Diskuse z vlákna Aktivity Zdenek Itterheim
Zbyněk Šemora
Zaslal: ne prosinec 25, 2005 9:32 am Předmět:
--------------------------------------------------------------------------------
Pokud já vím, aktivity jezdí. O problémech s nastavením parametrů některých vozů víme už od sleziny. Uplynul únor až prosinec a ještě mi nikdo nedokázal říct, které vozy jsou problematické a kromě Ppoolllla, který má pro změnu bohužel jiné značení, mi nikdo žádnou opravu wagu neposlal. A jestli mám přepisovat názvosloví v opravených wagech nebo si to opravit sám, je tatáž práce. Pokud budu vědět, které parametry vyladit, tak celý vozový park BP vidím tak na jeden večer. Další večery bych viděl na testování a vytvoření balíku update pro ostatní. To samé bych testnul u lokomotiv. Jen jsem tajně doufal, že se této práce ujme někdo jiný a průběžně mi bude posílat opravené věci do trainsetu BP.
U vozů se jedná o srovnání tlaků a účinek brzdění.
Pokud někdo jste ve wagech doma, napište do diskuse, jaké by měly být číselné parametry v hodnotách, aby se vozy chovaly jak mají. Další rok čekání, než to někdo dá dohromady, to se mi vážně nechce.
Do značení vozidel zasahovat nechci, aby se nemusely dělat úpravy v aktivitách.
Zaslal: po prosinec 26, 2005 4:53 pm Předmět:
--------------------------------------------------------------------------------
Zbyněk Šemora napsal:
Pokud budu vědět, které parametry vyladit, tak celý vozový park BP vidím tak na jeden večer. Další večery bych viděl na testování a vytvoření balíku update pro ostatní. To samé bych testnul u lokomotiv.
Zbyňku, kdyby to bylo takové jednoduché, tak už je Ppoollllův web plný vyladěných vozidel včetně lokomotiv. Koneckonců jsem to tady již jednou popisoval a to je jen o vozech a ještě osobních, s nákladními je práce ještě o něco víc.
Zbyněk Šemora napsal:
U vozů se jedná o srovnání tlaků a účinek brzdění.
Opravdu velmi zjednodušeno. Pokud to vidíš tak, tak zásadní (a toto již bylo mnohokrát opakováno) parametr je EmergencyBrakeResMaxPressure( 73 ). Toto je třeba mít u všech vozidel stejně a nenastane problém s tím, že něco nejde odbrzdit (pomíjím přední spřáhlo, které obecně v aktivitách radím nepoužívat.). Zbytek již tak jednoduchý není, je třeba nastavit tlaky v brzdových válcích, rychlost plnění/vyprazdňování brzdových válců, váhy a brzdící váhy atd. Dále je třeba rozlišit, zda má vůz špalky či kotouče, režim brzdění G, P, R a tak bych mohl pokračovat.
Ale je to stejně asi zbytečné vysvětlování, tak jako je zbytečné vysvětlování okolo 183, že složky Kabiny a Zvuky jsou proto, že vyladěné zvuky a kabiny fungují jen s vyladěnými .engy .......
Zbyněk Šemora
Zaslal: po prosinec 26, 2005 5:10 pm Předmět:
Bobe, ale na tohle se posaď na židli. Ppoollll mi poslal vozy, které měly přesměrovány zvuky do zvuky/vozy. Představ si, já jsem složku vozy zařadil do common.snd, opravil směrování ve WAG. A teď se opravdu posaď, ono to funguje.
Zaslal: po prosinec 26, 2005 5:18 pm Předmět:
Zbyňku
Ono nejde o to kde zvuky a kabiny jsou. Ono jde hlavně o to že některé zvuky a některé kabiny mám upraveny tak že jejich chování je ve svém důsledku jiné. Je to nastaveno tak aby to odpovídalo tomu co je hlavně v eng souborech. A pokud budu používat současný systém common.cab/snd tak změním lidem pod rukama jen část toho co mají a tím pádem rozhodím to co si nezaktualizují. Proto mám jiné adresáře.
Nechci lidem tvrdit že se jim něco zlepší když vím že pokud to nevemou jako celek tak to není pravda. A když si stáhnou a začnou používat jen část lokomotivní řady tak jim nic nepřepíši. Čili to co mají jim bude i nadále fungovat stejně a to co nudou mít nově jim bude fungovat taky. A vzhledem k názvosloví u lokomotiv nevznikne ani problém s duplicitními názvy souborů.
A to že mám pravdu sis asi i vyzkoušel když jsi donastavoval ten rozjezd u 451. Už pak nesedělo ovládání kabiny a musel se doladit k tomu eng i cvf aby to zase navzájem sedělo.
Zbyněk Šemora
Zaslal: po prosinec 26, 2005 5:34 pm Předmět:
To je dohadování o ničem. Problém byl s vyladěním brzd a to je vše. Co se týká ladění výkonu lokomotivy, to už je opravdu zásah do modelu, kde se mohou rozhodit i ostatní věci. Ale to je v kompetenci autorů modelů. Pokud vyladím jednoho Brejlovce včetně rozjezdu (se svolením autora modelu, není pravidlem, že musí souhlasit), tak už není problém stejně nastavit i všechny ostatní a common.snd/snd749 musí být všude kompatibilní a není pak důvod zasahovat do značení. Mě se jedná hlavně o to, že jakékoli změny ve značení přidělávají práci nejen mě. Na slezině jsme tohle probírali a dohodlo se, že dokud nebude komplet vše sjednoceno , nic staršího se měnit nebude.