TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trainset

T napsal:
... A k chaosu značení.
I v aktivitách BP ,ale i na stránkách Mirece jsou ke stažení různé aktivity.Od něj si stačí stáhnout soubor trainset.xls a tam teprve uvidíš jaký chaos vládne v označování vozidel.Pro příklad stačí 151001 a cd_151006,nebo CDAeel,Beer a podobné.

Přitom cd_151001,cd_151006,cd_Aeel,cd_Beer podle mne vypadá lépe.Nemám nic proti práci Mirece ohledně zveřejňování aktivit,naopak to je obrovský přínos,ale stačí se podívat na ten seznam.Každá loko i vůz má jinak značený eng/wag soubor.A o tom jak jsou někde značené s a sd soubory raději nediskutuji.

T,

plne s tebou súhlasím.Lenže toto značenie nieje moje, ale používajú ho všetci.Mne sa tiež vidí čudné označenie CDAeel, Beer a pod., ale takto to majú takmer všetci užívatelia, a preto ak chcem aby aktivity z môjho webu boli funkčné musím sa toho držať.Lenže súbory mám takto z DVD, takže zatiaľ nemôžem robiť nič.Ohľadne zoznamu Trainset.xls - bol vytvorení práve nato čo si povedal - aby bolo vidno ten chaos, ktorý vládne ... Lebo keď to máš v zložkách, nebije to až tak do očí.Lenže keď to máš zhrnuté v jednom súbore už to do očí "bije" oveľa viacej.Ohľadne zverejnenia - som tiež zato aby sa radšej zverejnil súbor s väčšou veľkosťou (prípadne sa môže rozdeliť na viacej menších) aby to užívatelia mali rovno v kope, ale zas dávam zapravdu aj p.Šemorovi že to musí byť na 100% korektné ...

Toto je môj názor a chcem vyjadriť svoje poďakovanie za tvoju prácu.

Trainset

Mirec

Nenapsal jsem,že je to Vaše práce.Je mi zcela jasné,že to je pouze převzaté a seřazené tak ,jak je to doposud k dispozici.Však právě tato nejednotnost byla hnacím motorem proto,abych to celé překopal.Jinak děkuji za uznání.

Taktéž ouhlasím s názorem,který uvedl Zbyněk.Vše pro tentokrát musí být na 100% bez chyb,aby byl konečně pokoj.

T.

Na co je jendotný Trainset, když so autoři aktivit stejnak postahuj vozidla z nějaké p*dele a jsou značenýž úplně jinak...viz aktivita s 471 Josefa Karlece...kurňa.....je to absolutně značení každý vozidlo jinak...ale tak těch 10 vagónů a loko opravim...ta aktivita mi za to stojí :wink: ....

Hawk napsal:
Na co je jendotný Trainset, když so autoři aktivit stejnak postahuj vozidla z nějaké p*dele a jsou značenýž úplně jinak...viz aktivita s 471 Josefa Karlece...kurňa.....je to absolutně značení každý vozidlo jinak...ale tak těch 10 vagónů a loko opravim...ta aktivita mi za to stojí :wink: ....
Neboj, u nových modelů budou takové licenční podmínky, někde už jsou, že značení od autora je svaté, jakýkoli skin pouze se svolením autora, včetně značení, a to samé bude i v aktivitách. Také to už je. Většina autorů už tvoří aktivity výhradně z menu BP. A jde to. Doma pro sebe si každý samozřejmě může značit jak chce. Ale co půjde ven, zásadně dle norem a budou spokojeni všichni uživatelé.
..stahování z pr**** bude také protiprávní

Trainset

Původně jsem si chtěl tento kometář nechat,ale přesto ho jako reakci na Zbyňkův text napíšu.

Je sice hezké,že označení souborů tak jak je vytvořil autor modelu bude svaté-nic proti.

Problém,který tu už měsíce řešíme je ten že každý autor značí nové modely jinak a obávám se,že nebudou ochotni vyjednávat o změnách,i přesto,že tyto změny mají za úkol pouze ulehčit život celé komunitě msts zejména méně zkušeným.

Takže vzhledem k licenčním ujednáním zřejmě nebude mít smysl vymýšlet a současně aplikovat systém,protože již dnes máme díky licenčním ujednáním od každého autora jinak značený model či skin a toto značení je hlavně daleko vzdáleného od jakékoliv "normy".Je označený jen dle "normy" autora.

Otázkou je jestli vůbec má smysl vytvářet nějakou snahu.......Minimálně jednoho aktivního modeláře nepřesvědčíme,neboť tu už padlo jedno.Buď to vezmeme tak jak to je nebo nebude nic veřejné...................Nikdo z nás nechce ,aby byly nové modely neveřejné,ale pokud nedojde k dohodě zůstane chaos.

T.

Trainset

A ještě něco.

Koukám,že kromě mne a Zbyňka tu nikdo o nabízené verzi trainsetu nebo jeho podobě nechce nikdo diskutovat.

Proč??Stávající stav všem vyhovuje???

T.

T napsal:
A ještě něco.

Koukám,že kromě mne a Zbyňka tu nikdo o nabízené verzi trainsetu nebo jeho podobě nechce nikdo diskutovat.

T.

To je jendoduché...protože nevědí co s ním mají dělat :) Já mam dva kompy..na jendom zkouším a tvořím aktiviy, a tam mam vlastně jen trať a trainset z DVD...a na druhém si Trainset upravuju podle všelijakých vozidel co používají jiní např v nové aktivitě je CD_182.041 nemluvě o engu, ten je ještě horší...bUď někdo o tom co se tu snaží vyřešit nemá ani zdání nebo to dělá naschvál :) a to by jste viděli jak už se v tom zabordeleném trainsetu na druhém kompu nejde vyznat

Jo jinak...neměla už být náhodou slezina?

Naposled editoval moderátor:

T napsal:
A ještě něco.

T.
Vyhovuje i nevyhovuje:
1) Stávající stav mám odladěn tak, že tam mám tři 0, takže relativní klid
2) Jsem zastáncem určitého systém značení a v podstatě shodného s Tvým

ALE :
Do další diskuse o tomto se již nehodlám dále aktivně zapojovat a to z důvodu, které jsi napsal - vzhledem k neústupnosti některých autorů modelů, kteří ze svého systému značení nechtějí ustoupit a proto si myslím, že další diskuse již nemají význam, respektive je to ztracený čas, který se dá využít jiným způsobem - já se tady k tomuto tématu napsal celkem dost a další už je jenom opakování již vyřčeného.

A být Zbyňkem, tak ze stránek své trati odstraním odkazy na veškeré aktivity a trainset a tímto své trable s trainsetem a nekompatibilitou přehodím zcela na tvrdo na bedra autorů modelů, skinů a aktivit - tzn. tam, kde patří.....Zbyňku, nic proti, ale ubudou Ti stresy, trať bude kvalitnější a na dotazy ohledně modelů a kde co stáhnout budou muset odpovídat osoby oprávněné, tzn. sami autoři modelů a aktivit.......jinak to prostě nejde a za současné situace, kdy tady prostě není vůle na to se dohodnout, se toho zblázníš......

Opět jsem se nepřesně vyjádřil. Měl jsem na mysli autory, kteří jedou dle systému ala slezina, který dal komplet dohromady T. Tí kteří se chtějí odlišovat, by měli své uvážení přehodnotit a podřídit se většině. Jedině tak si bez problémů všichni zajezdíme v aktivitách.
Co jsem měl k nahlédnutí, jak 451, tak 140, pokud někdy vyjdou, tak jsou připraveny na tento systém. A budou tam velmi přísné licenční podmínky, jedině tak se zabrání, aby kdokoli šířil tato vozidla a jejich skiny v jiném tvaru.
V jednotném značení jsem stále optimista. A aby se všechna vozidla správně chovala, od toho máme tohle diskuzní forum. Ohledně mé trati, také si připomínky uživatelů zapisuji a ihned opravuji.

2 Z.Šemora and ALL> Tady bych si dovolil polemizovat.......Ať je možno např. 451 přejmenovat dle trainsetu BP, ale i jinak! Pokud bude další funkční Trainset..hotový trainset a vyladěný, tak ať obsahuje i 451 v jiném značení než v BP, ale ne aby to bylo jedno oko "pojď sem" a druhý "kam jdeš" kus od kusu..... To by zase bylo omezování trhu:-) a rozvoje konkurence....ať klidně vznikne nový trainset...bude třeba lepší než BP...ale hlavně musí být doplňován a aktualizován a celistvý....

P.S. = Trainset = Sbírka vozidel+druh značení

S novou aktivitou od Mikšiho, kde mne autor upozornil na chyby v engu u lokomotiv zssk162 a 163, kde byla špatně nastavena maximální rychlost, jsem objevil závažnější nedostatky. A to že tam jsou nastavena spřáhla na 80cm. Jelikož jsem tyto stroje ještě nepoužil, tak jsem si této odchylky nevšiml. Nevím, kdo mi tyto stroje pro doplnění poslal, ale to není podstatné. Zkrátka mám takto špatně všechny stroje ve složkách zssk_240, zssk_162, a zssk_163. Teď je otázka co vše souvisí se změnou nastavení spřáhel. Pokud je to jen v:
Coupling (
Type ( chain )
Spring (
Stiffness ( 7.5e6N/m 1e7N/m )
Damping ( 1e6N/m/s 2e6N/m/s )
Break ( 1.1e8N 5e8N )
r0 ( 80cm 150cm )
tak to prohodím z loko cd, ale jestli je to ve více parametrech, tak kdo je v tomto znalý, dejte vědět. Kdyby jste někdo náhodou objevil další vozidlo z BP nastavené na 80cm, dejte vědět, nebo pošlete rovnou update. Děkuji.

Jiří napsal:
Já mám všechna vozidla nastavená na 80 cm, nebo je to špatně ?
Pokud jsou všechna včetně default.wag tak je to vpořádku, ale nesmí se do tohoto Trainsetu zařadit bez úpravy žádné vozidlo ze světového webu. Ale pokud máte default.wag z instalace MSTS a použijete vozy s nastavením 80cm, je problém.
Ale otázka byla jiná, jestli někdo nemá jmenovaná vozidla vyladěna na původních 30cm. Nebo respektive na kterých parametrech je to závislé.

Trainset

Zbyňku já mám zssk_240,zssk_162/163 nastaveny na 30cm,teď jsem to ještě zkontroloval a pokud je potřebuješ mohu Ti je poslat.

T.

Zbyněk Šemora napsal:
Jiří napsal:
Já mám všechna vozidla nastavená na 80 cm, nebo je to špatně ?
Pokud jsou všechna včetně default.wag tak je to vpořádku, ale nesmí se do tohoto Trainsetu zařadit bez úpravy žádné vozidlo ze světového webu. Ale pokud máte default.wag z instalace MSTS a použijete vozy s nastavením 80cm, je problém.
Ale otázka byla jiná, jestli někdo nemá jmenovaná vozidla vyladěna na původních 30cm. Nebo respektive na kterých parametrech je to závislé.

Možná teď budu vypadat jako blbec, ale kde bych našel ten soubor default.wag? Chci se podívat, jestli je to tam vše O.K.

Marek Zvolský napsal:
Pavlík napsal:
Možná teď budu vypadat jako blbec, ale kde bych našel ten soubor default.wag? Chci se podívat, jestli je to tam vše O.K.

v adresáři "\trainset\default" :wink:

Díky.
Nemohl by mi někdo poslat na mail nebo sem jak má vypadat default.wag pro 80 cm. Já mám všechna vozidla na 80 cm a teď vidím že v default.wag jsou na 30 cm :eek:

bob57_cz napsal:
Pavlík napsal:
totalcmd:alt+F7
ve win: NabídkaStart/Hledat - Všechny soubory a složky ...
Víš, že i tvůj PC umí takové složité operace ?
Co chceš v tom souboru kontrolovat/editovat, když jej nezvládneš sám najít ?
Radši do něj nekoukej, nebo se zase budeš ptát, kde ho máš sehnat nepoškozený, že ono se to nějak zaškobrtlo a někdo by ti mohl vážně poradit, abys přeinstaloval celý MSTS nejlépe i se systémem.

Přestaň se do mně laskavě navážet. Chtěl jsem jenom poradit. Vím moc dobře, že to umí najít i windowsy. Jestli ti to tak moc vadí, tak ať Martens tyhle bezduché příspěvky klidně smaže :mad: Ještě je pořád co se učit.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře