dob pociatkov ZSR ... (snad sme s tym skinovanim trumfli aj 350.001) (nehovoriac o tom, ze je tam este aj Arwyho verzia s rovnakym naterom ako ta moja /s tym, ze moja je moc tmava a Arwyho moc svetla/).

Tak jsem si pročetl tady ty diskuze ohledně trainsetu, venku zatím napadlo dalších pár cm sněhu, a já jsem přestal litovat toho, že mi po upgrade GK nefunguje msts.
(hlavně že BF2 fičí jak po másle )

Začínám mít docela velké obavy, že si jednou stáhnu skin na vlastní model a msts vyhodí to tolik errorů, že disk s msts radši hodím do popelnice... OMFG Tady je spolupráce, že by jeden zaplakal. Zatím to podle všeho spěje k tomu, že MSTS CZ nebude hra pro radost, ale jeden obrovský (opravdu obrovský) virus.

Mějte se tu pěkně, užijte si Silvestra a do Nového roku vykročte tou správnou nohou

GL&HF

Já jdu zatím uklidit ten po***ný sníh...

Vloženo dodatečně:

Tax mně požádal o vyjádření k danému tématu (aspoň jsem to tak pochopil) a když už jsem si dal tu práci, tak to hážu i sem:

A k tomu trainsetu: vždycky jsem propagoval systém "co řada to 1 adresář" a ještě mě nikdo nepřesvědčil o tom, že je tento systém v něčem špatný. Takže názor stále neměním.
A takové ty plky, že v jednom adresáři může být max 60 engů? Boha, to bych musel být pěkný fanatik, abych tam měl tolik verzí hnacích vozidel. Nejvíc engů mám v CD_363 a je jich 35. A už v tomto počtu přemýšlím, že to trochu protřídím, protože tolik inv. čísel nevyužiju ani omylem. A už vůbec nechápu potřebu některých jedinců mít ke každému inv. číslu verzi se zadním a předním pantografem, nečinný vůz, noční verzi a já nevím jaké ještě hovadiny. Např. na noční verzi by imho stačil klidně 1 stroj dané řady, protože v noci stejně vidím velké kulové, takže je mi docela fuck, jestli jedu v 363.009 nebo 363.123456789.
Navíc plně souhlasím s názorem, který ve fóru už padl - MSTS není sbírka všech lokomotiv ČSD/ČD, ale hra. A pokud si z toho někdo takovou sbírku udělá, tak stejně bude omezen počtem consistů nebo výkonem HW, takže mu ve finále stejně bude těch 60 verzí každé řady k ničemu. Kdyby lidi používali trochu hlavu, tak by podle mě takové problémy nebyly, ale holt vždycky se najde někdo, kdo s něčím nesouhlasí a chce mít něco extra.

Jinak docela dlouho jsem se snažil pomoct v zavedení jednotného trainsetu. Určitá šance byla ve Zbyňkově trati, protože kolem ní se začala točit celá naše scéna msts. Nabádal jsem lidi k používání právě jeho trainetu, protože už byl docela rozšířen. Pak se jen vychytaly některé nedostatky, na slezině byl tento systém přijat jako jakási norma a tehdy jsem si řekl, že už konečně nebudou problémy. A pak cca po půl roce přišel Ppoollll s uplně jiným trainsetem a začal si ho (samozřejmě nekompletní) s přehledem šířit, jakoby se nechumelilo. No když jsem to zjistil, tak jsem z toho málem spadnul ze židle. Od té doby se diskuzí ohledně trainsetu nezúčastňuji (jen si to občas z nudy přečtu a docela se nad tím bavím), protože to prostě nemá vůbec žádný smysl a je to jen ztracený čas, který můžu využít mnohem lépe. Prostě kdysi jsem měl snahu, ale nikam to nevedlo, takže ať se teď snaží někdo jiný, mně už je to uplně jedno, protože stejně si jako za starých časů musím každý druhý model/skin přeznačit do Zbyňkova systému, abych se s ním vůbec mohl projet...

Naposled editoval moderátor:
Nevím co si o tom všem jako jen hráč mám myslet.Vždy jsem si myslel,že autoři kteří dělají pro určitou trať aktivitu by měli použít vozy té trati a né aby udělal aktivitu a dal tam vozy které vůbec nejsou součástí oné tratě.Když si jako hráč koupím třeba trať BP tak předpokládám,že když si stáhnu aktivitu a naistaluji jí, že to bez nějakého mého přepisování ( které stejně jako hromadu lidí neumím ) bude fungovat.Přece nemůžou autoři aktivit chtít po tvůrci tratě aby on to předěl podle nich.Nejdříve přece byla trať od Z.Šemory a až potom byli tvůrci aktivit.Tak bych chtěl poprosit tvůrce aktivit aby více mysleli na normální lidi.Tak všem lidem hezký rok 2006

Matýsek: Autori aktiviít myslia na normálnych ľudí. Chcú im pripraviť čo najelpší a najautentickejší zážitok z jazdy. A na to treba čo najviac vozidiel, ktoré sa na tej trati dajú skutočne stretnúť. A tieto vozidlá musia byť pripravené v nejakom tvare, ktorý umožňuje ich bezproblémové použitie. A o to sa tu snažíme.

JOHNZ napsal:
. A o to sa tu snažíme.
Johnz, ale kdo se o to snaží? Pokud já vím, řeč je o tom, aby aktivity které se tvoří pro BP byly kompatibilní a všem fungovaly stejně.
Nezlob se na mě, ale jako autor trati a autor úprav rozházeného Trainsetu, kterému jsem dal nějaký řád a který funguje bez problémů, nedočkal jsem se jedniného jednání od sleziny, že by se udělaly nějaké změny. Bylo mi to jen oznámeno, že podle 3 jedinců to bude tak a tak. S tím nesouhlasám z důvodů, že takto se opravdu mezi kolegy nejedná a že zatím nikdo s diskutujících neví co tohle znamená za šílenou práci, která funkčně nic neřeší (myslím směrování jinam než do commonů a změnu ve značení eng a wag souborů proti dohodám). Kolik zbytečné práce by se ušetřilo, kdyby se dodržovalo značení ala slezina. Jinak si Vaší práce vážím, vyladit chování vozidel bylo nutné. Naštěstí se našli i rozumní lidé jako Michal, který tyhle rozepře už nevydržel a dal se do přepisování vyladěných vozidel aby byly kompatibilní s BP. Takže kdyby tohle udělal i autor úprav, tak se Michal mohl věnovat své modelářské práci s objekty nejen pro BP.
Jestli si někdo myslí, že jsem jen ješitný a konzervativní, tak předem odpovím, že mám v úmyslu pokračovat ve stavbě trati. Pokud bych se chtěl přizpůsobit značení které má Ppoollll na stránkách, tak bych musel zanechat stavby BP na několik měsíců a tomuto značení přizpůsobit všechny aktivity, vydat nové downloady, updatové balíčky, aby tisíce uživatelů měli vše funkční. Stejně bych se dočkal 100vek emailů, s dotazy, že někomu něco nefunguje. Nikdo nemáte představu, jaký je tohle nápor na psychiku. Vyřízení korespondence ohledně msts mi denně zabere kolem dvou hodin, možná i více, takže nemíním tohle číslo ještě zvyšovat. Jen si vemte, kolik uplynulo času od vydání BP64 a kromě J Švece mi nikdo neposlal update na žádnou starší aktivitu, které se změnou v kolejích znefunkčnily. Stejně by to dopadlo, kdyby se změnil systém značení Trainsetu.

JOHNZ napsal:
Matýsek: Autori aktiviít myslia na normálnych ľudí. Chcú im pripraviť čo najelpší a najautentickejší zážitok z jazdy. A na to treba čo najviac vozidiel, ktoré sa na tej trati dajú skutočne stretnúť. A tieto vozidlá musia byť pripravené v nejakom tvare, ktorý umožňuje ich bezproblémové použitie. A o to sa tu snažíme.

Presne moja reč ...

Zbyněk Šemora napsal:
Jen si vemte, kolik uplynulo času od vydání BP64 a kromě J Švece mi nikdo neposlal update na žádnou starší aktivitu, které se změnou v kolejích znefunkčnily.

Vydržať, pracuje sa natom ... A pripravujú sa nové aktivity (po 64-ke), takže si myslím že tie staršie bude jazdiť len málo ľudí.Ale aj na tých aspoň ja tiež myslím ...

Mirec, ale zde hlasovalo jen 38 lidí a uživatelů BP jsou tisíce. Pokud se nebudete držet dohodnutých norem, Vaše aktivity budou jen pro pár vyvolených, kteří si umí přizpůsobit značení, ale pro zbytek je to přesně jak napsal Dejv. MSTS se stane obrovský VIRUS a hardisk s MSTS skončí v kontejneru.
Ohledně starších aktivit je velký omyl domnívat se, že je už hrát nikdo nebude. Stále mi chodí emaily, že by si někdo chtěl zahrát některou svou oblíbenou z už nefunkční aktivit, jestli by je nešlo zprovoznit. Rádi by si je znovu zajeli v novém prostředí.

Dejv, Tvůj dodatek: Plně souhlasím. Také netvrdím že adresář/inventární číslo je špatný, ale dohodlo se a odhlasovalo na slezině, že to bude, jak to je a jakákoli změna je totálně zbytečná práce. Ohledně nočních opravdu stačí jedna verze, PS a nečinných také není třeba kompletní sortiment, protože se jedná o ojedinělé stavy.

Zbyněk Šemora napsal:
Mirec, ale zde hlasovalo jen 38 lidí a uživatelů BP jsou tisíce. Pokud se nebudete držet dohodnutých norem, Vaše aktivity budou jen pro pár vyvolených, kteří si umí přizpůsobit značení, ale pro zbytek je to přesně jak napsal Dejv. MSTS se stane obrovský VIRUS a hardisk s MSTS skončí v kontejneru.
Ohledně starších aktivit je velký omyl domnívat se, že je už hrát nikdo nebude. Stále mi chodí emaily, že by si někdo chtěl zahrát některou svou oblíbenou z už nefunkční aktivit, jestli by je nešlo zprovoznit. Rádi by si je znovu zajeli v novém prostředí.

Ale ja sa predsa snažím dodržiavať normy ... Samozrejme že nerobím aktivity len pre pár vyvolených, ale mojím cieľom je aby moje aktivity (ale aj iných užívateľov) hralo čo najviac ľudí ... Mojou chybou od začiatku bolo to, že keď som použil vozeň ktorý nebol v Trainsete BP (aspoň v tej dobe) neuviedol som link na stránku autora, kde sa dá sťiahnuť.A preto sa teraz držím pravidla že pre aktivitu prioritne použijem vozidlá z Trainsetu BP, ale ak mám k dispozícii vozeň, ktorý nieje (alebo ešte nieje) súčasťou Trainsetu BP zverejním link na download.Myslím že ste mi to niekedy aj vraveli, že ak "už" použijem vozidlo mimo Trainsetu BP mám zverejniť aspoň link na download, aby si ho "verejnosť" mohla tiež sťiahnuť a aktivita by "frčala" bez chyby ... Ale ako mi chodia nové aktivity na uverejnenie, tak v nich nachádzam stále menej a menej chýb a taktiež aspoň mne už nechodí toľko e-mailov z textom "... chýba mi toto a toto".A preto teraz na Vás apelujem, ak Vám príde e-mail ohľadne mojích či už na mojom webe zverejneních aktivít v znení že tam chýbajú vozidlá, kľudne mi ho prepošlite a ja ho vybavím za Vás, nakoľko si myslím že pre Vás ako staviteľa trate je to strata času, ktorý sa môže investovať práve do stavby ...

JOHNZ napsal:
Jde o to co si člověk představuje pod pojmem "normální" lidi.Přece když máme trainset BP a dělám aktivitu do BP tak použiji tento.Všichni pořád zapomínáte na to,že se jedná o hru.Nemusím mít všechny loko co u nás jezdí!Stačí mít základní a to na vytvoření aktivity stačí.Pak je ve všem jen velkej bordel.Ten to udělá tak a druhý zase ( aby se snad ukázal ) onak.Jak řiká Z.Šemora na slezině se něco domluvilo ale skutek utek.

Diskuse z vlákna Aktivity Zdenek Itterheim

Zbyněk Šemora

Zaslal: ne prosinec 25, 2005 9:32 am Předmět:

--------------------------------------------------------------------------------

Pokud já vím, aktivity jezdí. O problémech s nastavením parametrů některých vozů víme už od sleziny. Uplynul únor až prosinec a ještě mi nikdo nedokázal říct, které vozy jsou problematické a kromě Ppoolllla, který má pro změnu bohužel jiné značení, mi nikdo žádnou opravu wagu neposlal. A jestli mám přepisovat názvosloví v opravených wagech nebo si to opravit sám, je tatáž práce. Pokud budu vědět, které parametry vyladit, tak celý vozový park BP vidím tak na jeden večer. Další večery bych viděl na testování a vytvoření balíku update pro ostatní. To samé bych testnul u lokomotiv. Jen jsem tajně doufal, že se této práce ujme někdo jiný a průběžně mi bude posílat opravené věci do trainsetu BP.
U vozů se jedná o srovnání tlaků a účinek brzdění.
Pokud někdo jste ve wagech doma, napište do diskuse, jaké by měly být číselné parametry v hodnotách, aby se vozy chovaly jak mají. Další rok čekání, než to někdo dá dohromady, to se mi vážně nechce.
Do značení vozidel zasahovat nechci, aby se nemusely dělat úpravy v aktivitách.

Bob

Zaslal: po prosinec 26, 2005 4:53 pm Předmět:

--------------------------------------------------------------------------------

Zbyněk Šemora napsal:
Pokud budu vědět, které parametry vyladit, tak celý vozový park BP vidím tak na jeden večer. Další večery bych viděl na testování a vytvoření balíku update pro ostatní. To samé bych testnul u lokomotiv.
Zbyňku, kdyby to bylo takové jednoduché, tak už je Ppoollllův web plný vyladěných vozidel včetně lokomotiv. Koneckonců jsem to tady již jednou popisoval a to je jen o vozech a ještě osobních, s nákladními je práce ještě o něco víc.

Zbyněk Šemora napsal:
U vozů se jedná o srovnání tlaků a účinek brzdění.
Opravdu velmi zjednodušeno. Pokud to vidíš tak, tak zásadní (a toto již bylo mnohokrát opakováno) parametr je EmergencyBrakeResMaxPressure( 73 ). Toto je třeba mít u všech vozidel stejně a nenastane problém s tím, že něco nejde odbrzdit (pomíjím přední spřáhlo, které obecně v aktivitách radím nepoužívat.). Zbytek již tak jednoduchý není, je třeba nastavit tlaky v brzdových válcích, rychlost plnění/vyprazdňování brzdových válců, váhy a brzdící váhy atd. Dále je třeba rozlišit, zda má vůz špalky či kotouče, režim brzdění G, P, R a tak bych mohl pokračovat.

Ale je to stejně asi zbytečné vysvětlování, tak jako je zbytečné vysvětlování okolo 183, že složky Kabiny a Zvuky jsou proto, že vyladěné zvuky a kabiny fungují jen s vyladěnými .engy .......

Zbyněk Šemora

Zaslal: po prosinec 26, 2005 5:10 pm Předmět:

Bobe, ale na tohle se posaď na židli. Ppoollll mi poslal vozy, které měly přesměrovány zvuky do zvuky/vozy. Představ si, já jsem složku vozy zařadil do common.snd, opravil směrování ve WAG. A teď se opravdu posaď, ono to funguje.

Ppoollll

Zaslal: po prosinec 26, 2005 5:18 pm Předmět:

Zbyňku

Ono nejde o to kde zvuky a kabiny jsou. Ono jde hlavně o to že některé zvuky a některé kabiny mám upraveny tak že jejich chování je ve svém důsledku jiné. Je to nastaveno tak aby to odpovídalo tomu co je hlavně v eng souborech. A pokud budu používat současný systém common.cab/snd tak změním lidem pod rukama jen část toho co mají a tím pádem rozhodím to co si nezaktualizují. Proto mám jiné adresáře.
Nechci lidem tvrdit že se jim něco zlepší když vím že pokud to nevemou jako celek tak to není pravda. A když si stáhnou a začnou používat jen část lokomotivní řady tak jim nic nepřepíši. Čili to co mají jim bude i nadále fungovat stejně a to co nudou mít nově jim bude fungovat taky. A vzhledem k názvosloví u lokomotiv nevznikne ani problém s duplicitními názvy souborů.
A to že mám pravdu sis asi i vyzkoušel když jsi donastavoval ten rozjezd u 451. Už pak nesedělo ovládání kabiny a musel se doladit k tomu eng i cvf aby to zase navzájem sedělo.

Zbyněk Šemora

Zaslal: po prosinec 26, 2005 5:34 pm Předmět:

To je dohadování o ničem. Problém byl s vyladěním brzd a to je vše. Co se týká ladění výkonu lokomotivy, to už je opravdu zásah do modelu, kde se mohou rozhodit i ostatní věci. Ale to je v kompetenci autorů modelů. Pokud vyladím jednoho Brejlovce včetně rozjezdu (se svolením autora modelu, není pravidlem, že musí souhlasit), tak už není problém stejně nastavit i všechny ostatní a common.snd/snd749 musí být všude kompatibilní a není pak důvod zasahovat do značení. Mě se jedná hlavně o to, že jakékoli změny ve značení přidělávají práci nejen mě. Na slezině jsme tohle probírali a dohodlo se, že dokud nebude komplet vše sjednoceno , nic staršího se měnit nebude.

Matýsek napsal:
JOHNZ napsal:
Jde o to co si člověk představuje pod pojmem "normální" lidi.Přece když máme trainset BP a dělám aktivitu do BP tak použiji tento.Všichni pořád zapomínáte na to,že se jedná o hru.Nemusím mít všechny loko co u nás jezdí!Stačí mít základní a to na vytvoření aktivity stačí.Pak je ve všem jen velkej bordel.Ten to udělá tak a druhý zase ( aby se snad ukázal ) onak.Jak řiká Z.Šemora na slezině se něco domluvilo ale skutek utek.
Ano přesně tak,něco se domluví a potom jako by nic nebylo.

ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/cd_A.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/cd_AB.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/cd_Aee145.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/cd_Aeel.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/cd_Ampz.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/cd_Apee.rar

Původní složky z TrainsetuBP smažte.

Zde jsou první vlaštovky od Michala, který udělal to, po čem volám už rok od sleziny. Bob s Ppoollllem vyladili chování vozů a dle testů od Michala opravdu pěkná práce. Jediná chybička byla, že vozy nebyly kompatibilní se značením BP.
Uvedené vozy jsem testoval Conbuildrem jak wag tak Consists.
Vše OK.
Jakmile bude hotovo (komplet vozy BP), chystá se velký třesk, kdy se zavede u všech vozů značení ala slezina (doplňované od února 2005 už takto značené jsou). Consisty ve vlastním zájmu opravím a zveřejním.
Michal má současně připravenu i tuto verzi. Spřáhla jsou standartní 30cm

Včera jsem si udělal čas a sestavil consists z těchto a dříve zařazených vyladěných rychlíkových vozů (autor úprav Ppoollll, Bob), celkem 9 ks. Dopředu jsem dal Kyklopa T499.
Opravdu jak mi líčil Michal, bylo to nebe a dudy. První jízdu jsem úmyslně jel přes Prahu hl.n kolem 7 peronu, na Vítkov, kde jsou velmi prudké oblouky. (mnohé stávající vozy tam uvíznou a nehnete se tam ani zpět) Mohu potvrdit, že při jízdě výběhem rychlost 40km/h na konci peronů klesla u nadjezdu za nádražím na 38km/h. A to mám spřáhla standartně na 30cm. Takže mne ještě nikdo nepřesvědčil, proč se zaváděl nestandartní systém nastavení na 80cm. (Asi už stárnu)
S Kyklopem jsem s 10 starými Béčky nevyvinul vyšší rychlost než 115km/h (rovina) Nyní jsem jel z Bzenec Přívoz do Břeclavi. Sice to trvalo ale s 9 kočáry jsem 140 z Hodonína už měl a držel jsem to až do Hrušek, kde je za stanicí 100. Takže vyladěná vozidla Bob-Ppoollll velké ANO a patří jim i velké díky. Jen je tam malá chybička ve značení, aby vozy mohly být nasazeny do aktivit hned teď. Ale nezoufejte, Michal na dnešek možná dodá další vozy, tentokrát varianty B.

Zbyňku

Pokud vím, tak dohoda zněla, že nově bude značení CD_xxx. V tomto základním se toho u všech vozů držím. A jestli mne chceš přesvědčovat že pojmenování A.wag CD_Aint.wag je podle dohod ze sleziny tak ti to dá hodně práce. A to jsem vzal jen jeden první vůz. To co dělá Michal není úprava názvosloví podle dohod, to je přizpůsobení se tomu chaosu v tom co máš už dlouho ve vozovém parku a nebyl důvod to měnit postupně. To za žádný velký třesk nepovažuji.
Z mého pohledu toto není krok k přiblížení se tebou prosazovaného standartu v názvosloví. Je to jen aplikování odladěného chování na chaoticky pojmenované soubory, což vzniklo historicky a toleroval jsem to. Pokud to ale chceš i nadále mít takto chaoticky pojmenováno tak už nevím co si mám o tvých snahách o sjednocení názvosloví a neustálé napadání druhých myslet.

Jinak jsem rád že jsi i ty sám potvrdil že je velký rozdíl mezi nevyladěným a mnou šířeným vyladěným chováním vozů. Nechtěj ale po mně abych to pojmenovával jinak než CD_xxx.

Ad Michal

Žádám na stránkách o to aby se každý autor jakýchkoliv úprav chování do souborů podepsal. Za úpravu je považováno i přejmenování souborů :!: Bez tohoto nesouhlasím s dalším šířením těchto souborů s chováním neboť pak nelze vysledovat s čím mají lidi problémy. Je to vypisováno při stahování souborů.
Pokud ale bude toto respektováno (do "wag", "eng", "sd" souboru na začátek či konec se dotyčný jedinec do poznámky podepíše) pak je mi již jedno kde a s jakými úpravami jsou soubory zveřejňovány. Prostě a jednoduše - nedovoluji šíření anonymních úprav. Upravené soubory povoluji šířit pouze s podpisem dotyčného upravovatele.
Na tomto trvám. Není to nic osobního. Jde mi pouze o to abych měl možnost reagovat (přesně identifikovat co je používáno) odpovídajícím způsobem když bude mít někdo s chováním vozidel problém.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře